TURİZMCİLER NEYE HAZIR?

Dün, TÜRSAB Trabzon bölge başkanı Suat Gürkök ile sohbetimiz oldu. Bundan 20 yıl önce Denizcilik İşletmeleri Hopa’dan İstanbul’a gemi ile yolcu ve yük araç taşımacılığı yapardı. 2,5 günde İstanbul’a gidilir, Samsun Sinop limanlarında uzun süreli beklemeler yapılırdı ve bu seferlerde gemiler müthiş ilgi görürdü. Daha sonra, gemi seferleri kaldırıldı,

Denizcilik İşletmeleri gemi ile yolcu taşımacılığından çekildi. Oysa özellikle İskandinav ülkelerinin ve ingiltere’nin ana karaya olan bağlantılarında gemi ile yolcu taşımacalığı VİP yapmış durumda. TÜRSAB Başkanı Suat Gürkök, iç turizmi dönek olarak istanbul’a gitmemek şartı ile Sinop-Batum arasında bir gemi seferinin düzenlenebileceğini belirterek “Ama bunun için devletin deştiği şart. Yakıt desteği ve limanlardan ücret alınmama desteği verilsin, bu hattı açacak çok girişimci var..”

İşte size bir turizm projesi
Tartışarak, doğruyu bulalım ne dersiniz.

TRABZON’DAN ORGİ’YE AKIN VAR…!

Giresun Ordu havalimanının uçuşa hazır hale gelmesinden sonra, ODGİ’den Kıbrısa’a direkt uçuşlara Trabzon’dan da yüksek miktarda müşteri gidiyor. Kıbrıs’ta yerleşik Trabzonlular ile öğrencilerin yoğunluğu, ODGİ’den direkt uçuşlara ilgiyi artırıyor.

Özellikle de direkt uçuşun ucuza gelmesi, Trabzon’dan Kıbrıs ile ilişkisi olanların tercihi oluyor. Trabzon’dan Kıbrıs’a uçmak hem pahalı hem de aktarmalı olduğu için ODGİ’den diremk uçuşları daha çok tercih ediliyor. Böylelikle havayolu taşımacılığında göç tersine dönmüş oldu.

Trabzon’dan Kıbrıs’a gitmek için ODGİ’yi kullananlar, Trabzon’un siyasi ve bürokratik dinamiklerine çağrıda bulunarak, Trabzon havaalanından da Kıbrıs’a direkt uçuşların yapılmasını talep ettiler. Bu talepleri de bize göre haklı.

O ŞİRKETE KİM ATANDI

Büyükşehir Belediyesinin yeni kurduğu şirketin genel müdürlüğün Sait Gürsoy’un atanması ardından Gürsoy’un hem meclis üyesiyim hem de belediye başkanının personeli gibi bir duruma düşmek istemiyorum diye kabul etmediği görevi Trabel’in genel müdürü Metin Öztürk’ün vekaleten yürütmesine karar verildi.

Yeni kurulan şirketin diğer üst düzey yöneticilerinde bir değişiklik olmadı. Hüseyin Fidan, otogarlardan, Mahmut Kalaycı park ve bahçe iştiraklerinden Hasan Öztorun da genel koordinatör olarak görevini devam edecek.

DİYARBAKIR’DAN YER BİLDİRİMİ YAPTI

Trabzon Ak Parti Kadın kolları başkan yardımcısıyken, Diyarbakır belediyesi özel kalem müdürlüğüne ataması yapılan Emine Altuntaş, anılan belediyede iş başı yaptı. Dün, facebookundan Diyarbakır’dan yer bildirimi yapan Altuntaş Diyarbakır’un Ulu Cami’nden yaptığı yer bildiriminde “Huzur” diye de ifade kullandı.

Altuntaş, bir müddet Diyarbakır belediyesi özel kelam müdürlüğü görevini yaptıktan sonra Trabzon’a  Sosyal hizmetler il müdürlüğüne yatay geçiş yapacak.

ORHAN İLASLAN’IN İSTİFASI SÜRPRİZ DEĞİL

Bundan yaklaşık 20 gün önce, Orhan İlaslan’ın yönetimden istifa edebileceğini bu köşede dile getirmiştik. İlaslan, yönetimdeki görevinden istifa etti.

Yakın bir zamanda yönetimdeki görevinden istifa eder. Bizim tanıdığımız ve yönetim biçimi anlayışını çok iyi bildiğimiz İlaslan’ın bu yapı ile daha fazla gidemeyeceği kesindi, nitekim, görevinden istifa ederek, gidemeyeceğini gösterdi.

Orhan İlaslan önümüzdeki günlerde istifa edebilir. Bu kimseye e sürpriz olmasın. Çünkü, ilaslan Başkan Usta’nın yönetim biçimi anlayışına gelebilecek biri değil. Bu zamana kadar bildiğimiz o özelliklerine rağmen sabretmesi de şaşılacak cinstendi.

İSTİFA EDEN YÖNETİCİNİN İLGİNÇ MESAJI

Trabzonspor’daki yönetim kurulu üyeliğinden istifa eden Asım Örem için, kamuoyunda Trabzonspor kulislerinde zaten futboldan anlamazdı şeklinde ciddi bir algı oluştu.

Bu algı Asım Hoca’nın kulağına gelmiş olmalı ki, sosyal medya alanında eskiden futbol oynadığına dair fotoğraflar paylaştığı gibi, zamanın yerel gazetelerinde kendi hakkında çıkan övücü, haftanın karmalarına girdiği başarıların yer aldığı küpürleri girmeye başladı.

Böylelikle hoca, ben futbolun içinden geldim mesajını verdi. Örem’in çok iyi bir golcü olduğunu hatırlatalım. Yavuz Selim’in en iyi golcüler arasında yer alan Örem, Doğanspor’un en başarılı isimlerinden biriydi. TIP eğitimi nedeni ile futbolu bıraktı, bırakmasaydı çok başarılı bir futbolcu olurdu. Herkesin kanaati bu yönde.