GÜMRÜKÇÜOĞLU'NUN TAPULU MALLARI 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun mal varlığı ve ticari faaliyetleri şehirde bir ara çok tartışılmıştı. Şimdilerde de özellikle muhalefet partilileri arasında bir videodur dönüp dolaşıyor.
Kimisi montaj diyor, kimisi gerçek diyor. Ses kaydında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in vaatleri arasında yer alan Boztepe'ye seyir terası projesini bir nevi eleştirirken serf ettiği 'Boztepe zaten doğal bir seyir terası.

Hem oranın altındaki arazi kimin, bizim, benim benim tapulu malım. Üzerindeki çamlık arazi kimin benim tapulu arazim. Yanındaki arazi kimin benim tapulu arazim. Nereye yapacaksın seyir terasını' şeklindeki sözlerle ilgili muhalefet partisinden bazı isimler 'Başkan oraları satın mı aldı, bu ses kaydında itiraf ediyor' eleştirilerine  sebep oldu. Ses kaydı elden ele sosyal medya sayfalarında yayılıyor.

Fakat işin gerçeği farklı. Gümrükçüoğlu'nun ses kaydı gizli bir kayıt değil. Bir TV programından o bölüm kesilerek alınmış. Ayrıca bahsettiği arazilerde belediyenin Büyükşehir Belediyesi'nin tapulu malı. Başkan benim derken Büyükşehir Belediyesi'nin olduğunu kast ediyor. Fakat bunu anlamayanlar balıklama başkana buradan çamur atmaya kalkıyorlar. 

Muhalefetin elindeki ses kaydı daha gündem olmadan patladı diyebiliriz..


TONYA SAHİPSİZ Mİ SAYIN CORA 

Trabzon'un Büyükliman Bölgesi'nin iki milletvekili var, özellikle Tonya konusunda sorumluluğu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Tonyalı Salih Cora'ya vermişti.
Tonya'nın Kadralak yaylasına giden yolun belli kısımlarında daralma, çökme ve benzeri bozulmalar vardı.

Bunun için turizm açısından önemli olan Kadralak yayla yoluna DOKAP'dan ihale ile ödenek çıktı. Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale gerçekleştirildi. Para DOKAP'dan belediyeye aktarıldı, çünkü turizm için önemli bir güzergah bu yol. Fakat Trabzon Büyükşehir Belediyesi aylardır hatta neredeyse bir yıldır bu yol ile ilgili bir plan program yapıp ta şu işi yapalım demiyormuş.

Büyükşehir Belediyesi'ndeki bazı isimler yolun yapımının turizm sezonuna yetişmemesi için adeta azami gayret sarf ediyormuş.

Hafta sonları 2000 kişinin kullandığı bu önemli turizm güzergahı için Trabzon Milletvekili Salih Cora'dan hemşerileri destek bekliyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun turizme büyük önem verdiği bir noktada parası hazır olan bir turizm yolunun belediye tarafından geciktirilmesi hiçte kabul edilebilir bir şey değil.


NİMETLERİNDEN FAYDALANACAKTIN... 

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri arasında ki esprili konuşmalar zaman zaman bizim de dikkatimizi çekiyor. Meclis öncesinde aralarında koyu muhabbete tutuşan AK Partili, MHP'li CHP'li belediye meclis üyeleri burada bir birlerine de takılmadan edemiyor. 
Son olarak ise hedefte meclise MHP'den giren ancak sonrasında kongre tartışmaları nedeniyle partisinden ayrılmak zorunda kalan bağımsız üye Ali Sağır oldu... 

Özellikle Of Belediye Meclisinden, Büyükşehir Belediye Meclisine gelen AK Partili üye Halim Kaya, Sağır'a referandum sürecinde AK Parti ile MHP'nin ortaklıklarına atıfta bulunarak, "Siyasetin nimetlerinden faydalanacakken partiyle yolların ayrıldı" yönünde espri yaptı. 

Bu espri mecliste gülümsemelere neden olurken Sağır'da buna karşılık verince ikili arasında tatlı bir münakaşa yaşandı. 
Bu gibi karşılıklı atışmalar her meclis öncesinde yaşanıyor. Meclis üyeleri parti ayrımı olmadan bir birlerine bu şekilde espriler yaparken meclisin gergin havası da böylelikle dağılmış oluyor ki...


