SOYLU FAKTÖRÜ VE İKİ MEGA YATIRIM

Kimileri karşı çıksa da, Şehir Hastanesi Trabzon için bize göre gerekli bir yatırımdır. Bunun gerçekleşmesi için kıyı kenar çizgisi kanununun değişmesi gerekiyordu. Ve değişti.

Yatırım adası ise Trabzon’un lojistik merkez olması için önemli hayati bir yatırımda, bunun da gerçekleşmesi için kıyı kenar çizgisi kanununu değişmesi gerekiyordu, o da değişti.

Bu iki mega yatırım Trabzon için hayatiydi ve önündeki engeller kalktı. Bakan Süleyman Soylu’nun özellikle bu iki mega projeyi yakın takibine aldığını biliyoruz. Ve kanun, Trabzon’a özel çıkarıldı. Bu iki yatırım yapıldığında tamamlandığında hizmete açıldığında kanun da kendiliğinden yok hükmünde olacak. Bu siyasi tarihimizde, Akyazı’dan sonra Trabzon için ikinci bir hamledir. Soylu’un özellikle kanun tasarısının Trabzon’a özel çıkartılması ile ilgili çabası, ikna turları, Trabzon milletvekillerinin hepsine ayrı ayrı görev vermesi, CHP’nin Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in partili arkadaşlarını Soylu’nun ricası ile ikna etmesi, hepsi Trabzon birlikteliği için çok güzel bir dayanışmaydı.

Süleyman Soylu, seçimlerde verdiği sözleri süreç içinde gerçekleştiriliyor. Yatırım Adası ve Şehir Hastanesi, bu şehre 10 bin istihdam sağlayacak. 

Yatırım Adası bir de demir yolu ile Anadolu’ya ve Batum’a oradan Çin’e ipek yoluna bağlandığında, müthiş bir şey olacak.
Güzel şeyler oluyor, Trabzon’um güzel.

ALİ ÖZBAK’IN ADI  VERİLECEK?

Trabzonspor denince akla gelen isimlerden biri de rahmetli Ali Özbak’tır. Özbak, Trabzonspor’un yaşayan arşivi tarihiydi. O’nun gibi Trabzonspor’u bilen yoktu. Hoş sohbetleri çarpıcı tespitleri ile Ali Özbak, Trabzonspor için bir yönetici ekolüydü.

Uzun süre Divan Başkanlığı da yaptı. İbrahim Hacıosmanoğlu ile uyumlu çalıştı. Özbak’ı, Hacıosmanoğlu ile kavga ettirmek isteyenler oldu ama o buna müsaade etmedi.

CHP’nin Büyükşehir Belediye meclis üyesi ve aynı zamanda spor adamı ASKF’nin başkanı Cahit Erdem, Ali Özbak’ın yaşadağı mahalle Erdoğdu’da adının bir sokağa verilmesi ile ilgili bir önerisi oldu. Öneri, büyükşehir meclisinde tutanaklara geçti.

Bakalım, Özak’ın adı bir yere verilecek mi?

AK PARTİ VE ORTAHİSAR

2019 milletvekili seçimlerinde Ak Parti’nin Ortahisar milletvekili adayı kim olacak.
Kulislerde bu konuda çok güçlü isimlerin adları geçiyor.
A. Metin Genç, her ne kadar Maçkalı olsa da Ortahibar Belediye Başkanı olduğundan adı ilk sırada geçenlerder. Tam Ortahisarlı, il başkanı Haydar Revi’nin de adı geçiyor. Ergin Aydın’ın da. Faruk Kanca’nın da. İbrahim Keskin’in de. Daha çok isimler var. 2019’un, Ak Parti milletvekili sıralamasında Ortahisar, ilk dört sıranın bir yerinde olacak. Nerede olacağını elbette zaman gösterecek ama, Ortahisar için sürpriz isimler de her an çıkabilir.

BİZ UYARALIM, YETKİLİLER ÇARESİNE BAKSIN

Bugünlerde, Trabzon Adliyesinin bulunduğu alanda Kaşüstü alt geçidi yapılıyor.O noktada hummalı bir çalışma var ve taktirle izliyoruz. Ancak yol ve alt geçit inşaatına bağlı olarak zorluklar da yaşanmaya başlandı.
Adliyenin yanısıra bölgede, otel ve iş merkezi yoğunluğu, sahil, bankalar, resmi kurumlar mevcut. İnşaat için de geçen hafta yaya üst geçitleri devre dışı bırakıldı, kaldırıldı.
Şimdi yayalar özellikle adliyeye ve diğer iş yerlerine gitmek için trafik ışıklarının bulunduğu yerden karşıya geçmek zorunda kalıyorlar. Işıklar, bayağı Yomra’ya doğru konuldu. Bunda sorun yok. Yayaların bir sonunu var ama. Çift şeritli gidiş geliş yolunda, yayalara yanan ışık 8-10 saniye arasında. Bu zaman da yolu kat etmeye yetmiyor.
 Ciddi sorunlar var ve kazalara  da ramak kalıyor.
 Yayalar arasında hasta olan var. 
Engelli olan var. 
Yaşlı olan var. 
Ciddi soruna bir çözüm bulmak gerekiyor.

