CEMİYET SEÇİMİNDE ZEMİN KAYGAN

7 Mayıs’ta gerçekleşen ve krize neden olan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti seçiminin ardında olağanüstü seçim kararı alınmıştı. 
Gazeteciler bugün tekrardan sandık başına gidiyor. Mevcut Başkan Yusuf Turgut ve Tekin Atay tekrar aday oldu. İkili yarış olacak. Hem Yusuf Turgut hem de Tekin Atay ince eledi sık dokudu ve listelerini hazırladı. Peki 7 Mayıs’tan sonra listelerde nasıl değişiklik oldu?

 Geçen seçimde aday olan Tahir Orhan ve Nevzat Yılmaz bu seçimde aday olmuyor. Yılmaz bu seçimde Yusuf Turgut’la yol alırken, Tahir Orhan ise Tekin Atay’la beraber yürüyor. İki başkan adayı listelerini dün gece geç saatlere kadar çalışarak hazırladı. Yusuf Turgut listesinin yüzde 40’ını değiştirirken Tekin Atay da listesinin yaklaşık yüzde 50’lik kısmını değiştirdi. Listeleri yanı sıra tüzük de değiştirildi. 
Artık listelerde çizme işlemi kaldırıldı. Adaylar oylanacak ve yüksek oyu alan kazanacak.

 Seçim bugün saat 10’da Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde başlayacak. Yusuf Turgut geçen süre içersinde yaptığı faaliyetleri, Tekin Atay ise süreçte neler yaşadıklarını anlatacak… İki adayın da isteği, demokratik bir ortamda kırmadan dökmeden gazetecilere yakışır bir seçim gerçekleştirmek. Şimdiden seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diliyor yeni seçilen başkan ve ekibine başarılar diliyoruz.

BAŞKAN HACDA AMA TRABZON SOKAKLARINDA

Önceki gün Trabzon büyükşehir belediyesinin meydan parkında işlettiği bölüme oturduk. Dostlarla sohbet ettik. Dostlarımızdan biri yerel medya ve internet sitelerine yakından takip eden duyarlı bir okurumuzdu. İlginç bir tespit yaptı. Dedi ki, “Bu yerel gazeteler, internet siteleri büyükşehir belediye başkanımızın hacca gittiğini yazdı. Onu yazdıktan sonra her gün, belediye başkanımızın Trabzon sokaklarından fotoğrafları ile haberleri yayınlandı. Başkan hakikatten hacda mı…?”

Bu dikkatli okurumuza açıklama getirdik.

Başkan Hacda. Büyükşehir basın bürosu, Başkan Şehir dışına çıktığında  büyükşehir yatırımları ile ilgili haber yaparken başkanın konu ile ilgili söz konusu haberin muhtevasına uygun fotoğrafta servis ediyor. Bu gelenek taaa başkan koltuğu oturduğu günden bu yana sürüyor. Önceleri başkan hafta sonları Trabzon’da değil dendiği günler için yapılırdı bu uygulama başkan Trabzondaymış gibi tabı, Hacda olduğu herkes tarafından bilinirken bu uygulamanın gelenek hali ile yürütülmesinde milletin kafası işte böyle karışıyor.


SERKAN ÜNVER, NEYİ BEKLİYOR?

Serkan kardeşimiz 1461’in başına yeniden döndü. Boşta kaldığı dönemlerde yakinen biliyorum ki, dünyayı gezdi. Kendi için, M.Reşit Akçay için, kıtalar arası seyahat etti, futbolcu izledi.
Serkan’ın ajandasında bir sürü umut vaat eden futbolcu adı var.

Sorduk, soruşturduk; Trabzonspor’dan bir Ersun Yanal da dahil bir Allah’ın kulu, Serkan’ı karşısına alıp, ajandadaki futbolcularını bir görelim dememiş. İzlediklerinin arasında bize önereceğim var mı diye soran da.
Şimdi burada iki türlü sorun var.
Trabzonspor’un futbolcu izleme komitesi içinde kask sistemi mi var? Kendi döngüsü içinde. Kendinden başkasına güvenmeyen, kendinden başkasını ciddiye almayan.
Ve, Serkan kardeşimiz illa biri mi sana gel bakalım ne diyorsun diye bekleyecek ya da durumdan vazife çıkartarak benim elimdeki futbolcular şunlar diye yönetime rapor verecek.

