MALKOÇ BAŞBAKANA TRABZON’U ANLATTI

Kamu Denetçisi hemşerimiz Şeref Malkoç önceki gün Başbakan Binali Yıldırım ile Çankaya yerleşkesinde bir araya geldi. Malkoç, birinci derecede ekibi ile birlikte Yıldırım’a gitti.
Ve heyet Başbakanlıkta tam 45 dakika baş başa görüştü.

Bu görüşlere ülke meseleleri gündeme geldiği gibi Trabzon’da gündeme geldi. Edindiğimiz bilgilere göre Binali Yıldırım, Trabzon’un özellikleri hakkında Malkoç’tan derin bilgiler aldı. Malkoç ekonomik, sosyolojik ve kültürel yapısı ile Trabzon hakkında Başbakan Binali Yıldırıma detay bilgiler verdi, örneklemeler yaptı. Görüşmenin ilk 20 dakikası meslekiydi diğer 25 dakikası Trabzon odaklı oldu. Başbakan da Trabzon ile ilgili anılarını anlattı. Peki, bu 25 dakikalık konuşmada, Trabzon siyaseti gündeme geldi mi?

Birileri rahat olsun, hayır gelmedi.

BELEDİYE BAŞKANLARI KÜLLİYEDE

İddia o ki, Ak Parti’yi referandumda zorlayacak gerçek muhalefet değil partili belediye başkanlarının bazı il ve ilçelerdeki başarısızlığı. Yerel hizmetlerde yetersizlik, vatandaşın evet ile hayır’ını belirleyecek gibi.
Ak Parti genel merkezinin yaptırdığı bir ankette yerel yönetimlerin sıkıntılarının seçmenin tercihini belirleyecek ciddiyette olduğu ortaya çıktı. Anketin verileri Külliye’de, Cumhurbaşkanının önünde. Tabi, tümden yerel yönetimler ile ilgili bir memnuniyetsizlik söz konusu değil ama istenilen düzeyde de değil.

Tabi, bizim merak ettiğimiz konu ile ilgili haber kaynağımıza Trabzon ile ilgili veriler sormak oldu. Trabzon verileri ne çok kötü ne de çok iyi, ama sıkıntılı.

Külliye, yerel yönetimlerle ilgili sıkıntıları gördüğünden, önümüzdeki hafta, bütün belediye başkanlarını Ankara’ya çağırdı. Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan Külliye’de Belediye başkanları ile buluşacak. Onlarla dertleşecek ve bir konuşma yapacak. Medyaya açık olmayan bölümlerde ise, artık hesap sorma işi gündeme gelebilir.
Ak Partinin bütün belediye başkanlarına Allah kolaylıklar versin.

HERKES MERAK ETTİ, O NEREDEYDİ?

Bakan Süleyman Soylu’nun en yakın ekibi içinde yer alan Murat Zeki Solak, Soylu’nun en son Trabzon ziyaretinde hiçbir yerde görülmedi. Bakanın ne havaalanındaki karşılanmasında ne de diğer etkinliklerde Solak, yoktu. Ve tabi, hemen bir merak başladı, Solak niye yok. Bakana mı küstü. Bakan mı O’na küstü. Burası Trabzon ya yığınla kulp takıldı.

Solak’ı aradık, Bakan Soylu’nun yanında yoktun, neden dedi

Telefondan sesini duyduğumuzda biz de şok olduk. Solak’ın sesi kesilmişti ve ağır bir gribal enfeksiyon geçiriyordu. Öyle ağır hastaydı ki, hastanede seri şekilde serumlar bile yedi. Ayağa kalkamadı. Kalktığında başı döndü. O nedenle de Soylu’nun gezilerine incelemelerine katılamadı.


Murat Zeki Solak’a biz de geçmiş olsun diyoruz.

O İLÇE BAŞKANININ GURURU VE ALÇAK GÖNÜLLÜLÜĞÜ

Ak Parti’nin Türkiye genelinde 1 Kasım seçimlerinde en çok oy alan seçim bölgelerinden biri de Hayrat’tır. Hayrat ilçe başkanı Salih Öztel de bu başarının çok da reklamını yapmıyor. Son derece mütevazi, oyları “Reis” alıyor diyen Öztel, biz sadece bu başarının bir neferiyiz dedi. Reis’i halkın sevdiğini belirten Öztel oyları Reisimiz aldığı için çıkıp ben ne böbürleneyim diyerek, müthiş bir alçak gönüllülük örneği gösteriyor. Trabzon’un en çok oyunu alan ilçe başkanı olarak da kendisinin hiç bu özelliğini gündeme getirmiyor. Yakın dostları onu birisine tanıştırırken en çok oyu alan ilçe başkanı olarak dediklerinde bile, oyu biz değil reis aldı diyecek kadar gerçekçi.

