BAŞSAVCI VE PROTOKOL KRİZİ

Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin 2016 yılı Başarılı Gazeteciler Ödül töreni dün akşam Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde düzenlendi.

Ödül törenine katılım ciddi anlamda iyi oldu.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz’dan, AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ile, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na, Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit’ten, Trabzon Emniyet Müdürü Hakan Arıkan’a Trabzon’un bütün üst düzey yetkilileri salondaydı. Katılımcılar arasında Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ve Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu’da yer aldı.

Başsavcı Kutanoğlu, protokole bir hayli bağlı biri. Bu durum ödül verilmesi sırasında da kendini gösterdi. Trabzon Protokolünde ön sıralarda yer alan Başsavcı Kutanoğlu, ödüllerin verilmesi sırasında orta sıralara gelince ödül vermek istemedi... Daha doğrusu yarışmaya katılan eser sahiplerine ödül verilmesi sırasında ilk olarak Trabzon Baro Başkanı Av. Sibel Siçmez davet edildi. Suiçmez, Haber dalında ödülleri İlkhaber'den Meryem Akgün ve Sonnokta'dan Hüseyin Terzi'ye verdikten sonra sıra İnternet Haber dalında ödüle geldi.   Muhabirimiz Serkan Kılınç’ın ismi anons edilerek sahneye çıktığında ardından ödülünü vermesi için Başsavcı Kutanoğlu’nun adı anons edildi.

Ancak kendisi “Başka biri versin” diyerek reddetti. Bunun sebebi de protokolde ön sırada yer almasından dolayıydı... Yani Baro Başkanı kendisinden önce çağrılınca protokolde yanlış yapıldığı için ödülü vermek istemedi. Buda o anda kısa bir karışıklığa neden oldu. Arkadaşımız da sahnede kısa bir süre beklemek zorunda kaldı. 

Neyse sonuç itibariyle muhabir arkadaşımız sahnede biraz bekledikten sonra ödülünü TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nun elinden aldı...

HAYIR'CILAR, GÜMRÜKÇÜOĞLU’NU MARKAJA ALDI

Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin ödül töreninden devam edelim.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, salona geldiğinde yukarıda da bahsettiğimiz gibi protokol sıralamasına uyulmayınca CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör’ün yerine oturdu.

Bu sırada hemen yanlarında da Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez vardı...

Suiçmez, Gümrükçüoğlu’nun yanlarına oturduğunu görünce Güngör’e dönerek, “Başkanı ortaya tam markaja alalım” diyerek espri yaptı.

Bu espri orada bulunanları gülümsetirken Gümrükçüoğlu ile Güngör ve Suiçmez arasında koyu muhabbet dikkat çekiciydi.

3’lünün arasında ki muhabbet ödül töreninin başlamasına kadar sürdü.

Bu arada Gümrükçüoğlu’na protokol sırasında yerini veren isim de Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen oldu...

GENÇ, PROJELERDEKİ SON DURUMU AKTARDI...

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, dün 3 yılını değerlendiren bir toplantı yaptı.

Aslında Başkan Ahmet Metin Genç, her yıl bu toplantıları yapıyor ve belediyede ilk olarak söz verdiği bütün projelerle ilgili gelinen son durumu aktarıyor.

Başkan özetle kendi projelerini aktarırken, ardından genel projelerle ilgili de bilgiler verdi. Son olarak da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Soruları da yanıtlarken içtenlikle cevaplar verdi... 

Başkan Ahmet Metin Gencin açıklarından görüldüğü üzere söz verdiği bir çok projede bir hayli yol kat etti. Pelitli Kentsel Dönüşüm, Ortahisar Belediyesinin yeni binası, Eko Park, Tünel Akvaryum bunlardan bir kaçı...

Ama en üzerine basarak durduğu proje ise Mamat diye de tabir edilen Geçit Köyünde yapılacak proje...

Öyle ki proje kapsamında 600 dönümlük arazi, Ortahisar Belediyesine ot bedeli üzerinden, tahsisi yapıldı.

Proje çerçevesinde yapılacaklar belli ancak bu sırada halka da burada neler yapılması veya nelerin olması gerektiği yönünde anket yapılacak. Tıpkı Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Gülcemal Projesinde yaptığı gibi..

Tabi bu projeler Başkanın görev süresine yetişir mi bilemeyiz ama en azından Trabzon’da yeni projeler için yol alınmış olacaktır...

VALİ YAVUZ İÇİN DİYORLAR Kİ...

Trabzon Valisi Yücel Yavuz şehre geldiği günden itibaren gece gündüz demeden enerjisini Trabzon'a verdi.

Her geçen gün daha da uyum sağladı, vatandaşların sevgisini kazandı.

Kamu görevlilerine karşı kuralcı. Çünkü devlet için ellerinden geleni yapmalarını kazançlarının karşılığını vermelerini istiyor.

Vali Yücel Yavuz şehre öyle uyum sağladı ki hiçbir Trabzonspor maçını kaçırmaz oldu. Bordo mavililerin sevinçleriyle sevinçleniyor hüznüyle hüzünleniyor.