Hangisi olacak?
Bize göre artık ikincisi olmalı.
Serkan Ünver, ajandasını yönetime teslim etmeli yazılı sözlü raporunu vermeli.

CELİL HEKİMOĞLU’NA BRAVO

Celil Hekimoğlu, adamına göre Trabzonsporlu olmadığını kanıtlayan biri. Trabzonspor’un her an yanında. Genellikle biz Trabzonsporla işi bitenlerin yolunun Trabzonspor ile kesişmediğini görürüz. Hekimoğlu ise öyle değil. Son Bayram kutlamasındaki o mükemmel fotoğraf Celil Hekimoğlu’nun sözde değil özde Trabzonsporlu olduğunu gösterdi. Hekimoğlu’nun özde tavırları, kamuoyu tarafından dan çok taktir ediliyor. Celil Hekimoğlu, aynen bu yolda gitmeli.

GÖZLER NİYE ŞENOL GÜNEŞ’TE

Trabzon sokaklarında bir merak bir merak sormayın gitsin. Akyazı’nın localarından kim ne alacak merakı milleti hafiye gibi etti. 
Son olarak Mustafa Akçay’ın loca alması ile birlikte gözler şimdi Şenol Güneş’i çevrildi. Güneş loca alacak mı? Edindiğimiz bilgilere göre Güneş tek başına değil bir grup arkadaşı ile loca alacakmış. Erdal Atalay bu loca için grup oluşturmuş, Güneş de bu grubun içinde yer alıp loca sahibi olacakmış.

Bekleyip göreceğiz, bakalım öyle. Ancak Erdal Atalay böyle bir girişim yapsa, sık sık kullandığı sosyal medyadan olayı duyurabilir. Belki de duyurmak istiyor. Aslında Trabzonspor’un resmi internet sitesi kimin kombine aldığını günlük olarak açıklasa, ne olur? Bunun yapılması gerekiyor. Bu arada tabi gözler Trabzonspor sayesinde gayri mülk zengini olan eski futbolcularda, özellikle yakın dönem eski futbolcularda, bunların loca konusunda nasıl bir düşünce içerisinde oldukları da sokakta merak ediliyor.

Bu arada Shalke’nin maç dergisine röportaj veren Hami Mandıralı’nın bir yıl oynadığı kulüpte, hatırlanarak söyleşi yapılması kulübün oyuncusuna sahip çıkması anlamında çok güzel bir mesaj, Bizim Trabzonspor dergisi de zaman zaman eski futbolcularımızla söyleşi yapıyor bazıları yönetime karşı pozisyonları nedene ile söyleşi tekliflerine geri çeviriyorlarmış. İşte bu olmadı. Bu tam bir şark tavrı. Yazık.

BU HAFTA O İKİ KOLTUK DOLUYOR

Uzun zamandan bu yana vekalet ile yönetilen; Gençlik ve Spor il müdürlüğü ile Kültür ve Turizm il müdürlükleri koltukları bu hafta içinde asaleten dolacak.
Birdal Öztürk, gençlim ve spor il müdürü olacak. Zaten vekalet ile yönetiyordu. Performansı bayağı iyi görüldü. Öztürk işi de kavradı şimdi asaleti de geliyor.
Kültür ve Turizm il müdürlüğüne ise Ali Ayvazoğlu’nun atanması hemen hemen kesinleşti. Ayvazoğlu, tedviren müdür olarak atanacak. Ayvazoğlu’nun süreç içinde asaleti gelecek. Turizm sektörü, Ayvazoğlu’nun atamasından dolayı memnun. Bu arada, bir önceki müdür İsmail Kansız’ın da idari mahkemeye başvurduğunu da belirtelim. Süreç bakalım nasıl sonuçlanacak.