SOYLU’NUN % 80 HEDEFİ GERÇEKÇİ Mİ?

Ak Parti’nin Trabzon’da referandumda hedeflediği oy oranı belli oldu. Bunu bizzat dün Bakan Soylu açıkladı.
1 Kasım seçimlerinde Ak Parti % 66.8 ol aldı.
MHP ise % 13.1
Bu iki oy oranını topladığınızda eder % 79.9
Demek ki, hedef  oranı gerçekti.
Soylu’nun hesabını göre MHP’nin % 13.1’lik oy oranından çok çok azı Hayır’a girecek.

Yine 1 Kasım seçimlerinde; SP’nin % 1,4 oy’nun  Evet’e önemli bir bölümü kayacak. BBP’nin % 0.5’lik oyundan da Soylu, Evet’e hatırı sayılır ölçüde oy geleceğini hesaplıyor.
Süleyman Soylu seçim işlerini iyi bilen sonuçları da sağlam veriler ile iyi tahmin eden bir siyasetçidir. Soylu’nun % 80 hedefine kilitlenmesi aslında %83’lere çıkma gibi bir durumu da ortaya koyuyor. Bu oy oranı yakalanırsa, başarı daha bir taçlandırılacak o zaman.
Yüzde 80 hedefi 1 Kasım seçimleri sonuçlara göre çok hayalci hedef değil gibimize geliyor.


KÖSEOĞLU İP UCUNU VERDİ

AK Parti’nin anayasa referandumunda izleyeceği yolun ip ucunu Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu verdi. En azından Trabzon’da nasıl hangi politik söylemler üzerinden referandum seçim çalışması yapılacağı netleşti.

Ak Parti’nin aynı zamanda MKYK üyesi de olan Köseoğlu, son Trabzon’da dün yapılan danışma kurulu toplantısında, muhafazakâr parti liderleri; Necmettin Erbakan, Alpaslan Türkeş ve Turgut Özal’ın da başkanlık sistemini savunduğunu, bu üç liderin partilerinin seçim bildirgelerinde başkanlık sisteminin yer aldığını, şimdi AK Parti’nin bu üç liderin hayallerini gerçekleştirmek için yola çıktığını belirterek, bu hayaller için herkesten oy istiyoruz dedi.
Böylelikle, Türkeş. Erbakan ve Özal’ın referandum boyunca, Ak Parti’nin kullanacağı siyasi figür olması hemen hemen kesinleşti. Zira Köseoğlu, MKYK üyesi ve elbette MKYK da bu durum da konuşulmuştur.


Ancak, biliyoruz ki, Süleyman Demirel de başkanlık sistemini bir ara savunmuştu. Partisinin seçim bildirgelerinde bu sistem olmasa da Demirel, özel mülakatlarında başkanlık sistemine geçişi gündeme getirmişti. Ak Parti kurmayları ve Köseoğlu’nun örnekleme verirken Demirel’den bahsetmemesi de dikkat çekici.

AK PARTİ’DE KADIN FAKTÖRÜ

Dün, genişletilmiş il başkanlığı danışma toplantısını yapan Ak Parti’de salonun yarısından fazlasının kadın olması dikkat çekti. Kadınların büyük bir ilgi gösterdiği danışma toplantısında özellikle kadınların daha çok ilgi göstermesi iki nedene bağlandı.

Birincisi, bakan Soylu, salona ne kadar kadın gelebilirse gelsin demesi ikincisi ise bu tür toplantılarda kadınların katılımının sağlanmasında çok özel gayretleri ve başarısı bulunun Kadın Kollarının aktif olarak salonda kadınların yer alması ile ilgili özel çapası. Kadınların birçoğunun da ilçelerden gelmesi ise apayrı bir dikkat çekici durumdu.

Kadınların Bakan Süleyman Soylu’ya olan hayranlığı ise görülmeye değerdi. Soylu, danışma kurulu toplantısını yapılacağı salona kadın seçmenlerinin yoğun ilgisi nedene ile bir saate sonra girebildi. Kısacık mesafeyi bir saate zor olan Soylu’ya seçmenlerin bireysel talepleri ile ilgili ulaştırmaya çalıştıkları mektup, zarf ve notları bundan önceki toplantılardan çok daha fazlaydı.

SOYLU, TABLETİNDEN NEYE BAKTI

Ak Parti’nin danışma kurulu toplantısında dikkatimizi çeken bir durum ise, Bakan Soylu’nun kendinden önce konuşma yapanların konuşmasını pür dikkat dinlerken, tabletine de arada göz atması oldu. 
Seçmenleri ile mail yoluyla ilişki kuran Soylu’nun tabletine günden binin üzerinde mesaj geliyor ve bunların tümünü pür dikkat okuyor ve anında da cevaplandırıyor. Şu sıralar Soylu’nun tabletine en çek hayır duası ve başarı dilekleri geliyor.

Yalnız dün Soylu tabletine bakarken bir şeyi çok merek etmişti.
Trabzonspor’un Kasımpaşa maçı sonucunu.


Soylu, kürsüde en hararetli konuşmaların yapıldığı bir anda Trabzonspor’un Kasımpaşa maç skorunu tabletinden özel olarak baktı, galip geldiğini öğrenince de yüzü güldü.
Öte yandan Süleyman Soylu, dün gece hayırlı bir işe de imza attı. Yakın çalışma arkadaşları arasında yer alan ve taaa başkan beri Soylu’nun fotoğraflarını çeken Ahmet kardeşimize, Soylu kız istedi. Soylu, akşam Ahmet için istediği kızı aldı. Soylu kızı aldınız diyenlere de; Oğlanı verdik esprisi ile karşılık verdi.

AHMET DAVUTOĞLU’NUN TRABZON RÜYASI

Olayı bize, Of Ak Parti ilçe başkanı Hakan Terzioğlu anlattı. Terzioğlu anayasa oylamaları esnasında sık sık Ankara’ya gitti. TBMM’si, kulislerine kadar girdi. Orada, Ak Parti milletvekillerine moral deştiği verdi. Meclis kulisindeyken, eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ile karşılaşan Terzi, Davutoğlu ile sohbete başladı. Davutoğlu, Terzioğlu’nu iyi tanıyor. Oflu olduğunu da biliyor. Sohbetin bir yerinde Davutoğlu bakın ne demiş.

“Başkan, dün akşamda rüyamda Trabzon’u gördüm…”

Davutoğlu’nun bu sözünden sonra Terzioğlu, espriyi patlatmış tabi durur mu bir Oflu olarak

“Sayın Başbakanım bakın rüyanız çıktı demek ki bir Oflu görecekmişsiniz. Beni gördünüz…”

SP’NİN İLANI VE TRABZON

SP’nin önceki gün bütün yerel gazetelere verdiği ilan ile neden referandumda “Hayır” oyu kullanacaklarını açıklamaları belli ki, Ak Parti kurmaylarını bayağı üzmüş, üzmemekle kalmamış panik havası içine sokmuş.

Zira, Ak Partili kiminle karşılaşsak; SP Trabzon il başkanlığının bu ilanını konuşuyor ve SP’ninin hayır derken bu zamana kadar muhafazakâr kanadın kazandığı bütün kazanımların darbe yiyeceğine inanıyor. Ak Parti kurmaylarına göre, Cumhurbaşkanı referandum önceki sahaya inmesi ile SP’nin hayır politikasının da etkisini kaybedecek.