61saat.com ekibi olarak sizler için Trabzon'da gün içerisinde tartışılacak, perde arkasında konuşulan konuları derledik. Bu konular arasında en dikkat çekici olanı ise Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşık Bak... AK Parti Rize Milletvekili olan Bak, Eski Başkan Nuri Albayrak döneminde Trabzonspor için Brezilya'ya oyuncu bakmaya gittiği ortaya çıktı. Bir hayli çarpıcı olan bu konunun ayrıntıları bugün ki kulisin içeriğinde gizli... 
Bir diğer konu ise Trabzonspor yönetim kurulunda yapılan değişiklik. 
Bakan Soylu'nun Uzungöl için verdiği talimatın da yerine getirildiği ortaya çıktı. Artık Uzungöl, akşamları karanlık bir havaya bürünmeyecek. 
Peki son günlerin tartışmalı konusu olan Sera Gölüyle ilgili Trabzon Valiliği hangi talimatı verdi... 

İŞTE TRABZON'DAKİ BUGÜN KONUŞULACAK KULİSLER... 

O BAKAN TRABZONSPOR İÇİN NE YAPTI?
Şimdi size anlatacaklarımız 2006 yılında yaşandı. O yıl, Trabzonspor’un başkanlığına Nuri Albayrak seçildi. Albayrak’ın başkanlığa gelmesinden sonra, yanında futbolla yakından ilgili bir danışmanı vardı. O danışman, aynı zamanda Albayrak’ın Limanlarından sorumlu CEO’suydu.
Sporun içinden geliyordu.
Futbolu da biliyordu.
Albayrak, zamanın teknik adamı Lazaroni’nin önerdiği futbolcuların, iki kişi tarafından izlenmesini istedi.
O iki kişiden biri, yönetim kurulu üyesi; Faruk Kanca
Öteki de, hem CEO’su hem de futbol danışmanı; Osman Aşkın Bak’dı.



Peki…
İşte ayrıntı burada.
Osman Aşkın Bak kim?
Şu anın Gençlik ve Spor Bakanı.
Kanca ve şimdinin bakanı, zamanın danışmanı, kalktılar Brezilya’ya birlikte gittiler. Ve Lazaroni’nin önerdiği futbolcuları takip ettiler; olumsuz rapor verdiler.
Başkan Albayrak, hem Bak’a hem de Kanca’ya güveniyordu. Ve onlara dedi ki, o zaman Brezilya’da kalın ve futbolcu tespit edin.
Ve bu ikili; Trabzonspor için 50 günden fazla Brezilya’da kaldılar.
Şimdinin Bakanı Osman Aşkın Bak 50 gün Trabzonspor için ter akıttı, emek sarf etti, zamanını verdi. Bu gerçeğin bilinmesini istedik.
 
FARUK KANCA’NIN AĞZINDAN...
Faruk Kanca’yı aradık. Olayı sorduk. Doğrudur dedi. Bakan Osman Aşkın Bak’ın futbolu çok iyi bildiğini futbol oynadığını ve Brezilya’da 50 günden fazla kaldıklarını ifade etti. Kanca, o dönem Brezliya’da Bak’la, bazen birlikte, bazen de ayrı ayrı futbolcu takip ettiklerini belirtti. Kanca, Bak’ın özellikle o dönem Brezilya’da bazı menajerlerin dolduruşlarına gelmediğini, birlikte hata yapmamak için kılı kırk yardıklarını da belirtti. Faruk Kanca, başkan Albayrak’a bizden habersiz menajerlerin önerdiği futbolcularla ilgili olarak  birlikte rapor verdiklerini, menajerlerin kendilerini etkilemek için türlü varyasyonlar yaptıklarını belirterek “Bak ve ben hiç birinin oyununa gelmedik” dedi.


 
VE İŞTE BİR GERÇEK DAHA... SIKI DURUN!
Brezilya’da Osman Aşkın Bak, Marcelo diye genç bir savunma oyuncusunu izledi ve beğendi. “Geleceğin yıldızı” dedi. Marcelo’yu, Bak izlediğinde henüz 18 yaşındaydı. Faruk Kanca’ya futbolcuyu anlattı. Birlikte 3 maçını izlediler, “tamam görüşmeye başlayalım” dediler. Masaya oturuldu. Bonservisinin yarısına 3 milyon Euro vermeyi kabul eden Trabzonspor futbolcuya da 1 milyon Euro teklif etti.  Diğer ayrıntılarda da asgari müştereklerde anlaşıldı. İş imzaya kalmıştı ki, futbolcunun ailesi son anda vazgeçti. Gerekçeleri, “çok genç Türkiye çok uzak oralarda kaybolur. Biraz büyüsün 20 yaşına gelince gider” dedi. Bak ve Kanca ısrar etti ama aile kabul etmedi.
Marcelo sonra ne mi oldu?
Şimdi Real Madrid’in en başarılı savunma oyuncusu.
Evet, Gençlik ve Spor bakanının, hayatının bir anında Trabzonspor ile kesişen yolunun hikayesi bu.





