TRABZONSPOR’UN İFTARINA KAÇ KİŞİ KATILDI.. 

Trabzonspor’un yönetimleri tarafından artık her Ramazan’da geleneksel hale gelen iftar yemeği dün akşam Zorlu Grand Otel’de verildi. Belki de otelin tarihinde bir ilk olarak lobide ki geniş salon iftar için ayrıldı. Peki neden burası tercih edildi? Normalde otelin balo salonu veya konferans salonu iftar yemeklerine veya bu tarz organizasyonlara tahsis ediliyordu. Ancak burada şehrin en büyük markası olan Trabzonspor için haklı bir ayrıcalık yapıldığını belirtmekte fayda var. Gelenler ambiyansıyla hem de ferahlığı ile aydınlık bir ortamda oruçlarını açtılar.

Peki iftar yemeğine kaç kişi katıldı? Bizim edindiğimiz bilgiye göre iftar yemeğine 500’a aşkın kişi katıldı. Bu kişiler arasında şehrin üst düzey kişilerinin yanında, eski yöneticiler ve eski futbolcular da yer aldı. 

Aslında buranın tercih edilmesi geçen seneden alınan bir dersi de gösterdi. Geçen sene Mavi Saray Gemisinde iftar verilmiş ve gemi çok çok fazla kapasiteyle hareket etmişti. Beklenen katılımcının üzerinde kişi gelince, gemide yer olmadığı için bir çok kişi mecburen geri dönmüş, yağan yağmurun da etkisiyle iftar beklenildiği gibi olmamıştı. 


Bu durum Zorlu Grandın tercih edilmesi noktasında da etkili oldu. 500 kişinin katıldığı iftarda her ihtimale karşın Lobinin etrafında ki küçük salonlar hazır bekletildi. Gelen katılımcıya göre bu salonlarda açılarak davetlilerin oruçlarını açması sağlandı.  İftar menüsünü saymak gerekirse, Mercimek çorbası, pilav, güveç ve tatlıdan oluşuyordu. Bir de isteğe göre içecek ve iftariyeliklerle birlikte dolu dolu bir masa katılımcıları karşıladı.

BAŞKAN USTA İLE BAŞKAN YARDIMCISI ARASINDA İLGİNÇ DİYALOG
Yine Trabzonspor’un iftarından gitmek gerekirse Başkan Muharrem Usta ve yönetim kurulu üyeleri Lobinin hemen girişinde katılımcılarla tek tek tokalaşarak ‘Hoş geldiniz’ dedi. Bu sırada Başkan Muharrem Usta ile Trabzonspor Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit Alp arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Başkan Muharrem Usta, tabi katılan 500 kişinin elini tek tek sıkınca anladığımız kadarıyla espriyle karışık olarak  hemen arkasında ki Alp’e sırtını yaslayarak  ‘Mehmet, biraz yoruldum. Yaslanıyım’ şeklinde bir cümle sarf etti. 

Tabi burada Alp’de espriye, espriyle karşılık vererek, ‘Başkanım yaslanın. Sağlamdır’  şeklinde bir cümle kurdu. Evet burada karşılıklı bir espri var ancak bilindiği gibi dışarıya karşı birlik içinde olsalarda kendi içlerinde ister istemez bir ayrışma var. Özellikle İstanbul kanadı ve Trabzon kanadı olarak ikiye bölünmüş gibi görünen yönetimde Başkan Muharrem Usta, akılcı bir politika izleyerek her iki kesimin arasında ki denge unsuru. 

İftar yemeğinin katılımcılarına baktığımızda da hemen hemen bütün yöneticilerin iftar yemeğine katıldığını söyleyebiliriz. Sadece sınırlı sayıda yönetici katılmadı. Bunlardan biri de geçtiğimiz günlerde Başkan Muharrem Usta’nın basında geçen sezonun başında ki transferleri eleştirmesi sonrasında ters düştüğü Başkan Yardımcısı Nevzat Aydın’da yer aldı…

Ancak buna karşın ilk istifa eden yönetim kurulu üyesi Suat Şen, yine istifa eden ancak Başkan Muharrem Usta’nın ikna etmesi sonrası yönetim kurulu üyeliğine devam eden Ali Rıza Egemen’de yemeğe katılanlar arasında yer aldı.

TRABZONSPOR’UN STAT SPONSORU KİM OLACAK?

