USTA, TOPU YANAL’A ATTI!

Ve Muharrem Usta’dan Yanal operasyonu. Usta, nasıl ki Okay Yokuşlu’nun sözleşmesi bitmeden, sözleşmesini uzattı. Yusuf Yazıcı ile aynı yöntemi uyguladı, şimdi de aynı yöntemle, Yanal’a teklifle gidecek.
Usta, Yanal’a önümüzdeki günlerde 5 yıllık sözleşme yapalım diyecek. Başkan bu projesini Asbaşkan Ahmet Çubukçu’ya açtı. Çubukçu da Yanal’ın konu ile ilgili düşüncesini öğrenmek için bir görüşme yaptığı biliniyor. Usta’nın, Yanal’ın arkasında kötü günlerde istikrarlı şekilde durması, Yanal’a destek çıkması, sahiplenmesi Yanal’ın da Usta’ya güveninin arttırmış durumda. Usta’nın hesabına göre, sözleşmenin 5 yıl uzatılmasından sonda, Yanal’ın takımın başında teknik menajer olarak kalması. Bakalım süreç ne getirecek.

YANAL, USTA’NIN TOPUNU NE YAPACAK?

Başkan Usta’nın Yanal’a 5 yıllık sözleşme uzatma tekliğine Yanal ne diyecek. Önümüzdeki sezon için sözleşmesi devam eden Ersun Yanal’ın Usta’nın 5 yıl daha sözleşmesin uzat teklifi karşısında muhtemelen hayır diyebileceği yönünde kanaat hakim.

Ancak özellikle sezonun ikinci yarısından sonra ortaya çıkan sonuçsal başarılar Yanal’ı da Trabzon’a ve Trabzonspor’a ısıttı. Daha önce Trabzonspor’da görev yaparken, Trabzon’da evi olmayan Yanal’ın şimdi Onganlar villa sitesinde evi var ve nişanlısı ile mutlu bir aile ortamında yaşıyor.

Yanal, özellikle sezonun ilk yarısında bütün baskılara rağmen arkasında duran Başkan Usta’nın bu vefasından dolayı da 5 yıllık sözleşmeye evet diyebileceğini söyleyenler de yok değil. Kısacası, istikrar açısından bütün gözler Yanal’da. Başkan kararını verdi, 5 yıllık daha sözleşme imzalayalım. Top Yanal’da.

GALATASARAYLI HOLİGANLARIN ZARARLARI

Galatasaraylı taraftarların  Akyazı stadına verdikleri zarar yavaş yavaş belli oldu. Bir kere, konuk ekibin taraftarının olduğu bölümdeki bütün tuvaletlerde muslukların çoğu kırıldı. Çok özel musluklar tahrip edildi. Koltuklarda da hasar var.

Trabzonspor yönetimi bu hasarları tespit ettikten sonra gözlemciler vasıtası ile federasyonu bildirdi.

PEREKLİ AİLESİNİN ACI KAYBI

Trabzonspor’da Perekli ailesinin önemli bir yeri vardır.
Necmi Perekli, efsane kadronun önemli golcülerindendir.

Aras Perekli ise Trabzon futbolunu Türkiye’nin her yerinde temsil etmiş, gazeteci yazarlık da yaparak, Türk ve Trabzon futboluna katkıları olmuştur.
Perekli ailesi sporun tam içinden gelmiştir.

Ailenin büyük temsilcisi Dr. Çağlar Perekli ise Hatay’da görev yapmaktaydı. Hatay’daki Trabzonluların ağabeyi ve sahibi olarak bilinen Çağlar Perekli’yi kaybettik. Perekli ailesinin başı sağ olsun.
Allah rahmet eylesin.

TEK KİŞİLİK GÜÇ SÖZÜNÜ KABUL ETMEDİ

Kim ne derse desin, Trabzon siyasetinde bir isim inatla ve ısrarla varlığını kararlı şekilde sürdürüyor.

O da DP İl Başkanı Ali Akar. Akar, partisini diri tutuyor. Anadolu’da DP’yi diri tutan tek il başkanı Ali Akar. Akar geçmişten gelen siyasi tecrübesi ile hayır kampanyasının en önemli isimlerinden biri. Geçenlerde Akar ile sohbet ederken, “Tek kişilik ordu” dedik, kabul etmedi. “Ne tek kişilik oldu. Arkamda bir sürü insan var DP’ye gönül veren…” Siyaseten verdiği bu cevap bile Akar’ın dinamizmini ve şevki ile heyecanını gösteriyor. DP’nin seçim otobüsünün meydanda bazı gençler tarafından tekmelenmesine de Akar şiddetle karşı çıkarak “Yahu, o zaman referandumda sadece tek seçenek koysunlar evet diyelim.. Hayır diyenlere nedir bu zulüm” dedi.

O MAHKEME 19 HAZİRAN’DA

Herkesin merak ettiği KTÜ’deki FETÖ yapılaşmasının ilk duruşması 19 Haziran’da yapılacak. KTÜ’deki FETÖ yapılaşmasının önceki gün iddianamesi mahkeme tarafından kabul edilmişti. Üniversite imamının eski milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu olduğu iddianamede yer aldı. İddianame ilginç detaylarla dolu.

19 Haziran’daki ilk duruşmayı aslında bütün Trabzon merakla bekliyor. Tutuklu olan sanıkların ne diyeceği, tanıkların ifadelerine karşı kendilerini nasıl savunacakları, sanıkların FETÖ yapılaşması ile ilgili nasıl bir bilgiler vereceği de merak konusu.
19 Haziran’da, KTÜ’de çok şeyler olacak gibi.