ORAHİSAR’IN KAYIP 20 MİLYONU NEREDE?

Trabzon’un çiçeği burnunda ilçe belediyesi Ortahisar’ın son meclis toplantısında aslında MHP Grubu adına söz alan Başkan Davut Çakıroğlu’nun konuşmasında bu durum sorgulanmış fakat Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç veya Ak Parti gurubundan hiç kimse buna cevap vermemişti.

Ortahisar Belediyesinin kayıp 20 milyonu neredeydi.

2015 yılı bütçesinde yer almasına rağmen 2014’te kasaya girmeyen emlak ve çevre temizlik vergilerinden bahsetmişti Çakıroğlu ve demişti ki ‘Bizim yani Ortahisar’ın kasasında olması gereken emlak ve çevre temizlik paraları neden kasamıza girmedi ve gelirlerde görünmüyor’.

Zaten gerek emlak gerek çevre temizlik vergisi ile ilgili Ortahisar belediyesine bırakın hesap devrini şehirdeki envanterlerin bile verilmediği herkes tarafından bilinen bir gerçekti.

Çakıroğlu’nun bu uyarısına kulak asmayan Ak Partililerin akılları sonradan başlarına gelmiş olacak ki belki Ak Parti iktidarı döneminde ilk kez yaşanacak bir durum ortaya çıktı.

AK Partili belediye başka bir ak partili belediyeyi mahkemeye veriyor.

Genç başta saygı duyduğu büyük önem verdiği muhalefetin sesine kulak tıkayarak yanlış üstüne yanlış yapmaya devam ediyor.

Şimdi tüm Türkiye bu olayı konuşuyor.

Ak Partili bir ilçe belediye başkanı hem de yeni kurulmuş, gelir gelmez Ak Partili Büyükşehir Belediye Başkanını mahkemeye veriyor.

Çakıroğlu sadece kayıp 20 milyon konusunda da haklı çıkmadı, bundan önce gerek imar ile ilgili meclise gelen konularda, gerekse yapılması düşünülen projelerle ilgili doğacak sorunları defalarca dile getirmiş, itiraz etmiş fakat meclis oy çokluğu ile bu kararları tartıştırmadan meclisten geçirmişti.

Bu konularda da Çakıroğlu’nun haklılığı Ortahisar’dan gelen konuların Büyükşehir Meclisinde Başkan Vekili Seyfullah Kınalı ile Ortahisar İmar Komisyonu Başkanı Faruk Kanca arasında çıkan sert tartışmalarla gözler önüne serildi.

Dileriz bundan sonra Ahmet Metin Genç ‘Katılımcı belediyecilik’ vurgusu yaptığı seçim stratejisini uygular, aksi taktirde sadece kendi üyelerine kulak verirse, yakında bırakın belediyeyi bakanlıklarla mahkemelik olursa kimse şaşırmasın.

 

FATİH ÖZTÜRK MÜ YENİ TRANSFER Mİ?

Kaptan Onur'un sakatlığını ardından Trabzonspor'un kalesi Fatih Öztürk'e kaldı...

Fatih Öztürk,ligde ilk çıktığı karşılaşmada 3 gol yedi. Hatasının olmasına rağmen yediği 3 gol kaleye başka bir transferinin yapılacağını gündeme getirdi.

Kaptan Onur'un ameliyatının ardından Çinli doktorun sahalardan 6 ay sonra çıkması riskli açıklamasının ardından yönetimde harekete geçti.

Hatta gündeme Tolga Zengin ve Cezayir Milli takım kalecisi Rais M'bolhi geldi.

Ancak bu isimlerin Trabzon'a gelmesi gerçekdışı olduğunu biz söyleyebiliriz.

Fatih Öztürk'ün devre arasına kadar sürdüreceği performansına göre Trabzonspor'a takviye yapılacak.

Halilhodzic'in ise Fatih Öztürk'e güveni tam... Kalede Fatih Öztürk mü olacak yada yeni transfer mi ilerleyen günlerde göreceğiz...

 

TRABZON YETİM KALDI

Dün Trabzon çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. 3. sü Düzenlenen İpekyolu İşadamları zirvesi 22 ülkenin katılımıyla Novotel’de başladı.

