TRABZON CHP O GAFI KABUL ETTİ Mİ?

 CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun iki farklı canlı yayında ‘Kimin sorunu varsa ilgileniriz ve hiçte ayrım yapmayız. PKK’lıya da gittik, DHKPC’liye de gittik’ sözlerinin ardından başka bir canlı yayında ‘Bırak hastaneyi ben gidip hiçbir yerde ziyaret etmedim’ açıklamasın arından ülke gündeminde tepkileri beraberinde getirmişti.

Parti içerisinde de huzursuzluk yaratan bu durumdan dolayı CHP karar olarak 81 ilde ortak basın açıklaması yayınlandı.

Açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teröre destek verdiği konusunda yüklenildi. Hatta açıklamada ‘Aziz şehitlerimize ‘kelle’ diyerek hakaret eden’ ifadesine yer verildi.

Bir nevi burada Kemal Kılıçdaroğlu’nun gafına karşın böyle bir açıklama yapılmak zorunda kaldı CHP…

Bizde dün CHP Trabzon İl Binası’na giderek basın açıklamasını canlı olarak takip ettik.

İl Başkanı Turgay Güngör’e Kemal Kılıçdaroğlu’nun iki farklı canlı yayında farklı açıklamalara yer vermesini sorduk. Güngör ‘ziyarete kendisi gitmemiştir’ diyerek cevapladı.

Ancak burada biz soru sorduğumuzda partililerin kendi genel başkanlarının açıklamalarından bir haber olmaları nedeniyle tepki göstermesine üzüldük.

Aslında ortada bir talihsizlik vardı. Belki de bir dil sürçmesi.. Bizim amacımız  CHP Trabzon’un ne düşündüğünü öğrenmekti.

Neticede Kılıçdaroğlu gafı yapmış Trabzon’da bazı partililer açıklamalardan bi’haber ‘Yok öyle bir şey’ düşüncesindeydi. Fakat videoları izlediklerinde gerçeği kendileri de gördüler.

Belli ki Trabzon CHP teşkilatları özellikle sosyal medya ve ülke gündemi konusunda biraz daha sıkı ve derin takip yapmalı. Aksi taktirde bazı gerçekleri çok sonradan öğrenerek kendilerini de zor durumda bırakabiliyorlar. 


 AYKUT DEMİR’İN SAKALI MI BATTI?

 Trabzonspor’un olaylı ismi Aykut Demir kulüpten resmen ayrılmak üzere.. Helikopterle başlayan transfer hikâyesi, daha sonra silah, doktor dövme, kavgalar ile devam etmiş sonunda Aykut’un sakalına gelmişti. Trabzonspor’da bir süredir tartışma konusu olan Aykut Demir sakalları mevzusu o kadar garip bir hale bürünmüştü ki Aykut Ulusal gazete manşetlerinde bile sakalları sebebi ile yer alıyordu. Neredeyse Aykut’un her olay sonrası sakalları gündeme getiriliyor ve karalama kampanyaları başlatılıyordu.

Trabzonlu futbolcunun bu karalama sürecinde ise arkasında en çok duran ise Trabzonspor taraftarı oldu. Büyük çoğunluk oyuncuya desteğini iletirken gerek sokakta gerek de sosyal medyada Aykut’a hep sahip çıktı.

 Hemen hemen herkes takımdan Mustafa’nın ayrılmasına kesin gözü ile bakarken defans mevkiinde sağlam olarak görülen Aykut’un bileti kesildi.

Birileri mi gönderin dedi? Yoksa Aykut’un sakallarını Trabzonspor kaldıramadı mı?

Oyuncu ile devam etmeme kararı alan Muharrem Usta yönetimi oyuncuyu satamayınca takımdan uzak tutmak için Ankara’ya Osmanlıspor’a kiralaması da ayrı bir olay.

Geçtiğimiz yıl Uğur Demirok yanlışına bu yıl düşmeyeceğimizi umuyoruz.


MHP’DE BİRİNCİ ANKARA’YA NEDEN GİTTİ

MHP'de tüzük kurultayından sonra yaşanan kriz sürüyor. MHP lideri Devlet Bahçeli Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 19 Haziran'da muhaliflerin düzenlediği tüzük kurultayında alınan kararlara ihtiyati tedbir kararı getirerek yürütmenin durdurulmasına karar vermesini kurmaylarıyla dün masaya yatırdı.

Bu toplantıya Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci de katılmak üzere bölgedeki il başkanlarıyla beraber Ankara'ya gitti. İl başkanları kafalarındaki soruları Genel Başkana sorarken,

Bahçeli de önlerinde olan yol haritasında neler yapılması gerektiğini sıraladı. Birinci genel merkezdeki durumu anlatırken, Trabzon İlçe Başkanlıklarındaki değişime de değindi...

Birinci kan değişimi yapıldığına dikkat çekerek, "İlçelerde bizimle yürümek istemeyen isimleri değişiyoruz. Şuanda sadece boş olan Araklı ilçesine atama yapılacak.

Kan değişimi iyidir. Bundan sonra değişimler devam edecektir" yorumunda bulundu.

Acaba görevden alınacaklar listesinin başında kim var?

 Oktay Vural'ın istifasını ise zaten sancılı bir dönem geçiriyordu beklenen oldu sözleriyle değerlendirdi. Birinci bugün Trabzon'a dönüyor. Bakalım açıklama yapar mı? Yaparsa nasıl mesajlar verir...


GÜNNAR’A GELEN MESAJ, ONU DA ŞAŞIRTTI !

