İŞTE TRABZON’UN ANKET SONUCU

Referandum öncesi anket çalışmaları yapılıyor. Trabzon’da bu konuda en ciddi çalışmayı kabul edelim, Ak Parti yapıyor. Bakan Soylu, çeşitli konularda bakanlık koltuğuna oturduğundan bu yana anketler yaptırıyor. Kendini de sorduruyor, milletvekillerini de. Kendi ile birlikte milletvekillerinin performanslarını da ölçüyor.

Trabzon’un önemli isimlerinden gazeteci Ali Öztürk, önceki gün köşesinde şehirde yapılan referandum ile ilgili bir anket sonucu açıkladı. Ancak, anketi kimin yaptığını belirtmedi. Anket, Soylu’nun yaptırdığı mıydı ya da kendisinin gözlemi miydi yazısında belirtmedi ve Trabzon  tahminlerini yazdı.

Öztürk’ün yazısına göre, Trabzon’da en son yapılan referandum anketinden şu sonuçlar çıktı.

Evet: % 67
Hayır: % 23
Kararsız: % 10
Kararsızlar dağıtıldığında da, Evet; 74- Hayır; 26


Ali Öztürk’ün konu ile ilgili yazısını okumak için tıklayın

TURGAY GÜNGÖR’E GÖRE SESSİZ ÇOĞUNLUK!

CHP Trabzon il başkanı Turgay Güngör, şehirde ciddi bir sessiz çoğunluğun olduğunu belirterek özellikle bu sessiz çoğunluğun referandumun kaderini belirleyeceğini belirtti. Güngör, Ali Akar’ın başında bulunduğu Hürriyet ve Memleket için el ele platformunun Türkiye genelinde birçok İl’e örnek teşkil ettiğini belirterek, Türkiye’nin bir çok İl’inden sayın Akar aranıyor ve platform hakkında bilgisi alınıyor dedi.

Güngör, özellikle CHP kadın kollarının sahaya indiğini sessiz sedasız kapı kapı referandum çalışmalarına başlandığını belirterek, kaynağı belli olmayan bazı anket sonuçlarının vatandaş arasında seslendirildiğine dikkat çekerek, bizim de ciddi bir anket çalışmamız var ilk verilerde, kararsızların çokluğu dikkat çekerken Ak Parti’ye oy verip referandumda hayır oyu vereceklerin de bulunduğunu ifade etti.

SOYLU, OF’TA BOZKURT İŞARETİ İLE KARŞILANDI

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bir günlük Trabzon incelemeleri daha çok referanduma dönük mesajların ağırlıklı olduğu konuşmalar ile geçti. Bu arada dikkat ettik, bazı programlarda yazıyı metin üzerinden konuşan Soylu, konuşmasının ilerleyen dakikalarında metinden ayrılarak kendine has sitili ile konuştu. Soylu’nun bir günlük Trabzon ziyaretinde en çok kuşkusuz Of’taki karşılanmasından memnun kaldığını belirtelim. Of ilçe teşkilatı Hakan Terzioğlu’nun organizasyonu ile sınıfı geçti. Soylu ’da Of’ta müthiş bir moral kazandı.

Bu arada Of’ta kendiliğinden oluşan yarı mitingde Hakan Terzioğlu’nun ilginç bir hamlesi, Soylu’yu daha çok memnun etti. Terzioğlu, MHP ilçe Of ilçe başkanı Hüseyin Ayaz’ı da alana çağırdı. Ayaz da alana geldi, platforma çıktı ve Soylu ile birlikte mitinge gelenleri selamladı, Bozkurt işaretini de yaptı. Of’ta fotoğraftaki bu manzara uzun uzun alkışlandı. Ve Of’tan enerji alarak, Ankara’ya dönem Soylu, Terzioğlu ve ilçe teşkilatına özel olarak teşekkür etti.

ZORLU OTEL’İN LOBİSİNDE GÖZ YAŞLARI SEL OLDU

Dün, Şehir müzesinin açılışında en dikkat çekici olay, Trabzon’un rahmetli valisi Dr. Recep Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık ve oğlunun da açılışta olmasıydı. Herkes merak etti, niye Kızılcık ailesi müzenin açılışındaydı.
Şundan.

Bu konuda vefalı davranışı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu taktir ediyoruz. Merkez Bankası eski binasının müze olmasında zamanın Trabzon Valisi Recep Kızılcık’ın büyük emeği ve gayreti vardı. O’nun takas yolu ile binanın belediyeye geçmesinde risk aldığı biliniyordu. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'da bu nedenle Kızılcık’ı unutmadı ve Sema Kızılcık ile oğlunu açılışa davet etti. Kızılcık ailesi de bu daveti kabul etti. Sema Kızılcık, Zorlu Otel’de misafir edildi. Lobide eski dostları ile buluşan Sema Kızılcık ile Trabzon’da ki yakın arkadaşları karşılaştıklarında göz yaşları sel oldu.

Lobiyi hıçkırıklar sardı. Bu arada Sema Kızılcık’a tören boyunca, Recep Kızılcık’ın özellikle Arap turizmi konusunda Trabzon’a kazandırdıkları da sık sık hatırlatıldı. Kızılcık ailesi ile Faruk Özak ve eşi, Mustafa Beyazlı ve eşi de çok yakından ilgilendi.

Trabzon Recep Kızılcık’ı hiç unutmadı. Unutmayacak da. O’nun Arap turizmi konusundaki çalışmalarının meyvesini Trabzon yiyor.

İŞGAL YILLARINDA; TRABZON VE SPOR

Dün Trabzon’un kurtuluşunun 99. Yıldönümüydü.  1916’da Trabzon Çarlık Rusya’sı tarafından işgal edildi. Daha önceki yıllarda ise İstanbul İngilizler tarafından işgal edilmişti. İngiliz işgal orduları, futbolu da İstanbul’a getirdiler. Ve işgalciler ile F.Bahçe futbol müsabakası yaptı. Yani, işgalcilere kol kanat gerdiler. Ülkeyi işgal edenlerle omuz omuza maç yaptılar. Hatta, G.Saray Lisesinin şeref(!) defterinde dönemin Fransız işgal komutanının yazdıkları bir yüz karasıdır. O defterin sayfası yok edilmiş olsa bile, tarihe mal olan o satırlar kafalardan yok edilemedi.

İşgal yıllarında ise Trabzon’un spor kulüpleri, işgale direndi. Fenerliler gibi işgal orduları ile maç yapmadı. Necmiati, kurtuluşun önemli kuruluşlarından biri oldu.

Trabzon hep özgürlükten, bağımsızlıktan yana oldu. İşgal yıllarındaki direnci ile tarihe mal oldu.

ONAZİ’YE ÖZEL TATLI

Duyduk ki, Selim Pastanesinin Ağrı’dan özel olarak getirtilen ünlü kabak tatlısı Onazi’ye özel servis ediliyormuş. 
Onazi ilk kez kabak tatlısını Trabzon’da tatmış ve hayran kalmış. Şimdi hemen hemen evine her gün kabak tatlısı servisi yapılıyor. Selim Kardeşimiz de Onazi’ye doping olsun diye kabak tatlısı seferlerini hiç aksatmıyor. Onazi’nin kabak tatlısının tarifini de öğrenmek için Selim’in ustaları ile bir ara buluşacağı da kulağımıza geldi.