GÜNDÜZ KULİSLERİNİN YENİ MEKANI…!

Gündüz gece Trabzon her saniye siyasi ve sportif kulislerin atıldığı önemli şehirlerden biridir. Akşamları Karadeniz ve Şehir Kulübünün müdavimleri ile kulisler renklenirken, Ak Parti iktidarı ile birlikte kulislerin atıldığı mekanlarda da ciddi değişiklikler oldu. Genellikle Ak Parti’ye yakın iş adamlarının ofisleri akşam kulislerinin atıldığı yerler olurken gündüzleri, her siyasi gruptan insanların kulis attığı mekan ise Tanjant’daki Roka Balık olmaya başladı.

Balığı ile damak tadı açısından çok üstü düzey bir kalite yakalayan Roka Balık’da öğlen saatlerinde hem sportif hem de siyasi kulislerin nabzı atıyor. Mesela dün biz de tesadüfen Roka Balığa uğradık. Av Hakan Orhon ve arkadaşları hala Baro seçimlerinin kulislerini atarken bu seçimlerin yankısının devam ettiğine şahit oldu.



Annesinin vefatı nedeni ile Trabzon’a gelen ve halen daha Trabzon’da bulun Bülent Akyazıcı’ya yakın dostu kankalrı Ali Sürmen ile Hayrettin Hacısalihoğlu, Roka’da misafir etti. Üçlünün yanında Süleyman Atay niye yok diye merak ettik, meğer hastaymış. Roka’nın bir başka masasında ise Ortahisar Belediye Başkan Vekili Selahattin Çebi, Şaban Bülbül ve büyükşehir belediye meclis üyesi Hüseyin Azizoğlu, sanki yeni bir ortaklıkla yeni bir işe girecekmişler gibi, hem balık yiyor hem de iş konuşuyorlardı. Bir başta masada ise İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Yaylalı, karşısında Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ufuk Hoş, sigortacı Volkan Albayrak, derin bir mevzuda derin bir tartışma içindeler… Az ilerde ise CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, gazete patronu Zeki Sancak ve kalabalık bir ekiple Trabzon’un meselelerini masaya yatırmışlar. Bir ara masaya Yusuf Turgut da eklenince, CHP’den Ak Parti’ye her bir konu masaya yattı.



Yani anlayacağınız Roka Balık, gündüz kulislerinin mekanı.. Çok şey var orada çok..

BAHÇELİ’NİN ASKER FOTOĞRAFI HANGİ TRABZONLUDA

Şu sıralar ülkenin gündemini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli belirliyor. Bahçeli’nin açıklamaları o açıklamalarına getirilen yorumlar derken başkanlık sistemi ile ilgili gelişmelerde Bahçeli kilit noktada.
Peki, Devlet Bahçeli’nin askerdeyken belki de tek fotoğrafının Trabzonlu bir siyasetçinin albümünde olduğunu biliyor muydunuz?

Biz bilmiyorduk, ama öğrendik.

Bir dönem Belediye meclis üyeliği yapan Osman Necip Sevinç, Devlet Bahçeli ile asker arkadaşıydılar. Ve Sevinç’in albümünde Bahçeli ile birlikte çektirdikleri fotoğraf elimize geçti. Sevinç fotoğraf ile ilgili olarak şu yorumu yaptı..



 Siyah beyaz resim Sn.Devlet Bahçeli ve ben,Osman Necip Sevinç, 1975 yılı İzmir Bornova (Hacılar kırı) ndaki askerliğimizde bir dinlenme anı.


Topcu alayı,Obüs kullanımı öğrniminde. Sn.Bahçelinin askerdeki tek resmi, o zamanda milliyetci,vatansever ve hep Türkiyenin kalkınmasını konuştuğumuz bir düşünce adamı idi.Halen de ayni çizgide,vatan menfaatlerini herşeyin önünde gören bir karakterde yoluna devam ediyor.

CORA ÖYLE BİR LAF ETTİ Kİ….!

Salih Cora, Tonyalılığı ile her zaman övünür. Tonyalı kim olursa olsun, Salih Cora’nın ilgi alanındadır. Siyasi görüş farkı gözetmeden Salih Cora bütün Tonya’yı kucaklar.
Dün, Tonya ve siyaset denilince ilk akla gelen mehrum Ahmet Şener’in üç çocuğu Sadri, Sani Şener  ve Sezer Şener Komsuoğlu ve çocukları Tonya’da öğrenciler ile buluştu. Salih Cora’da oradaydı. Şener ailesinin fertleri ile çok yakında ilgilendi ve sohbet anında onlara aynen şöyle dedi..



