SÜLEYMAN SOYLU, SEÇİM VAADİ OLDU…!

Trabzon’un Dumlupınar ilk öğretim okulunda, okul başkanlığı seçimleri için adaylar harıl harıl  çalışıyor. Adaylar arasında bulunan Berra Gül Demirtaş, ilginç bir seçil vaadinde bulundu.
Demirtaş’ın vaadi şu.
Eğer ben başkan olursan, İç işleri Bakanı Süleyman Soylu’yu okula getireceğim, okulu gezdireceğim okulun eksiklerini göstereceğim ve giderilmesi için de ondan yardım isteyeceğim.
Demirtaş’ın Soylu’yu okula getirme gücü var mı?

Bunu seçim kazandığında anlayacağız.
Bakan Soylu’la konu ile ilgili olarak ulaştık ve bir başkanlık seçiminde seçim vaadisiniz dedik. Önce güldü sonra başkan seçimi kazanırsa, hay hay beni davet ettiği gün, okuluna giderim dedi.
Böylelikle diğer adaylardan bir adın öne çıkan 10 yaşındakı Berra Gül Demirtaş’ın iki de önemli başta vaadi var.Birincisi, oy veren yaşdaşlarına çağrı yapıyor. Eğer ben okul başkanı olursan 1 otobüs arkadaşımı Çanakkale’ye bir otobüs arkadaşımı da Ömer Halis Demir’in kabrine getireceğim dedi.
Demirtaş’ın diğer ilginç vaatleri ise şunlar.

-okulun bahçesini genişletmek için Orhan Fevzi gümrükçüoğluyla görüşecek
-)sınıflara akıllı tahtalar getirmek için milli eğitim müdürüyle görüşecem
-)resim yarışmaları düzenleyeceğim.
-)15 temmuz şehitlerimizin resimlerine köşe yapacak
-)mavi saray gemiyle okulumuzun bütün öğrencilerini ücretsiz gezdirecem.
-)okulun kütüphanesini zenginleştirecek
-)kantinde sıra beklerken araya girenleri engellemek için sistem yaptıracak.
)spor salonuna yeni malzemeler aldıracak.

Bir hatırlatma yapalım, bu ilginç vaatlerde bulunan Berra Gül Demirtaş, Ak Parti Trabzon il yöneticisi Halil İbrahim Demirtaş’ın büyük kızı..

AKKAYA VE GÜNNAR’IN İFADELERİ ALINACAK MI?

Trabzon’da bir dönem emniyet müdürlüğü yapan Ertan Yavaş’ın Fetö soruşturmasından Ankara’da göz altına alınıp Trabzon’a getirilmesi ve emniyette ifadeye alınması, Trabzon’da bomba etkisi yarattı. Polis son derece gizlice soruşturmayı sürdürüyor. Bu arada Yavaş’ın soruşturmasında polis, telefon dinlemelerini de gündeme getirecek mi? Merak edilen konu bu.

Bilindiği gibi FETÖ’nün telefon dinleme furyasında Trabzon’da dinlemeye bir çok kişi takılmıştı. Bunlardan biri Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya ve şimdi milletvekili olan zamanın Ak Parti il başkanı Adnan Günnar. Hem Akkaya hem de Günnar kendilerini bir terör örgütü üyesiyimiş gibi gösterip telefonların dinleyen o dönemin her kademedeki yetkilisi için suç duyurusunda bulunmuş hatta, mahkemeleri de devam ediyor. Polis şimdi eski emniyet müdürünün soruşturmasında bu iki ismi Günnar ve Akkaya’dan yeniden bilgi alacak mı?

Süreç bakalım bu soruşturmada neyi gösterecek.

HAYDAR REVİ RAFTAN NEYİ İNDİRDİ?

Ve Ak Parti’de ilçe kongreleri ile ilgili hazırlıklara başlandı. İl Başkanı Haydar Revi, partideki ilçelerle ilgili tuttuğu notların bulunduğu klasörleri yavaş yavaş raftan indirdi.

Revi il yönetimindeki ilçe koordinatörlerinin nabzını almaya başladı. İlçelerde telefon görüşmelerine de başladı. İlçe yönetimlerinin tüzük ve il başkanlığı ile genel merkezin talimatları doğrultusunda yaptığı faaliyetlerin bulunduğu klasörlerde her ilçenin detay notları bulunuyor.

Revi, bu arada her ilçenin parti kurucuları ve partinin kanaat önderlerini de dinleyecek.

Kısacası, Ak Parti’de teşkilat bazında hareketlilik başladı. Revi’nin klasörlerinde ilçe başkanlarının aldığı not, onların bir daha görev almalarında önemli bir kriter olacak.

