ADNAN GÜNNAR’DAN TAYYİP ERDOĞAN’A GÖNDERME!

Ak Parti’nin Cumhurbaşkanı Adayı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçimde bilindiği üzere seçim çalışmaları masraflarını kendi bütçesinden karşılamak zorunda.

Kendi bütçesinin yanında isteyen herkes de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seçim yardımında bulunabilir. Ne kadar ihtiyacı var bilinmez fakat Türkiye’de her ilden başbakan’ın hesabına para aktarımları başladı.
Trabzon’da da teşkilatlar Başbakan Erdoğan’ın seçim kampanyasına destek olmak için sıraya girdi.

İlk bağış yapan isim ise Ak Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar oldu. Günnar Recep Tayyip Erdoğan’ın Ziraat Bankası’ndaki TR040001002533033022626009 Nolu bağış hesabına 9 bin TL para gönderiminde bulundu.

Sadece Günnar değil, Trabzon Büşükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’da bağış hesabı açıldığı gün Başbakan Erdoğan’a bağışın en üst sınırı olan 9 Bin TL’yi EFT yoluyla yolladı. Bankalarda Pazartesi gününden itibaren Başbakan Erdoğan’a bağış yapmak için uzun kuyruklar oluşacak. Bu yüzden özellikle Ziraat Bankası’nın diğer müşterilerini mağdur etmemek adına bu iş için özel bir birim oluşturmasını öneriyoruz.

BAŞBAKAN TRABZON’UN NE ZAMAN GELECEK
Herkesin merak ettiği soru bu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimi için Trabzon’da miting yapacak mı?
Edinilen biglilere göre Başbakan aslında Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarına Trabzon’dan başladı.
Atatürk alanında yaptığı miting Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarından sayıldı.

İşte bu yüzden genel merkez, Trabzon’u miting programlarına katmadı.

Diğer bir gerekçe ise Trabzon’da yeni bir mitinge ihtiyaç olmadığı ve yapılan son anketlerde Trabzon’da yüzde 75 oranında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan isminin birinci sırada olması.
Genel menrkez işte bu anketlere güvenerek Trabzon’da yeni bir miting yapılmasından yana olmadığını teşkilatlara duyurmuş.
Fakat Çevre illerdeki miting için Başbakan’ın aktarma istasyonu olarak kullandığı Trabzon’a geldiği bir gün havalimanında bir mini mitingin yapılması da alternatifler arasında yer alıyor. 

GÜMRÜKÇÜOĞLU VE GENÇ YARIŞIYOR
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Ortahisar Belediyesi’nin aynı binada hizmet vermeye devam etmesinin. Ak Partili olmasına rağmen iki belediye arasında yaşanan huzursuzlukları gün geçtikçe arttıracağı kanaatindeyiz.

Çünkü iki belediye arasında hemen hemen her konuda anlaşmazlık yaşanıyor.
Mesela Ortahisar Belediyesi’nin halen daha görünür bir yerde tabelası yok. Tabelası olmayan bir belediye olarak belkide Türkiye tarihinde bir ilki yaşıyor. Bu Ahmet Metin Genç’a yapılan bir haksızlık, bu konuda gereken ne ise yapılıp Büyükşehir’inde, Ortahibar’ında kendi tabelalarını asıp kurumsal manada merkezlerini belli etmeleri gerekir.

Bunun yanında birde iki belediye arasında afiş tartışmaları yaşanıyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’a geleceği gün Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç belediye binasına dev bir afiş asarak Başbakan’a hoşgeldin demişti. Sonrasında ise Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı ayrı yere Ramazan ayı ile ilgili bir kutlama mesajı afişi indirdi.

Bunun akabinde Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise Reşadiye Kavşağı ve Trabzon Meydan’daki Tanjant Yolu’na aynı kutlama afişlerinden astırdı.
Afiş savaşları ne zaman son bulur bilemeyiz fakat bu afiş ile tanıtım işinin 2014’ün Türkiye’sinde marka şehir Trabzon’a ve bu şehre en modern hizmeti vaat eden Gümrükçüoğlu ile Genç’e yakışmadığını belirtelim.

Bir diğer tartışma yaşanan konusu ise makam araçlarının nereye çekileceği,
Trabon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bu konuda Genç’inde aracının kendi makam aracı yanında durmasını istemişti. Halen daha durum böyle devam ediyor. Fakat zaman zaman Başkan’ın giriş ve çıkışlarında bu konuda da sorun yaşanıyor.

Ayrıca Başkanların şoförleri ve diğer birim lerin araçlarının da aynı alanda depolanması ile ilgili zaman zaman aynı kaos yaşanıyor. Tartışmalar çıkıyor.