Marcelo, Real Madrid'e tranfser olduğunda... 

USTA’NIN ŞİFRELERİ...
Trabzonspor yönetimindeki yeni görev bölümünde ince şifreler var. Başkan Muharrem Usta, kendisine çok yakın, her zaman yakın ve hiçbir zaman da kopmayacak isimleri icracı görevlere getirdi.
Ahmet Çubukçu, Gençağa Meriç ve Önder Bülbüloğlu yine etkin görevlerdeki yerlerini korudular. Bu üç isim, başkandan sonra yönetimin temel direği. Ali Rıza Egemen’in bir göreve getirilmemesi de dikkat çekici bir gelişme. Egemen’in hiçbir görev almaması sonrası, tiwiter’inden bir mani ile gündeme oturması da değişik yorumları beraberinde getirmedi değil..


 
SOYLU, UZUNGÖL İÇİN DEDİĞİNİ YAPTI
Ve Uzungöl ışıklandırıldı. Bakan Soylu’nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olduğu dönemde, turizm toplantılarında gündeme gelen Uzungöl’ün ışıklandırılması ile ilgili talep, ısrarlı takipler sonunda yerine geldi ve Uzungöl, ışıklandırıldı. Şu günlerde pırıl pırıl ışıkları ile Uzungöl yine izlenmeye doyulmuyor. Uzungöl’in misafirleri ışıklandırılan göl çevresinde manzara karşısında yine hayranlıklarını gizleyemiyorlar.
Uzungöllüler ve Uzungöl’ün misafirleri, bu ışıklandırma işinde takipçi olan talimatları ile süreci kısaltan Bakan Soylu’yu teşekkür ettiler. Şimdiden Uzungöl’ün ışıklandırılmış halinin posterleri de basılmaya başlandı.



SERA GÖLÜ DUVARI İÇİN 3 TEMMUZ UYARISI
Günler 3 Temmuz 2017’yi gösterdiğinde İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Yaylalı, sosyal medyadan dikkat çekici bir uyarıda bulundu.
Uyarısı, Sera Gölü, perde duvarı ile ilgiliydi. Yaylalı uyarısı şöyleydi.
“Trabzon Akçaabat, Sera Gölü tabiat parkı..
Mühendislik tüm sonuçları ile projenin analizlerini yapabilmeyi gerektirir. Maharet gölü korumaktır. Havuz inşa etmek mazeret istemez. Kaş yaparken göz çıkarmak misali, yol yaparken gölü havuza çevirmek akla ve izaha sığmaz. Daha önceki hataları tekrarlamamak adına tüm ilgililerin gereğini yaparak tabiat parkındaki bu projeyi yeniden ele almaları geleceğimiz açısından önemlidir…”
Peki, işin enlileri uzmanları daha ne desin?



Nasıl ilgilileri uyarsın.
Yanlışı kamuoyunun önüne koysun.
Ne yapsın söyler misiniz..?
Peki, şimdi sıkı durun.
Duvarı yapan kurum, yol yapımının özellik istediğini belirterek Yaylalı’nın bu işten anlamadığını açıkladı.
Onların anladığı bu duvar olsa gerek.
Öte yandan, gazeteci yazar Hasan Kurt, sera gölündeki bu perde duvarının  doğru bir karar olduğunu belirterek, o da sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı..
“Göl ile yol arasına beton duvar yapmak doğru bir iştir. O duvar ile Uzungöl'ü karıştırmayın. O yoldan 10- 15 köye ulaşım sağlanıyor. Yolun dağ tarafından genişlemesi tehlikelidir. Heyelan olabilir. Yapılan işi gördükten sonra yorum yapsanız, daha iyi olur…”
Öte yandan, Trabzon Valiliğin ilginç bir talimatı da gün ışığına çıktı. Bu talimat bilgilendirme ve hatırlatma, tam Sera Gölü çalışmasını uyuyor gibi mi taktir sizin;
İşte o talimat;