ASLINDA SOYLU'NUN DAVETLİSİYDİ...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Mazhar Yıldırımhan dün Katar Büyükelçisi Selim Mübarek Al Şafi ve ailesini Trabzon’da misafir etti. 

Katar Büyükelçisi’ni asıl şehre davet eden kişi ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu idi. Soylu ÇSGB olarak atandığında büyükelçi ziyaretine gelmişti. O dönemde Soylu’nun gündeminde Trabzon turizmi vardı ve her gelenden bu konuda Trabzon’a ne katabilirimin hesabını yapıyordu. 

Büyükelçiyi de o dönem Trabzon’a davet etti... Fakat yapılan program İçişleri Bakanı olarak atanması ve sonrasındaki sürece uymadı.
 
Soylu, Mazhar Yıldırımhan’ı görevlendirerek büyükelçi ve ailesini onun ağırlamasını istedi. 

Büyükelçi Trabzon ile ilgili önemli bilgilere sahip. Özellikle Uzungöl’ü çok biliyor. Ayrıca şehrin iklimini de çok seviyor. Bölgede konut yatırımı yapmak için Akyazı sırtlarında da yer bakacakmış.

Bugün şehri daha detaylı gezecek olan Büyükelçi’nin burada yatırım yapması kadar Trabzon ziyareti ile ilgili elçilikte, ülkesinde ve basında anlatacakları da çok önemli.

Bu nedenle Yıldırımhan konu üzerinde çok ince eleyip sıkı dokuyor.

TRABZONSPOR'A 1 SAATLİK ÜYELİK!

Keşke bu her taraftar için de böyle olsaydı diyoruz değil mi? Özellikle sırada bekleyen 500’e yakın taraftarın çilesine, isyanına kulak verince başlık acımasız oldu biraz ama işin gerçeği bu... Dün Trabzon’u ziyaret eden Büyükelçi ve ailesine Trabzonspor formaları hediye edilince Al Şafi çok mutlu oldu ve bundan sonra Trabzonspor’a daha çok destek olacağız dedi.

Fakat bir de şunu ekledi ‘Başarılı olursanız daha da fazla destek olacağız’. Muharrem Usta’da da başarı için kendilerine söz verirken bir ricada bulunarak ‘Sizi de üye yapalım ister misiniz?' Sorusunu yöneltti. Fenerbahçe ziyaretinde o kulübe üye olduğunu ifade eden Büyükelçi Usta’ya, “Trabzonspor üyeliğinden onur duyarım” dedi. 

Trabzonspor tesislerinden Akyazı Spor Kompleksi’ne geçildiğinde Başkan Usta ‘Sürprize hazır olun’ dedi. Ve bir saat içinde Al Şafi’nin üyelik kartı geldi. Trabzonspor istediğinde demek 1 saatte üye yapabiliyormuş bizi neden aylarca bekletiyorsun Usta diye sosyal medyada feryat koptu. 

Bilindiği üzere İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde patlak veren usulsüz üye kayıtları nedeniyle gelen üyelik talepleri çok ince elenip sıkı dokunuyor. Referanslar bir bir kontrol ediliyor. Gelen kişinin Trabzonsporluluğu yerine kişilerle olan bağı yakınlığı kontrol ediliyor.

Hoş bir şey değil. Kimin adamı olursa olsun, bir Trabzonspor taraftarı istediğinde şartları yerine getirdiğinde  kulübüne üye olmalıdır. Bunun lamı cimi yok.

AYVAZOĞLU'NUN İLK İŞİ VE CEVABI

Trabzon Turizm İl Müdürlüğü’ne atanan Ali Ayvazoğlu dün itibariyle görev başı yaptı. Herkes makamında oturup tebrikleri kabul eder diye beklerken Ayvazoğlu’na Ramada Otel’de rastlaştık. Katar Büyükelçisi’ni ağırlamak üzere Ramada Otel’e gelen Ayvazoğlu’na bu sırada yapılan eleştirilere cevap verip vermeyeceğini sorduk. 

Önce devlet memuruyum dedi ardından bir kelime ekledi ‘Hizmetlerimizle en güzel cevabı vereceğiz’.  Ayvazoğlu sonrasında Katar Büyükelçisi ile Trabzon’un turistik yerlerini ziyaret edip kendisine bilgi vermeye devam etti. Bugün de Katar Büyükelçisi ile birlikte Uzungöl’ü ziyaret edecek olan Ayvazoğlu’nun ilk icraatı da Katar Büyükelçisi’ne Trabzon’u tanıtmak oldu. 

Ayvazoğlu ile ilgili çok eleştiri yapıldı fakat hiçbirine cevap vermemeye özen göstermişti.  İlk günü yaptıklarıyla da ‘Herkes konuşuruz biz işimizi yaparız’ dedi bir anlamda. 
Sohbetimiz esnasında özellikle CHP’den gelen tebrik ve destek telefonlarına şaşırmadık. dese yalan olur. 

