BİZ NE DEDİK, BELEDİYE BAŞKANIN VEKİLİ NE DİYOR?
Rize’de Trabzonlu tur operatörleriyle ilgili yaptığımız haberle ilgili dün Rize Belediyesi açıklama yapmış. Açıklamayı yapan ise Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın avukatı Sinan Ustaoğlu. Ancak Av. Ustaoğlu, herhalde haberi hiç okumamış ki açıklamasında haberde olmayan ifadeleri sanki varmış gibi kamuoyuna lanse ederek bizi karalama yoluna gitmiş.
Sayın Avukat Ustaoğlu’na bu noktada haberi tekrar okumasını iyi algılamasını ve ondan sonra tekrar açıklama yapmasını tavsiye ediyoruz.
Birincisi, Reşat Kasap’ın bu şekilde bir talimat verdiği haberde kesin bir dille ifade edilmiyor. Hatta haber içeriğinde, “Bu iddianın yalan olabileceği” de açık bir dille yazılmış...
İkincisi, haberde görsel olarak kullanılan, “Cam filmine kesilen ceza” ile ilgili “Usulen mümkün olmadığı” şeklinde bir ifadede yok.  Bu ifadeyi avukat bey kendi kafasından uydurmuş herhalde. Haberde, cam filminin bazı sınırlamalarla birlikte önü açıldığı yazıyor. Yani ceza kesilmez diye bir ifade yok, sınırlama avukat bey sınırlama...
Ücünçüsü, kesilen cezaların hiç bir şekilde yasal olmadığı şeklinde bir ifade de haberde yer almıyor.



Haberin içeriğini Ustaoğlu’nun daha iyi anlaması açısından anlatmak gerekirse,  Trabzonlu Tur Firmalarına geçen sene kesilen cezalarla bu sene kesilen cezaların arasında büyük fark olduğu ve denetimlerin özellikle Trabzon plakalı araçlar üzerinde yoğunlaştığı şeklinde..
Kaldı ki 2 şehri ayrıştırıcı ifadeler diyor ya Avukat bey, o zaman Profesörlük mevkiine ulaşmış bir insanın Trabzonspor – Bursaspor maçından sonra sosyal medyadan yaptığı açıklamaları da okumasını ayrıca tavsiye ederiz. İki şehri ayrıştırıcı ifadelerin alenen nasıl kullanıldığı orada net bir şekilde görülüyor.



AK PARTİ’DE YA İSTİFA EDECEKLER YADA...
Metal yorgunluğu olduğunu bizzat Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın  teşhisini koyduğu AK Parti teşkilatlarının yeniden yapılanması ile ilgili olarak kriterler belirlenmeye başladı.
Buna göre, Ak Parti’de il genel meclisi, belediye meclisi üyesi olanlar, teşkilatlarda yer almayacak. (Burada sadece Trabzon için bahsetmiyoruz. Bilindiği gibi Trabzon Büyükşehir olduktan sonra İl Genel Meclisi kaldırıldı) Kamu kuruluşlarında işçi olarak çalışanlarda. Eğer bu konumdaki kişiler teşkilatla yer alacaklarsa, görevlerinden istifa edecekler.
Tabi Trabzon özelinde de bu kriter geçerli. Bu nedenle, yeni dönemde belediye meclis üyeleri teşkilatla yer alamayacak. Başkan Revi’nin özellikle yakından çalışmak istediği bazı büyükşehir belediye meclis üyeleri var. Bu isimlere Revi, yakında istifa etmelerini isteyebilir mi? Bakıp göreceğiz.



KTÜ, ‘BEN TAHLİL EDEMEM’ DEDİ
Bundan bir süre önce Ortahisar Belediye Meclisi MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, Trabzon limanında bir kimyasal maddenin taşınması ve saklanması ile ilgili şartların kurallara uygun olmadığını söylemişti. Ne hikmetse, bu konuda Limandan bir açıklama gelmedi. Çakıroğlu, o maddenin atıklarının denize süpürüldüğünü de fotoğraflarla kamuoyuna açıklamıştı. Ama, ne bir yetkili duruma el attı ne de bir başka kurum. Olay Trabzon’un gündeminden düştüğü sırada, şehir hassasiyeti ile dolu meclis üyesi Çakıroğlu, ilgili kimyasal maddenin tahlili ile ilgili olarak KTÜ’ye başvurdu.
KTÜ’den ilginç bir cevap geldi. “Bunu tahlil edecek alt yapımız yok..” Oysa KTÜ’de Kimya mühendisliği bölümü var ve ilgili madde direkt olarak bu bölümü ilgilendiriyor. Niye böyle bir maddeyi tahlil edemez ki…?
Gerçekten edemiyor mu yoksa etmiyor mu?



