TRABZON’DA YENİ İL BAŞKANI KİM OLUR?

Trabzon’da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından her partide olduğu gibi Milliyetçi Hareket Partisi’nde de bir il ve Ortahisar İlçe Başkanlığı yarışı gerçekleşecek ve bu yarışlar öyle böyle değil, kıran kırana, yeni taliplilerin çok sayıda olduğu yarışlar olacak.

 

Ortahisar’da Mehmet Yılmaz disiplinli bir şekilde görevini yerine getiriyor, sayılıyor seviliyor fakat beklenen hareketi heyecanı yaratamadığı için, bunu yapabilecekler şimdiden hazırlıkları başlamış durumdalar.


Partiye yeni bir can, yeni bir heyecan katacağı düşünülen İsmail Saygı, Levent Bakkaloğlu ve Halil İbrahim Kansız gibi isimlerine talep var. Bu isimlerde gelen taleplere olumsuz yanıt vermiyor, kulislerini yapıyorlar, alttan alttan çalışmalarını sürdürüyorlar.

İl Başkanlığı için de aynı şekilde kulis faaliyetleri sürüyor.

Muamer Demeli’nin iyi bir insan, iyi bir dava adamı olduğundan kimse şüphe etmiyor fakat Ortahisar gibi il yönetimininde taze kana ihtiyacı olduğu tüm teşkişatlar tarafından sürekli dillendiriliyor.

MHP Trabzon İl Başkanlığı için şimdilik ismi konuşulan ve bu makama niyetlenebilecek olanlar şu şekilde. Cemal Özçelik, Muhammet Erkan, Nihat Birinci. Teşkilatların taze kan arayışı bu isimler arasında Muhammet Erkan’ı bir adım öne çıkarıyor. Bu isimlere eklenecek çok sayıda partili daha var onları da önümüzdeki günlerde bu satırlarda yer vereceğiz.

 

BELEDİYE’DE MHP’NİN DEDİĞİ OLDU

Bilindiği üzere Ortahisar Belediye Meclisi’nin ilk toplantılarından birinde Beşirli'deki 1500 ada 9 nolu parselin imar değişikliğini istenmiş konu muhalefettin ret oyuna rağmen AK Partililer tarafından kabul edilmişti.

Konu Büyükşehir Meclisi’ne gittiğinde ise ne oldu biliyor musunuz. İşte bu süreci MHP’nin meclise gelen her konuyu didik didik inceleyen ve inceleten grup başkanı Davut Çakıroğlu açıklıyor, ‘Biz bu karar meclise ilk geldiğinde didik ki, yasaya aykırı.

Zaten 3 öy önce Trabzon Belediyesi’nin gündemine gelmiş reddedilmiş.

1 yıl geçmeden yeniden meclise gelmesi doğru değil.

Fakat belediyenin hukukçusu bize ‘Trabzon Belediyesi kapandı, burası Ortahisar Belediyesi’ dedi. Çoğunluk AK Parti’de olduğu için biz itiraz etmekle yetindik ve talep kabul edildi.

Ama ne oldu. Doğru bir tanedir, Büyükşehir Belediyesi MHP’nin itiraz ettiği madde nedeniyle bu emsal artışını reddetti. Zaten bu arsa AK Partili bir meclis üyesinin eşininmiş. Fakat bizi isimler alakadar etmez. Biz dosyaya bakarız.

Sonuçta MHP’nin dediği oldu.

Biz Trabzon halkının bize verdiği yetkiyi onlar için en doğru şekilde kullanmaya devam edeceğiz’ dedi.

 

 

 

AHMET METİN GENÇ İMAM OLURSA!

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’ten bahsediyoruz. Mesleğindeki başarısının yanında, imamlık tecrübesi de olan bir isimmiş meğer Genç.    

 

Makamına gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve beraberindekiler Ahmet Metin Genç’in makam odasını mescide çevirmişler.

E imamlık yapmak da Başkan Genç’e düşmüş. Yazıcı Genç’e, nefesine sağlık Allah Razı olsun demiş.

 

Ortahibar Belediyesi’ni ziyaretinde daha neler olmuş derseniz öyle aman aman bir şey olmamış. Sadece Fındık konusunda Ahmet Metin Genç Bakan Yazıcı’ya bir talep sunmuş.

 

FİSKOBİRLK’ten Trabzon’da alacağı olan vatandaşların mağdur edildiğini. Diğer illerdekilerin ise aldığını kaydetmiş.

Bakan Yazıcı hemen o esnada Tarım Bakanının müsteşarını arayarak konuyu araştırıp kendisine bilgi vermesini istemiş. 

  

GÜMRÜKÇÜOĞLU GİTMEK İSTİYOR

Şimdi Trabzon Belediye binasında iki tane belediye başkanı hemde AK Partili iki tane belediye başkanı olunca, gelen bakan veya önemli konukların sadece birini ziyaret edip diğerini etmemesi olmuyor.

Ahmet Metin Genç bu konuda ılımlı. Büyükşehir Belediyesini ziyarette oda Orhan Gümrükçüoğlu ile birlikte misafirleri karşılıyor aynı makamda.

Fakat Genç’in ekibi sürekli ‘Bizi ziyaret etmezse olmaz, mutlaka onu makama getirin’ baskısı yaptığı için Genç bu noktada çıkmaza giriyormuş.

