TRABZONSPOR FENER MAÇINDAKİ 40 BİN ÇAKMAK

Trabzonspor Fenerbahçe maçında en fazla tartışılan konulardan biri de taraftarın Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda girerken ayakkabılarının çıkarılıp da arama yapılması idi.

Dün bu güvenlik tedbirine şahit olan bir görevli ile konuştuk. Dedikleri gerçekten ilginçiti.

İddiasına göre Trabzonspor Fenerbahçe maçı öncesinde yapılan aramalarda 40 bine yakın çakmağın toplandığı ve bu çakmakların yarısından çoğunun ateşleme bölgelerinin olmayışı.

Yani çakmaklar direk olarak sahaya atılmak için stadyuma ayakkabının içinde sokulmaya çalışılmış,

Peki 15 bin kişinin üzerinde neden 40 bin çakmak vardı ve bu çakmakların yarısından fazlasının çalışmıyor olmasının anlamı neydi.
Belli ki birileri yine bu maçta Fenerbahçe’ye olan öfkesini o çalışmayan çakmakları sahaya atarak çıkaracaktı.

Fakat emniyet herkesin tepkisini çeken ayakkabbı taraması ile bunun önüne geçti.

Peki burada kim kazandı. Tabi ki Trabzonspor kazandı. O çakmaklar sahaya atılsaydı ne olacaktı.

İşte bu nedenle, Fener-Trabzon maçında alınan olağanüstü güvenlik tedbirlerine hak vermek zorunda kalıyoruz. Dileriz bu bir ders olur ve 15 bin kişiden çıkan o 40 bin çakmak birilerinin hafızalarına kazınır. Dileriz bundan sonra bu tür aramalara sebep olacak davranışlar içinde bulunulmaz.

SOYLU NEDEN GELMİYOR?

Ak Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Trabzonlu Süleyman Soylu. Özellikle DP’den AK Parti’ye katılanlar tarafından zaman zaman ismi kullanılan referans gösterilen AK Parti için önemli bir isim. Nedense Soylu bu önemli göreve getirildikten sonra Trabzon’a hiç gelmedi. Gelmeyi de düşünmüyormuş,

Soylu’ya göre Trabzon’a gelirse temas kuracağı, yakınında görünmek isteyeceği herkesin ileriye dönük bir planı olması.

İşte bu görüntüyü bu vermemek adına Soylu Trabzon’a gelmeme yolunda bir karar vermiş.

Fakat Soylu şunu unutmamalı bugün mevcut olduğu makama gelmesindeki en önemli nedenlerden biri Trabzonlu olması. Güvenilir olması. Kimseyi yarı yolda bırakmayacak olması,

İşte bu nedenlerden ötürü Soylu’nunu bazı mazeretlere sığınıp Trabzon’a gelmeme noktasındaki düşüncesinden sıyrılıp kendi toplarkalarını onure etmesi gerekitği düşüncesindeyiz.

OF İLÇESİ’NDE KİMİ SİLDİLER?

Yaklaşan genel seçimler öncesi Ak Parti teşkilatlarını kongre heyecanı sardı.
Tüm Türkiye’de olacağı gibi Trabzon ve 18 ilçesinde de kongre heyecanı yaşanacak.
Trabzon’un batı bölgesi için milletvekilliği seçimlerinde ön plana çıkacak iki önemli isim var. Bunlardan birincisi AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar. Diğeri ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine ikinci kez atanan Muhammet Balta. Batı ilçelerinin şekillenmesinde bu iki önemli ismin rolü büyük olacak. Ya doğu bölgesinde. Doğu bölesinin başkenti Of. Of ilçesinde ilçe kongresinde mevcut başkan Hakan Terzioğlu’na pek şans verilmiyor. Nedeni, hem Milletvekili Oktay Saral hem mevcut belediye başkanı ile olan uzaklığı. Peki Of ilçesinde ilçe başkanlığı için kim ön plana çıkar. Eski başkan adaylarından Ünal Çelik ismi gündeme geliyor fakat kendisi de bu aralar pek isteksiz görülüyor. Karar vermiş değil fakat düşünmüyorda değil.

Hakan Terzioğlu’nun nasıl bir tavır sergileyeceği çok önemli fakat belediye başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve eski belediye başkanı ve milletvekili Oktay Saral’ın, Terzioğlu’nun karşısında olması Of’ta dengeleri değiştirecekmiş gibi görülüyor.

MİLLETVEKİLİ ADAYININ İLÇESİNDE DURUM NE?

