DOLMUŞ ZAMMI VE DOLAR…!

Trabzon’da ne zaman dolmuşa zam olsa kamuoyu tepkisi müthiş oluyor. Oysa, dolar almış başını gidiyor kimsenin kılının kıpırdadığı yok. Millet dolarla alış veriş yapmadığı için sanki doların yükselmesinin kendisine bir zararı olmayacağına inanıyor. İlginç bir durum.
Peki, dolmuş zammı fazla mı?
Türkiye geneline bakıldığında hayır.
Dolmuş zammına konulacak tepki şu olabilir.
Öğrenci indirimi. Bu konuda özellikle üniversite öğrencilerine indirim ciddi boyutta olmalı.

Bir de artık, Trabzon’da dolmuşlar kendine çeki düzen vermeli.
Dolmuş minibüsler adeta dökülüyor.
Klimaları yok.
Koltuklar sağlıklı değil.

Bu çağa yakışmıyor.
Trabzon’da bir dolmuş hattı mesela KTÜ hattı, plaka değire 2 Milyonu buluyor. Ama dolmuşun fiziki kapasitesi yerlerde sürünüyor.
Dolmuşa zam yap olsun da dolmuşun fiziki kalitesi de yüksek olsun. Bu konuda ilgililer yaptırım yapsın.
Bir de halkımız dolmuş zammına gösterdiği tepkiyi öteki zamlarda da gösterse, işte o zaman çok şeyi çözmüş olacağız.



KILIÇDAROĞLU İL BAŞKANLARINA NE DEDİ?

CHP’nin Trabzon’da yaptığı genişletilmiş il başkanları toplantısının basına kapalı bölümünde ne oldu?

Aldığımız bilgilere göre Kılıçdaroğlu, ülkenin zor bir sürece girdiğini CHP’nin meydanlar ineceğini, kendi ve milletvekilleri ile ilgili her türlü bedeli ödemeye hazır olduğunu illerinde de il başkanı ve yöneticilerinin de alanlara ineceğini bu anlamda çekincesi olanların hemen istifalarını vermelerini istedi. Özelikle sandıklarda görevli partililerin seçiminde örgütlerin çok titiz olmasını isteyen Kılıçdaroğlu, bazı örneklerle sandıkta görevlendirmelerde yetersiz illerin de açıkladı.

Kılıçdaroğlu, özellikle sistem ve rejim değişikliği ile ilgili olarak çok net tavır takınacaklarını belirtirken bazı il başkanları, mecliste AK Parti çoğunluğu nedeni ile her yasanın çıktığını belirterek, gerekirse, CHP sineyi millete dönsün önerisi getirdiler. 6 saat  boyunca Kılıçdaroğlu il başkanlarını dinledi. İl başkanları örgütsel sorunları dile getirirken, bazı il başkanlarının milletvekilleri ile sıkıntılarını da dile getirdiği öğrenildi.

TRABZON ÖRGÜTÜ İLE BAŞ BAŞA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon örgütü ile de il başkanlarıyla yaptığı toplantı sonrası bir araya geldi. Tam, 1,5 saat Trabzon örgütü ile yüz yüze derin bir toplantı yapan Kılıçdaroğlu’na, Trabzon örgütleri özellikle genel merkezin mali yardımda bulunmalarını istedi. Belediye başkan adaylarının ön seçimle belirlenmesini de talep eden Trabzon örgütü, Genel Başkanları ile 1,5 saat süren toplantıda parti içi sorunları da gündeme getirdi.

Kılıçdaroğlu, genel merkezin kayıtlarına göre Trabzon CHP örgütünün başarılı bir grafiği olduğunu belirterek Trabzon örgütlerinin genelinden memnun olduğunu da söyledi. Trabzon il başkanı örgütünü genel başkanı ile bir araya getirip, 1,5 saat yüz yüze buluşturmanın da sorumluluğunu elbette biliyor. Güngör bu anlamda başarılı bir iş yapmış oldu.

HALUK PEKŞEN, NEYİ MECLİSE TAŞIYOR

CHP Trabzon milletvekili Haluk Pekşen bir süre önce ihale söylentileri ile gündeme gelen Ak Parti Trabzon il yöneticisi Arzu Yalçınalp’in ve kamu görevlisi eşinin gazetecileri muaşeret kaidelerini ihlal edercesine uyarıp, tehdit etmesini, TBMM’sine taşıyacak. Konu ile ilgili olarak Pekşen’in suç duyurusunda bulunan gazeteciler ile görüştüğü bilgi aldığı öğrenildi.

VOLKAN KONAK NE YAPTI?

Her zaman her yerde Trabzonluluğu ile övünen sanatçılarımızdan Volkan Konak, yeni aldığı aracına Trabzon plakası taktı. Trabzon’u plakasına yazdıran Konak’ın bu anlamda Trabzonluluğu herkes tarafından da taktir edildi.
Volkan Konak, memleketi Maçka ile ilişkisini hiç kesmedi. Yaylara ev yaptırdı.

Yılın belli aylarında Trabzon’a geliyor, yaylara tatil yapıyor. Bazı bestelerini de burada yaylada tatil alında ortaya çıkartıyor.
Volkan Konak’a bazı arkadaşları yeni otomobilinin plakasını Trabzon diye yazdırmasının kendi reytingi açısından sıkıntı yaratabileceğini söylemiş, Konak da “Vız gelir” demiş. Benim Trabzonluluğun ve bu Trabzonluluğumu ilan etmek en büyük reytingimdir diye cevap vermiş.
Helal olsun kuzeyin oğlu.



CAS'CILAR MOSTUROĞLU'NA KAFAYI TAKTI

Cuma görü görülen CAS davasında salon içinde ilginç gelişmeler de yaşanmış. 
Aldığımız bilgilere göre, F.Bahçe temsilcisi Mosturoğlu, ikide bir burnunu çekiyormuş. Bu hareketini öyle sık tekrarlamaya başlamış ki, salondakiler artık bayağı rahatsız olmuş. İki saniyede bir burnunu çeken Mosturoğlu’na karşılık, Trabzonspor heyetinden bir yönetici dostumuz da Mosturoğlu’na karşılık olarak horlama numarası yapmış. Mosturoğlu’nun iki de bir burnunu çekmesinden CAS’ın ilgilileri de bayağı rahatsız olmuşlar. Mosturoğlu, burnunu sık sık çekipce, horlama numarası yapan yöneticimiz için sonra da twitterinden uyuyan Trabzonspor  yöneticileri vardır diye mesaj yayınlamıştı. Mosturoğlu, kendi burnunu sık sık çekişinden CAS üyelerinin gıcık olduğundan hiç bahsetmiyor tabi..