TRABZONSPOR KONYA ÜZERİNDEN

Fenerbahçe Trabzonspor maçı sonrası en ilginç, en tartışmalı, en garip, en dolu açıklamayı Aykut Kocaman yaptı. Kocaman, Trabzonspor’un iki maç üst üste  maçı nasıl tam kadro tamamladığını  sorguladı.
Yani, hakemlere Trabzonspor niye kırmızı kart göstermediğini sordu. Maçı bıraktı, bu açıklamayı yaptı. Maç istatistikkleri üzerinden Trabzonspor’un çok ağır fauller yaptığını rakamlarla açıklarken, hakemin ilk kez bu denli objektif maç yönetmesini de kendi ile çelişerek “İyi kararlar” verdi dedi.
Şimdi top Trabzonspor’da.

Taraftar ve camia Kocaman’ın bu açıklamasına Trabzonspor’un nasıl bir cevap vereceğini merak ediyor. Ersun Yanal’a maç sonrası Kocamın’ın bu açıklaması sorulmadı. Muhtemelen bugün Trabzonlu gazeteciler fırsat bulursa(!) bu soruyu soracak. Kocaman’ın bu dediğine ne diyorsunuz.

Ancak, bize gelen bir bilgiye göre, Trabzonspor bugün gün içinde bir açıklama yapacak. Aykut Kocaman’a, Konyaspor’daki teknik adamlığı döneminden cevap verecek. Trabzonspor kurmayları Aykut Kocaman’ın teknik sorumlu olduğu dönemlerde Konyaspor’un maç istatistiklerini incelemeye başladı. En çok da Başakşehir kupa maçını. Bu maçta, Kocaman’ın Konyaspor ile ne kadar faullu oynadığını  tespit edip öyle cevap verecek.

AYKUT KOCAMAN BUNU HEP YAPIYOR

F.Bahçe’de teknik direktörlük yaptığından bu yana Aykut Kocaman Trabzonspor ile ilgili olarak hakem yönetimleri konusunda psikolojik savaşını sürdürüyor.
Bir dönem de, Trabzonspor aleyhine verilmeyen penaltıları sorgulamıştı.

Kocaman o zaman da hakemler Trabzonspor’a karşı penaltı çalmaktan korktuklarını, imtina ettiklerini söylemişti. F.Bahçe’nin kaç, Trabzonspor’un kaç penaltı kullandığını da belirterek bu konuda bir Trabzonspor maçı öncesi güya gündem belirliyordu. Bunu, dünkü maç öncesi de yaptı. Hem de üstelik, maçın başlamasına dakikalar kala. Hakeme mesaj gönderdi. Kocaman’ın her Trabzonspor maçı öncesi bu ruh hali, teknik adam mesleki ahlakına uymuyor. Kocaman F.Bahçe’ye geldi mi, keseri hep kendine yontuyor… Ama bu sene işi çok zor çok. Yakın bir zamanda postalanır deniyor.

DİKKAT BU TELEFONU SORGULAYIN

Şu sıralar Trabzonspor taraftarları ısrarla  İstanbul’dan bir şirketten aranıyor.
( 0212) 975 19 67 nolu telefonla aranan taraftarlara, yönetim ile anlaşıldığı ve üyelere indirimle Trabzonspor kaşkolü vb özel siparişler yaptıklarını soruyor.
Bu telefona inanmayın. Ve sorgulayın. Çünkü kendilerini Trabzonspor şirketi gibi tanıtsalarda takım ve kulüp ile hiç alakaları yok. Tamamen ticari kazanç kapısı haline getirmişler Trabzonspor’u.
Olaydan habersiz bir çok taraftar iyi niyetle, sipariş veriyor. Trabzonspor’un buradan çok bir karı yok.
Merak edilen ise, bu şirketin Trabzonspor üyelerinin telefonlarını nasıl ele geçirdiği. Yoksa taraftar bilgileri birileri tarafından bu şirkete satıldı mı? Veya anlaşma karşılığı bedava mı verildi. Kulübün ve taraftarın mahremi İstanbul şirketine mi pazarlandı.
Size de bu telefondan söz konusu bir talep gelirse, sorgulayın ve de kanmayın.

YENİÇERİ VE SAMURAY YAN YANA

Yakin bır zamanda, Japon dostluk parkında yeniçeri ve samuray dev heykeli Trabzon’da dikilecek.
Japon dostluk parkında böyle bir çift heykel yapılmasına karar verildi.
Trabzonlu ünlü heykeltraş, Orhan İlyas; Samsun’daki atöylesinde Yeniçeri heykelini bitirdi. Samuray heykeline başladı.

