ÖZAK VE BAYRAKTAR SAHAYA İNECEK Mİ? 

Trabzon ve Türkiye siyasetinin önemli isimlerinden olan eski Bakanlarımızdan Erdoğan Bayraktar ve Faruk Nafiz Özak’ın Trabzon’da seçim çalışmalarına katılıp katılmayacakları merak konusu idi. İki bakan ile de yaptığımız görüşmede Trabzon genelindeki Evet çalışmaları için sahaya ineceklerini öğrendik.  
Gerek Erdoğan Bayraktar gerekse de Faruk Özak, Trabzon Ak Parti SKM’sinin kendileri için hazırlayacakları programlara katılacaklar. Önümüzdeki hafta itibariyle ile görünen o ki AK Parti Evet kampanyasındaki heyecan ve sokaktaki hareketlilik daha da artacak.  

Şehre önemli hizmetleri olan iki bakan ile ilgili ilçelerde şimdiden taleplerde bulunmaya başlamış bile. Bayraktar’ında Özak’ında Trabzon’un her metrekaresinde bakanlıkları döneminde emekleri var. Bu nedenle ilçeler den bu iki isme yoğun talep olduğu gelen bilgiler arasında.  

CUMHURBAŞKANI ERTELEDİ SOYLU GELİYOR  

Daha önceki açıklamalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın Trabzon’da bir miting yapması planlanıyordu, fakat son dakika gelişmesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programı kesin olmamakla beraber 3 Mart Çarşamba gününe ertelendi. Erdoğan’ın programının ertelenmesi nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hafta sonunu Trabzon’a ayırdı.  

Soylu yarın sabah saat 10.00’da Trabzon’a geliyor. Trabzon’un batı ilçelerinden başlamak üzere yine yoğun biri ilçe programı ve STK’larla buluşma programları Soylu için tertip edilecek.  
Soylu ayrıca Trabzon’da SKM ile de toplantı yaparak özellikle 1 Nisan sonrası sahalardaki programlarının arttırılması yönünde yeni stratejiler vereceği gelen bilgiler arasında.  
 
ACELE İŞ 1.3 MİLYON ZARAR  

Trabzon’un dünyaya tanıtılmasında en önemli Uluslararası etkinliklerden biri olan Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları vesilesiyle Trabzon’a yapılan yatırımlarla ilgili tartışmalar bitmiyor, dosyalar bir türlü kapanmıyor.  
Yapılan ihaleler soncu gerçekleşen hemen hemen tüm yatırımlarda büyük hasarlar ve çökmeler meydana geldi. Ve birçok yatırım yeniden ihale edilerek onarıldı.  
Burada devletin milyonları heba oldu tartışmaları ayyuka çıkmıştı.  

Son olarak Türkiye’nin ilk üstü açılır kapanır yüzme havuzunun dış kaplamasının sökülmesi ve parçaların havuzun içine düşmesi nedeniyle havuz devre dışı kaldı.  
Binanın hatalı yapılıp yapılmadığı ile ilgili müfettişler geliş inceleme yapmışlar. Müteahhit firma ‘Biz o zaman bu yapının Trabzon’a uygun olmayacağını söyledik ama acelemiz var deyip bize yaptırdılar’ ifadesini kullanmış. Müfettişlerde müteahhitin bir hatası olmadığı yönünde rapor tutmuş. Havuz halen daha kapalı. Açılması Mayıs ayını bulur. Peki devletimiz bu işten ne kadar zarar etti derseniz. Yeni onarım bedelinin tam 1.3 milyon olduğu ortaya çıktı. Yani Spor Bakanlığının ‘Acelemiz var, hatalı da olsu yapın’ talimatı devlete tam 1.3 milyona mal oldu.  
Tabi ki yapılmalıydı, yetişmeliydi, ama bile bile de 1.3 milyon devleti zarara uğratmak herkesin vicdanını yaralıyor.  
Edindiğimiz bilgilere göre bu ve benzeri diğer olimpiyat yatırımlarının teslim alınışı ve ihaleleri ile ilgili dosyalar Spor Bakanlığında yeniden açılacakmış. Bakalım bu her tarafı dökülen olimpiyat yatırımları ile ilgili tartışmalar ne zaman son bulacak.  