Batıdaki en önemli ilçelerden ikisi de Arsin ile Araklı.
Araklı’da mevcut ilçe başkanı Mustafa Tekinbaş Ankara ile sıkı bağlantılar kursa da Trabzon genelinde pek tannırlığı ve kabul edilirliği yok.
Yeniden ilçe başkanlığına aday olur diyenler az.
Fakat Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen, milletvekilliği yoluda önemli adımlar attı, ilçesine büyük hizmetlerde bulunurken Trabzon’uda hiç ihmal etmedi ve neredeyse tüm etkinliklerde ve mahallelerde adından söz ettirdi.  Trabzon’da Recep Tayyip Erdogan’ın düzenliği mitingde ismini zikrattiği tek isim olarak ön plana çıktı. İşte bu nedenle Araklı İlçe Başkanı Tekinbaş, Şen’in önüne geçemeyeceğini bilerek yeniden ilçe başkanlığına adaylığını koyabilir.

Arsin ilçe başkanlığı için ise adaylığını açıklayan tek isim Zeki Çin.

Arsin İlçe Başkanı Farabi Hacıhasanoğlu ismi ilçe başkanlığından çok il başkanlığı için konuşuluyor. Bu noktada Zeki Çin ismi Arsin için kabul edilir bir isim olarak ön plana çıkıyor. Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen’inde Çin’in arkasında duracağından şüphe yok.

Yomra ilçesinde ise durum karışık. Yomra da kilit isim, Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu. Onun referans olacağı ismin ilçe başkanı olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

MUHARREM USTA VE TRABZONSPOR ESPİRİSİ

Trabzon’un duayen gazetecilerinden Trabzonspor kurucalarından Refik Karaağaçlı’nın cenaze töreninde, 30 yıllık iki arkadaşı yan yana gördük. Karadeniz’in sesi gazetesi sahibi ve Usta’nın yakından ilgilendiği Trabzonspor 
Basketbol Kulübü eski başkan yardımcısı Gökhan Saral’da oradaydı. İki vefalı dost. Biri Trabzonspor eski başkan adaylarından Muharrem Usta, diğeri ise onun o dönem yenitimindeki en ağır isimlerinden olan Dr. Ahmet Çubukçu.

Çubukçu İmperial Hastanesi ile olan bağlarını Muharrem Usta’nın Medicalpark’a gel çağrısı üzerine kopardı. Ve dün itibari ile kapatılan Yıldızlıgüven yeni adı ile Medicalpark olan hastanenin başhekimi olarak göreve başladı. İlk görev gününde, başhekimlikten öte hekimlik görevini sürdüren Çubukçu 100’ün üzerinde poliklinik yaparak o hastanedeki rekor sayıya ulaştı.

Çubukçu’ya yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Cenaze töreninde Çubukçu KTÜ’den sınıf arkadaşını Usta’ya tanıtırken ‘Hatırlamıyormusun bizim sınıftaydı’ dedi. Usta ‘Düşünüyorum, çıkarmaya çalışıyorum derken espiriyi de patlattı’. Dedi ki ‘Sen sınıf arkadaşını tanıma sonra gel Trabzonzpor’da aday ol.’ dedi. Usta burada kendine göre önemli bir özeleştiri yaptı. Fakat attığı doğur adımlar onu istediği görev ve makamlara yavaş yavaş yaklaştırıyor.

Demedi demeyin.

AK PARTİ’NİN TEMAYÜLLERİNDE KİM AVANTAJLI?

Ak Parti’de yaklaşan milletvekilliği seçimlerinde temüyllerin büyük önemi var.

Çünkü temayüllerde il yönetim kurulu, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve ilçe yönetimleri ile il gençlik ve kadın kollarının sözü geçiyor.

Temayüllerde en avantajlı isim olarak mevcut il başkanı Dr. Adnan Günnar görülüyor. Ortahisar ilçesi dahil hemen hemen tüm ilçelerde Günnar’a hayır diyecek bir isim şimdiki yönetimlerde yok.

Ve yeni oluşacak yönetimlerde de başkan adayı olacaklardan Günnar’ın referans olacağı isimlerin ön plana çıkacağı kesin.

Temayüllerde Günnar’ın avantajlı olacağı ilçelerde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nunda etkisi büyük olacaktır.

Yani görünen o ki iş temayüllere gelince bir Gümrükçüoğlu Günnar çekişmesi yaşanacağı kesin. Burada kim galip gelecek onu da zaman ve o zaman ki konjektür gösterecek.