“Siyasette Ahmet Şener’i örnek alıyorum…”

İşte bu laf Şener ailesinin günlünü feth etmeye yetti. Şener ailesi Cora’nın siyasi duruşu, Tonya’ya olan sevgi ve sahiplenme duygusunu taktir ettiklerini belirterek, “Babamız Tonya’dan Trabzon’dan kim kapısını çalmış ise siyasi görüşüne bakmadan kucaklardı, bütün Trabzon’u ve Tonyayı severdi. Salih kardeşimiz de aynısını yapıyor. Yolu açık olsun…”

İKİ BAKANLI NİKAH

Hafta sonu Trabzon’da iç işleri ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanının birlikte katılacağı bir nikah töreni var. Mazhar Yıldırımhan, oğlunu evlendiriyor. Hem Soylu hem de Mehmet Müezzinoğlu, Yıldırımhan’ı bu mutlu gününde yalnız bırakmayacak. Bir çok milletvekili ve üst düzey bürokratın da katılacağı nikah töreninde siyasetin de nabzının atacak. Bu arada Yıldırımhan’dan boşalan Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğüne atama henüz yapılmadı. Beklenen atam, Sürmene milli eğitim müdürü Osman Kahveci ile gerçekleşecek. Ancak, kararname bir türlü hazırlanıp, imzalanmadı.

GAZETECİLİKTE BİR ÖMÜR; HASAN BAHADIR

Trabzon’un ilçe muhabirleri arasında; en başarılı, en istikrarlı, en çalışkan, en becerikli, en yetenekli Büyükliman havzasının sesi, Trabzon yerel medyasının çok yönlü gazetecisi, Hasan Bahadır kardeşimiz emeklilik hakkını kazandı. Gazetecilik yaparak emeklilik hakkını kazanan Hasan Bahadır çalışma arkadaşları ile birlikte bir akşam yemeğinde bir araya geldi.

Bu mesleği sevdiğini, severek zorluklarına katlandığını Büyükliman havzasının sorunlarını gündeme taşırken bunu zevkle yaptığını anlatan Hasan Bahadır, Büyükliman bölgesinden bir çok gazeteci için de örnek kişilik oldu.




O’nun gazetecilikteki istikrarı ve başarısı, bölgede bir çok gazetecinin de önünü açtı,yetişmesine neden oldu.


Hasan Bahadır, yıllarını bu mesleğe verdi. Büyüklimanın en ücra köşelerine gitti. Müthiş haberlere imza attı. Büyükliman havzasının her bir yerinde alın teri vardı. Hasan Bahadır, bölge gazeteciliğini de Türkiye’deki örneklerinden biridir. Bahadır kardeşimiz, emekli oldu ama tabi mesleği bırakmıyor devam ediyor. Aynı zamanda radyo programları da yapan Hasan Bahadır çok yönlü bir isim. Kendisini tebrik ediyoruz.

ÖMER YILDIZ, BU SEFER OLACAK MI?

Avrasya Üniversite’sinin mütevelli heyeti başkanı Ömer Yıldız’ın aklında fikrinde siyaset var. Yıldız son genel seçimlerde, Ak Parti’den milletvekili aday adayı oldu. Çok çalıştı, hatta anketlerde üst sıralarda yer almasına rağmen sıralamaya giremedi. Yıldız pes eden bir insan değil. Bir şeyi kafasına koymuşsa, illaki yapacak.

Avrasya böyle doğdu. Şimdi Ömer Yıldız’ın siyasette yeni hedefleri olduğunu öğreniyoruz. Yıldız’ın aklında Büyükşehir Belediye Başkanlığı yatıyormuş. Ak Parti’de önemli bir lobisi olan Avrasya rektörü Aşkın hoca da, Ömer Yıldız’a önemli siyasi taktikler verdiği gibi onun lobisini güçlendirmek için Ankaralarda ilginç ziyaretlerine öncülük ediyor.

Şu anda Yıldız’ın hedefi Külliye’ye çıkmak. TBMM’si başkanı ile görüşen Yıldız, rektörü Aşkın hocaya, Külliye’den randevü alması için bütün imkanını kullan diyormuş. Yıldız, külliyeye çıkarsa, siyasi hedefi ile ilgili yolda önemli bir mesafe kat edecek.