BUGÜN TRABZONSPOR’DA KONGRE VAR

Trabzonspor MP Basketbol Kulübü'nün bugün genel kurulu var. Biz bu satırları yazarken müthiş bir liste gerginliği var. Trabzonspor kongrelerden güçlü çıkar.
Bu gerginlikte bu güç savaşının temeli diyebiliriz. Bu kongre için telefonlar bir haftadır susmadı.  Kulisler durmadı. Velhasıl bugün dananın kuyruğu kopacak!
Muharrem Usta sponsorluğunda olduğu için yönetim kurulu üyeleri onun belirlediği yada onay verdiği isimlerden oluşacak gibi gözüküyor. Zaten kulağımıza gelen çoğu isimler bu yönde. Tabi bu konuda şöyle de bir eleştiri yapılıyor;"Sayın Usta Galatasaray basketbola da sponsor oldu bu kadar müdahale etti mi? Edebildi mi? Yönetici ismi bile diyemez ama burası Trabzon!" Neyse artık bu eleştirilerin şu anda hiçbir anlamı yok. Bu konuyu zaten Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu düşünüyordur. Gelelim bugünki listeye. Trabzonspor basketbol kulübü Abiş Hopikoğlu başkanlığında tek listeyle kongreye gidecek.  Aldığımız duyumlara göre yüzde 80 mevcut listedeki yönetim kurulu üyeleri değişecek.

ERDOĞAN BAYRAKTAR’IN SOBALI SINIFI!
Bir kez koltuktan düştü mü herkes düşene değil, koltuğa kimin oturacağına bakar derler.
Trabzon’da da durum aynen o şekilde.
Çevre ve Şehircilik Bakanı iken Erdoğan Bayraktar Trabzon’a adım attığında Trabzon Havalimanında kuyruklar oluşurdu. Taraftar grupları bile gelir Bayraktar’a destek verirdi.
Bayraktar şimdi Trabzon’a sessiz sedasız geliyor. Bırakın taraftarı parti yöneticileri bile onu karşılamaya gelmiyorlar artık.
Neyse bazen çıkarlar uğruna vefa İstanbul’da bir semt adı olmaktan öteye geçmiyor demek ki
Gelelim asıl meseleye. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde. Erdogan Bayraktar’ın oy kullandığı Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar 1 nolu Bostancı Mahallesi Bostancı İlköğretim Okulu. O fotograf karesi birçoğumuzun gözünden kaçtı.
Gelmişiz 2015’a, millet akıllı tahtaları, tabletleri kullanmaya başlamış, kaloriferide geçtik, klimalı okullar faliyette.
Fakat Sayın Bayraktar’ın oy kullandığı okul. Halen daha sobalı.
Öğrenciler kendi sobalarını kendileri yakıp eğitim öğretime devam ediyorlar.
Buradan Bakan Bayraktar’a ve o Trabzon’a geldiğinde lüks araçlarla özel uçaklarla Trabzon’a akın eden Trabzonlu işadamlarına sesleniyoruz.
hadi bir seferberlik yapında Trabzon’a sobalı okul kalmasın.
Hadi bir kampanya başlatın da çocuklarımız da İstanbul ve Ankara’daki gibi lüks sınıflarda okusun.

Tamam bu işin ucunda rant yok, ihale yok, çıkar menfaat yok. Ama bunu yaparsanız belki vicdanınız biraz rahatlar. Belki o çocuklar size şowmen değil bizide düşünen birileri var der.
Sayın Bayraktar, sizde bu kampanyaya öncülük edin, biliyoruz bakanlıktan düştükten sonra sizinde çevrenizde birçok iyilikte bulunduğun onlarca işadamı ve dost yüzlü menfaatçi size sırtını döndü. Fakat kalanlarıda yeter.
Hadi bir kez de geleceğimizi düşünelim.

ACİLEN ATAMA YAPILMALI
Trabzon’un en önemli ilçelerinden olan Yomra’nın çalışkan, sevecen, başarılı kaymakamı Fatih Akkaya ilçesine veda ediyor.

Avrupa Konseyi’nde görevlendirilen ve artık Fransa’da çalışacak olan Akkaya’nın yerine kimin atanacağı ise şimdiden merak konusu oldu.
Yomra Trabzon’un en hızlı gelişen ve büyüyen ilçeleri arasında. Devlet yatırımlarının yanında özel sektör yatırımları ile de dikkat çeken Yomra’da özellikle imar alanında önemli oranda bir rant var.

Eğitimde’de Yomra Fen Lisesi ile Trabzon’u kafa tutar bu ilçede turizm adına da yatırımların ardı arkası kesilmiyor.

