BÜTÜN İHALELER NEDEN Mİ O ŞİRKETTE?

Trabzon’un özellik arz eden yol yapım ihalelerini, MNG’nin bir alt şirketi olan MAPA alıyor.

Yıllar önce Trabzon içi sahil geçişi ve sahil yolunu alan MAPA o dönemden bu yana şantiyelerini Trabzon’da kurduğu, elemanlarını Trabzon’da istihdam ettiği için avantajlı olduğundan Trabzon’daki yüklü miktarda keşif bedeli olan diğer yol yapımlarını da alıyor.

En son, Akyazı karşısındaki tünellere bağlı olan Kanuni Bulvarı inşaatını da alan şirket, Kanuni Yolunun ek ihalesini de aldı.

Şantiyeleri kurulu ve hazır olduğu için rahatlıkla fiyat kıran şirketin avantajı, aldığı her işi sorunsuz yapıyor olması.

Bu da inşaat sektöründe ilgili firmaya avantaj sağlayan bir durum olarak nitelendiriliyor. Şimdi de MAPA şehirde yapılacak olan; 

Akçaabat ilçesi Haçkalı Baba kavşağı,

Akçaabat ilçesi Eğitim Fakültesi önü dal çık kavşağı,

Atapark’tan Erdoğdu istikametine doğru tünel geçişli kavşaklarının ihalesini de aldı.

MAPA’nın bu anlamda başarısı ifade ettiğimizi gibi Trabzon’da şantiyelerinin olması ile yakından ilgili.

Fiyat kırımını bu nedenle, diğer rakiplerinden daha rahat yapabiliyor.

REVİ’NİN LİSTESİNDE SÜRPRİZLER OLACAK

Haydar Revi’nin yeniden il başkanı olması yönünde şehirde bir kanaat oluştu.

Bu konuda derin ve sessiz güç olarak bilinen Revi, yeni yönetiminde, mevcut yönetiminden kimle devam edeceği, merak konusu.

Revi’ye yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre Revi, ekibini tümden bozmayacak ama adı çeşitli şekillerde gündeme olumsuz düşen ve metal yorgunluk içinde olanlara teşekkür edecekmiş.

Revi’nin yeni dönemdeki listesinde olmazsa olmaz isimlerden bazıları şu şekilde. Bu isimler AS kadroda yer alacakmış.

-Hasan Dilekoğlu

-Halil İbrahim Demirtaş

-Enes Aslan

-Uğur Aydın (Aydın affını istiyormuş ama Revi O’nunla çalışmakta ısrarlıymış)

-Bayram Öztürk

-Mustafa Usta

-A.Uğur Zihni

Yukarıda isimleri yazılı olanların dışındakiler yönetimde olmayacak mı derseniz. Tabi ki 50 kişilik yönetimden daha birçok isim Revi’ye yeni döneminde güç verecektir. Fakat gündemde olup ismi çok konuşulan farklı referansları ve aktif çalışmaları ile açık açık Revi ile devam diyerek öne çıkan isimleri sıraladık.

Yeni tüyolar ve isimler aldıkça bu isimleri gündeme getirmeye devam edeceğiz.

Revi’nin yeni yönetiminde flaş isim ise Türkay Gümüş olabilir. Revi, Gümüş’ü yakından takip ediyor.

Ayrıca Yasin Aydın ismini de bir kenara not edin. Yeni yönetimde olması muhtemel, eski ilçe yöneticisi Aydın istifa etse de davasından hiç vazgeçmeden yoluna devam ediyor.

Bu nedenle hem teşkilatın hem de farklı kesimlerin Revi’nin listesinde olabilecek bir isim olarak öne çıkıyor.

Gençlik ve kadın kollarından da en az 5 ismin Revi’nin yeni listesinde olacağı belirtiliyor. Bu isimler kimler derseniz, henüz bununla ilgili bir çalışma yapılmadığını söyleyebiliriz.

SADRİ ŞENER KİM İÇİN SAKIN HA DEDİ?

Burak Yılmaz’ın Trabzonspor’a geri dönmesinden sonra kulislere bilinçli olarak bir isim daha düşürülüyor.

O da Selçuk İnan.

Şampiyon başkan Sadri Şener’in, ‘Selçuk İnan’ın Trabzonspor’a geri dönmesi ileriki yıllarda Mehmet Ekici’nin Trabzonspor’a gelmesi gibidir’ dediğini duyduk.

Bodrum’da otelinde dostları ile sohbet eden Şener, gerekirse Selçuk İnan’ın Trabzonspor’a gelmemesi için Başkan Usta’yı da uyarabileceğini belirtmiş.

Trabzonspor en ihtiyacı olduğu zaman terk eden Selçuk İnan için Şener’in koyduğu tepkiye hak veren çok kesim var.

Yönetimler değişebilir ama ilkeler asla.

METİN KÜLÜNK’E GİDEN TRABZON DOSYASI

Ak Parti’de tıpkı Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan gibi FETÖ’ye karşı dik duruşu ile tanınan bu konuda hiç taviz vermeyen İstanbul Milletvekili Metin Külünk, özellikle Anadolu’da mahkemelerde FETÖ’ye karşı mücadeledeki yetersizlikleri dile getirmekle tanınıyor.

Külünk, son olarak Giresun’da FETÖ tahliyelerine dikkat çekmişti.

erin bir kulis bilgisine göre, Külünk’e, KTÜ’deki FETÖ yapılanması ve mahkemedeki tahliyeler ile ilgili bir dosya gitmiş.

