GENEL BAŞKAN TRABZON’A EL KOYMALI

Trabzon’da şu anda en paramparça siyaset MHP teşkilatlarında. Neyin ne olduğu belli değil, eski yeni il başkanları ilçe başkanları kendi grupları ile davadan şaşmamak kaydıyla siyasetin içinde olmaya çalışıyor. Görevden alınan MHP yönetimi, mevcut il yönetimine göre çağın en önemli haberleşme araçlarından olan internette ve sosyal medyada daha aktif ve faaliyet içinde görülüyor. Mevcut Başkan Birinci ve yönetimi genel merkeze uyumlu bir şekilde parti düsturunu bozmadan, rütun faaliyetlerini sürdürse de pek gündeme gelemiyor.

Ak Parti ile referandumda yapılan işbirliği nedeniyle de MHP Trabzon teşkilatları yerel siyasette ağır eleştirilerden sakınıyor gibi görülüyor. Bu manada Birinci yönetiminin daha aktif olması bekleniyor. Genel siyaset ağırlıklı açıklamalar ile gündeme geliyorlar. MHP’de yerel siyasetin en etkili ismi olan Ortahisar Grup Başkanı Davut Çakıroğlu yerel siyasette en etkili muhalefeti yapan MHP’li olarak ön plana çıkıyor.

Partinin birçok etkin ismi ise artık MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bu işe el atıp, gerekn birlik ve bütünlüğün sağlanması için küskünlerle ilgili bir hamle yapması gerektiğini şart görüyor. Gün geçtikçe kan kaybeden MHP’de şehrin dinamikleri denilen birkaç isim ile ilgili AK Parti’nin transfer çalışmaları da gündem de. MHP birlik olup bir gövde gösterisi yapmadığı sürece, MHP dinamiklerine kanca atan çok olur.

TRABZONSPOR’UN ALBAYRAK’I VAR

Trabzonspor bilindiği üzere uzun süredir gerek takımın istediği performansı yakalayamayışı gerekse de yönetimsel başarısızlıklar nedeni ile sponsor bulmakta güçlük çekmeye devam ediyor. Yönetimde milyondolarlık isimler olmasına rağmen kendi içinden etkili bir sponsor çıkaramayan ve yeterli desteği alamayan kulüpte zaman zaman kulübe borç veren isimlerinde ‘Verdiğimiz paraları geri alamıyoruz’ serzenişlerini duyuyoruz.

Hiçbir şirketin kendi isteğiyle sponsor olmak için yanaşmadığı Trabzonspor’da son olarak Usta’nın ortağı olduğu Medical Park isminde de uzlaşı sağlanamadığı kamu oyuna duyuruldu. Allah’tan kabinenin en etkili iki bakanı da Trabzonlu. Fanatik Trabzonsporlu olan Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albrak’ın girişimleri ile kulüp sponsor kazanmaya devam ediyor.

Kulübe yakın kaynaklar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nunda takipleri ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak’ın önemli hamlelerinin kulübü rahatlattığını ifade ediyor.
Bakan Albayrak’ın temasları ile ilk olarak QNB Finansbank, 61cell, Turkcell gibi sponsorlarla anlaşma sağlayan Bordo Mavililer son olarak VESTEL ile temas halinde.
Stat sponsorluğu için %90 oranında anlaşma sağlayan Bordo Mavililerin bu anlaşmada da en büyük kozu Berat Albayrak olarak göze çarpıyor.

CUMHURBAŞKANI YÖNETİMLER İÇİN UYARDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin başına geçtikten sonra yaptığı sert uyarılar sonrası teşkilatlarda hareketlenmeler oldu. Ramazan bayramı sonrası il ve ilçe kongreleri gerçekleştirilecek.
Trabzon’da gençler tarafında en çok merak edilenlerden ve kulislerde konuşulan konulardan bir tanesi de Gençlik Kolları Başkanı kim olacak?
Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz teşkilatıyla birlikte uyumlu bir çalışma içerisinde oldu. Peki Başkan Yılmaz’dan sonra gençlik kolları başkanı kim olacak? Genel merkez Trabzon’dan görüş alacak ve ardından gençlik kolları başkanlığı ismini işaret edecek. Bu konuda genel merkezdeki etkili isimlerin Trabzon’daki etkili isimlerle teması çoktan başladı bile.


Peki Gençlik kollarında olan ve yaş haddine (30 yaş sınırı) takılan isimler ne olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlerin önemine dikkat çekerek, “Gençler hem siyasette hem de devlet yönetiminde daha fazla olmalıdır” talimatını vermişti. Hatta il yönetiminde de başarılı gençlere kontenjan açılması gerektiğini önemle vurgulamıştı.

