MEHMET ATALAY, TEŞKİLATIN BAŞINA…!

Mehmet Atalay, hemşerimiz. Bürokraside bir çok görevde bulundu. Ak Parti’den milletvekili aday adayı oldu.Gençlik ve Spor genel müdürüyken, Trabzon önemli iki uluslar arası spor organizasyonuna ev sahipliği yaptı. Trabzon ve önemi onun için çok değerli. Son olarak da Basın ilan kurumu genel müdürlüğü yaptı. Trabzon yerel medyasının gelişmesi için öneriler getirdi, gazete patronlarını motive etti. Sonra da emekli oldu.

Şimdilerde Atalay’ın adı, Gençlik ve Spor Bakanlığı müsteşarlığını için geçiyor. Yeni bakan Osman Aşkın Bak, Atalay’ın çok samimi dostu. İkisi de sporun içinden gelme. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki başarılı spor organizasyonlarına birlikte imza attılar. Bak, Atalay’a bakanlığının müsteşarlığını teklif etti. Atalay, uzun bir aradan sonra teşkilatım dediği Gençlik ve Spor Bakanlığı'na dönebilir.

Bakan Bak’ın ısrarlı bir teklifi var. Bakalım süreç nasıl sonuçlanacak…

HAYDAR REVİ’NİN İLGİNÇ TEMASLARI

AK Parti’de yola devam edilmeyecek olan il başkanları ile ilgili kulislere bilgiler sızmaya başladı. Bir çok il başkanı, kendi istediği ile görevi bırakıyor. Bir çoğu da genel merkezin önerisi ile.

Trabzon’da durum ise hemen hemen netlik kazandı.
Revi ile devam edilecek.

Ki, Revi son bir haftadır ilginç temaslarda bulunuyor. Trabzon’un önemli STK’ları, sendikalarının yetkilileri ile istişare toplantıları yapıyor. Partisinin gençlik kolları üyeleri ile baş başa bir araya geliyor. Bu temaslar kulislere, Revi liste çalışması yapıyor olarak yansıyor. Toplumun her kesiminden temsilcilerin il yönetiminde temsil edilmesi gibi bir ilke kararını Revi, Trabzon’daki bu temasları ile hayata geçirecek gibi.

YEREL YÖNETİCİLER VE MAÇKA
Önce Maçka’nın yerel yöneticilerine bir çift sözümüz olsun. 
Belediye başkanından kaymakamına, STK’lardan siyasi parti ilçe başkanlarına. 
Ne bu derin sessizliğiniz. Kendini terör uzmanı sanan troller Maçka’yı töhmet altında bırakıyor, Belediye başkanı sin küllahım olmuş ortada yok. 
Çıksana kamuoyunun karşısına. 
Yapsana açıklamanı. Tabi çam devirmeden. 
İnsene Maçka sokaklarına, gitsene yaylalarına. 
Maçka’da hain barınamaz, hainlere yer yok desene. Bu hatırlatmadan sonra,şuna değinelim.

Terör uzmanlığı konusunda hiçbir bigisi olmayanlar Maçka üzerinden terör uzmanı gibi konuşuyorlar...
 -Dağı yakıp yıkmaktan 
-Ortalığı toz dumana çevirmekten 
-Güvenlik güçlerinin acemiliğinden bahsediyorlar. 

Susun artık Allah aşkına. Bırakın işi ehline. !
Elbette ortada bir başarısızlık var. Hala iki üç terörist bölgede. İki üçtane olduğundan etkisiz hale getirilemiyorlar. Vur kaç taktiği ile Trabzon’un ortasında uzun sokağında bile yanımızda geziyor olabilirler. Ona göre, moral verin güvenlik güçlerimize.. 

SEN NASIL BİR ANNESİN!.. 
11 çocuk doğurdu. 
Okuma yazmı bilmiyor Ama hayat O’nu öyle bir olgunştırmış ki.. 
Eren’nin acısı yüreğini yakarken 
O ne güzel konuşuyor 
O ne güzel tespitler yapıyor 
O ne güzel hakkını koruyor 
O ne güzel akıl veriyor 
O ne güzel, şehitliğin ne demek olduğunu anlatıyor 
O ne güzel, kadere inandığını söylüyor Ama o ne güzel kaderin kader olmadığını da haykırıyor.

Sen ne güzel bir annesin. 
-Hayat seni nasıl olgunlaştırmış 
-Nasıl yüreklendirmiş 

Ve bütün annalere nasıl dik durman gerektiğini gösteriyorsun 
Sen ne güzel annesin ki, bir çok kişinin söylemeye çekindiği gerçeği ap açık dillendirerek suratımıza şamar gibi indiriyorsun. 
Çileli toprakların; Karadeniz Kadını… Helal olsun

KTÜ’NÜN ÇOK ÖZEL 15 ÖĞRENCİSİ
Bu yıl aradan geçen 4 yıl ardından KTÜ’de ilginç bir gelişme yaşandı. Son 4 yıldır KTÜ’nün fizik bölümünü öğrenciler tercih etmiyordu. Mezuniyet sonrası iş konusunda sıkıntı çeken Fizik bölümü, tercih edilmeyince, Türkiye’nin en önemli bu fakültesi öğrencisiz kalmıştı. Öğretim kadrosu tam olan KTÜ Fizik Bölümünde hocaların çoğu, TÜBİAK’ın, bilimsel araştırmalarında aranan bilim insanı. Ancak, ögrenci olmayında buruk görev yapıyorladı.
Bu yıl ilginç bir gelişme yaşandı. YÖK, tercih edilmeyen KTÜ fizik bölümüne 15 kontenjan ayırdı ve 15’i de doldu. Fizik bölümünü tercih eden 15 öğrencinin 15’i de firesiz olarak okula kayıt yaptırdı. Bu durum Fizik bölümünde adeta bayram havası ile karşılandı. Şimdi bölümün profesörlerinden Uğur Çevik, bu 15 özel öğrençi için özel bir karşılama hoş geldiniz etkinliği düzenleyecek. Fizik bölümünü tercih ettikleri için farklılıklarını onlara hissettirecekler.
Fizik bütün bilimlerin anası olarak bilinir. Ve KTÜ’deki bölümün 4 yıldan bu yana öksüz kalması büyük bir üzüntü veriyordu. 15 öğrenci, bölüme nefes oldu. Moral oldu.

KÖSEOĞLU, KANKİSİNİ TRABZON’A GETİRDİ
Ak Parti Trabzon milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, parti içindeki kadın milletvekilleri arasında Fatma Benli ile son derece yakın dost ve samimidir.

Yedikleri içtikleri ayrı gitmez. Benli ie Köseoğlu, akil adamlar projesinde tanışmışlardı. İkisi de milletvekili değilken, Benli, Karadeniz’in akıl insanlar topluluğunun genel sekreterliğini yapıyordu.

Bu görev nedeni ile Köseoğlu ile tanıştı. Benli, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da çok yakın bir isim.

 Köseoğlu, fırsat buldukça Benli’yi Trabzon’da misafir ediyor. Yaylalara çıkartıyor, Karadeniz’in havasını aldırıyor.  

Film festivalinin ilk gününde de Köseoğlu, Benli ile katıldı. Köseoğlu, bu gün de misafitiri ile birlikte raftinge çıkıcak.