BENİM GELEBİLECEĞİM EN İYİ YER
Trabzon Ortahisar Belediye Başkan yardımcısı Süleyman Aydoğdu için dün bu sütünlarda ‘Onun gelebileceği en iyi yer Trabzon Ortahisar Belediye Başkan yardımcılığı’ şelklinde yapılan bir yorumu yansıttık. 
Bu ifadeyi bulunurken aslında biz AK Parti’nin etkili isimlerinin görüşlerimizi aktarmıştık. 
Kamuoyundaki söyemleleri buraya yansıtmak istemiştik. 
Yani sokak ne konuşuyor, partililer, halk ne diyor. direk olarak onu yazmıştık. 
Fakat özellikle ‘Aydoğdu’nun gelebileceği en iyi yere geldiğini, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etmek gibi bir inisiyatif de kullanamayacağını’ yönündeki yazımıza Aydoğdu itiraz etti ve özellikle gelişen sürecin kendisini sorumlu makama koyan sürecin kendisi değil bizzat halk olduğunu belirterek ‘Benim Ak Parti’ye katılmamdaki süreç, AK Parti belediye meclis üyesi olmamdaki süreç, belediye başkan yardımcısı olmamdaki süreç tamamen halkımızın tevecühüdür. Devamıda yine bu şekilrde gelir. Benim ne zaman nerede görev alacağıma halkımız karar verir. 
Şu anda tek yoğunlaştığımız şey görevde olduğumuz makamı en iyi şekilde temsil edip en iyi hizmetleri sunmak. İleride ne olacağına yine bize bu makamları layık gören halkımız ve kendimiz karar vereceğiz’ ifadelerini kullandı. 
TRABZON’DA İKİ MİLLETVEKİLİ ADAYI  VE SOYLU 
Bu günlerde Trabzon’da Ak Parti teşkilatlarının dilinden düşürmediği biri isim Süleyman Soylu. 
Teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı. Teşkilat denilince akan sular duruyor. 
Ve mutlaka ama mutlaka Trabzonlu olan Soylu’nun Trabzon’dan milletvekili adaylığı söz konusu oluyor. Bunu dünde dile getirdik fakat Ankara’dan bazı kaynaklar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Soylu ile ilgili bir Trabzon tasarrufu olmadığı yönünde bilgi verdi. 
Ankara kesin diye de ekledi. Erdoğan’ın sağı solu belli olmaz, Soylu ile ilgili Ankara veya İstanbul yönünde bir karara da varmış olabilir. Bunu ilk defa yapmış olmaz. Oktay Saral isminde de böyle bir sürpriz yapmıştı. 
Fakat Erdoğan’ın Soylu’ya güveni tam. İşte bu yüzden genel seçimlerde milletvekili sıralamasında Soylu’nun önereceği isim çok önemli. 
Soylu’nun direk irtibatta olduğu iki isim var. Biri Süleyman Aydoğdu, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı diğeride Hatice Öztürk. Ortahisar Belediye Meclis üyesi. İşte bu iki isimden bir tanesini milletvekilliği sıralamasınde ilk 4’te görürseniz hiç şaşırmayın.  
 
GÜNNAR ÖYLE BİR ŞEY UNUTTU Kİ 
Kim bilir belki stratejik bir hareket belkide heyecanın verdiği büyük bir hata. 
Ak Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar. Trabzon’da genel seçimlerin favori ismi. Bu kadar erkenden aşırı favori olması biraz aleyhine fakat kendisi ve kamuoyu bundan memnun. Bakalım bu yönde ilerleyen süreç ona ne katar. Zarar mı verir mi kar mı katar bekleyip göreceğiz? 

Günnar dün basın toplantısı yaptı. Konu; Olağanüstü genel kuruldu. Ak Parti’nin yeni başkanıydı. Ahmet Davutoğllu idi. 

Toplantıya katılım VİP’di. Üst düzeydi. Toplantı konsepti de iyiydi, organizasyon tamdı.  Fakat ne hikmetse genel kurul temalı basın toplantısında partinin üst kurul delegelerinin tamamını göremedik. Yani genel başkan için oy kullanacak delgelerden bahsediyoruz. Salih Cora, Zeki Kavanoz, Havva Gümüş, Erdem Sürmen, Muammer Şahin gibi. 
  Öyle ya genel kurulda oy kullanacak Trabzon’da 13 tane önemli isim var. Araştırdık toplantıya da davet edilmedikleri bilgisi bize ulaştı. Günnar böyle bir şeyi nasıl unutulur. İnanın bizde şaşırdık. 