Gençlik kollarında gerek şimdiki yönetimde gerekse önceki yönetimlerde öne çıkan çok etkili, çalışkan ve dava düsturunu iyi bilen isimler var. Bu isimlerin yeni yapılacak olan il yönetiminde olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Bakalım gençlik kollarından kimler teşkilattan tam not alacak ve il yöneticisi olma vasfını kazanacak.

SOYLU’NUN HASSASİYETİ

Öncelikle şunu belirtelim, normalde Trabzon’da halk bayramlaşması bayramın ilk günleri belediyede olurdu. Fakat bu sene gelenek bozuldu ve bu buluşma bayramın ikinci gününe alındı. Önceki gün Trabzon’da olan Bakan Soylu’nun 1. Gün Trabzon’da olamayacağı için programın ikinci güne ertelendiği bildirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gayretli, azimli, istekli, yeni şeyler üreten, kendine değil Trabzon’a değer katacak hamlelerde bulunan kişilere hep destek olmaya çalışmaktadır. Bazen bunların suiistimali de olmuyor değil, bakan yanına gelenleri seçemiyor ki. Herkese kucak açıyor. Her gelen ile de ‘Kırılmasın bir merhaba diyeyim, dinleyeyim derdine derman olayım’ deyince bazen tefecisi de geliyor, art niyetlisi de. Dün Mavi Saray Gemisi’nde verdi Bakan Soylu ramazan ayının son iftarını.

Çok ta güzel katılım oldu. 600 kişi Karadeniz’in serin sularında, keyifli bir sahur imkanı buldu. Bakan Soylu’nun özellikle deniz turizmi konusunda gayretlerinden ötürü işadamı Halil İbrahim Demirtaş’ı çok kez taktir ettiğini gördük. Soylu her geldiğinde özellikle yaz aylarında mutlaka Mavi Saray gemisinde birkaç program yapar. Soylu Uzungöl için de aynı hassasiyeti gösteriyor, Sümela için de. Fakat mavi ile yeşilin buluştuğu Trabzon denince hep bir ayağı topal kalıyordu. Mavisi eksikti gelen turist için. Bu manada Mavi Saray önemli bir açığı kapattı. Müşteri yönünden de, hizmeti ve farkındalık yaratan eğlence programları ile tam not aldı. Bakan Soylu kadar turizm ile ilgili meselelere Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, veya diğer kurumların da hassasiyet göstermesi beklenirken onlar hep mesafeli duruyor. Demirtaş özellikle sosyal amaçlı belediyelere valiliklere ‘Düşkünlerimize, yardıma muhtaçlarımıza, durumu olmayanlarımıza biz ücretsiz etkinlikler ve turlar düzenleyeyim’ demesine rağmen bugün kadar hiç talep gitmemesi bunun apaçık örneği. Dileriz Soylu kadar deniz turizmine Trabzon’un diğer dinamikleri de gereken özeni gösterir.

TRABZON’DAN HABERİNİZ YOK

Trabzon’un doğu girişi. havalimanına gelmeden bir tabela karşılıyor sizi. Üzerine Trabzon yazıyor. Birde nüfusu. 306 bin. 306 bin şehirli bir Trabzon var da biz mi bilmiyoruz.
Bu tabela karmaşasına artık birileri son vermeli. Karayolları becerip şu şehrin Büyükşehir olduktan sonra tabela düzenlemesini bir rayına oturtamadı.
Aylardın Trabzon’un nüfusu 306 bin olarak orada duruyor.
Trabzon oradan mı başlıyor. Trabzon’un nüfusu 763 bin değil mi: Trabzon büyükşehir olmadı mı? Merkez girişine Ortahisar’ın nüfusu yazılmaz mı? Yazılmasa bile Trabzon’un nüfusunun 306 bin olarak yazılması yanlış değil mi.
Karayollarında buna aklı çalışan, bunu sorun eden kimse yok mudur. Veya hiçbir belediye veya başka kurum yetkilisi de mi bunu görmez.

TEŞEKKÜR POLEMİĞİ VE CUMHURBAŞKANI

Trabzon için iki önemli değişiklik TBMM’den geçti. Kıyı kenar çizgisi kanununda yatırım adası ve şehir hastanesine özel yapılan düzenlemenin meclisten geçmesinin hemen ardından sosyal medya bu ilan edildi. Bazı kesimler teşekkür etmek için birbiri ile yarışa girerken bazı kesimler ise özellikle çok beklenen bazı STK ve yerel yönetimlerden ses gelmemişti. Meğer Bakan Soylu’nun bu manada özel bir talimatı olmuş. Soylu ‘Bu tür düzenlemeler her ne kadar şehirlere büyük katkı sağlayacak olsa da bazı muhalif kesimlerin maksatlı tepkilerine neden oluyor. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımız imzalayana kadar sabredelim’ demiş. İşte bu nedenle bazı kesimler teşekkürde acele ederken bazı kesimler de Bakan Soylu’nun bu talimatını beklemiş.