Fakat edindiğimiz silgilere göre Trabzon’un Yomra ilçesi’ne bir kaymakam ataması yapılmayacağı, herhangi bir ilce kaymakamının veya vali yardımcısının vekaleten bu ilçe ile ilgileneceği ifade edilmiş.

Trabzon Valisi Sayın Adbil Celil Öz’e Yomra’nın önemini anlatacak değiliz. Fakat böylesine hızlı büyüyen bir ilçeye başka bir ilçeden vekalet ile kaymakamın bakması kadar yanlış bir durum olamaz.

Öz bu konuda hızlı davranıp gereğini yapmalı ve Yomra 3. Sınıf bir ilçe olarak tecrübeli bir kaymakam ile ödüllendirilmelidir.
TRABZON İL BAŞKANI İSTİFA EDECEK Mİ ?

Trabzon’da muhalefetin ortak adayı, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun oyları partiler tarafından paylaşılamıyor.

Partilerin içindeki il ve ilçe yönetimlerine muhalefet olan kişiler ise başarısızlığın sorumlu olarak il başkanları hedef alarak istifa söylemlerini yaymaya çalışıyorlar.
MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli ile bu söylemleri konuştuk. ‘Biz yüzde 3’leride gördük ama dimdik, çelik gibi ayakta kaldık’ diyen Demeli ‘İstifa etmek gibi bir düşüncem yok. Ben görevimin başındayım.

Görev süremiz normal takvime göre 2015’in Eylül ayına kadar sürecek. Bende görevimin başında yoluma devam edeceğim. Biz Pazara kadar değil mezara kadar MHP’liyiz’ ifadelerini kullandı.

Dedikya parti içi muhalefet fırsat kolluyor.

Özellikle MHP’de bu konuda derinden bir çalışma var.

Fakat Demeli ile sohbetimizden de anlaşılacağı üzere bir istifa söz konusu değil. Kongreler erkene alınırsa da yeniden aday olacağı kanaatine vardık.

AK PARTİLİ BAŞKAN KARŞI ÇIKTI

Bilindiği üzere SGK tarafından satışa çıkarılan Trabzon Devlet Tiyatrosu binası ile ilgili Trabzon’da sanat camiası büyük tepki göstermişti. Hatta bu karar ile ilgili sanata dair görev yapan tüm sivil toplum kuruluşlarının hep birlikte protesto gösterisi yapacakları ifade ediliyor.
Önceki gün karşılaştığımız Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen’de zamanında tozunu yuttuğu Trabzon için bulunmaz bir nimet olan Trabzon Devlet Tiyatrosu’nun yerinin satışa çıkarılmasının büyük bir hata olduğunu belirterek ‘Trabzon’da sanat adına bölgeye abilik yapan, Uluslararası organizasyonlarına ev sahipliği yapan böylesine önemli bir kurumun, pat diye satışa çıkarılması hoş bir şey değil. O bina derhal satışa çıkarılan kurum binaları listesinden çıkarılmalıdır ve Zağanos vadisi ile birleştirilerek o vadi sanatın bir çekim merkezi olmalıdır’ ifadelerini kullandı.

Şen Trabzon’un ilçelerindeki belediye başkanları arasında sanata ve sanatçıya, sanatsal organizasyonlara en fazla katılım gösteren destek veren girişken ve sosyal bir isim. Bu haklı çıkışından ötürü kendisini tektir ediyor, tüm sanatseverleri de bu binanın satışının durdurulması için harekete geçmeye davet ediyoruz.

AK PARTİ’NİN YANLIŞ YAPTIĞI İLÇELER

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra, ilçelerdeki oy oranları AK Parti’nin ilçelerdeki yanlış hamlelerini de gözler önüne serdi. Mesela Düzköy ilçesi Cumhurbaşkanlığı siciminde yüzde 70’lik bir destek verdi AK Parti’ye fakat yerel seçimlerde yüzde 46’da kaldı. CHP bu ilçede yüzde 50 ile seçimi kazandı.
Bu da demek oluyor ki eğer doğru bir isim ile AK Parti Düzköy’de seçime gitseydi burada da zafer kazanacaktı. Aynı şekilde Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde yerel seçimlerde Ak Parti yüzde 38 bandında kalarak seçimi MHP’nin adayı Refik Kurukız’a kaptırmıştı. Şalpazarı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ak Parti’ye yüzde 75 oy vererek AK Parti’ye olan desteğini gösterdi.
Buda gösteriyor ki iki ilçede de Ak Parti yerel seçimlerde daha iyi bir analiz ile daha iyi adaylar belirleseydi, 18’de 18 yapabilirdi.