 Yolda öncelik araçların ama, herkes koşar adım yürüyerek mi karşıya geçecek. Özellikle Adliyeye ulaşmak için her gün yüzlerce yaya bu geçidi kullanıyor. 
Jet hızı ile yanıp sönen ve yayalar yolun ortasına geldiğinde araçlara yanan yeşil ışık birilerini adliyelik yapacak gibi. Bizden söylemesi, biz yetkilileri uyaralım. Bu arada dolmuş ve otobüs durakları da kaldırıldığından, dolmuşa da otobüse de yoğun trafik altında binilip iniliyor.
Kısacası, Kaşüstü kavşağı yapılacak ama yayanın da güvenliği alınacak…

ASIM AYKAN VE FİLM FESTİVALİ
Trabzon’da kıyamet kopuyor. Asım Aykan, Trabzon’da ANADER adına, filim festivali düzenliyor…
 Vay anam, nasıl olur.
 Aykan filimden ne anlar. 
Hayda… 

Herkes anlar Aykan anlamaz. 
Ya Allah aşkına bir festival başlasın, bakılım görelim sonra eleştirelim övelim. Bir ara sevgili dostum  Erdal Hoş, Süleyman Soylu ile birlikte fikir cimlastiği yapıldığı toplantıda, Trabzon’da spor temalı bir film festivalinin yapılmasını önerdi. 
Aykan’ın başkanı olduğu dernek de spor ve gençlik temalı festival yapacak. Aykan’ın misyonu filimle özdeşleşmez diyerek, bence ilginç ve güzel olacak bu organizasyona laf etmek hoş bir şey değil. 
Beyaz Türk’ler Trabzon’da da 
-Sanattan da 
-Filmden de Biz anlarız diyor. 

Asım Aykan’a bunu yakıştırmıyor. Nedir bu insanları ötekileştirmek

İSTİFACILARA, İSTİFACIDAN DESTEK..

Trabzonspor’daki yönetim kurulu üyeliğinden ilk istifa edenlerin arasında yer alan Asım Örem, kendinden sonra istifa edenlerle ilgili son derece ilginç bir yorum yaptı. 
Örem, istifayı bakın nasıl yorumladı.

 “Hiçbir işe istifa etmek için girilmez, ancak istifa doğum gibidir şartlar oluştuğunda anneye ve bebeğe zarar vermemek için zamanında yapılmalıdır. Bu şartları ve zamanı iyi analiz etmek ise erdemliktir. Orhan İlarslan abimin istifa kararını saygıyla karşılıyorum. Sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.

Bu arada, Orhan İlarslan, Trabzonspor yönetiminde bundan önce Özkan Sümer’in başkanlığında yer aldı. Sonra uzun süre, yönetime girmedi. Çok teklif almasına rağmen hayır dedi. İddia o ki, Usta’ya da yakın dostu, arkadaşı, oğlu gibi sevdiği Hami Mandıralı’nın teknik adam olarak görev vereceğinden hareketle evet dediği söylendi ama biz buna hiç ihtimal vermiyoruz. İlarslan böyle pazarlıklar yapacak biri değildir. İlkeleri ve prensipleri vardır. İlarslan bu nedenle yani ilkeleri ve prensipleri nedeni ile Sümer zamanında da yönetimdeki görevini tamamlamadan istifa etti. 


Şimdi, Usta döneminde de aynısını yaptı.

YANAL’IN YERİNİ KİM BİLİYOR?

Ersun Yanal nerede? Nerede olduğunu bir başkan Usta biliyor. Bir de Yanal’ın kendisi. Bir de Şansal Büyüka... Başka kimse Yanal’ın nerede olduğunu bilmiyor tahmin ediyor. 

Tahminlerden biri, yat kiraladı eşi ile mavi tura çıktı. Hatta o yatın kaç metre olduğu bile yerel medyanın konusu oldu.

Kimine göre Fransa’da. Kimine göre, Ankara’da. Sonuçta Yanal’ın nerede olduğu tam belli değil. Muhtemelen ilk tahmin doğru olan…

ASLAN VE ÇEBİ’NİN ZOR GÜNLERİ

Ak Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Enes Aslan’ın babası Ömer Aslan’ın ciğerlerinde nükseden rahatsızlık nedeniyle dün sabah Medical Park Bahçelievler’de bıçak altına yattı.

Aslan ile görüştük, ameliyatın iyi geçtiğini ifade ederek, gerek hastanede gelip ziyaret ederek gerekse telefon ile arayıp geçmiş olsun temennisinde bulunan tüm sevenlerine, akrabalarına, dostlarına ve teşkilat mensuplarına teşekkür etti. Ömer Aslan’ın tedavisi boyunca Aslan zaman zaman İstanbul’da olacak. Aslan’a geçmiş olsun diyor babası Ömer Aslan’a da acil şifalar diliyoruz.

Öte yandan Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Çebi’nin babası da uzun süredir Medical Park Hastanesi’nde tedavi görüyor. Durumu ciddiyetini kuruyor. Çebi zaman zaman babasının sağlık durumu ile ilgili paylaşımlarla sevenlerini bilgilendiriyor. Kendisine de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor babasına acil şifalar diliyoruz.