BURAK YILMAZ GEREKLİ TRANSFER MİDİR?
Burak Yılmaz’ın Trabzonspor’a geleceğini söylemesi;
 -Motivasyonu
-Takıma adaptasyonu açısından olumlu bir gelişmedir.
Ayrıca, bu transfer ile;
-Taraftarın havaya girmesi
-Tribünlerin hareketlenmesi de endüstriyel futbolun artı faktörü  olarak Trabzonspor’a yansır.
Kadro içinde rekabeti de körükleyeceğinden Burak Yılmaz’ın transferi iyi bir hamledir. Ancak, fakat ve lakin ve de ammaaaaa…
Burak Yılmaz’ın tüm olumlu görüntüsüne rağmen takıma faydalı olup olmayacağı konusu muammadır. PİK yaparak gittiği takıma, şimdi faydalı olur mu tabi gelirse bunu da zaman gösterecek. Her transferin rizikosu olduğu gibi Burak transferinde de aynı riziko var. Burada sihirli değnek, Ersun Yanal’ın elindedir.



TRABZONSPOR’DA REVİZYON
Trabzonspor yönetiminde art arda gelen istifalar ve görev değişikliklerinden sonra yönetim içinde yeni görevlendirilmeler yapılacağı yönünde haberler kamuoyuna yansıdı. Şimdi merak edilen kimin hangi göreve geleceği yönünde. Yönetimde aktif olarak görev yapan bir elin parmakları kadar azaldı. Burada kim hangi görev ile görevlendirilse çok da yankısı olmayacak gibi. Başkan, Çubukçu ile sıkıntı olmadan işi götürüyor. Yeni görevlendirmelerin çok da bize göre anlamı olmayacak gibi.



İSTEMEM YAN CEBİME KOY
Şenol Güneş, Yusuf Erdoğan konusunda Trabzonspor taraftarının tepkisini almamak için  yaptığı hamleleri ile başarılı oldu. Yusuf’u almaya niyetli değilmiş moduna girdi ama Yusuf Erdoğan iyi bir oyuncu Trabzonspor niye yararlanamadı diye de bir inceden Trabzonspor teknik heyetine göndermede bulundu. Yusuf’un alınmasına aslında gönlü razı olan Güneş istemem yan cebime koy modunda.



BAŞKAN, GENEL MENAJERİ YÖNETİMDE OYLATTI
Trabzonspor Basket takımında belirsizlik sürüyor yönetim bazında. Yönetim kurulunun yeniden yapılanması hususunda. Tabi, Başkan Abiş Habikoğlu, bu konuda alacağı karar bekleniyor.
Bu arada ilginç bir gelişmeden haberdar olduk. İddia o ki, başkan Hopikoğlu, Genel Menajer Nihat Mala’yı yönetimde oylatmış. Görevde bırakayım mı, bırakmayayım mı diye.
Bize gelen kulis bilgisine göre 5 yönetici görevden al demiş, 4 yönetici de alma.
Başkanın tahmini Mala, görevde kalsın şeklinde sonucun çıkacağıymış. Tersi olunca şaşırmış durumda. Şimdi görevden al diye oy veren yöneticiler bizim bir kişiliğimiz var oylama yaptın sonucunun gereğini yap diye Abiş Hopikoğlu’na baskı yapıyorlar ki, bize göre de haklılar



YOLA DEVAM EDECEK İLÇE BAŞKANLARI
AK Parti’de her ilçe başkanı ben yola devam edeceğim mi diye merak içindi. Şimdi bu merakları giderelim.
İşte yeniden ilçe başkanlığına aday gösterilip yola devam edecek ilçe başkanları.
Hakan Terzioğlu; Terzioglu, Bakan Soylu ile de görüştü. Ankara’da zirve yaptı, Onun da desteğini aldı ve yola devam edecek.
Şaban Bıyık: Siyaseten en zor ilçelerden birinde performansı yüksek bir ilçe başkanlığı yaptı. Şimdi de rakipsiz. Hem il hem de genel merkez, Bıyık’ın yola devam etmesinden yana
Salih Öztel: Hayrat’ın mütevazi alçak gönüllü ve  Trabzon genelinde seçim sonuçlarına göre en başarılı ilçe başkanlarından biri. Yeniden ilçe başkanı olması için görev teklif edilecek.
Enver İskenderoğlu: İlçenin bütün dinamikleri ile sağlıklı ve sağlam ilişkiler kordu. Ak Parti’nin kanaat önderleri ile istişarelerini hiç kesmedi. Yeniden başkan adaylığı kesin gibi…