ANKARA’DA NELER OLDU NELER

Trabzon’un gurbette birlikteliğini perçinleştirdiği Trabzon günleri ilk kez kamu eliyle yapıldı.

Önceleri Trabzon Vakfı tarafından gerçekleştirildi. 

Fakat dün açılışı 4 bakan ve meclis başkanı ile gerçekleştirilen Trabzon günleri, diğerlerinden daha farklı, daha özenilmiş, daha organize olunmuş, daha önemli figürler, lezzetler, turizm ağırlıklı objelerle donatılmıştı. 

Tabii ki işin kaptanı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olunca herkes 4 değil 10 elle sarıldı. Ve gerçekten ortaya muhteşem bir tablo çıktı. 

Özellikle yemek yerleri ve gıda satış reyonları ile diğer tanıtım stantlarının birbirinden ayrılması çok güzel oldu. 

Öylesine Trabzon gibi oldu ki Ankara, herkes kendinden bir şey buldu. Kimi Faroz Limanı’nı, kimi kadralak yaylasını, kimi Sümela’yı kimi Uzungöl’ü, kimi tereyağını, kimi kemençeyi, kimi de Trabzonspor’u buldu, sarıldı kucaklaştı. 

Ankara’daki Trabzon buluşmasının açılışının görkemi, sonrasında da devam etti. Öylesine bir izdiham oldu ki, stantlara uzun uzun kuyruklar, horon oynamak için sıraya giren vatandaşlar. 

Görsel tasarımlarında ahenk kattığı bu önemli günde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, ÇSGB Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, Kültür Bakanlığı Tanıtım Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Aydın, Ankara Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Taşan, Bakan Danışmanı Erdem Sürmen Bakan eski Danışmanlarından Sadık Soylu, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Ayazoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın Trabzonlu dinamo taşları Ali Faik Hacıoğlu, Çekin Oktay Kaldırım, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Avrasya Üniversitesi, Trabzonspor, Ortahisar Belediyesi… Çok sayıda isim ve büyük bir birliktelik ile böylesine güzel bir organizasyona imza atıldı. 

Yüreğimizi yakan şehit haberleri nedeniyle akşamı buruk geçse de, emeği geçen herkese bizde Trabzon adına teşekkür ediyoruz. 

TRABZON FEDERASYONU KURULUYOR 

Trabzon tanıtım günleri ile ilgili Ankara’da İçişleri Bakanı bir ilki gerçekleştirdi.

Ankara’da faaliyet gösteren tam 30 Trabzon kökenli, isimli, Trabzon adına faaliyet gösteren veya ilçe adına faaliyet gösteren dernekleri İçişleri Bakanlığı’nda topladı. 

Trabzon günleri bir vesile oldu fakat toplantıda önemli konular görüşülüp Trabzon lobisinin Ankara’da daha da güçlendirilmesi adına hamleler masaya yatırıldı. 

Toplantıya ÇSGB Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan başkanlık etti.

Ve toplantıda Ankara’daki 30 Trabzon adına faaliyet gösteren derneğin daha aktif çalışması adına bir çatı federasyon kurulması kararında fikir birliğine varıldı.

Trabzon lobisinin daha da güçlenmesi adına gerçekleştirilen toplantının çok verimli geçtiğini belirten Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan ‘Trabzon Ankara’da daha da güçlenecektir. Gücünü birleştirerek Trabzon lobisini daha etkin hale getirmek için sağlanacak birlikteliğe tüm derneklerimiz sağ olsunlar olumlu baktılar. Trabzon’umuzu güzel günler bekliyor’ dedi. 

Bakalım bu büyük birleşme ne zaman gerçekleştirilecek. 

TANITIM GÜNLERİ ELEŞTİRİSİNE CEVAP 

Trabzon’un tanıtılması adı altında bugüne dek gerek yurt dışında gerek yurt içinde çok sayıda faaliyet gerçekleştirildi.

Bu faaliyetlerde yapılan en önemli eleştiri ‘Trabzon’un tanıtıyoruz ama bu faaliyetler sadece Trabzonluların kucaklaştığı bir faaliyeti öteye geçmiyor, Trabzon’a hiç turist çekemiyoruz’ eleştirileri yapılıyordu. 

Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu bu eleştirilerin bir kısmına katıldığını bir kısmına katılmadığını belirterek ‘Tabi ki biz başka ülkelerde de bu buluşmaları gerçekleştirmeliyiz, Trabzon'u tanıtmalıyız. Trabzon bu buluşmaları yapan ilk şehir olma özelliğine sahip olmanın yanında en güzelini yapan şehir olma ünvanını da taşımaktadır. Burada sadece Trabzon tanıtım günleri yapmıyor ki, her hafta bir şehrin tanıtım faaliyeti var neredeyse. Ankara bürokrasi şehri, memur kenti. Burada gurbetçi bir çok vatandaşımız Sila_i  rahim yaşamak, gidemediği memleketinin ayağına gelmesinin mutluluğunu yaşayıp hemşerileriyle kucaklaşmak adına Trabzon günlerine koşuyor. Bakın saat daha 18.00 ama şu anda buraya giriş yapanların sayısı 50 bini geçti. Bu gece 70 bini bulacaktır. Yani bir günde 70 bin kişinin kucaklaştığı hasret giderdiği bir etkinliği sorgulamak yerine alternatiflerini de nasıl yaparızı tartışmalıyız. Ama merak etmeyin bunu da yapacağız. Trabzon’u en iyi şekilde yurt dışında tanıtmak adına çalışmalarımıza start verdik’ ifadelerini kullandı. 

ÇOK CAN YAKACAĞIM

Trabzonspor’un kupalarına konan hacizden sonra, Başkan Muharrem Usta tam bir sinir küpü.

Ve bu olayın kulübün manevi şahsiyetini de etkilediğine inanıyor.

Tam transfer sezonunda böyle bir olay ile karşı karşıya kalmalarını da komplo olarak nitelendiren Başkan “Hem içerden hem dışardan çok can yakacağız” dediğini duyduk.

Başkanın içeriden ve dışarıdan şeklinde ifade ettiği ve verdiği mesaj gerçekten önemli ve ilginç.

Bize göre içeriden ifadesinde kulübün hukukçularının yaptığı hatayı işaretlerden dışarıdan ifadesinde ise Trabzon icra daireleri ilgilileri olduğu tahmin ediliyor. Usta, konu ile ilgili daireleri Adalet Bakanlığına şikayeti de gündemine almış durumda.

Süreç hakikatten ilginç.
Kulüp bu haciz olayından iki türlü etkileniyor.
1)    Manevi şahsiyeti zedelendi
2)    Bu icra haberi transferde Trabzonspor’un önünde hep engel olacak.


HACİZ, YÖNETİMDE KRİZE NEDEN OLDU

Ve elbette Trabzonspor’un kupasına konan hacizden sonra yönetimde ciddi bir kriz olduğunu da belirtelim.

Trabzonspor yönetimi bu konuda faturayı muhtemelen kulübün profesyonel avukatına kesmek üzere.

İddiaya göre, hacizi koyan avukatlar kulüp avukatını arayarak müzeye gidiyor demişler.

Ve iddiaya göre de kulüp avukatı, gidin müzemizi gezin dediği söyleniyor.

Yani, kulüp avukatı müzeye gidiyoruz haberini müzeyi ziyaret olarak anlamış.

Bu iş bu kadar basit mi, süreç içinde ortaya elbette çıkacak.

Ancak, bazı avukatların ilginç bir tespiti var. Herhangi bir alacaklının sansasyonel bir hareketle alacığını haczetmesi ve hazzettikleri emtanın alacağını karşılamayacak maddi dikkat maddi diyoruz değerinin olmaması halinde, böyle bir haciz işleminin yapılamayacağı  iddiası var.

Bu iddiayı da araştıran Trabzonspor karşı hamle ile alacaklı avukatlar hakkında görevini kötüye kullandıklarına dair haklarında savcılığa suç duyurusunda bulunacak.

CHP ŞİMDİ BUNU TARTIŞIYORMUŞ

CHP Trabzon il örgütünün ramazanda her akşam iftarda en az bin kişiyi sahilde Kanuni anıtının önünde buluşturması ile ilgili ramazan etkinliğine parti içinden muhalefet edenler olmaya başlamış.

Yönetime, niye böyle yapıyorsunuz madem paranız var her akşam bir kişiye iftar vereceğinize o paralarlar öğrencilere burs verelim diyenlerin bu doğrultudaki önerileri parti kulislerinde duyulmaya başlandı.

İl Başkanı Turgay Güngör ve ekibi, “Onu da yaparız, iftarı programını da” diyerek, ramazan buluşmaları konusundaki kararlarının arkasında olduğunu da örgüte kararlı bir şekilde aktarıyor.