Külünk, bu dosyası çapraz sorgu ile inceliyor.

Yakında, Külünk’ten ilginç twitter paylaşımları gelirse kimseye sürpriz olmasın

BÜYÜKŞEHİRE YAZILAN İSİMLER

Trabzon Ak Parti’nin bazı ilçe başkanlarının geleceğe dönelim planlamalarında veya hedeflerinde büyükşehir adaylığı var.

Bunların bir çoğunun bu anlamda niyeti var bazılarını ise ilçelerindeki bir grup kamuoyu oluşturan ekip seslendirerek, ilçeyi boşa çıkarma niyetinde.

İşte bu konumdaki belediye başkanları;

İbrahim Sağıroğlu: Sağıroğlu Kendisi adının büyükşehir ile anılmasının ardından bir oyun olduğunu tahmin ediyor. Yomra’dan yeniden aday gösterilmemesi için uğraş veren bir cephenin bu oyununa Sağıroğlu şimdilik gülüp geçiyor.

A.Metin Genç: Ciddi ciddi büyükşehir için çalışıyor. Kendini bu koltuğa hazır görüyor. Belediyecilik tecrübesi de kazandığı için, ekibi de Genç’e bu koltuğu hak ediyorsun diyor.

Erdem Şen: İlçe belediyeleri arasındaki güçlü isimlerden biri. Büyükşehir ve Ortahisar için adı geçiyor. Arsin’de yeniden aday olmayacağı konuşuluyor. Şansı var.

Şefik Türkmen: Son günlerde belediye basın bürosunu tam anlamıyla oturttu. Ve gündem olmaya başladı. Her gün, gazetelerde medyada. Adı bir anda unutulmuştu şimdi yıldızı parladı. Büyükşehir için hazır olduğuna inanıyor.

Fakat tüm bu isimleri unutturacak bir iddiayı gündeme getirelim. İddialara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ Başkanlığı ve Bakanlığı döneminde hizmetleri ile Türkiye gündeminde olduğu kadar Trabzon’da da unutulmaz isim olarak akıllara kazınan Erdoğan Bayraktar’a İstanbul veya Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı teklifinde bulunmuş.

ddia ne kadar doğru bilemeyiz, bize sağlam bir kaynaktan geldi.

Eğer doğru ise Bayraktar’a Trabzon’da muhalefetinden iktidarına yok diyecek insan sayısı çok az olur.

Yapılan anketlerde de Bayraktar isminin sürekli ilk sıralarda çıktığını daha önce ifade etmiştik.

VE BÜROKRAT ADAYLAR

Yerel seçimlerde Trabzon’da ve Trabzon dışında üst düzey bürokratlık yapanlar arasında da adı belediye başkanlığına geçen isimler de çok.

İşte kulislerde adı seslendirilen isimler

İbrahim Kul: Ortahisar Belediye Başkanlığına adı çok geçmeye başladı. Şu anda kendi renk vermiyor ama, yerel seçim havasına girildiğinde adaylığını açıklayacağı öne sürülüyor.

Halil İbrahim Kurnaz: İyidere Çay Fabrikası müdürü. Arsinli. Geçenlerde Arsin platformu ile bir yayla yemeğinde buluştu. Belediye Başkanlığı için nabzı tutuldu. Hayır demedi. Arsin için güçlü isimlerden biri.

Mehmet Baş: Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığında daire başkanı, Akçaabat için yeniden şansını deneyecek.

Oktay Saral: Cumhurbaşkanının baş danışmanı, Büyükşehir için adı gündemde.

Mazhar Yıldırımhan: Büyükşehir adaylığı en çok gündeme gelen isimlerin başında. Sürekli gündemde olan bir isim. Ama henüz erken olduğu için adayım demiyor. Ama dost sohbetlerinde belediye projelerinden ve Trabzon’a yapılabileceklerden sık sık bahsediyormuş.

Mustafa Uzun: DSİ’de üst düzey görevdeyken bir anda kızağa çekildi. Bu durum Akçaabat ve Büyükşehir adayı olmasını zorlaştırdı. Ama Akçaabat için yine nabız tutacak.

Adnan Cevher: Tapu Kadastro Bölge Müdürü. Çok sıkı bağlantıları var. Akçaabat için adı geçen isimlerden.

Selahattin Bayramçavuş: Ortahisar belediyesi için adı kulislere etkin bir şekilde düştü..

BAZI GAZETECİLER BUNU YAPIYORMUŞ

Kulağımıza geldi.

Yöneticiler dert yanıyor.

Hangisine yetelim diyormuş. Başkan bile.

Hem İstanbul yerel medyasından hem de Trabzon’dan.

Bazı gazeteci dostlarımız başkandan, Ersun Yanal’dan altyapıda görev yapan teknik adamlardan etkili yetkili üst düzey personelden yeni dönem formalar istiyormuş.

Hediye olarak verilmesini talep ediyormuş.

Yapmayın böyle. Hediye istenmez verilir.

Yarın öbgürgün sosyal medya skandallarıyla meşhur bir yönetici gündeme getirir, Trabzon basını adına kötü bir gündem olur.

Bu konuyu şimdilik böyle yüzeysel geçiyoruz.

Israr ederse, isim vereceğiz.

Kim olursa olsun mesleğimizi bu şekilde lanse etmemeli...