Bu yer meselesi zaten başlı başına bir sorun. Başbakan Erdoğan Trabzon’a geldiği zamanda bu mesele sorun olmuştu.

 

Bakan Yazıcı geldiğinde de.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu artık gelen konuklara bu yer meselesi ile ilgili önden bilgilendirme yapıyor. O binadan gitmek istediğini yeni bir binaya taşınmak istediğini kaydediyor. Biz bu binayı Ortahisar Belediyesi’ne bırakacağız, yeni projemiz var ve Başbakanımız’da olumlu karşıladı’ diyor ve konuyu önden kestirip atıyor. Fakat bizim tahminlerimiz ve öngörümüz Gümrükçüoğlu o binadan hiç gitmek istemiyor.

 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç göreve geldiğinde ‘Büyükşehir yer bulana kadar biz başka binaya taşınacağız’ demişti. Fakat yine ekibi bu konuda ‘Hayır burası bizim, onlar gitmeli’ diyerek Genç’i ikna etti. Ve Genç’de Büyükşehirin taşınması gerektiğini beyan etmeye başladı.

Zor bir süreç. Fakat bunun böyle olmayacağının Genç’te farkında. İşti bu yüzden farklı alternatifler peşinde. PTT karşısında okul ile SGK binası şimdiki iki alternatif.   

Bu kriz Büyükşehir yada Ortahisar Belediyesi o binadan çıkana kadar devam edecektir.

 

GÜMRÜKÇÜOĞLU’NUN YOLUNU KESTİLER …

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu gittiği her yerde adeta taleplere boğuluyor.

Her gittiği yerde ‘Bize seçimde söz verdiler, biz partimiz için bu dava için gece gündüz çalıştık’ sözlerini takiben birçok istekle karşılaşan Gümrükçüoğlu’nun yolunu bu kez Akoluklular kesti. Akoluk köyüne giden Gümrükçüoğlu’nun yanına gelen mahalle muhtarı seçimlerde kendilerine Akoluk’un yolunun asfaltlanacağı sözünün verildiği fakat yerine getirilmediği iletildi.

Gümrükçüoğlu bu sözün yerine getirelecğini ifade etti fakat başka bir vatandaş bu kez ‘Akoluk’a direk otobüs seferi istiyoruz’ dedi.

 

Gümrükçüoğlu ise bu konuda söz veremeyeceğini belirterek Trabzon’un her mahallesine otobüs seferinin mümkün olmadığını, köy halkının kendi otobüsünü alarak bu işi çözümleyebileceğini ifade etti.

 

Biz size oy verdik, davamız için herşeyi yaptık sözleri üzerine ise Gümrükçüoğlu ‘Allah razı olsun, hepimiz bu şehrin ve ülkenin refahı için oy verdik. Trabzon bize yüzde 59 oy verdi. Herkesin bireysel olarak taleplerine cevap vermemiz mümkün değil fakat toplumu ilgilendiren tüm sorunları çözeceğiz özellikle asfalt konusunda Trabzon’da asfaltlanmamış sokak, mahalle kalmayacak’ ifadelerini kullandı.

 

 GÜNNAR ARTIK GEREĞİNİ YAPMALI

Trabzon bakansız, Trabzon vekilsiz, Trabzon bu aralar kimsesiz. İktidar partisi Trabzon’da en talihsiz, en bölgede ve Türkiye’de en güçsüz günlerini yaşıyor.

Bu güçsüzlük, bu sahipsizlik ramazan ayına da yansıdı.
Geçen ramazan ayı o dönemin bakanı Erdoğan Bayrkatar ayrı, milletvekili Faruk Özak’ı ayrı iftar programı yapmıştı. Fakat ikiside artık gelecek siyasetten ümidi kesmiş olacak ki böyle bir organizasyona girişmedi.

Özellikle Bayraktar’ın geçen yıl verdiği o 5000 kişilik gösterişli iftar herkesin aklında iken bu sene bırakın iftarı kumanya dağıtımı bile yapmayışı çok garipsendi.

Parti yönetimindekiler bile ‘Artık Bakan Bayraktar Trabzon’dan ve siyasetten ümede kesti. Faruk Bey’de 3 yılını doldurduğu için artık enerjisini Trabzon’a harcamıyor. Aydın Bıyıklıoğlu Trabzon’da olmasına rağmen partisinin iftar programına bile katılmıyor. Safiye Hanım’a ise ne diyelim. Bir çeciğimiz de o. Ankara’da sözü geçiyor fakat Trabzon’da daha da etkin olmalı’ şeklinde eleştiri yapmaktan çekinmezken sokaktaki vatandaşın neler söylediği artık siz düşünün.

İşte bu noktada AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar daha fazla halka inmeli, daha çok Trabzon’un sorunları ile alakadar olmalı, Trabzon’un sahipsiz olmadığını, Trabzon’a Bakan Yazıcı’nğn ziyareti gibi bakanları ve yatırımları çekerek göstermeli.

Evet Genel seçimlerde milletvekilliği sıralamasına girecek ilk 3 isimden biri olarak risk almak fazla göz önünde olmak istemeyebilir.

Fakat bizce gereğini yapıp, milletvekillerinin ve bakansızlığın boşluğunu iyi doldurursa, genel seçimlerdeki sıralaması ile birlikte teşkilatlardaki ve halkın gözündeki sıralamasıda dahada yukarlara çıkacaktır. Bizden söylemesi.