MOSTUROĞLU’NA SUSARSAN!

FB’nin şikeci yöneticisi Şekip Mosturoğlu’nun, Trabzonspor FETÖ örgütüne bilerek ya da bilmeyerek destek verdi sözüne Trabzonspor yönetimi kurumsal olarak sessiz ve tepkisiz kalınca;
Aziz Yıldırım boş durur mu?
 
Kendine atılan bu pası hemen faullü gole çevirdi.
 
Tek bir Türk basketbolcusunun yer almadığı takımı Avrupa şampiyonu olanca, yaptığı açıklamasında şike sezonunu gündeme getirerek, Fenerbahçe’ye operasyon yapıldığını söyleri ve şike sezonunda takımının öne kesilmeseydi, futbolda da önemli başarılara imza atacağını söyledi.

Bu anı bile fırsata çeviren Aziz Yıldırım’a karşı bakalım, yönetim kurumsal olarak nasıl tepki verecek.

Şikenin tam göbeğinde olanların fırsat buldukça kendilerini aklayan açıklamalarına bir de Trabzonspor’u hedef yapmalarına yönetimini sessiz kalışı, çok manidar çoookkkkk…

ERDOĞAN’IN O LAFI…!
 
Recep Tayyip Erdoğan’ın Ak Parti’nin genel başkanı olması ile Türk siyasetinde yeni bir döneme giriliyor. Ve tabi Ak Parti’de de yeni bir dönem olacağı kuşkusuz.
 
Dünden bu yana, Trabzon Ak Parti teşkilatında, seçmeninde ve eski yeni yöneticileri ile Ak Parti’ye oy verenlerin Erdoğan’ın en çok şu iki sözünü sosyal medyada kullandığını tespit etti.
 
Biri, belediye başkanları ile olanı öteki ise, teşkilatlarda değişime gidileceğine dair sözü.
 
Erdoğan’ın belediye başkanları ile ilgili sözü şuydu:
“Partimize ve şehirlerimize yük olan değil partimizden ve şehirlerimizden yük alan belediye başkanları ile yolumuza devam edeceğiz”
 
Teşkilatlarla ilgili sözü de şuydu:
“Gerekirse, teşkilatlarda yenilenmeye gideceğiz”
 
Erdoğan’ın bu iki sözünün Trabzon’da Ak Parti cephesinde çok beğenilmesi çok paylaşılması gerçekten çok ilginç bir durum…
 
YENİ DÖNEM VE TRABZON
 
AK Parti’de yeni yapılanmanın Trabzon’a yansıyan şekli elbette önemli.
 
Kulis bilgilerine göre, bu kez MKYK tespit edilirken delege bazında bir nabız yoklanmadı.
 
Belli ölçülerde il başkanlarının fikrine başvuruldu. O da belli ölçülerde. Listeyi Erdoğan özel olarak çalıştı ve belirledi.
 
MKYK’da liste dışı kalanlarla ilgili olarak parti kulislerinde temizlik dense de, Cumhurbaşkanına yakın kaynaklar “Bir nöbet değişimi” olarak nitelendirdiler.
 
Ayşe Sula Köseoğlu’nun MKYK ilk üyeliği nasım sürpriz bir gelişme olmuş ise, şimdi de MKYK üyesi olmaması sürpriz bir gelişme midir?
 
Buna sürpriz diyenler de var demeyenlerde.
 
Köseoğlu’nun hangi performansı ile MKYK’ya girdiği hangi performans eksikliği ile giremedi, bundan böyle Trabzon’da konuşulacak en önemli siyasi gündemdir.
 
ERDOĞAN-SOYLU YOL ARKADAŞLIĞI
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yeniden bakan olarak MKYK’da olması, Erdoğan’ın yeni dönemde Soylu ile birlikte yol arkadaşlığının eskisinden daha sağlam bir şekilde süreceğinin en büyük kanıtıdır.
 
Artık, Ak Parti teşkilatlarında da FETÖ operasyonu başlayacak. Bunun için devletin bütün birimlerinde FETÖ’nün nasıl örgütlendiğini bilen Soylu, partinin de üst yönetiminde yer alarak bu hain örgüte karşı mücadeleden önemli bir rol daha üstlenecek.
 
Soylu’nun MKYK’da olması Trabzon’da şekillenecek olan parti teşkilatlarının da belirlenmesinde önerileri belirleyici olacaktır.
 
Artık bu aşamadan sonra en sağlam teşkilatlanma, Trabzon’da olacaktır.
 
TRABZON’DA KİM GİDER KİM KALIR?
 
Şimdi Trabzon Ak Parti’de gündem, teşkilatlardaki köklü değişikliğin nasıl olacağı. Bu değişikliğe yerel seçimlerde belediye başkanları da dahil olacağı kesin.
 
Ak Parti önce Türkiye genelinde teşkilatlarını yenileyerek işe başlayacak.
 
Bunun Trabzon’a yansımasının nasıl olacağı şöyle tahmin ediliyor.
 
-3 dönem kurulanı takılan ilçe başkanları değişecek
 
-Genel merkezin belli süreler ile yaptığı belediye başkanlarının seçmen tarafından memnuniyet anketinde sınıfta kalan belediye başkanları ile ilçe teşkilatlarını biçimlendiren ilçe başkanları da değişecek.
 
-Belediye başkanlarının bir çoğu yeni dönemde aday olmaları bayağı zorlaşacak.
 
-2019 Milletvekili seçimlerinde mevcut milletvekillerinin en az üçünün aday gösterilmeyeceğine dair bir kanaat hakim.
 
-Genel Merkezin başarılı il başkanları arasında bulduğu Haydar Revi’yi ekibini tümden yenilemesi ile tavsiyelerde bulunulabilir.
 
YELPAZE AÇILACAK!
 
AK Parti’ni yeni dönemi, Trabzon Ak Parti’de de yeni bir dönemin başlangıcı olacağı kesin.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu zamana kadar bizimle olmayanları da bizimle beraber olmaya davet edeceğiz demesinin ardından Trabzon’da da yeni yüzlerin Ak Parti saflarında siyaset yapmaya başlayacağını göreceğiz.
 
Bu anlamda kilit isim elbette Süleyman Soylu olacak.
 
Soylu, ilk etapta teşkilatı diri tutacak hamleler yapacak. Ardından yelpazeyi geliştirecek adımlar da atacak.
 
Muhtemel olan odur ki, önce siyasete mesafeli duran iş adamları partiye çağrılabilir. Bunun için de yerel seçimlerde sürpriz isimlerin Ak Parti’ye katılacak oluşu kimseyi şaşırtmasın.
 
Şu anda belediye meclis üyelerinin birçoğunun tekrardan aday gösterilmeyeceği hemen hemen kesin gibi. Belediye başkan adayları arasında iş adamları olacak ki, bu da Trabzon’da ilginç siyasi gelişmelere neden olacak.
 
Bekleyin, çok ilginç isimler yerel seçimlerde Ak Parti’ye katılacak.