GÜME GİDEN GÜNDEM!

Referandumun en can alıcı günlerindeydi.

Evet’çiler ile Hayır’cıların alanlara indiği zamandı.

Sokaklarda konuşulan tek konu referandumdu.

Kimsenin aklında Trabzon’un ekonomik öncelikleri yoktu.

Ertelenmişti o öncelikler. İşte tam o günlerde, TTSO bence zamanlama hatası yaparak bir basın açıklaması yaptı, Trabzon’un atanmışları ile seçilmişlerini uyardı.
Dedi ki;
“Arap turistlerin şehirde kalması için eğlence kültürüne uygun, alanlar açılmalı….”

Bu önemli uyarıyla, referandum gündemi güme gitti.

Şimdi, anayasa geçti. Daha hızlı, daha rasyonel kararlar alınacak. 2 yıl beklemeye gerek yok.

Arap turistlerin Trabzon’da daha çok kalması için eğlence kültürlerine uygun ne yapılabilir? Bunu tartışmanın zamanı?

Tam bu esnada Trabzon’dan bir heyet Dubai’ye gidiyor. Orası da Müslüman ülkesi, Trabzon’dan gidenlerin Dubai’nin özel yaşamla ilgili alanlarını da bir görseler ve gezseler de Trabzon’a yarısının yarısının yarısını uygulasalar.

Bu konuda bir hedef belirlenmeli, yatırımcının önünü açmalı. Özellikle içki ruhsatları konusunda belediye başkanları hoşgörülü olmalı.

2019’e Trabzon bu anlayış ve hoşgörülü ile hazırlanmalı.

Ucuz söylemlerle değil.

KULÜP MANTIĞINDA ASIL OLAN NE?

Elbette her profesyonel kulüp, planlarını kar etmek için yapar. Stratejiler buna göre belirlenir.

Trabzonspor’da Mehmet Ekici konusundaki tartışma kar etme üzerinde şekillenmeye başlandı.

Yönetim futbolcu zıtlaşmasından görünen o ki, Trabzonspor zarar ediyor.

Etmeli miydi?
Kulüp her olaya kar gözü ile bakarsa, kulüp gelenekleri ve misyonu ne olacak.? Diyelim, Mehmet Ekici’nin her dediği oldu da kulüp kasasına şu kadar para girdi.

Peki, kaybedilen güven.
Kaybedilen kulüp misyonu.
Kaybedilen kulüp gelenekleri.
Kaybedilen manevi duruş.
Bunlar ne olacak?

Kulüpleri kulüp yapan özelliklerin en önemlisi yukarıda saydıklarımızdır. Futbol matematik değildir. Bazen pire için ilkelerin doğrultusunda yorganı yakmayı bileceksin.

Mehmet Ekici konusunda, Trabzonspor’u köşeye sıkıştırdım diyen biri için yönetimin izlediği politika doğrudur. Mali açıdan kaybetme pahasına, kazanılan manevi değerler daha önemlidir.

Bu böyle biline.

GÜNNAR DOSYAYI ÖNÜNDE GÖRDÜ

Referandumda güme giden gündemimizden biri de özellikle Turizimde yeni projelerdi.

Bu yeni projeler ile ilgili olarak Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu, özellikle Sümela ile ilgili olarak hoş bazı projeler üretmişti.

Sümela’yı karşıdan ve yandan gören balkonlar, Tonya Vadisi ile ilgili olarak görseli ağırlık kazanan bazı turizm yatırımlarını içeren detay dosyalar Trabzon milletvekillerinin tümüne gönderilmişti.

Haluk Pekşen’e de. 

Nitekim Pekşen, özellikle Değirmendere’den  Maçka’ya vadinin vahşice katledilmesine hep dikkat çekti.

Projede bu vadinin iyileştirilmesi ile ilgili bazı önerilerde vardı.

Referandum bitti, Milletvekilleri Ankara’ya gitti. Adnan Günnar meclis ofisine gelen yukarıda sözünü ettiğimiz projelerle ilgili geniş detay açıklamaların olduğu kitabı inceledi, hemen Ayazoğlu’nu aradı teşekkür etti. 

Çalışması için tebrik ederek, şimdi görev bizde bu işleri takip edeceğiz dedi.

HANİ NEREDE?

Trabzonspor TV nerede?

Yönetimi iş başına gelirken en önemli vaatlerinden biriydi,

Trabzonspor TV…

Ama konu ile ilgili ciddi bir çalışma yok? Niye ki.

Akyazı’daki tesislerde Trabzonspor TV ile ilgili olarak gerekli mekan var. Bu anlamda bir sıkıntı yok. Sıkıntı, yönetimin ürkekliği ve çekingenliği.  

