AK PARTİ’DE YÜKSEK KAT KRİZİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun yüksek katlı binalar ile ilgili olarak sert tahlillerde bulunması, bu binaların imar düzenlemesini eleştirmesi ile Trabzon’da yeni bir tartışma gündemi oldu. Ak Parti il başkanı Haydar Revi’nin yüksek katlı binalar ile ilgili olarak Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na da destek vermesi, Revi’nin il yönetiminde bir krize yol açtı mı?

Adnan Günnar’ın il başkanlığında aktif yöneticilik yapan Köksal Boz, Revi’nin de il yönetiminde. Ancak, Günnar dönemindeki gibi aktif değil. İl Başkanlığı sırasının kendisine geldiği konusunda motive olan Boz, Revi’nin genel merkez tarafından işaretlenmesinden sonra Revi’nin yönetimine girdi ama aktif olmadı. Boz, Yeşilay başkanı olarak daha aktif. 

Köksal Boz yüksek katlarla ilgili olarak, facebook’tan bazı mesajlar verdi. Bu mesajlara da Revi’nin teşkilatlardan sorumlu yöneticisi Uğur Aydın’da cevap verdi. Sonunda ikilinin bu tartışmasından ortak bir karar çıktı. Önümüzdeki ilk yönetim kurulu toplantısında yüksek katlar konusunun gündeme alınarak tartışmaya açılması. Bakalım, Boz ilk yönetim kurulu toplantısında bu konuda ne diyecek.

TERZİOĞLU’NUN SÜRATİNİ HİÇBİR ŞEY KESEMİYOR

Ak Parti’nin Trabzon ilçelerinde ilçe danışma toplantılarının çoğu, son üç günde yağan kar nedeni ile toplanamadı. Ama Of ilçe başkanı Hakan Terzioğlu, değil kar kıyamet de kopsa ben ilçe danışma toplantımı yaparım dedi ve yaptı. Böylelikle, siyasi kulislerde Terzioğlu’nun hızını hiçbir şey kesemiyor yorumu yapıldı. Terzioğlu, ilçe danışma ile birlikte gençlik kollarının toplantısını da yaparak, faaliyet programlarını bu ay en çok şekillendiren il olarak genel merkezin ajandasında yer aldı.

TRABZON’UN HER ŞEYİ KAPIŞ KAPIŞ GİTTİ
Cidde’de ki turizm fuarı sona erdi. Dün Trabzon Kültür ve Turizm il Müdürü Ali Ayvazoğlu ile fuarın bir değerlendirmesini yaptık. Ayazoğlu, her yönü ile Trabzon çok iyi tanıtıldı dedi. Trabzon’un tanımları ile ilgili olarak özel basılan broşürlerin tamamı da bitti. Ayvazoğlu, bu yıl Cidde fuarından edindiği en önemli izlenimini de şöyle yaptı…” Arap turizmi bu sezon patlayacak. Bütün arkadaşlarımız hazırlıklı olsun…” Cidde’de Trabzon’da tatillerini geçirenlerle de sohbet etme imkanı bulduğunu belirten Ayazoğlu “Nokta olarak şikayetleri de dinledik. Trabzon’a döndüğümüzde bu şikayetlerin konu olduğu acente ve otellerle de yüz yüze konuşacağız” dedi.
Fuarda, Trabzon standını gezen Katar’ın Türkiye Büyükelçisi Fikret Özer de, Katar’da Trabzon’u merak ederler için Trabzon broşürlerinden yüklüce alarak, Katar’a da götürdü.
Bu arada, Cidde fuarının kapanmasından sonra fuara katılan bütün Türkler, Mekke’ye umreye de gitti.

TÜRK YEMEKLERİ VE REFERANDUM
Cidde fuarında ilginç bir ayrıntı dikkatimizde kaçmadı. Fuarda, Türk yemekleri de tanıtıldı. Özel olarak hazırlanan stantlarda, Türk yemekleri tanıtılırken, Antep baklavasındaki bir ayrıntı referandum ile yakından ilgiliydi.
Bir tepsi baklavanın üzerinde RTE, öteki tepsi baklavanın üzerinde de EVET yazılıydı.
Böylelikle ülkemizde siyasi gündemin ilk maddesi referandum, Ciddi fuarına da damgasını vurmuş oldu.

TURGAY GÜNGÖR’ÜN “TEK” SLOGANI
Referandumda Evet mitinglerine başlayan Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan, her fırsatta konuşmasında şuna vurgu yapıyor.
Tek Bayrak, Tek Millet, Tek Vatan ve Tek Devlet. Ve bu vurgulamasını da Tek bayrak için evet, tek millet için evet, tek vatan için evet, tek devlet için evet’i, kendini dinlemek için gelenlere söyletiyor.
CHP Trabzon il başkanı Turgay Güngör de; Tek bayrağa evet, tek millete evet, tek vatana evet, tek devlete evet, tek adama hayır diyerek referandum için yeni bir slogan üretti. Artık, Güngör konuşmalarının sonunda hep bunu diyor.
Tek millete evet
Tek Vatana evet.
Tek devlete evet.
Tek bayrağa evet.
Tek adama hayır.

EKREM İMAMOĞLU’NUN SİYASİ HEDEFİ NE?
Beylikdüzü Belediye Başkanı, Trabzonspor’un eski yöneticilerinden Ekrem İmamoğlu’nun sponsor olarak katkı verdiği ve Trabzonspor’un efsanelerini anlatan belgeselin galası Trabzon’da yapılmıştı. Şimdi, sıra İstanbul’da.  Trabzon’un kurtuluş günü 24 Şubat’ta, belgesel İstanbul’da görücüye çıkacak. Belediye Başkanı İmamoğlu, galanın kusursuz olması için müthiş bir özveride bulunuyor.

Trabzon’da da önemli isimleri İstanbul’a davet etti. Bu davetliler arasında yerel medyanın önemli isimlerinin de olması dikkat çekici.

Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da Trabzon yerel medyasının önemli isimleri ile bir araya gelerek sohbet edecek.

CHP’nin siyasi kulislerinde önümüzdeki yerel seçimlerde partinin büyükşehir belediye başkan adayı olarak adı telaffuz edilen Ekrem İmamoğlu için, Trabzon özelinde de aklında Trabzon’dan milletvekili adaylığı var deniyor. Ancak, İstanbul’da hem partide hem de şehirde sağlam bir temel oluşturan İmamoğlu’nun siyasi hayatını İstanbul’da devam etmesi en doğru hamledir diyenler de yok değil.