Orhan İlyas’ın Trabzon’da beğeni  toplayan birkaç heykeli var.
Bunlardan biri salindeki Şehitler anıtı. Trabzon’a girişteki kemençe çalan temel heykeli gibi.
Forum AVM önündeki Olimpiyat parkının yanındaki Japon Dostluk parkına konulacak olan Yeniçeri ve Samuray heykellerinin çok dikkat çekeceğini şimdiden söyleyebiliriz. Bu arada, heykel sanatına karşıdır denilen Büyükşehir’in yeniçeri ve samuray heykelleri ile ilgili kararı da alkışlanacak bir karar. Tebrikler.

TRABZON’DA 6 DERİN SİYASİ KULİS

Ak Parti il başkanı Haydar Revi, bugün belediye başkanları ile birlikte genel merkezden gelecek olan Erol Kaya  başkanlığında yapılacak toplantı öncesi, yanına yardımcısı Hasan Dilekoğlu’nu da olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu  ve Mustafa Akkaya ile bir araya gelip sabah kahvaltısında uzun uzun görüşme yapması dikkat çekti. Bu görüşmede, bugünkü toplantı ile ilgili bir strateji mi belirlendi yok sa, zamanlama tesadüf mü diye merak ediliyor.
+++
Meral Akşener ile birlikte hareket edeceği kesinleşen Koray Aydın, yarın Ankara’da konu ile ilgili geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenliyor. Toplantıya Trabzon’dan bazı gazeteciler ve partililer de davet edildi.
+++
Ak Parti’nin ilçe kongreleri ile ilgili olarak en sıkıntı çekecek ilçelerin başında Köprübaşı geliyor. Çaykara’da ise aday bulunamadığı iddia ediliyor. Ben adayım diyenler arasından bir seçim mi yapılacak yoksa, yeni isim Ferhat Yıldız mı gündeme gelecek?
+++
Sık sık ve ısrarla artık siyaseti bıraktım diyen ANAP’ın iktidar olduğu dönemlerin il başkanı ve son yerel seçimlerde CHP’nin Ortahisar belediye başkanı adayı Nazım Özcan’ın siyaseti artık bıraktığı şeklindeki açıklaması ile yeni kurulacak olan partiye mesaj verdiği yolunda siyasi kulislerde genel bir kanaat hakim.
+++
Hakkari ve Van’dan sorumlu milletvekili olan Ayşe Sula Köseoğlu’na her iki ilden de özellikle parti yöneticilerinin akçeli işlerle ilgili ihbar mektubu yağıyor. Bu ihbar mektuplarını Köseoğlu tek tek inceliyor.
+++
Ak Parti’nin Akçaabat hariç bütün ilçe belediye başkanları teşkilat belirlenmesinde genel merkezin kesin talimatı olmasına rağmen direkt müdahil olmaları bu yönünde hamle yapmaları, Trabzon’un en önemli özelliklerinden biri olarak genel merkezin kafasını yoruyor.
+++
 
GÜNNAR BAKAN’DAN NE İSTEDİ

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar saha çalışmalarının yanında Ankara’da da bakanlıklarda Trabzon adına yatırımları takip etmek adına adeta mekik dokuyor. Son alarak Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan’ı ziyaret eden Günnar şehirdeki sağlık yatırımları ile ilgili Bakan’a brifing verirken, aynı zamanda bir takım sıkıntıların çözümü için de kendisinden destek istedi. 

Günnar Bakan Demircan ile görüşmesi hakkında, ‘Sayın Bakanımız Trabzon’u çok iyi biliyor ve takip ediyor.  Trabzon'a 1200 yataklı şehir hastanesi için düğmeye basılmış durumda.
Şu anda Trabzon'daki mevcut hekim, uzman hekim ve hemşire sayısını artırmak için yaptığımız planlamaları ve beklentilerimizi de Sn. Bakanımıza sunduk. Sağ olsun var olsun tüm taleplerimizi dinledi.
Ayrıca Akçaabat Devlet Hastanesi yanındaki Karayolları lojmanlarının sağlık bakanlığına kazandırılması talebimizi ilettik.
Bunun dışında Türkiye'de birkaç yerde olan yaklaşık 3,5 milyon dolarlık bir yatırımı gerektiren "Da Vinci Robot" sistemiyle robotik cerrahinin Kanuni Araştırma ve Eğitim Hastanesine kazandırılması için girişimlerde bulunduk. Sağlık Bakanımız Sn. Ahmet Demircan'la sağlıkta Yeni yönetim anlayışıyla ve yapılacak değişikliklerle ilgili karşılıklı görüş alışverişinde de bulunduk. Şehrimize yapılacak olan yatırımlarımızı tüm vekillerimiz ve Bakanımız ile birlikte yakınen takip etmeye devam edeceğiz’ ifadelerini kullandı.