SOKAKLARIN VALİ’DEN TALEBİ VAR

15 Temmuz darbe girişiminden bu yana Trabzon alanları sokakları meydanları dolup taşıyor. Hele önceki günkü demokrasi yürüyüşü ülkede gündem oldu. Bütün siyesi parti liderlerinin meydana hakim üst geçitte dev posterlerinin yan yana durması da müthiş bir toplumsal ittifakın göstergesiydi.
Trabzon’da sokaklarda alanlarda darbeye karşı demokrasi nöbetinde çoğu zaman halkın içine indir. Görüşlerini duymak istedik. Her görüşten yüzlerce insanın ortak fikirde buluşması, demokrasi açısından müthiş bir güzellikte.

Trabzon halkının Vali Yücel Yavuz’dan bir talebi var.

Demokrasi nöbetlerinde kahraman TSK mensuplarını da görmek istediklerini belirttiler. Ne zaman demokrasi nöbetinde halkla birlikte olsak bize bu söyleniyor. TSK’nin demokrasiye inanmış komutanlarının, demokrasi nöbetinde görmek istediklerini belirten halkın bu talebini biz Vali Yücel Yavuz’a buradan iletelim. TSK’nın darbeye karşı yiğitçe direnen komutanlarını da Trabzon halkı demokrasi nöbetinde görmek istiyor.


TRABZON’DA FETÖ OPERASYONU NEREDE YOĞUNLAŞACAK

Trabzon özlenide, FETÖ örgütüne karşı kamu kuruluşlarındaki geniş çaplı soruşturma  öncelikli olarak KTÜ’de yoğunlaşacak. Özellikle 15/25 aralık darbe girişiminden sonra KTÜ’den yurt dışına bilimsel çalışma adı altında giden FETO’cu öğretim üyeleri geri çağrıldı. Edindiğimiz bilgilere göre, Makini, Fizik, Orman, Türk Dili Edebiyatı ve İnşaat fakültelerinden yurt dışında olan öğretim üyeleri ile hala ilişki kurulamadı.

Kurulamadığı içinde bu öğretim üyelerinin geri çağrılma tebligatı yapılamadı. Bu konuda KTÜ rektörlüğünün nasıl bir yol izleyeceği merak konusu. Bu arada KTÜ’den memur ve öğretim görevlisi toplam 6 kişinin de göz altına alındığı haberi var.
KTÜ’den sonra en yoğunluklu FETO operasyonu Milli Eğitimde yapılacak. Valilikte ise, yatırım izleme dairesinde bir soruşturma başladı. Burada da birkaç gün içinde görevden almaların olabileceği ifade ediliyor.
Orman ve Çevre il Müdürlüğünde de FETO soruşturması başladı.
Darbe girişimi ile birlikte önce emniyet ve adliyede soruşturmalar başlamış, bir çok hakim savcı ve polis göz altına alınmıştı.


BEŞİKDÜZÜ GÖZYAŞINA BOĞULDU

Trabzon’un evladı, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş, makamında silahlı saldırıya uğrayarak öldürülmüştü. Yoğun bakımda hayatını kaybeden Candaş’ın ailesi, organlarını da bağışladı. Böylelikle yiğit Trabzon evladı Cemil Candaş, dört kişiye can verdi.
Dün, Şişli Belediyesi, 190 kişilik özel bir uçakla, Cemil Candaş’ı Trabzon’a getirdi. Beşikdüzü’nde Şişli Belediyesi bütün cenaze işlemlerini yaptı. Çadırlar açtı. Cenazeye gelenlere her türlü hizmet sunuldu. Cemil Candaş, Beşikdüzü’nde göz yaşları ile uğurlandı. Beşikdüzü’nün yiğit evladına bütün bir şehir ağladı. Katillerin bir anca yargılanıp idam edilmesini isteyen Beşikdüzü halkı, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’ye de büyük ilgi gösterdi.
Dün, Beşikdüzü, Cemil Candaş’ı karşı son görevini hakkı ile yaptı.
Candaş ailesinin başı sağolsun. Allah rahmet eylesin.

ŞİKE SAVCISI DARBE GİRİŞİMİ VE TRABZONSPOR

Şike savcısı Mehmet Berk’in açığa alınması, FETÖ’cu olduğu yolunda iddiaların gündeme gelmesi ile şike sürecinin artık unutulacağı ve dosyanın kapanacağına dair bir kuşku var.
Gündemin darbe ile şekillenmesi nedeni ile ülkenin bir çok önemli konusu, gündemden düştü.
Şike süreci ve davası da öyle.

Zaman aşımı ile unutturulmak isteniyor. Ama Trabzonspor taraftarları bu olayı unutmayacağı gibi şike savcısının göz altına alınması işe şikenin üzerinin kapandığı izlenimini ve kamuoyu uluşturulmasını izin vermeyecektir.
Ne yazık ki, bu süreçte özellikle Trabzonspor yönetiminin zaman zaman şike süreci ile ilgili dik ve dikkatli olduğuna dair kamuoyuna açıklamalar yapması gerekiyor, bunu öteledikçe, şike sürecindeki toplum diriliği de zedelenebilir.
Korkumuz o ki, darbecilerin yargılandığı süreçte, şike sürecinin de üzerinin kapatılması. Trabzonspor taraftarları bu konuda uyanık diri ve canlı. Yönetim ise kabuğuna çekilmiş.
Bir hatırlatalım dedik.

YİNE BİR İLKİ OF YAPTI

Of  AK Parti ilçe başkanı Hakan Terzioğlu, dün çalışma arkadaşlarını aldı ve Of’daki jandarma birliğini ziyaret etti. Komutana moral ziyaretinde bulundu. Terzioğlu, TSK içinde darbeye büyük bir direnç veren gerçek vatan evladı TSK mensuplarına karşı sevgimiz saygımız sonsuz diyen Terzioğlu, ilçesindeki askeri birliğe giderek bu tavrını göstermiş oldu. Terzioğlu, Ak Parti ilçe başkanları arasında en başarılı isimlerden biri. Bu son yaptığı ziyaret  de darbecilerle darbecilere direnen TSK mensupları arasında derin bir farkın olduğu yönünde kamuoyuna mesaj vermiş oldu.

CEVDET SARAL’IN İTİBARİ İADE EDİLMELİ

FETÖ’cü örgütün özellikle Emniyete sızıp örgütlendiğini ilk tespit eden ve bunu rapora dönüştüren ilk emniyetçi, Of’lu hemşerimiz Cevdet Saral’dır. Saral, Ankara emniyet müdürü olduğu dönemde FEFÖ’nün teşkilatlandığını tespit etti. Bunu ilgililere bildirdi ve Saral, bir anda uydurma belgelerle soruşturmaya uğradı. Hukuksuz dinleme yaptığı iddia edildi. Emniyet müdürlüğü görevinden alırdı. FETÖ’cü hakim ve savcılar tarafından mahküm edildi. Meslekten ayrılmaz zorunda kaldı. Şimdi, Cevdet Saral, iadeyi itibarını bekliyor. Bütün Trabzon da. Saral’ın iadeyi itibarı geri verilmeli.