GÜNEŞ’İN ADI MEĞER O ZAMAN…!

Akyazı stadına Şenol Güneş’in adının verilmesi ile ilgili sıcak gündem tartışıladursun, Cumhurbaşkanımız R.Tayyip Erdoğan’ın Şenol Güneş’in adının özellikli bir spor tesisine verilmesi ile ilgili ilk kanaati, meğer 2007 Karadeniz Oyunlarının açılış töreninde kafasında oluşmuş. O gün o açılış töreninde oyunlar meşalesini Şenol Güneş taşımıştı ve A.Aker’i dolduran binlerce kişi Güneş’i büyük bir coşku ile alkışlamış, Şenol Güneş stadı dolduranlarca ayakta alkışlanmıştı. İşte, o manzaraya Şeref Tribününde şahit olan zamanın başbakanı şimdinin Cumhurbaşkanı, şehirde bu kadar sevilen futbolun ve sporun sembol ismi Güneş’in bir spor tesisine adının verilmesi ile ilgili kanaati oluşmuş. Bunu bize söz konusu oyunların açılış töreninde R.Tayyip Erdoğan’ın çok yakınında olan bir Trabzonlu siyasetçi söyledi. 2007’de şekillenen bu kanaat, şimdi 2016’da, Akyazı’da yerine oturuyor.

ŞEHİR İKİYİ BÖLÜNDÜ, YENİ BİR TARTIŞMA KONUSU

Şenol Güneş adının Akyazı’ya verilmesi ile ilgili olarak tartışma gündemi şehrin sıcak gündemi olarak önümüze çıktı. Her bir köşede, sokakta, kahvede iki insanın bir araya geldiği her yerde, stada Şenol Güneş adının verilip verilemeyeceğine dair müthiş bir tartışma söz konusu. Trabzon camiasının önünde yeni bir tartışma konusu oldu. Kimi, evet Güneş adı doğru diyor kimi di hayırdiyor. Öyle ilginç örneklemeler ve ihtimallerden bahsediliyor ki, insanın şaşırası geliyor. Önceki gün bir spor kulübünün lokalinde şöyle bir olası ihtimalden bahsedildi… “Şenol Güneş diyelim Fener’in teknik adamı oldu. Buraya da geldi. Fener her zamanki gibi hakem oyunları ile yendi, o statta, şenol Güneş adının yazılı olduğu bütün tabelalar yerle bir olur…”
İşte şehir böyle ekstrem, olası ihtimalleri de tartışmaya başladı.

GÜNEŞ ADINA BEYAZ TÜRKLER KARŞI

Bu da yeni bir iddia. Ak Partiye yakın isimler, partinin içinde aktif olarak yer alanlar Ankara ve Trabzon hattında ilginç bir tespitte bulunmaya başladılar. Dedikleri şu. Trabzon’da Akyazı’ya Şenol Güneş’in adının verilmesini istemeyenler bu konuda muhalefet edenler Trabzon’daki yerleşik beyaz Türklerdir.
Bir tartışma da bu oldu şimdi.
Bu iddianın çok da sağlam temelleri yok. Zira, eğer beyaz Türkten kasıt bizim de anladığımız ise o manada bu tanımlamaya uyan çok kişi, Şenol Güneş’in adının Akyazı’ya verilmesine alkışlıyor. Yani, beyaz Türkler Güneş’e karşı tespiti, Trabzon için şu anda geçerli değil gibi.

GÜNEŞ İÇİN ÖZEL GÖSTERİM
Akyaz’nın açılış töreninde stada yerleştirilecek dev ekranlarda Akyazı stadının yapım aşaması gösterilirken, Şenol Güneş için de ayrı bir VTR gösterilecek. Bunun için bütün hazırlıklar tamamlandı. Güneş’in Trabzonsporlu yıllarındaki çok özel görüntüleri TRT arşivlerinden derlendi. Özel bir tanıtım şirketi Güneş için hazırladığı TVR’leri sır gibi saklıyor. Dün gece statta dar kapsamlı olarak görüntüler dev ekrana yansıdı. Güneş’i özel VTR’de efsane kadrodan takım arkadaşlarının da görüşleri yer alacak.

ELBETTE NURİ ALBAYRAK

Akyazı stadı projesinin mimarları arasında yer alan Trabzonspor eski Başkanlarından Nuri Albayrak elbette bu güzel eserin ortaya çıkmasına emeği ve fikri olan bir Trabzonspor sevdalısı.
Stadın açılışına Albayrak da gelecek. Kendisi, bu konuda çok heyecanlı olduğunu söyledi.

Projenin ortaya çıktığı dönemlerde bu iş orada olmaz diyenlerin türlü engellemelerine rağmen Nuri Albayrak arkadaşları ile yılmada ve ısrarla projenin takipçisi oldu. Nuri Albayrak, Akyazı stadının ortaya çıkmasında bir değer olarak her zaman anılacak ve unutulmayacaktır. O’nun da adının stadda bir yere verilmesi gerekiyor. Nuri Albayrak, böyle bir projenin fikir babası olarak Trabzon futbol tarihindeki yerini aldı.

İYİ Kİ BÜYÜKŞEHİR VAR NİYE Mİ?
Özellikle üç günden bu yana Akyazı stadındayız. Gece gündüz, çalışmaları yerinde takip ediyoruz. Stadın içinde, etrafında, karayolunda sağında solunda bir iş yapılacaksa, eksik bir şey varsa hemen gözler büyükşehir’e çevriliyor. Büyükşehir, stat çevrisini yeşillendiriyor. Karayollarına ait kavşakları da düzenliyor. Stat içinde özellik arz eden bir iş makinesi gerekliyse, hemen büyük şenir devreye giriyor. Cumhurbaşkanlığının öncü koruma personeli, statta bir şeyi eksik görüyor ya da düzeltilmesini istediği bir yer oluyor hemen büyükşehir aranıp, halletmesi isteniyor. Araç ihtiyacı oluyor büyükşehir akla geliyor. Anlayacağınız herkesin imdadına büyükşehir yetişiyor. Ve stat içinde dışında büyükşehir’in ez az 100 elamanı da hazır görev bekliyor. İyi ki büyükşehir var.