TRABZON BAROSU'NA KADIN ADAY

Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan Trabzon Barosu seçimlerinde mevcut başkan Orhan Öngöz’ün FETÖ/PYD soruşturması kapsamında gözaltına alınması yeniden aday olacağı iddialarını da bir nevi ortadan kaldırdı. Tabi ki Öngöz suçludur, aday olamaz demiyoruz. Fakat bu husustaki bir şüphe bile bir insanın tüm düzenini, etrafındakilerin ona bakışını alt üst ediyor.

Öngöz’ün göz altına alınmasından hemen önce gündemde adaylık için 3 isim vardı. Bunlardan birisi AK Parti’den aday adayı olan Mesut İskenderoğlu, diğeri ise eski siyasetçilerden Avukat Sibel Suiçmez. Sibel Suiçmez’in adaylığının da netleştiğine dair dün kesin bilgiler geldi. Yakında bir açıklama ile adaylığını duyuracak olan Suiçmez tanınan, bilinen, tarafsız bir isim olarak avantajlı.

Birde AK Parti kanadında önemli bir isim var ki, o da gerek mesleğinde gerek ticarette Trabzon’un tanınmışlarından.

Trabzonspor kanadında da büyük saygınlık gören, zaman zaman kulüp adına kulüpten habersiz gizli önemli bilgi ve belgelerle Trabzonspor’un gelecekte bir yara almamasına gayret gösteren Nusret Yılmaz. Yılmaz’ın aday olması dengeleri baştan aşağı değiştirir.

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen’in de aday olacağı iddiaları gündemde, fakat şimdilik ondan bir ses çıkmadı. 1 Ekim’e kısa bir süre kaldı. Mevcut başkan aklanır mı, ismi geçenlerden kimler ben varım, kimler ben yokum diyecek. Hepsini sizlere aktarmaya devam edeceğiz. 

GÜMRÜKÇÜOĞLU VARKEN İTİRAZ YOK

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, zaman zaman Belediye Meclisi toplantılarına katılamıyor. Gümrükçüoğlu’nun yokluğunda Meclis Toplantılarını Meclis Başkan Vekili Seyfullah Kınalı yönetiyor. Şimdi gelelim esas meseleye..

Tabi bu bizim gözlemimiz.. Katılan olur katılmayan olur o farklı bir durum... Gümrükçüoğlu, Belediye Meclisini yönettiğinde konulara itiraz üzerine daha çok muhalefet partilerinin üyeleri söz alarak itirazlarını belirtiyor. İktidar partisi üyeleri ise nadiren de olsa bazen kendi ilçeleri ile ilgili bir durum olduğunda sözlerini dile getiriyor. 

Ancak bu durum Kınalı’nın yönettiği meclis toplantılarında ise biraz daha farklı.. Kınalı’nın yönettiği toplantılarda iktidar partisi meclis üyelerinin daha çok söz aldığını görmekteyiz. Hatta oylamalarda bazen partili arkadaşlarının aksine de oy kullandıklarını gördük. Bu durum neden kaynaklanıyor bilmiyoruz ancak bu da bizim meclisten gözlemimiz... 

SOYLU BÜYÜK BİR ŞANS

Trabzon Beşikdüzü ilçesinde gerçekleşen sel felaketi sonrasında vatandaşlar ve esnaflar mağdur olmuştu. İçişleri Bakanları Süleyman Soylu haberi alır almaz beraberindeki Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ile beraber ilçeye gelerek incelemelerde bulundu.

Tüm esnafa ve vatandaşlara da mağdur olmayacaklarının sözünü verdi. Bakan Soylu zaman zaman beraberindeki ekibe de talimatlar vererek ilçenin yaralarının sarılmasını istedi. 

Bakan Soylu sadece Beşikdüzü’ne gelip dönmek olmaz diyerek Nurettin Canikli ile birlikte Eynesil’e gitti.

Trabzon’da gördüğü ilgi kadar orada da sevgi gördü. Hatta kendisine, “Sizin gibi bir İçişleri Bakanı'nın olması ülkemiz adına çok önemlidir” diyerek  destek verildi.

Eynesil’de de incelemelerde bulunan Soylu, Canikli ile birlikte Ordu-Giresun Havalimanından Ankara’ya döndü. 

Bakan Soylu’yu havalimanında kadar giden Milletvekili Salih Cora, İl Başkan Yardımcısı Murat Zeki Solak, Of İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu, İşadamı Dündar Ayyıldız uğurladı.

Aynı ekip tekrar Beşikdüzü’ne uğradı ardından ise Trabzon’a döndü.

İşadamı Dündar Ayyıldız Soylu’nun Trabzon ve Türkiye için büyük bir şans olduğunu ifade ederek ‘Bölgemizde yaşanan sel felaketi herkesi derinden yaraladı.

Sayın Bakanımız yoğun mesaisine rağmen ilimize ve kardeş şehrimiz Giresun’a gelerek halkımızın acısını paylaştı. Allah böyle acıları bir daha yaşatmasın’ ifadelerini kullandı.