Bunu Trabzonspor maçından sonra attığı; "Kısa bir aradan sonra ula nerde kalmiş iduk hayde yükselişe devam dedi bizim uşaklar. Helal olsun, tebrikler, teşekkürler her birinize" tweeti de bunu gösteriyor.

Bu söylem sonrası taraftarın gönlünü fettetti. Takipçilerinin bazıları kendisine, "Bu şehir ne valiler gördü çatılara keskin nişancılar yerleştiren. Sizin gibi valinin başımızın üstünde yeri var" yazarken bazıları ise, "Tıpkı Trabzonlu gibisin sayın valim" cevabını verdi.

Bu arada Vali Yücel Yavuz sosyal medyayı muhteşem kullanıyor. Her yazılanı takip ediyor bizden söylemesi...

Ayrıca Vali Yavuz'un eşi Şengül Yavuz'u da unutmamak lazım.

Şengül hanımın sosyal projelerde yer alması Yavuz ailesinin Trabzon sevdasının samimiyetini gösteriyor...

TRABZON YÜZDE 95 HAYIR DEDİ

MHP'de referandum sonrası sular durulmuyor. Devlet Bahçeli'nin muhalif guruptan ayrı tuttuğu gözlemlenen Koray Aydın son zamanlarda her platformda aynı açıklamaları yapıyor. Peki Koray Aydın ne diyor?

Muhalif guruptan kendisini uzak tutuyor. MHP bizim baba ocağımız B planımız yok diyerek mesajını veriyor.

Hatta daha da açık olarak parti kurma düşüncesinde olan varsa vazgeçmelerini öneririm diyor... MHP şu anda ikiyi bölündü denilse de biz iki değil daha fazlaya bölündüğünü gözlemliyoruz.

Bahçeli ekibi, Koray Aydın'la yürüyenler ve parti kurma yolunda ilerleyen muhalifler...

Bakalım MHP'de neler yaşanacak....

Trabzon tabanında da bu üç ayrı yöne giden isimler var. Eski il başkanı Muammer Demeli Koray Aydın'ın söylemlerine yüzde yüz katıldıklarını belirterek, MHP'nin yüzde 95'inin Hayır verdiğini iddia ediyor. Bu söylem Evetçi MHP'lileri kızdırıyor...

Demeli MHP'nin eski gücüne kavuşmasının anahtarının da genel başkan odağında olduğunu söyleyerek o ismin değişmesi gerektiğini vurguluyor.

Ama tüzük çerçevesinde, hukuk kuralları içerisinde...

2019'a doğru daha çok şeyler değişir. Tüm detayları takip ediyoruz.. Önümüzdeki günlerde MHP çıkmazının yeni gelişmelerini tekrar yazacağız...

ASKF’DE SİYASİ TARAFLAR

Mayıs ayı başında gerçekleştirilecek olan ASKF Trabzon Şubesi seçimleri, tam manasıyla Trabzon Barosu seçimlerini andırır oldu. Şehir tıpkı bir siyasi parti seçimi gibi bu seçimle ilgili ikiye bölünmüş durumda. Bir tarafta CHP’li belediye meclis üyesi Cahit Erdem diğer tarafta karma liste yapıp listesine her görüşten isimleri almasına rağmen iktidarında önemli kesiminin desteklediği Hüseyin Balaban yarışacak. Balaban bugün saat 10.00’da Zorlu Grand Otel’de Trabzon Basını ile bir araya gelecek ve projelerini açıklayacak, basının sorularını yanıtlayacak.

Cahit Erdem’in böyle bir hamlesi olacak mı bilmiyoruz fakat Erdem ile ilgili özellikle kağıt üzerindeki sadece delege olsun diye Ocak ayı sonrası kurulduğu iddia edilen spor kulüplerinin il dernekler müdürlüğü tarafından incelemeye alındığı öğrenildi. Faaliyet göstermeyen kulüplerin delegeleri ile ilgili ciddi bir araştırma başlatıldı.

Seçimlerde oy kullanacak delegeler ve onları yönlendirecek isimlerle ilgili özellikle AK Partili olup CHP’li Erdem’den yana olanlar veya ortada durup çekimser davrananlar da yok değil. Kim bu isimler derseniz, bir tanesi eski il yöneticisi, bir diğeri AK Partili belediye başkanının kardeşi, bir tanesi Vakfıkebir teşkilatından, bir diğeri Of’tan. Sadece partili değil, il ve ilçe müdürlerinin bile Ankara’dan talimat gelmesine rağmen kendi bünyesindeki oylara hakim olamadığı yönlendiremediği ta Ankara kulislerine kadar yansımış.

Tabi ki bu bir siyasi parti seçimi değildir, herkes özgür iradesi ile hareket edebilir, fakat seçim sonuçlandığında özellikle AK Partili görünüp, baro seçiminde olduğu gibi AK Parti’nin adayına karşı duranlarla ilgili bir değerlendirme mutlaka yeniden yapılacaktır.