EVET’ÇİLER HAYIRCILAR VE 61SAAT

Dün 61saat.com istihbarat servisine gelen uyarı üzerine, yaptığımız tespitte özellikle şehitlerimizin isimlerinin yer aldığı üst geçitlerde, şehitlerimizin isimlerinin Evet, Hayır afişleri ile örtüldüğünü gördük.

Konuyu haberleştirerek Trabzon gündemine taşıyınca, çok sayıda okurumuz, bizim de içimize dert olmuştu, kim yazacak bunu diye ama yine 61saat.com farkını gösterdi, yorumları aldık.



Haberimizin hemen ardından Önce CHP İl Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Erdi Çakır aradı: ‘Gözümüzden kaçmış çok dikkat ettiğimiz bir husus ama hemen düzelttiriyoruz’ dedi.

Ardından Ak Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz aradı, konuyla ilgili kendilerinin de hassas davrandığını gözden kaçan üst geçitlerde yeniden düzenleme yapacaklarını ifade etti. 

Kısa bir süre sonra da üst geçitlerde CHP ve Ak Parti’nin Evet ve Hayır yazılı afişlerini düzelterek şehitlerimizin isimlerinin üzerlerini açtığını fotoğraflarla tespit ettik.

İki partiye de hassasiyetlerinden ötürü teşekkür ediyoruz.

BAKAN SOYLU’DAN DESTEK İSTEDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Trabzon programlarına ağırlık vermeye başladı.

Dün Akşam özel uçak ile Trabzon’a gelen Bakan Soylu, havalimanında çok sayıda partili ve bürokrat tarafından karşılandı.

Karşılamada yine talepleri dinlemekten geri kalmayan Bakan Soylu’dan ilk talepte bulunan kişi Hüseyin Balaban oldu.

ASKF Trabzon Başkanlığı için Cahit Erdem ile yarışacak olan Balaban’a, Bakan Soylu, hayırlı olsun, Allah utandırmasın ifadelerini kullandı.

Soylu’yu yakın markaja alan bir diğer isim ise Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu oldu.

Ayvazoğlu geçtiğimiz günlerde Novotel’de düzenlenen toplantıda turizm eylem planını 61 maddede sıralamıştı.

Bakan Soylu’dan bu projeleri hayata geçirmek için destek istedi, Soylu’da Trabzon’da turizmin kalkınması adına Ayvazoğlu’nun haklı taleplerinin yerine getirilmesi için Trabzon Valisi Yücel Yavuz ile görüşerek gereken ne ise yapılması talimatını verdi.

Karşılamada ve Köprübaşı programında Trabzon Ak Parti Milletvekilleri tam kadro yer aldı.

HALUK PEKŞEN NEDEN TRABZON’DA YOK

Geçtiğimiz ünlerde CHP’li siyasetçilerimizle sohbetimizde, Haluk Pekşen’in Trabzon’daki programlarda pek görülmek istemediği, Zorlu Grand Otel’de gerçekleştirilen CHP’li belediye başkanlarının katıldığı geniş katılımlı toplantıda Pekşen’i göremeyince, acaba bu iddia doğru mu diye İl Başkan Yardımcısı Celal Akaç’a sorduk.

Akaç bu tür spekülasyonların seçim dönemlerinden normal olduğunu, Haluk Pekşen’in sadece Trabzon’da değil hitabıyla, ikna kabiliyeti ve değişen maddelerde hakimiyeti nedeniyle genel merkez tarafından özel programlara gönderildiğini belirterek ‘Sayın vekilimiz, partimizin düzenlediği tüm programlara katılarak bizlere güç vermektedir. Haluk Bey Türkiye siyaseti için önemli bir değerdir. Genel merkezimiz Haluk Bey’i sadece Trabzon değil, bölge illerde değerlendirmekte, oradaki kampanyalara destek vermesi için görev yazmaktadır. Bu nedenle Haluk Bey Artvin, Giresun, Ordu, Gümüşhane illerindeki hayır çalışmalarına destek olmaktadır. Önümüzdeki hafta Haluk Bey Trabzon programına ağırlık verecek ve en iyi şekilde şehrimizdeki rüzgarı sürükleyecektir’ ifadelerini kullandı.

Akaç ile bu konuşmamız Hayır standı başında oldu.

Akaç’ın zaman zaman Hayır standı başına giderek gençlik kollarına güç vermesi onlara yardımcı olması da dikkatlerden kaçmadı.

KÖSEOĞLU KOŞARAK GELDİ, AMA KİMSE SORMADI

Ak Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, dün bir otelde kadınlarla buluştu.

Milletvekili Köseoğlu, Kadınlar Soruyor programında referandum sürecini anlattı.