Hani bütün siyasiler Öztel gibi olsa.

DURSUN ALİ DÜZENLİ’YE SERT ÇIKTI

Çömlekçi kentsel dönüşüm projesinde Çömlekçi halkı adına kurulan derneğin başkanı Dursun Ali Düzenli ile Çömlekçi Muhtarı Refik Günaydın’ın yıldızları bir türlü barışmadı. İkili hala birbirine Çömlekçi’nin hakkını korumamakla suçluyor.

Dün, muhtar Günaydın ile dertleştik. Açık eve net dedi ki, Dursun Ali Bey şok yapıyor. Milleti yanlış bilgilendiriyor.
Günaydın’ın bir başka tespiti ise şöyle


“Dursun Ali Bey partisinin Ankara’daki toplantılarına katılıyor. Partisi için Ankara’nın yolunu su yolu yaptı. Ama bir kere olsun Çömlekçi için Ankara’ya gitmedi. Trabzon’da kendi çalıp kendi dinliyor. Bir kere de Çömlekçi için Ankara’ya gitsen TOKİ ile görüşsen hemşerin TOKİ başkanı ile bir sohbet etsen olmaz mı…?
Muhtar Günaydın’ın iddiası bu.

Tabi, Dursun Ali Düzenli’nin cevap hakkı elbette var.

ÇAMURLU TAŞ İSYAN ETTİRDİ

Olay, Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde meydana geldi. İlçenin Gündoğdu mahallesi Kosron bölgesinde, belediye yola istinat duvarı yapmaktadır. Yüklenici firmanın çalışmaya başlamasından kısa bir zaman sonra, mahalle halkı iş alanını geldi ve çalışmaları durdurdu. Bunun üzerine, olay belediyeye intikal etti. Mahalle halkı niye duvar inşaatını durdurmuştu. İşte bu aşamada devreye Köprübaşı belediye meclis üyesi Mehmet Aydın gitti. Olay yerinde köylüler ile konuştu ve bakın ne açıklamada bulundu.

“Gündoğan mahallesi kosron mevkiinde yapılmakta olan anayol genişlemesi toprak sahiplerinin itirazı üzerine durdurulmuştur.. Söz konusu edilen yol için tarafımca yapılan görüşme sonrası itiraz eden mal sahiplerinin duvarda kullanılan çamurlu taş nedeniyle itiraz ettikleri anlaşılmıştır yapılan müzakereler sonucu toprak sahiplerinin itirazını BUGÜN itibaren geri aldıkları ve tarafımızdan başka bir taş kullanılacak sözümüze inanmış ve gereğini yapmış oldukları için sayın Ali Kahraman beye teşekkürlerimi sunuyor köprübaşı kamuoyuna saygıyla duyuruyorum”

Demek ki neymiş. Yapılan her hizmeti kamuoyu adına takip etmek gerekiyor. Köprübaşılılar bunu yaptı. İyi de yaptı. Bu davranışa alkış.

UYANIKLIĞIN SONU, TİSKİ’NİN BASKINI

Olay çok ilginç. İlginç olduğu kadar da garip. Şimdilik yer isim ve adres vermeden olayı size aktaralım. İlerleyen günlerde belgeli bilgili kamuoyunu bilgilendireceğiz.

Efendim, Trabzon sınırları içinde bir sitenin, kanalizasyonu Büyükşehir Belediyesinden gerekli izin alınmadan şehir kanalizasyonuna bağlanmak üzereyken, olayı gören bir belediye meclis üyesinin bilgilendirmesi ile TİSKİ olay yerine geldi.

Baktı, bir hafta sonu gayri resmi çalışma var. Kanalizasyon bağlantısı için TİSKİ bilgilendirilmemiş, ilgililerden izin alınmamış, gerekli harç da yatarılmamış. Sanki Trabzon dağ başı. Adam koca koca iş makinelerini getirmiş sitenin önüne bildiğini okuyor.

TİSKİ aldığı ihbar ile olay yerine geldiğinde tabi şaşkına döndü. Tutanak tutuldu suç duyurusunda bulunuldu. Peki, bu ilginç olay nasıl anlaşıldı. Kaçak kazı yapan makine, birkaç sitenin su borusunu kesti. Bunun üzerine halk, TİSKİ 'yi aradı burada kazı yapıyorsunuz suyumuzu kestiniz. TİSKİ anılan bölgede çalışmamız yok dedi sonra ekip gönderdi. Kaçak kanalizasyon bağlantısı da ortaya çıktı.
Vah sahipsiz Trabzon’um vah..