Her şey çok güzel başlamıştı. Katılım Fakat program başlamadan salona gelen ve protokoldeki yerinde oturan Çevre ve Şehircilik eski bakanı Erdoğan Bayraktar’a gösterilen ilgisizlik ve sonrasında Bayraktar’ın usulen mazeret bildirerek toplantı başlamadan yerinden kalkıp programdan ayrılması açılış programının ortalarında tüm basının ve solandaki işadamlarının dilindeydi.

Herkes birbirine ‘Bakan Bayraktar nerede? Sorusunu soruyordu.

Bakan mazeret bildirse de protokolde oturmuş ve programın başlamışını beklemişti. Belli ki en azından açılış konuşmaları kısmına kalabilecek kadar vakti vardı. Fakat  bir şeylerden rahatsız olmuştu besbelli.

Bayraktar’a bu ilgisizliğin nedeni neydi bilemiyoruz. Sırf programa katılmak için Trabzon’a gelmesine rağmen 10 dakika bile beklemeden neden programdan ayrılmıştı.

Bu günün en önemli tartışma konularından bir tanesiydi.

Trabzon şehrine önemli yatırımlar yapan, önceleri katıldığı her programda el üstünde tutulan, gözde adam olan Bayraktar’a karşı gösterilen bu ilgisizliğin yanında, 22 ülkenin katıldığı bir programa bir bakanın dahi katılmaması ayrı bir skandaldı.

Yabancı ülkelerden, devlet başkanlarının, büyükelçilerin katıldığı programa lütfedip bir bakanın katılmaması Trabzon’un ne kadar sahipsiz olduğunun, bakansızlığın en acı tablosunu gözler önüne sermişti.

 

Bölge illerin bakanları şehirlerindeki en basit açılışlarda bile boy gösterirken Trabzon’a üvey evlat muamelesi yapıp uluslararası bir programına dahil katılmıyorlardı.

İşte bu yüzden biz bas bas bağırdık Trabzon’un bir bakanı olmalı diye fakat kamuoyundaki bazı kesimler bu feryadı alay konusu yaptı.

 

Gelin görün ki bakansız bir Trabzon’un öksüz ve yetim olduğu dün bir kez daha kanıtlanmış oldu.

İş işten geçti mi, şimdilik geçti fakat ileride dileriz şehrin bakanının olmasının ne kadar önemli olduğunu anlar ve hep birlikte ilgili yerlere gerekli baskıyı yaparız.

 

İRAN TRABZON’A DERS VERDİ

 

Trabzon’daki İpekyolu İşadamları zirvesinde dün aslında kriz üzerine kriz yaşandı.

Bayraktar’ın salondan ayrılmasının ardından merhum Ali Osman Ulusoy ile ilgili yaşanan kriz de salonda şok etkisi yarattı. Biz isterdik ki Trabzon’a yıllarını vermiş, ömrünü feda etmiş, yıllarca meclis başkanlığı,  Türk-İran İş Konseyi Başkanlığı yapmış, TTSO’nun duayeni olmuş bir ismin vefatına duyulan saygı bu toplantıda görülsün, Ulusoy’un hakkı verilsin.

Fakat ne kürsüye çıkan TTSO Başkanı Suat Hacisalihoğlu ne de DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan Ulusoy’un adını anmadı. Belki unutmuşlardır, çok da yermek istemeyiz fakat bu unutulmamalıydı.

Ama Ulusoy’u unutmayan birileri vardı. Onlar da İran’lı işadamları.

Sunucunun yanına gelerek ‘Ali Osman Bey’i de anmamız gerekmez mi, bizim ilişkilerimizin bu noktalara gelmesinde büyük emeği var’ demesin mi?

Sunucu işte bu uyarı üzerine sanki salondaki Trabzonluları eleştirircesine ‘Çok önemli bir uyarıyı bize İranlı bir iş adamamız yaptı. Belli ki bu çok önemli ismi unutmamamız gerekirdi. Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden TTSO’nun eski meclis başkanı ve Türk İran İş Konseyi Başkanı Ali Osman Ulusoy beyi de burada rahmetle anıyoruz’ dedi.

İşte bu esnada hemen yanımıza gelen bir Trabzonlu işadamı ‘Gördün mü biz unuttuk Ali Osman Amca’yı ama İran unutmadı’ dedi.

