USTA’NIN BUNDAN HABERİ VAR MI?

Trabzonspor’da Muharrem Usta’nın başkanlığında bir ilk yaşandı. Müzesindeki kupalara haciz geldi. Başkan çok sert tepki gösterdi. Bu iş yasal değil dedi. Bu konuda bir kasıt var bile dedi. Sonra, hatası kastı olanlardan hesap soracağını da söyledi. Kurumsal olarak kendi bünyesinde hatası olduğuna inandığı avukat ile müze görevlisinin kulüp ile ilişkisini kesti. Başkan Usta ayrıca, icra dairesinde de hatası olanların hatalarının bedelini ödeyeceğini de açık açık ifade itti. İcra müdiresi ile bir iki kez telefonda konuştu, tepkisini koydu. Usta, konuyu siyasilere aktardı artık icra dairesindekiler de bedel ödemeliydiler.

Ancak gelin görün ki, önceki gün ilginç bir gelişme yaşandı.

Gazeteci Ali Çil, Twitter’ından bir bilgi aktardı. Usta’ya Trabzonspor hassasiyeti nedeni ile icra dairesindeki sorumluların, kararname ile Trabzon’daki görevinden alınacağı söylenmişti. Ama Ali Çil dün gece, icra dairesinde kararnamenin yayınlandığını ve icra müdiresi Gülten Çolak’ın görevinde kaldığını takipçilerine duyurdu.


Trabzonspor’un kupasına önce haciz koyan sonra olmadı yanlış yaptık diyen icra müdiresinin son kararname ile görevinde kalmasından Usta’nın bilgisi var mı bilemiyoruz ama gazeteci Ali Çil’in habercilikte takibi, Trabzonspor’un hassas konusunda nasıl çok da ciddiye alınmadığını gösteriyordu.

YOKSA, YEREL SİYASETÇİLER Mİ DEVREYE GİRDİ

Kupalara hacizde, Trabzon icra dairesinde beklenen görev değişikliğinin olmamasını gazeteci Ali Çil, Twitter’inden açıklayınca biz de kendi çapımızda bazı araştırmalar yaptık. İddiaya göre iktidara yakın iki avukat, icra müdiresinin görevinden alınmaması ile ilgili olarak siyasi hamleler yapmış. İddiamızı ispatlayacak bilgilere tam ulaştığımızda her yerde Trabzonsporluyum diyen bu iki avukatın adını kamuoyuna açıklayacağız. 
İcra işlerinde uzman bu iki avukatın böyle bir hamle gerçekten yaptılar mı? 
Onlar için Trabzonspor ne anlam ifade ediyor, merak ettik.  Bize biraz müsaade. Trabzonspor işte böyle yalnızlaşıyor. Herkes kendine hızarı yontuyor.

BARİ USTA’YA BİR HABER VERELİM

Birçok konuda habersiz olan Başkan Muharrem Usta’ya buradan bir gelişme ile ilgili haber verelim. Belki başkanın bundan haberi olur da, gerekli adımları atar.
Sevgili Trabzonspor başkanı, duyumlarımıza göre şu anda lunapark olarak kullanılan alanda Büyükşehir Belediyesi çok kapsamlı bir akaryakıt istasyonu planlıyor. 
Yanılmıyorsak, Hayrettin Hacısalihoğlu’nun asbaşkanlığında Hacısalihoğlu anılan yer ile ilgili bir proje geliştirmiş Trabzonspor adına akaryakıt istasyonu kurmayı düşünmüştü. Son ne hikmetse proje rafa kaldırıldı. Şimdi yeniden indiriliyormuş. 
Başkan tam fırsat… 

İşte Trabzonspor’a kalıcı gelir kaynağı. Otur belediye ile masaya… Bütün şehir arkanda…

