KTÜ’YE GERİ DÖNMEYE KARAR  VERDİ

Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın en son rektör ataması yaptığı Üniversiteler arasında yer alan Gümüşhane Üniversitesi’nin bir önceki rektörü Trabzonlu hemşerimiz İhsan Günaydın, KTÜ’deki görevine geri dönme kararı aldı. Günaydın, Gümüşhane Üniversitesinde kalmayacak.

Üniversite rektörlüğüne yeni atanan H.İbrahim Zeybek’in göreve başlamasından sonra KTÜ’ye dönecek olan Günaydın’ın KTÜ’ye dönüşü ile ilgili bütün işlemler tamamlandı. Günaydın, Trabzon’a geldi iki günden bu yana KTÜ’ye dönüşü ile ilgili süreci takip etti. Günaydın’a KTÜ’ye hoş geldin diyoruz.

REVİ’NİN ÖNGÖRÜLERİ

Haydar Revi, il başkanlığına atandığında Ak Parti’nin ilk milletvekili seçimlerindeki hedefini 6-0 olarak belirlemişti. Revi’nin belirlediği bu hedefi, çoğu kişi çok hayalcilik diye değerlendirmişti. Son genel seçimlerde Ak Parti 5 milletvekilliğini kazandı,  Revi’nin hedefinin gerçekleşmeyecek bir hedef olmadığı ortaya çıktı. Önceki gün il binasındaydık. Revi’nin medya arşiv dosyası masasının üzerinde duruyordu. Bir göz attık,

2016 Aralık ayında  Kuzey Ekspres’ e, Revi bir özel mülakat vermiş ve o mülakatta Revi, Trabzon Erdoğan’a % 80 evet diyecek demiş. Gazetede Revi’nin bu açıklamasını manşete çekmiş.
Önceki günkü il divanında da Soylu, referandum hedefini yüzde 80 olarak açıklamıştı. Yani, Ak Parti’nin bütün dinamikleri yüzde 80’ne kendini kilitlemiş durumda.

SP’Sİ AK PARTİ’Yİ ÇOK YORACAK GİBİ

Görünen o ki, Trabzon özelinde anayasa referandumunda, AK Parti’yi en çok SP’si zorlayacak gibi. Zira Trabzon özelinde, SP’si, referanduma hayır demek için tam saha pres uygulayacak. Parti bundan sonra her hafta Trabzon ve ülkenin gündemini değerlendiren basın toplantıları yapacak.

Bununla kalınmayacak, hayırın halka anlatılması için Partini akil adamları kanaat önderleri Trabzon’a davet edilecek, konferans verdirilecek. Bunun ilk örneği de Mustafa Kamalak ile hayata geçiriliyor. Bu ayın sonunda Kamalak gelecek ve referandumda niye hayır dediklerini detaylı bir şekilde anlatacak. Bu arada SP’si il yönetimi bir dergide hazırladı. Mesajları açısında dolu dolu dergi, bütün bir Trabzon’a dağıtılacak. SP’si, bu referandumda bayağı atak olacağını sinyallerini veriyor.

CORA EN ÇOK OYU KİMDEN ALDI

Ak Parti Trabzon milletvekili Salih Cora’nın ağabeyi Osman Cora, Cora ailesinin şu anda manevi liderlerinden biri. Osman Cora, ailenin izlediği izleyeceği her türlü politikayı da belirliyor. Hatta, iddia o ki, Osman Cora’nın Ak Parti’den politikaya girmesi Cora ailesi tarafından istenmiş ama o Salih olacak deyince, Salih Cora’nın milletvekilliğe giden yolu da açılmış.

Önceki gün Osman Cora ile sohbet ederken ilginç bir bilgi notuna sahip olduk. Salih Cora’nın 5’inci sıradan milletvekili olmasında Tonya ve çevresindeki CHP’li ve MHP’li seçmenlerden aldığı oy önemli bir rol oynamış. Bu oyların çoğunu da tek tek adam adama markaj ile Osman Cora, Salih Cora’ya yönlendirmiş. Ağabeylik işte böyle bir şey…

YENGE NUMARAYA EL KOYDU

Rodallega’nın 26 numaralı formayı seçmesinin sırrı neydi.

İşte o ilginç sır.

Trabzonspor’un yeni golcüsü Rodellega’nın 26 numaralı formayı seçmesi özel yaşamı ile yakından ilgili.

Rodallega 2’inci ayın 6’sında evlendiğinden 26 numaralı formayı seçti. Forma numarası için başka rakamlar da olmasına rağmen, 26 numarayı s seçmesinin sırrı da bu şekilde ortaya çıktı.

MUHARREM USTA O TRANSFER İÇİN DEDİ Kİ

Rodallega’nın transferi, Başkan Muharrem Usta’yı  bu sezon en çok yoran transferlerden biri oldu. Usta, bu transferin aslında kısa bir filim belgeseli niteliğinde de olduğunu belirtti. Usta, futbolcu ile değil menejer ile sıkı bir pazarlığa girdiği oturumlarda şu ilginç taktiği uyguladı.

-Transfere çok istekli görülmedi.
-Ama futbolcuya ihtiyaçları olduğu izlenimini verdi
-Kulüp ile kısa sürede, fair play ruhu anlayışı ile anlaştı.
-Mustafa Yumlu’ya takas ile değerlendirilen futbolcu değil şartlar böyle gerekti anlayışını kabullendirdi. Yumlu’ya güven aşıladı.
-Rodallega’ya menejerini ikna etmesi ile ilgili hamleler yaptı.
-Transfere inatçı bir yaklaşımla gitti.


Bu yöntemi uygulayan Usta, sonunda da transferi başardı. Başkan Usta, ara transferin en zor transferler olduğunu bu nedenle, çok zor süreci başarı ile tamamlamış olduklarından dolayı da taraftara verdikleri sözü tuttuklarını ifade etti. Usta, gelecek yılın kadrosunun şekillendiğini belirterek, artık söz de güç de top da futbolcularımızda dedi.

TRABZON MEDYASINDAN BİLGİLER

Trabzon yerel medyasından birkaç önemli notu verelim. Adnan Sungur, Karadeniz’den Son Nokta gazetesinde yazacak. Sungur, aktif gazetecilik yapmayacak, sadece anılan gazetede köşe yazarı olacak.
Karadeniz Gazetesi’de uzun zamandan bu yana köşe yazarlığı yapan Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu yazılarına ara verildiğini açıkladı.

Mollamehmetoğlu duygusal bir mesaj ile yazılarına ara verdiğini ya da verildiğini okurlarına duyururken mesleki dayanışmadı yeterli desteği görmediğini iddia ettiği isimlerin vermediği bazı gazeteci dostlarına da kırgın olduğunu söyledi.

Trabzonajans.com’un bütün yayın ve diğer sorumluluğunu Altuğ Atalay yüklendi. Haber sitesi, Celil Hekimoğlu’nun sahipliğindeydi, Hekimoğlu, siteden bütün desteğini çektiğini açıkladı. Sitede uzun zamandan bu yana köşe yazarlığı yapan Levent Tan da site ile yollarını ayırdı.

İstanbul yerel gazetelerinden Milliyet gazetesinin, Trabzon özel sayfası için piyasaya reklam alarak girmesi, Trabzon özelinde çok ilgi görmedi. Trabzonlu yatırımcı iş adamı ve reklam verenler Milliyet’in Trabzon özel ekine sıcak bakmamaları, bu özel ekin akıbetinin ne olacağını da meraklandırmıyor değil.