Bunu da anlamış değiliz. Yönetim şu anda kısa görüntüler ile paylaştığı haber menşeili paylaşımları harika ilgi görüyor. Bu işin başındaki ekip, Trabzonspor TV’yi de başarı ile yürütebilir.

Bir de Trabzonspor Koleji ile ilgili bir taahhüt vardı. O da unutuldu gitti. Şehir dışından bazı yatırımcılar Trabzon’a okul açıyor. Bu konuda teşvik mi var bilemiyoruz.

Trabzonspor da kolejini artık kurmalı. Yönetimin ufkunun açık olduğunu biliyoruz.

Trabzonspor yönetimi, kolej konusunda da niye çekingen bunu da anlamış değiliz.

A.AKER VE YENİDEN HATIRLATMA

A. Aker’in olduğu alanı TOKİ, şehir parkına çevirecek.

Ama bazı binalar da yapılacak. Kültür ve sanat ve kongre merkezi gibi. A.Aker’in söz konusu alanda yaşaması için de A. Aker’e ait bur duvarın yıkılmadan alanda korunması ile ilgili olarak bir görüş belirlenmişti.

Bu konuyu yeniden ilgililere hatırlatıyoruz.
Unutmayın emi.

Bir hatırlatmamış daha var.
Bakan Çağatay Kılıç ile TOKİ ilgililerine.

TOKİ ile Bakan Kılıç’a hatırlatalım.

TOKİ ile Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Şenol Güneş Spor Kompleksi içinde Trabzonsporlu Profesyonel Futbolcular Derneği’nin sosyal tesisleri için bir alan ayırmaya söz vermişlerdi.

Hatta, devreye Bakan Süleyman Soylu da girmişti. Her konuda mutabakata varılmıştı. Ama ne hikmetse bir arpa boyu yol alınamadı. Verilen sözler mi unutuldu. Eğer öyleyse, hatırlatalım dedik

YUSUF YAZICI'YI KİM YETİŞTİRDİ?

Çok basit işlerle uğraşıyoruz çok basit.

Efendim Yusuf Yazıcı’yı kim yetiştirdi.

Yusuf’un yetişmesinde öyle ya da böyle emeği olan kıyısından köşesinden olaya takılan kim varsa, piyasaya çıktı ‘ben yetiştirdim’ dedi.

Yani çocuğun hiç bu yetişmede emeği yok. O’nu yetiştirenler Yusuf’un yeteneklerine yeniden oluşturdular.

Sanki Yusuf haşa robot…

Herkes bir program yükledi.

Bırakın bu fırsatçılığı.

Elbette herkesin emeği olmuştur ama başta Yusuf kendisine emek sarf etmiş, sonra da ailesi bu başarının gizli kahramanı olmuştur.

Hiç olmazsa bunlara saygı gösterin lütfen. Yusuf üzerinden pirim yapmayın…

BAŞKANI GÖKHAN GEDİKLİ, ''EVET-HAYIR BASKISI KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL''


Geçtiğimiz gün Politik Güğüm köşemizde taşıdığımız yazıda karayolllarında görevli bir vatandaşın referandumda sendika tarafından baskı altında olduğunu ''Sendikacılarımız, ha bire bize siyasi iktidar hak ve hukukunuzu korumada bize zorluk çıkarıyor diyorlar, Ben uyarı için hayır dedim..” ifadelerine yer vermiştik. 

Konuyla ile ilgili görüşlerini aldığımız Yol-İş Trabzon 1 Nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli şu ifadelere yer verdi;
''Benim siyaset yapmayacağımı herkes bilir yapmam. Zaten referandum süreci boyunca 1.5 aydır şehirde değildim. Beni arkadaşlar aradı referandum sürecinde oy konusunda fikir sordu. Ancak ben her zaman üyelerimize milli iradenin yanında olduğumuzu söyledim. Oy ne çıkarsa çıksın biz işçi arkadaşlarımızın rızıkları için mücadele ederiz dedim. Bu yüzden gündeme gelen oy baskısını kabul etmiyorum. Referandum konusunda biz sendika olarak ne bir toplantı yaptık ne de arkadaşlara herhangi bir oy konusunda baskı yaptık. Eveti de Hayırı da hepsi bizimdir. Hepsi Türkiye için en güzeli. Kesinlikle sen evet de hayır de konusu mümkün değil. 6 vilayette 1700'ün üzerinde üyemiz var. 1 Mayıs'ı da biz yapacağız en güzeli şeklinde dedim. Biz siyasetin hiçbir tarafında olmadık. Kişinin söylediği kendini bağlar sendikayı bağlamaz. Bu hedef göstermedir. Bunu kabul etmiyorum. Evet hayır propagandası yapmadığımızı en iyi üyelerimiz bilir''