İREM'İN BABASI NEDEN ELEŞTİRİLDİ...
 
Trabzonspor'un, Medical Park Arena'da Kayserispor ile oynadığı maça 9 yaşındaki kızını getiren Muhammet Gedikağaç, kızının duygulandığı anları sosyal medyada paylaşmış ve büyük beğeni gelmişti.
 Minik taraftar İrem, adeta taraftarın gönlünde taht kurmuştu.
 Hızla yayılan video yüzbinlerce kişi tarafından izlenirken, bazı kesimler ise babaya oldukça tepkiliydi.
 İrem'i, 'Neden şimdiye kadar getirmedin' tepkisi vardı.

 Olayın perde arkası ise çok geçmeden ortaya çıktı.
 Baba Gedikağaç, bu durumu ise şöyle anlattı: "Statlarda yaşanan küfürlü tezahüratlar olsun, kavgalar olsun. Bunlar küçük çocukları kötü yönde etkileyen durumlar. Bu yaşına kadar getirmedim. Kızım sınavlarından başarılı sonuçlar getirdiği için ona sürpriz yapmak istedim. Aslında statlar küfür yeri değil eğlence yeridir. İrem'i izleyen herkes orada kendini gördü. Tüm aileler çocuklarını mümkün olduğu sürece maçlara getirip bu heyecanı yaşatsınlar"
 Baba Gedikağaç, bu konuda çok haklı. Statlarda küfürler olmamalı ve nice İrem'ler tutkulu oldukları takımın maçlarına rahat bir şekilde gidip gelmeliler.
 Bu da buradan taraftarımıza duyurumuz olsun.
 

BAŞKAN USTA'NIN KONGRE PERFORMANSI

Trabzonspor dün olağan genel kurula gitti.
Büyük katılımın yaşandığı kurulda Trabzonspor'un eski yöneticilerinden başta Hayrettin Hacısalihoğlu olmak üzere Başkan Usta'ya bir takım eleştiriler geldi.
Yapılan eleştirileri not aldığı görülen Usta bu eleştirilerin hepsine tek tek cevap verdi.
Duruşu ve sözleri ile salonu etkilemeyi başaran Başkan Usta sözleri ve ortaya koyduğu tüzük projesi olumlu karşılandı.
Özetlersek Başkan Usta sabırla dinledi, bekledi, çıktı, anlattı, istediğini aldı diyebiliriz.


TRABZONSPOR'UN GENEL KURULU VE YAKIŞMAYANLAR... 

Trabzonspor, Olağan Divan Genel Kurulunu Kadir Özcan Gençlik Geliştirme Merkezinde yaptı. Bordo-Mavililerin, artık burada bulunan Nizamettin Algan Salonuna yakışmadığı bir gerçek... Kaldı ki bunu orada hemen hemen her konuşmacı dile getirdi. 
Bunu en açık şekilde dillendiren Trabzonspor eski Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu oldu. Hacısalihoğlu, kongreye Trabzonspor Divan Kurulu Üyelerinin 4'de 1'inin bile katılmadığını söyledi. Aslına baktığımızda işin en acı tarafı kongre biterken fark edildi. Başkan Muharrem Usta, kürsüye çıktıktan sonra, "Salon girerken doluydu, şimdi neredeyse boşaldı" şeklinde bir söz söyledi. 
Peki bu durum nereden kaynaklı?
Normalde Trabzonspor'un Genel Kurullarını takip ettiğimizde çoğunlukla başkan veya yönetim kurulundan bir isim konuştuğunda salon boşalırdı bu nedenle de başkanın konuşması en sona saklandı. Burada dikkat çeken nokta ise Trabzonspor Divan Kuruluna üye olanlar, üyelik belgelerini alanların hepsi demiyoruz, çoğunluğu belgelerini alıp daha sonra salondan ayrıldı. E zaten salon küçük. Onlar da ayrılınca salon neredeyse yarı yarıya boşaldı... 
Evet, Trabzonspor büyük kulüp ve bu küçük salonlarda toplantılar, kongreler yapmak yakışmıyor...