Türkiye’nin süt ürünleri ve tereyağı sektöründeki lider markası Kebir ailesi tarafından Ankara Crowne Plaza’da Türkiye’deki bayilerine verilen iftar yemeğinde, Trabzon’un yüz akı Türkiye’de Pazar lideri Kebir’i Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta ile Dr. Adnan Günnar yalnız bırakmadılar.

Yemekte en çok alkışı ise Kebir’in Kurucu Kurucu Onursal Başkanı’nın 7 yaşından bu yana sektörde verdiği mücadeleyi anlatırken ki doğallığı ve konuşmasının sonunda ‘Tabağınızda kırıntı bırakmayın, biz o kırıntıları bırakmayarak bu günlere geldik’ uyarısı oldu.

Yemek sonrası ise otel bahçesinde sohbet gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Trabzon Milletvekili Muhammet Balta Trabzon’un bir markasının gelip Ankara’da Türkiye’nin başkentinde yüzlerce bayisini toplayıp iftar vermesinin gurur verici bir durum olduğunu belirterek Kebir ailesini tebrik etti.

Masada konu bir ara işsizliğe geldi, Kebir Şirketi’nin genel müdürü Trabzon’da işsizliğin olmadığını iş beğenmezliğin olduğunu, şu anda fabrikasında çalıştırılmak üzere 20 kişiye ihtiyacı olduğunu ifade edince, Trabzon Milletvekili Adnan Günnar zaman kaybetmeden bu teklifi sosyal medya ve whatsap gruplarından duyurarak işe ihtiyacı olanların Kebir’e başvurmasını istedi.

İş talebi için kimseden ses çıkmadı fakat Günnar’a bir işadamında o anda gelen mesaj Trabzon’da işsizlik meselesinin gerçek yüzünü gözler önüne serdi.

Mesajda şu ifadeler yer alıyordu, ‘Sayın Vekilim, yok yok, bulamazsınız. Bende bulamıyorum. Trabzon’da herkes iş arıyor ama kimse iş beğenmiyor. Ben şu anda 100 kişi istihdam edebilirim, ilan veriyorum, herkese söylüyorum, asfari ücretli sigortalı ama anladım kı Trabzon’da işsizlik yok, iş beğenmemezlik var’

An be an tanık olduğumuz bu sorunu aslında bizlerde gazeteciler olarak yaşamıyor değiliz, iş ilanları ile ilgili bize geri dönüşlerde, masa başı, belediye, resmi kurum harici kimse çalışmak istemiyor.


GÜMRÜKÇÜOĞLU’NUN VİLLASININ YOLU

Dün bir okurumuz aradı, Sarıtaş Yaylası yolunun içler acısı durumda olduğunu söyledi. Yaptığımız araştırmada bu yaylada Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun  bir villası olduğu bilgisine ulaştık, dedik ki nasıl bir villa yöre mimarisine uygun mu? Orada ikamet edenler yöreye uygun taşlardan yapılmış bir ev olduğunu söylediler. Peki dedik madem Gümrükçüoğlu’nun yayla evi burada neden yolunu taratmıyor.

Vatandaşların cevabı çok ilginçti. Vatandaş diyor ki, ‘Orhan bey burada kendi yaylası olduğu için, başka yaylalarda sorunları çözmeden burayı yapmamız etik olmaz, burası benim yaylam olduğu için en son burayı ele alacağız diyor. Ama bizim günahımız ne, Gümrükçüoğlu ile aynı yaylada olmak dışardan bakılınca iyi bir şey gibi görülüyor fakat burada biz mağdur oluyoruz’ ifadelerini kullandılar.

Fakat artık yaz kendini hissettiriyor, belki Gümrükçüoğlu yoğunluktan fırsat bulup yayla evine sık gidemiyor fakat giden vatandaşları da düşünerek en azından yolu bir taratması gerektiğini düşünüyoruz.


CEMİYET GÖRMEDİĞİ HİZMETLERİ GÖRÜYOR

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti 7 mayısta sancılı bir seçim de geçirse Yusuf Turgut'u başkanlık koltuğuna oturttu.

Başkanlığı muhalifleri tarafından tartışılan, sürekli istifaya davet edilen, belkide yeni seçimde bir daha aday olmayı bile düşünmeyen Turgut bunların hiç birine aldırmadan kısa sürede ne kadar hizmet verirsem kardır diyerek ilk günden itibaren faaliyetlerine başladı.

Seçimden önce hatta seçim günü kürsüde tartışılan tuvaleti yenilemek ilk işi oldu.. 
İç duvarlar, kapılar boyandı.

Merdivenler bakımdan geçirildi ve diğer eksiklikler giderildi.

Sorun haline gelen klima, bilgisayarlar ve televizyon da değiştirildi.

Mutfak yapıldı çatı onarımı da yakında başlayacakmış..

Şimdi de önlerinde turnuva sınavı var.

Yönetim bunu da başarıyla gerçekleştirebilmek için çalışıyor...

Peki tüm bu yapılanlar, aslında olması gereken şeyler... Bunları yapmayanlar eksik çalışmış veya 
yetememiş demektir. 
Başkan Turgut, muhaliflerden de takdir aldı. Cemiyetimize yapılan tüm hizmetlere yarış içinde olmadan destek veririz diyorlar. 
İşte Trabzon Gazeteciler Cemiyeti üyelerine de bu hareketler yakışır... Seçim ne olur kim gelir kim gider bilmeyiz ama cemiyetimizde dostluk havası ilelebet sürsün isteriz.