Köseoğlu, programa 1 saat gecikmeli gelmesine rağmen programa katılan kadınlar sabırla milletvekilini beklemesi dikkat çekti.

Köseoğlu salona girdiği andan itibaren konuşma yapana kadar yoğun bir ilgiyle karşılanması gözlerden kaçmadı.

Geç geldiği için hızlıca konuşma bölümüne geçerek referandumu anlatan Köseoğlu, sonrasında soruları istese de büyük bir kalabalıktan sadece 1-2 soru alabildi.

Israr etse de pek soru soran olmadı.

Köseoğlu'nun burada referandumda değişen maddelere avukatlığın vermiş olduğu tecrübeyle hakim olduğu görüldü.

Programdan sonra salondaki kadınların yoğun fotoğraf ilgisiyle karşılaşan Köseoğlu, kadınlardan birbirleri arasında ziyaretlerde referandumu tartışmalarını ve bilgi alışverişi yapmalarını istedi.

Kadınlar ise, “Size güveniyoruz. Bu konuda da haklı olduğumuzu inşallah göreceğiz” cevabını verdiler.

TRABZON'DA HAYIR TOPLANTISININ PERDE ARKASI

Türk Milliyetçileri Hayır Platformu'nun Trabzon'da düzenlediği 'Niyet Hayır, Akıbet Hayır' toplantısında dikkat çeken detaylar yaşandı.

MHP'de 'Hayır' diyerek ihraç edilen Bitlis Milletvekili İbrahim Halil Oral, Mersin Milletvekili Cahit Tekelioğlu, Manisa Milletvekili Ayhan Çelik ve Van Milletvekili Ayhan Çelik katıldı.

Trabzon'un eski MHP milletvekili Koray Aydın ise toplantıya konuşmacı olarak katıldı

Ayrıca yine Devlet Bahçeli tarafından görevden alınan MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli ve MHP Ortahisar eski başkanı Burhan Bekar'da toplantıya katılanlar arasındaydı..

Toplantıya MHP'de hayır diyenlerin ağırlıklı olduğu aralarında CHP ve DP partililerinden isimlerinde katıldığı görüldü.

Katılımın beklenen yoğunlukta olmadığı toplantıda yer yer boşluklar gözlenirken yaş ortalamasının bir hayli yüksek olduğu, salonda gençlerin sayının çok az olduğu gözlerden kaçmadı.

Toplantı öncesi ise saat krizi yaşandı. Bazı sivil toplum kuruluşları ve partilerin mesaj olarak ulaştığı vatandaşlarda iki ayrı saat dilimi atıldı. Normalde 13.00'da başlaması gereken toplantı ismi açıklanmak istemeyen sivil toplum kuruluşlarının saatini 14.00 olarak duyurması üzerine toplantı geç başladı.

Koray Aydın'ın özellikle başbakan Binali Yıldırım'a 'Başbakanlığı alınmış adam' olarak her sözünde ifade etmesi dikkat çekti.

Toplantıda Koray Aydın katılımcılara Anayasa'da değişecek 18 maddenin neler götüreceğini açıklayarak Hayır vermelerini istedi.

Şunu da söylemeden geçmeyelim... MHP'nin Evet kampanyasını yapan araç toplantının yapıldığı otelin önünden sesi kısarak hızla geçmesi dikkat çekti. Bazı partililer 'MHP ne hallere düştü. 4 bin lira maaşla Partililer MHP'nin arabalarını sürüyor' ifadelerini kullandı.

KORAY AYDIN’DAN İSTİFA ÇAĞRISI

Türk Milliyetçileri Hayır Platformu'nun Trabzon'daki toplantısında MHP Trabzon eski milletvekili Koray Aydın günler öncesinde gündeme gelen AK Partili eski yönetici Emine Altuntaş'a ağır sözler sarf etti.

AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Emine Altuntaş’ın Diyarbakır Belediyesi’ne memur yapılması ardından kısa süre sonra da tayinle Trabzon’a dönüp Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı olmasına Koray Aydın'nın tepkisini çekti ve istifaya davet etti.

MHP Trabzon eski Milletvekili Koray Aydın, Altuntaş’ı istifaya çağırarak şu ifadelere yer verdi;

‘’Yandaşları Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne gönderiliyor. Orada 2 gün çalışıyor gözüküyor. Sonra Trabzon’a gelip müdürlüğe müdür olarak atanıyor. Ama onların elleri yağ da balda. Allah’a reva mı bu! Ben o arkadaşı görevinden istifa etmeye davet ediyorum. Şehitlerin kanı üzerinden Diyarbakır’dan müdür olarak içine nasıl sindiriyor anlamıyorum. Biz bu işi kınıyoruz ve istifaya davet ediyoruz’’