VEKİLİN ARACI VATANDAŞI ŞAŞIRTTI? 
AK Parti’de referandum çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.  
Sahanın hızlı isimlerinden AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, dün Pazarkapı Mahallesinde, referandum çalışması yaptı.  
Günnar, buraya kendi hususi aracıyla geldi.  

Eski model bir Mazda.. 

Aslında burada herkes Günnar’ın son model bir araçla geleceğini tahmin ediyordu, fakat hiç kimse Günnar’ın bu araçla mahalleye geleceğini tahmin etmedi.  
Öyle ki araç durdu, Günnar şoför koltuğundan inince vatandaşlar kendi aralarında “Vekilin aracı bu mu?” diye sormaları dikkatimizi çekti.  
Bu soru neden geldi peki?  
Aslında hep alışığız, vekiller böyle lüks, siyah, camları filmli araçlarla gezerlerdi.  

Şimdi Günnar, öyle pek fiyakalı olmayan bir araçtan, hem de şoför koltuğundan inince vatandaşta ister istemez şaşırdı.  

Diyeceksiniz ki Günnar her programa mı bu araç ile gidiyor, aslında evet. Günnar Trabzon’da sürekli olarak bu aracı kullanıyor.  

Sonuç itibariyle Günnar, aracından indi paltosunu giydi ve referandum çalışmalarına başladı. Burada dikkat ettiğimiz nokta Günnar’ın vatandaşlarla bire bir ilgilenmesi oldu.  
Hemen hemen her soruya yanıt verdi. Eski bir siyasetçi olduğu için bir anda konuyu çevirip nereden gireceğini bildi... Bu noktada başarılı mı diye soracak olursanız kesinlikle itirazımız olmaz. 
 
RİBERY TRABZON’A KARGO İLE Mİ GELECEK! 
 
Trabzonspor geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin dev şirketlerinden Sürat Kargo ile sponsorluk anlaşması imzaladığını duyurmuştu. 
Bordo Mavililerin bu imzasının ardından Bayern Münih'in 34 yaşındaki yıldızı Franck Ribery gündeme gelmişti. 
Deneyimli oyuncu ile temas kuran Bordo Mavililerde Ribery'in bonservis ve yıllık ücretinin nasıl karşılanacağı büyük merak konusu olmuştu. 
Fransız oyuncu için girişimlerini devam ettiren Bordo Mavililerin sponsoru olan Sürat Kargo'ya yaptığı teklif ortaya çıktı. 
Trabzonspor'un Sürat Kargo'ya "Biz Ribery'i alalım, siz de reklamlarınızda oynatın ve ücretin bir bölümünü karşılayın" dediği iddia edildi. 
Sponspor firma Sürat'in de bu teklife olumlu baktığı öğrenilirken Ribery cephesine geniş kapsamlı bir teklifle gidileceği bildirildi.ok  
 
NİHAT USTA İYİ OYNADI 
Sadece Trabzon’da değil Türkiye’de Akçaabat Köftesi denince akla gelen ilk isimlerden olan Nihat Usta bu kez köftesiyle değil, şoförlüğüyle meşhur oldu.  
Dünya’nın köftede en iyi markalarından olan Nihat Usta’nın sahibi Nihat Aydın dünyanın en çok tercih edilen Otomobil Firması Mercedes’in ticari araç reklamlarında rol aldı.  
Nihat Aydın önce direksiyon başında, sonra mangal başında köfteyi anlattı. Sonra da neden Mercedes kullandığını açıklıyor.  
Mercedes ile köfte sevkiyatını da anlatan Usta’nın kamera karşısındaki kabiliyeti de değme oyunculara taş çıkartıyor.  
İşte arabanın devi ile köftenin devinin o reklam filmi. Hep birlikte izleyelim.