İşte bu tartışmaların ileride büyüyeceği endişesiyle ile iki belediyenin bir an önce hizmet binalarının ayrılması taraftarıyız.

İKİ BAŞKANIN GÖREMEĞİ BİR GERÇEK
Trabzon Büyükşehir belediyesi ile Ortahisar Belediye binası önünde araç yoğunluğunun dışında birde halk yoğunluğu yaşanıyor fakat iki belediye başkanının bugüne kadar göremediği bir gerçek var.
Bilindiği üzere belediye binalarının önü Trafik yoğunluğunun en fazla olduğu noktalardan biri.
Burada karşıdan karşıya geçmek isteyen belediyelere ulaşmak isteyen vatandaşlar büyük zorluk çekiyor ve tehlike yaşıyor.
Trabzon Valiliği önünde var olan yaya geçidinden bir tanesininde buraya yapılması gerekiyor. Fakat bugüne kadar bunu belediye yetkililerinin neden düşünmediği ise çok merak ediliyor. Reşadiye’den belediye önüne gelen trafik yoğunluğu ve burada yaşanacak araç trafiği bu çok sıkışır kilitlenmeler olur deniyor fakat bu bir mazeret değil. Öncelik her zaman yayaların belediyelerde halkın en kolay şekiyde ulaşması gereken kurumlar olmalıdır.


BELEDİYEDE HERKES O GÖREVİ İSTİYOR
Maaşı 5 bini geçer.
Makamı da iyi. Fakat öyle zahmetli bir işi yok.
Sadece alınan kararlarda danışılan bir kişi.
TİSKİ Yönetim kurulu üyeliğinden bahsediyoruz.
Şu sıralar Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na en fazla baskı yapılan görev yeri bu.
Ortahibar’dan aday adayları, eski belde başkanları, eski ilçe belediye başkanları, seçilemeyen ilçe belediye başkanları ve onlarca kişi bu makamda görev almak için mücadele veriyor.
Araya bir Başbakan Erdogan girmiyor desek yalan olmaz.
Çünkü salla başı al maaşı bir makam. Ayda 5 bin TL cepte. Recep Köksal Genel müdür olarak yıpranacak. Çalışacak, ezilecek, koşturacak, torpil ile gelen işi bilmeyen yönetim kurulu üyesi ise suya sabuna dokunmadan 5 bin TLmaaş.

Sayın Gümrükçüoğlu tüysüz yetimin hakkını biliriz kimselere yedirmezsiniz.

Bu makamlarıda öyle torpille ile işe yaramayacak adamlar yerine çalışyacak işinin hakkını verecek adamları yerleştirmenizi bekleriz.
 


BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BİNASI YIKILACAK
Trabzon’da bir mania kunu gerçeği var ve bu mesele ne yazık ki imar ile ilgili büyük sıkıntıları da beraberinde getirdi.
Mania meselesi Kaşüstü eski belediye başkanı Ömer Kayıkçı’nın başına bela olan bir meseleydi.
 Bunun için yeniden bir kentsel dönüşüm projesi yapmak zorunda kaldı fakat hayata geçiremedi.
Sadece Kaşüstü değil, Havalimanı çevresi, Kalkınma mahallesi, Bostancı Mahallesi, Yalıncak ve Şana’ya kadar ulaşan bir alan bu mania alanı. Bu alan içinde 2 katı aşan binaların yapılması yasal olarak mümkün değil.
Fakat önceleri belediye başkanları ve ilgili müdürlükleri buna göz yumdukları için şimdi mesele çıkmaza girdi.
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün belediyelere gönderdiği son yazı ise gerçekten dikkat çekiciydi. Herkes Trabzon ve ilçelerindeki imar düzenlemesi için Büyükşehir Belediyesi’nden hamle beklerken, Vali Öz imzalı yazı ile şok oldular.
Çünkü Gümrükçüoğlu talimatı yazsa siyaseten baskı kurabilir kararını değiştirtebilirlerdi fakat Valilikten gelince yazı işler karıştı.
Fakat şöyle de bir durum. Trabzon’da Trabzon belediyesininde Bostancı, Kalkınma ve Şana’da yeni izin verdiği imar planına aykırı yerleri var. Özellikle Bostancı’daki binalar almış başını gidiyor.
Bunun yanında KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi, Yalıncak’taki Trabzon Büyükşehir Belediye Binası, Hayri Gür Spor salonu gibi çok sayıda kamu kurumuda maniaya aykırı inşa edilmiş.
Şimdi Ortahihar devlet kurumlarından yıkıma başlarsa ne olur?
İşte bunun cevabını da, sorumluluğunuda kimse vermek, üstlenmiz.