TRABZON CHP’YE KARŞI BİR AVUKAT 
CHP’de bir genel başkanlık yarışı almış başını gidiyor. Kimilerine göre böyle bir yarış yok kimilerine göre ise ciddi manada CHP’de bir genel başkan değişimine ihtiyaç var. 
Trabzon için etkili isimlerden biri olan avukat Haluk Pekşen. CHP’nin tepesinde değişim için en hevesli. 
Kendisine ‘Trabzon il başkanı Yavuz Karan pek değişimden yana değil Kılıçdaroğlu’nun desteklediğini açık açık beyan etti’ dedik. 
Verdiği politik cevapta Karan’ı kırmamaya çalışan Pekşen CHP’de bir değişimin şart olduğunu belirtti ve bakın neler söyledi 
‘Medya ayrı söylüyor, parti tabanı ayrı söylüyor. Kararın halkın beklentilerine uyarlı olacağını bekliyorum. Bugünkü yönetim Karadenizi dışlamıştır  Bu durum örgütlerde çok büyük sorunlar yarattı örgütler sahipsiz ve destekli kaldı. Bu nedenle çok ciddi olarak delege ve üye bazında sayın Muharrem İnce ye destek var, Trabzon blok destek verirse hiç şaşırmam’. 
Pekşen’in bu ‘İNCE’ mesajı büyük anlamlar ifade ediyor. 
Aslında Trabzon CHP tabanı da bunu görüyor fakat buna aynı enlemde cevap verir mi işte orası tam bir muamma? 

TRABZONSPOR’A SİYASET BULAŞSIN 
Trabzonspor’un son günlerde en çok tartışılan meselesi kombine satışları. 
Çok düşük miktarda satış olduuğu için yönetim bu manada sıkıntılı. 
Rostov maçı öncesi bu satışlar durdurulmuştu. Bu esnada bir kısım taraftar kıyameti kopardı. Fakat şimdi kombine satışları devam ediyor ilgilenenleri kombine almaya davet ediyoruz. 
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’inde Rostov maçı öncesi kombine işlemlerini tamamladığını duyuralım. Siyasilerden kimler kombine aldı bilmiyoruz fakat özellikle kombine konusunda Ahmet Metin Genç gibi duyarlı siyasetçileri bu satırlarda duyuracağımızı belirtelim. 
Zaten Genç Trabzonspor konusunda çok hassastı, çalınan şampiyonluk ve şike davası ile ilgili sert ve etkili açıklamaları vardı göreve gelmeden önce. Ağırlıkla da gasp edilen kupamızla ilgili. Fakat son günlerde bu konuda sessiz mi sessiz. Nedeni nedir bilinmez fakat biraz daha gür sesle bağırırsa bu konuda Trabzon’da büyük bir sempati kazanabileceğini duyuralım. 
Bu arada Genç’in halen daha Trabzonspor’a avukatlık yaptığı yönünde söylemler var. Bunun da yasal olarak mümkün olmadığını duyuralım. Gayri yasal bunu yapıyor sa da bu da baronun, hakimlerin sorunu. 
HANGİ PARTİLER TRABZONSPORLU 
Bir takıma sahip çıkmanın en önemli yoludur, maça gitmek, kombine ve forma almak. 
Takıma sahip çıkma konusunda Trabzon’da siyasi partiler arasında sözde değil özde eylem yapan tek parti AK Parti. Ancak burada bir hatırlatma yapalım.. Forma alarak sözde değil özde eylem yapan gençler AK Parti logosu ile fotoğraf çektirirken şike sürecinde bu şekilde bir 'Sözde değil özde eylem' yapamamaları, yapmamaları veya adına ne koyarsanız koyun ne acı dimi... 
Neyse bu hatırlatmamızı yaptıktan sonra,
AK Parti’nin gençlik kolları yeni sezonda 161 forma kampanyası ile dikkat çekti. 
Ve Mehmet Karaoğlu başkanlığındaki AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları 61 forma alarak bu büyük kampanyanın fitilini ateşledi. 
Ne yazık ki Trabzonspor konusunda her platformda Ak Parti’yi yerden yere vuran muhalefetten bu yönde bir kampanya, bir ses çıkmadı. 
CHP, MHP gençlik kolları ve Ülkü ocakları bu hususta sessiz kaldı. 
Hacıosamnoğlu’nun AK Parti’ye yakınlığı bunda etken olabilir mi? 
Orasını biz bilmiyoruz fakat mazeret olarak gösterilebilir. 
Bu en kolay kaçış yolu olur. 
Buz muhalefetinde takımına bu tür kampanyalarla destek çıkmasını bekliyoruz ve takip ediyoruz. Özde Trabzonsporluları takımlarına sahip çıkmaya davet ediyoruz’