26 ARALIK’TA AKYAZI’DA SÜPRİİİİİZZZ….!

Trabzonspor’un 26 Aralık’ta kendi evinde oynayacağı Fenerbahçe maçını Akyazı da oynama ihtimali hemen hemen kesin gibi. Peki, bu maçta Muharrem Usta’nın son derece önemli bir sürprizi olacak. Bu anlamda Usta, cesaretli bir adım atıyor.
Ne mi o adım.
Usta’nın aklında o gün, en az 5 bin Fenerbahçe taraftarının da Trabzon’a gelip maçı tribünden izlemesi.
Bunu yapmaya kararlı olan Usta şimdiden bu konunun alt yapısını yapmaya çalışıyor.
26 Aralık’ta Akyazı sürprizi bu olabilir.

EN İYİ FİLM ALP’İN Mİ KILIÇ’IN MI?

Trabzon’un beyaz perdeye taşınmasında tartışmasız en öncü isimlerin başında gelin Trabzonlu yönetmen Adem Kılıç. 

Sümela’nın Şifresi’nin ilk filmiyle rekor kıran 2 milyonu aşkın gişe yapan film bölgenin beyaz perdenin dikkatleri üzerine çekmesi açısından önemli idi. Kılıç’ın değeri ne kadar bilindi tartışılır. 
Önceki akşam yine Trabzon ve Trabzonspor aşığı bir isim olan NTC Yapımın sahibi Trabzonspor Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit Alp tarafından çekilen ‘Seni Sevmeyen Ölsün’ sinema filminin galasındaydık. 
Mehmet Yiğit Alp’in özellikle şu soruya cevabı çok dikkat çekiciydi. ‘2. Film için gişe önemli mi? 

Alp bu soruyu hiç tartıştırmadı ve ‘neden olmasın, tabi ki’ cevabını verdi. 

Alp’in galasına Adem Kılıç’ın gelip gelmeyeceği de merak ediliyordu. Kılıç galaya ilk gelenler ve Mehmet Yiğit Alp’i ilk tebrik edenler arasında oldu. Emin Albayrak ile birlikte galaya geldiler. Ve Mehmet Yiğit Alp’i tebrik ettiler. Onlar sohbet ederken gazeteciler boş durur mu? Hemen soruyu yapıştırıverdiler. Hangi film daha iyi?

Kılıç burada direk söze girerek ‘Şu anda Seni Sevmeyen Ölsün en iyisi’ bizim film vizyona girince de o en iyisi olacak’ dedi. 
Alp’i onure etti, Alp’te kendisine teşekkür etti. 


Türkiye’nin önemli yayıp şirketleri olan NTC yapım ile Üçgen yapımevinin patronlarının Trabzonlu olması ne kadar gurur verici ise aralarındaki dayanışma ve işbirliği de bir o kadar örnek gösterilecek cinstendi. 
Ayrıca gerek İstanbul’daki gerekse Trabzon’daki galada Trabzonspor yönetiminin Mehmet Yiğit Alp’in filmine gösterdikleri yoğun ilgi de dikkatlerden kaçmadı.

TURİZM DİNAMİKLERİ İLE BAŞ BAŞA

Trabzon Kültür ve Turizm il müdürlüğüne hızlı bir başlangıç yapan Ali Ayazoğlu, bu haftayı, günde iki oturumdan oluşan toplantılarla geçiriyor.

Turizimdeki bütün dinamiklere ayrı ayrı öğleden önce ve sonra bir araya gelen Ayazoğlu, otelcileri, rehberleri, turizm acentelerini dinleyerek, sorunların tespitine çalışıyor.

Müdürlüğünde kurduğu turizm komisyonu üyeleri ile birlikte bu toplantılar saatlerce sürüyor.

Toplantılarda gündeme gelen konular tutanağa alınıyor, çözüm önerileri alt alta yazılıyor.

Özellikle, arap turizmine dönük, gelecek yıl neler yapılabilir bunlar masaya yatırılırken, dünkü acenteler toplantısında korsan iş yapanlara karşı sert tedbirlerin alınması istendi.

Özellikle acenteler, Trabzon’da bu işin korsanının fütursuzca yapıldığı dile getirildi.

Sektörün içinde gelen biri olarak kültür ve turizm il müdürü Ali Ayvazoğlu, sektörün kalkınmasında herkes taşın altına elini sokacak dedi. Ayvazoğlu, önümüzdeki günlerde de sektörün diğer dinamikleri ile bir araya gelip görüşecek.