Dün akşam ki iftar yemeğinde, bir şey de belirtmek gerekirse, bütün gözler başkan Muharrem Usta'daydı... Herkes, başkanın Trabzonspor 'un 50.yılda yaptığı veya yapacağı çalışmaları dinlemek için pür dikkat kesildi.

Ancak başkan Usta kısaca yıkılan enkazı ayağa kaldırmak zor demesine karşında 50.yılda Trabzon'dan İstanbul'a Anadolu'da ortak şampiyonluk kutlamasını yapacağız dedi...

Merak edilen bir konu ise son günlerde camia içinde tartışılan bir konuydu...

Başkan Usta'nın 4 ay önce ortağı olduğu Medical Park sponsorluluğu hakkında ne diyeceğini merak etti.Ancak Usta ve ekibi bu soruyu cevaplamaktan kaçındı, 'Halen daha tapusunu almadık, sponsorluk anlaşması nasıl' olsun demek istedi.

Camia bu durumdan rahatsız olsa da başkan Usta umut vari konuşarak önümüzdeki sezon yeni sponsor ile görüştüğünü dile getirdi soranlara... Hatta bu ismin Vestel markası olduğu ve yüzde 90 oranında tamamlandığını dile getirdi çevresine...

Hep birlikte bekleyip göreceğiz
 

LÜKS ARAÇLA GİDİP, ‘BENİ İŞ-KURA ŞİKAYET ETMEYİN’ DEDİ…

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da başlatılan istihdam seferberliği kapsamında ‘İş-Kur’dan proje karşılığında binlerce kişi işe girdi. Bu kişiler için hem belediyeler, hem kamu kurumları, hem de özel kuruluşlar proje hazırlayarak  binlerce kişi istihdam edildi. Bu sayede hem Trabzon’da hem de Türkiye’de işsiz sayısı önemli oranda düştü. 
Ancak bu durum kulağımıza gelen bazı bilgilere göre, işe ihtiyacı olmayan bazı kişiler tarafından istismar edilmiyor değil. Bu noktada isimlerini vermeyeceğiz Trabzon’da bir okulda yaşanan olayı sizlere aktarmak istiyoruz. 
Bir kurumun hazırladığı projeyle dediğimiz gibi isim vermeyeceğiz bir bayan, yine bir okulda temizlik görevi için işe alınıyor. Ancak bu bayan işe alındıktan sonra okula gitmeyi bırakın, okulun yanından bile geçmiyor. En son okul görevlileri kadının ihtiyaçlı olduğunu düşünerek ona ulaşıp görevini yapması için yani temizlik için okula çağrılıyor. 
İşin ilginç yanı burada yaşanıyor. İhtiyaçlı olarak düşünülen kadın, okula lüks bir araçla gelerek okul yönetimine, “Ben temizlik yapamam. Ama lütfen beni iş kura şikayet etmeyin. Yoksa maaşım kesilir, işimden olurum” demiş. Okul yönetimi kadının bu isteğine  rağmen  işe gelmediğini İş-Kur’a bildirdi. 
Gelelim burada asıl noktaya… Trabzon’da bu şekilde çok sayıda kişinin olduğu bilgisi var. Hazırlanan projelere siyaset karışıyor ve gerçekten işe ihtiyacı olup olmadığı belli olmayan şahıslar, işe giriyor. Evet işe giriyorlar ve orada 9 ay veya 6 ay çalışmış gibi görünüyorlar. Tabi ilgili kurum da bu durumu İş-Kur’a bildirmeyince bu kişiler devletten hak etmediği şekilde maaş almaya devam ediyor. 
Hani hemen hemen herkesin dilinde olan ‘Tüysüz yetimin hakkı’ işte bu şekilde ‘Tüysüz yetimin hakkı’ ihtiyacı olmayan birilerine ne yazık ki hibe ediliyor.. 
 

YILDIRIMHAN KİME DEDİ? “HASET, KISKANÇLIK…” 
Trabzon için iki önemli proje, Yatırım Adası ve Şehir Hastanesinin önünde ki engel TBMM’de son kabul edilen yasayla ortadan kalktı. Artık bu projelerin, hayata geçirilmesi için hiçbir engel kalmadı. Ancak ne hikmetse Trabzon’da bu durum öyle sanıldığı gibi çok büyük etki yapmadı. Yani şehir bu projeleri konuşmak tartışmak yerine farklı noktalara odaklanmış durumda. 
Bu sessizliğe ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan’da sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile dikkat çekti. Yıldırımhan, isim vermeden Trabzon’da ki yerel dinamikleri bu projelere yeterince sahip çıkmamakla eleştirdi. İsim vermeden diyoruz çünkü burada kimi eleştirdiği tam olarak belli değil. Hatta bu kişilerin sessiz kalarak, bu projelere muhalif olanlara destek verdiklerini de iddia etti. 