SOYLU KİM HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

İçişleri bakını Süleyman Soyu ilk görevi esnasında bir yazı nedeni ile suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Trabzon’dayken bu açıklamayı yapan Soylu’nun suç duyurusunda bulunduğu kişi, Baskın Oran oldu. 
Oran, kendi resmi internet sitesinde kaleme aldığı bir yazıda Kürtler üzerine bazı trajik deneyler makalesinde, Soylu’yu hedef aldı. Demokrat hoş görüsü ile tanıdığımız Bakan Soylu, bu yazı nedeni ile sert bir tavır takındı ve twitter üzerinden suç duyurusunda bulunacağın açıkladı.
Trabzon’da dün gece Mavi Saray gemisindeki sahur esnasında suç duyurusu ile ilgili tweet atan Soylu’nun Baskın Oran için kullandığı ifade şöyle:

Süleyman Soylu 
Kendisini ilim adamı diye pazarlamış 
yazısının her kelimesini alçakça kurgulamış bir uşak
Baskın Oran hakkında suç duyurusunda bulunuyorum


Baskın Oran’ın konu ile ilgili yazısını okumak için tıklayın..

MAVİ SARAY’DA SAHUR!

Dün gece siyasetin ve Ak Parti’nin ve Trabzon’un nabzı, Mavi Saray gemisindeki Bakan Soylu’nun onur konuğu olduğu sahur programında attı. Soylu’nun katıldığı sahura kalabalık bir davetli de icabet etti.
Özellikle Ak Parti’nin bütün ilçe başkanları ve belediye başkanları davete icabet etti. Başkan Revi’nin bayram sonrası ilçelerde kongreler yapılacak demesi üzerine, ilçe başkanları artık Soylu ile göz göze gelebilmek için her fırsatı değerlendiriyorlar. 

Son valiler kararnamesinde Trabzon’daki görevinde beklendiği gibi kalan, Vali Yücel Yavuz da Soylu’yu hiç yalnız bırakmadı. 
Hep yanındaydı ve uzun uzun sohbet etti. Geminin açılması ile dalgalardan sallanması sonucu, bir kaç kişiyi deniz tuttu. Deniz tutanlar arasında Milletvekili Muhammet Balta da vardı. Balta karaya ayak bastığında çok şükür dedi. 


Bakan Soylu’nun konuşmasında en çok alkışlanan sözü ise şu oldu…” Bir batılı ile yan yana gelip konuştuğumuzda bilin ki, onlara karşı hiç ezik değiliz. Ne biliyorsak, ülkemiz ile ilgili neler planladıklarını biliyorsak, yüzlerine rahatlıkla söylüyoruz. Hiç çekinmeden. Bunu bilin, Türkiye eski Türkiye değil….”

METAL YORGUNLUĞA BİR ÖRNEK…

Her ne kadar önceki gün Ak Parti il başkanı Haydar Revi, şehrin iki mega projesi Yatırım adası ve Şehir hastanesi ile ilgili yüreği Trabzonspor için atanlara teşekkür ederim diyerek bir basın açıklaması yapsa da,  Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, teşkilatlarda metal yorgunluk var diyor ya.. Çoğu kimse bunu kafasında şekillendiremiyor. 
Metal yorgunluk ne ki? 

Bakın size şimdi Trabzon özelinde metal yorgunluğu anlatalım. 

Şehrin iki ana mega projesi; Şehir hastanesi ve Yatırım Adası ile ilgili olarak yasal zemini hazırlayan kanun tasarısı TBMM’de kabul edildi. Trabzon bu iki proje  ile abartı yok çağ atlayacak. Ancak, iktidar partisinin bütün dinamikleri, belediye başkanları, il başkanlığı ilçe başkanlığı bu iki mega projenin hayati önemini farkına varamadılar. 


Kanun TBMM’den çıktı, Trabzon’da ses seda yok. Milletvekilleri sosyal medyadan açıklama yaptı o kadar. Günebakış gazetesi olmasa, bu iki mega projenin şehir için anlamı bir türlü kavranamayacaktı. Metal yorgunluk işte budur. İki mega projenin mahiyetine kavrayamamak. Bu projelerin hayata geçirilmesinde emeği olanlara bir teşekkürü de çok görmek. Şehrin gündemine bu iki projeyi taşıyamamak. 
Belediye başkanları ile teşkilat mensupları için şu anda iftar programlarına katılmak, sahur sohbetlerinde yer almak, milletin telefonlarına bakmak geçer. İki mega proje için ciddi adımlar atılmış, herkes bakar kör.