Evet dünkü organizasyonun belki de unutulmaması gereken en önemli ismiydi Ali Osman Ulusoy. Hadi onu anamadık, hadi adını zikredemedik en azından bir fotoğrafı bir köşede dursaydı, en azından bir saygı duruşu olsaydı. Çok mu büyüttük bu işi, hayır hayır, böyle değerler kolay kolay yetişmiyor.

Ulusoy gibilerin yetişmesi ve kazananın hemen kaçmasına rağmen yıllarca hiç bir yere gitmeden bu şehirde yaşaması öyle kolay değil.

 

BAKAN YARDIMCISI KİMİ FIRÇALADI

 

Evet dünkü organizasyona bakanlık nezdinde katılan iki isim vardı. Bunlardan bir tanesi Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin yardımcısı Adnan Yıldırım diğeri ise Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin. Yemek arası verildiğinde protokol masasında bu iki isim tartışılıyordu.

Nerede bu bakan yardımcıları diyordu protokoldeki herkes.

Sonra anlaşıldı ki onlarda kızıp gitmişler. Sorsanız kimse doğrulamaz fakat DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan’ın Bakan Yardımcısı Fatih Metin’i Trabzon Milletvekili Faruk Özak’a şikayetine bizzat şahit olduk.

Gürdoğan Özak’a ‘Efendim bu nasıl iş, sırf protokolde validen sonraya konuşmam gerekir diyerek kıyameti kopardı, olmadık hakareti etti’ demesin mi? Özak konuyu Gümrük ve Ticaret bakanına ileteceğini söyledi. Dileriz iletir ve Trabzon’a yaptığı bu saygısızlığın bedelini bir şekilde ödetir.

Sayın Fatih Metin siz Trabzon’a misafir gelmişsiniz, protokol nedir nasıl bilir belli ki bundan haberiniz yok. İlin valise eğer Cumhurbaşkanı, başbakan veya  bakan olmadığı müddetçe şehirde Vali birinci sırada gelir. Siz bakan yardımcısı olmuşsunuz ama boş. Daha protokol düzeninden haberiniz yok. Önce gidin kim olduğunuzu öğrenin ve bulunduğunuz şehrin Trabzon olduğunu bu şehrin böyle nezaketsizliği kabul edemeyeceğinide bir kenara not düşün birdaha geldiğinizde hatırlarsınız belki.

Gelelim diğer Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım’a, bu organizasyona sizin bakanınız Nihat Zeybekçi katılacaktı. Siz geldiniz hoşgeldiniz. Ama ne o öyle hemen yemek arasında kaçmak gitmek. Zaten bakanınız katılmayarak Trabzon’a karşı büyük bir kusur işledi, sizde bu kusurun üzerine giderek programdan alel acele ayrıldınız.

Bu iki Bakan yardımcısı ile ilgili gereken tepkiyi Trabzon’un önde gelenleri koymalı, ve artık bu iki ismin Trabzon’daki programlara katılmamalır yönündede ilgili yerlere ilgili rapor verilmelidir.

 

BİR FIRÇA’DA MİLLETVEKİLİNDEN ORGANİZATÖRE


Trabzon’da gerçekleştirilen 3. İpekyolu İşadamları zirvesinin organizatörlüğünü Trabzon vakfı Başkanı Bilgin Aygün yaptı. Organizasyon şirketi bu işten ne kazandı, bu işten para kazandı mı kazanmadı mı bilemeyiz fakat bu işi beceremediğini biz değil kendisini yakınen tanıyan Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak söyledi.

Özak açılış programından sonra Aygün’ü yanına çağırarak ‘Senin kulaklarını çekeceğim, organizasyonda çok aksaklıklar oldu, bu işi düzeltin, bundan sonra hata olmasını istemiyorum’ diyerek Aygün’e sert çıktı.

Açünkü gerek Bayraktar’ın ağırlanmasında, gerek protokoldeki yerinde, gerekse de protokol konuşma sıralaması ve organizasyonun akışıyla ilgili rahatsızlıklara Özak bizzat protokolde şahit olmuştu.

Ve bu organizasyonun baş aktörlerinden olmasına ve konuşma yapmak üzere notlar almasına rağmen kendisine söz verilmemeside Özak’ı kızdıran önemli bir noktaydı.

Aygün Trabzon’daki organizasyonun ilk gününden kırık not aldı, bakalım 2. Ve 3. Gün aynı aksaklıkları devam edecek mi?