Yıldırımhan’ın sözlerine kulak vermek gerekirse, “Trabzon iki dev yatırım kararını meclisten geçirerek adeta devrim yaptı. Bu iki büyük yatırım kararının arkasında hiç şüphesiz, kararlı duruşu ve projelere inanmışlığı ile Sayın Bakanımız Süleyman Soylu var. Seçim öncesinden başlayarak inandığı ve seçim vaadi olarak topluma açıkladığı ne kadar mega proje varsa hepsini gerçekleştirmek için iki eli kanda da olsa büyük bir özveri ortaya koydu. Bu projelere sahip çıkması gereken yerel dinamiklerin sessiz kalarak muhalefetine rağmen bu büyük projelerin altyapısı kanunlaştırıldı. Bu kanununun komisyon aşamasında ve sonrasında Sayın Salih Cora'nın ve milletvekillerimizin elbette gayreti ve emeği var. Hepsine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Aslında Yıldırımhan’ın can alıncı ifadeleri ise bundan sonra geliyor. “Sayın bakanımızın Trabzon adına ortaya koyduğu güçlü ve kararlı irade Trabzon tarihinde hep önemli olacak ve hayırla yad edilecektir. Yumurta misali bir hizmet için ala ile vala ile arzı endam edenlerin ve her meselede fetva kesenlerin bu iki dev yatırım karşısında suskun durmalarını anlamak ve anlamlandırmak zor. Candan bir teşekkür yayınlamak bile zor geliyor.

Neyse haset ve kıskançlık bir hastalıktır bunları boş verelim de yolumuza bakalım. Trabzon’un çok işi var daha. Teşekkürler sayın bakanım. Allah senden razı olsun iyi ki varsın. Trabzon seni hayırla yad edecektir.

Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

Yatırım Adası ve şehir hastanesi kararları hayırlar getirsin, arkası gelecek inşallah. Şehrim adına hem sevinçliyim hem de iftihar duyuyorum” 
Burada “Kıskançlık, Haset” gibi ağır ifadeler kullanan Yıldırımhan’a Trabzon’dan cevap verileceğini ihtimal olarak düşünmüyoruz. Anca mesaj yerine ulaşmış mıdır onu da ilerleyen zamanlarda göreceğiz…

TRABZONLU İSİM ÇAYKARA UÇAĞINA DENK GELİRSE… 

Trabzon siyasetinden devam etmek gerekirse, geçtiğimiz günlerde AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’da Almanya’da ki programının ardından Türkiye’ye döndü.

Ancak burada bizim anlatmak istediğimiz,  dünyada hiçbir il yoktur ki Trabzonlular kadar;  doğduğu, nüfusunun ait olduğu, atalarının yaşadığı, şehir yani “Trabzon” onun için gurur abidesi olmasın. Yani biz Trabzonlular için Trabzonlu olmak bir ayrıcalıktır. Tabi burada hemen yanlış anlamayın, Müslüman olmak ve Türk olmak çok ayrı bir konu…

Öyle ki bu durum için “Bize her yer Trabzon” sloganının üretilmesine de vesile oldu. Bu övünç vesilesi en küçüğünden, en yaşlısına, en zengininden en fakirine, yani kısaca toplumun her kesiminde kesinlikle vardır. 

Biz bir şehre gidersek ve orada Trabzon ile ilgili bir nokta bulursak kesinlikle önünde fotoğraf çekiliriz. Bu durumun en son örneğini ise AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’da gördük. Almanya’dan Türkiye’ye dönerken Türkiye’nin dünya markası olan Türk Hava Yollarını tercih eden Balta, rastlantı olarak Çaykara uçağına denk geldi. 

Uçağın önünde fotoğraf çekilen Balta, “Program bitti Dünyanın en güvenilir şirketlerinden THY ile Almanya'dan Ankara’ya dönüyorum. Dünyanın en güvenilir şirketi ve uçağı” yorumuyla fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı. 
Tabi bu fotoğraflar Trabzonlular ve Çaykaralıların büyük beğenisini kazandı. Fotoğrafların altına yapılan yorumlarda bir hayli ilginç.. İşte o yorumlardan bazıları: