VİP’TE EVET'ÇİLER İLE HAYIR'CILAR…!

Bu sıralar Trabzon Havaalanı VİP mevkii, bayağı hareketli. Gelen giden bir hayli fazla. Üstelik merkez üs Trabzon Havaalanı olunca Rize ve Giresun’a gelen siyasiler de VİP’i kullanıyor.
Önceki gün VİP tam bir evetçi ve hayırcı akınını uğradı.

Artvin CHP milletvekili Uğur Bayraktutan arkadaşları ile VİP’e geldi. O esnada salonda Koray Aydın ve yanında eski MHP milletvekilleri vardı. Her iki hayırcı grup birbiriyle sarmaş dolaş oldu. Ardından Ordu’da programı olan Haluk Pekşen ikiliye katıldı. Ortam bir anda hayırcılar ile doldu. Daha sonda, Bakan Soylu’yu karşılayacak ekip yavaş yavaş gelmeye başladı. Ayşe Sula hayırcıların olduğu VİP salonuna girdi Koray Aydın’a hoş geldin dedi ayaküstü sohbet etti. Ardından Salih Cora da VİP’e geldi. O da nezaket gösterdi Koray Aydın’a merhaba dedi. Sohbet etti. Ardından, Ak Parti’nin kurmayları VİP’i doldurdu. Bu arada Ayşe Sula Köseoğlu’nun Koray Aydın ile Trabzon’a gelen eski MHP milletvekillerini evet oyu vermeye davet ettiği konuşmaya kulak misafiri olduk. Ev sahibi olarak Köseoğlu’na fair play davranan MHP’li eski vekiller, Köseoğlu’nun evet oyu verin çağrısına hayır diyerek, hayırda hayır vardır ifadesi ile karşı atağa geçtilerse de Köseoğlu’un ısrarlı evetçi konuşmaları karşısında pes ettiler ve erkenden uçağa bindiler.

KORAY AYDIN’DAN KAÇAN AK PARTİLİLER

Koray Aydın’ın önceki gün bir günlüğüne geldiği Trabzon’dan ayrılırken, gidiş saati, Süleyman Soylu’nun Trabzon’a geliş saatine rastladı. Doğal olarak da Havaalanı Vip salon içi ve dışı Aydın’a yakın siyasi yol arkadaşları ile Ak Parti’de Soylu’yu karşılayan MHP kökenli partililerin karşılaşmasına neden oldu.

Koray Aydın, VİP dış alanına geldiğinde Aydın’ı gözükmek istemeyen Ak Parti’li eski MHP kökenliler hemen Aydın’ın kapsama alanı dışına çıktıklarını gözlemledik. Hatta Koray Aydın’ın bulunduğu VİP salonuna bu eski MHP’li, AK Parti’de siyaset yapanlar özellikle girmemeye çalıştılar. Girmemeyi bırakın Koray Aydın ile göz göze gelmemeye bile özen gösterdiler. Bunu, VİP’te Koray Aydın’a hatırlattığımızda ise şöyle dedi…”Siyaset böyle bir şey. Arkadaşlara kötü bir niyetimiz olmaz ki. Merhaba diyene merhaba deriz…”

EN İYİSİ KÖPRÜBAŞI OLDU

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, önceki gün saat 17.30’da olacağı açıklanan Köprübaşı mitingine saat 20.30 dolaylarında geldi. Soylu’nun yakın çalışma arkadaşları ile SKM’den yetkililer bu saatte Köprübaşında kimse olmaz, erteleyelim demelerine rağmen, Soylu, verdiğimiz sözü tutacağız dedi. Ve Köprübaşın’a gitti.

Gece saatlerinde Köprübaşı, heyecanlı bir kalabalık ile Soylu’yu karşıladı. Çoğu kişi, alanda Soylu’nun konvoyundakiler olur demişti ama hiç de öyle olmadı. Köylerinden şehre inenler Soylu’yu bekledi. Tabi bu diri kalabalığın olmasında Köprübaşı’nın iki ismi Uğur Aydın ve Mehmet Aydın’ın rolü büyük. Bir de il yönetiminde Köprübaşı’ndan sorumlu yönetici Fahri Çoşkun’un.

Gece yarısı 22’ey kadar devam eden mitingdeki canlılık, en iyi mitinglerden biri oldu yorumunu da beraberinde getirdi. Diğer ilçelerde gündüz saatlerine rastlayan mitinglerin aksine, Köprübaşı’ndaki mitinge katılım, gece yorgunluğunda Soylu’ya büyük bir doping oldu.

İSPANYA’YA GİDİYOR!

Türkiye Baş Denetçisi Şeref Malkoç, 2 Nisan’da İspanya’ya gidiyor. Avrupa baş denetçilerinin toplantısına katılacak olan Malkoç, Mart ayı içinde bütün dünya ombudsmanlarını Türkiye’de toplamış  ve özellikle mülteciler ile ilgili Türkiye’nin yaptıklarını dünyaya anlatmıştı. Şimdi de Avrupa Ombudsmanları Barcelona’da bir araya geliyor ve Malkoç’un dünya mülteci sorunu ile ilgili olarak bir konuşma yapmasını istedi.

Malkoç, bu daveti Türkiye adına fırsata çevirerek, Türkiye’nin mülteciler ile ilgili olarak yaptıklarını bu kez, Avrupa’da anlatacak. Malkoç, 3 gün sürecek olan Avrupa Ombudsmanları toplantısında Türkiye’nin halk harekete ile önlediği 15 Temmuz kalkışmasını anlatan İngilizce bir kitabı da toplantıda katılımcılara verecek.

YANAL 5 YILLIK TEKLİFE NE DİYECEK?

Başkan Muharrem Usta’nın Ersun Yanal’a 5 yıllık sözleşme teklifi, Trabzonspor’da gündeme bomba gibi düşmüştü. Peki, konu ile ilgili süreç ne durumda.
 Aldığımız bilgilere göre, Yanal; Usta’ya hele bu sezonu bitirelim demiş. Yanal, gelecek sezon ile ilgili hesaplarını yapıyor elbette. Yanal’ın Trabzonspor’da 5 yıllık sözleşme imzalaması ile ilgili net kararını gelecek sezon verir diyenler çoğunlukta.. Peki Yanal niye gelecek sezon kararını verir.

Çünkü, Kurulacak kadroya göre yol haritasını belirleyecek. 50’inci yılda şampiyonluk parolası, Yanal’ın gelecek sezonki en ağır görevlerinden birini üstlenmesine neden olacak. Yanal, kafasına göre kadro kurarsa, Usta’nın teklifine evet diyebilir. 

Usta’nın 5 yıllık teklifi ile ilgili olarak yönetimde tam destek verenlerin başında da Ahmet Çubukçu var.


 Çubukçu önceleri Yanal’ın ilk yarıdaki başarısız sonuçlar almasından sonra bayağı muhalifi olmuştu. Şimdi ise tam bir kankalar. 

BU ÇOCUĞU TANIDINIZ MI?

Dozer Cemil, Trabzonspor’un efsane kaptanıdır. Dozer Cemil, Trabzonspor’un kendisidir. Dozer Cemil vefa ve sahiplenme ve Trabzonsporluluktur. Dozer Cemil’in yanında fotoğrafta gördüğünüz çocuğu tanıdınız mı?
Biz tanıtalım.

Trabzonspor’un eski başkanlarından A.Celal Ataman’ın gazeteci oğlu, dostumuz arkadaşımız Kamil Ataman. 

Ataman o dönem Trabzonspor’un şampiyon takımının maskotlarındandı. 

Günler çok çabuk geçiyor çok…