ALTYAPIDA ERSUN YANAL OPERASYONU

Trabzonspor alt yapısında genel anlamdaki değişikliklerin başkan Muharrem Usta’nın talimatı ile yapıldığına dair genel bir kanı var. Oysa, gerçek bu değil. Gerçek alt yapıdaki değişikliğin direkt Ersun Yanal operasyonu olarak hayata geçmesi oldu.
61saat spor servisinin edindiği bilgilere göre Yanal, alt yapı ile ilgili kafasındaki şekillenmenin gerçekleşmesi için Sadi Tekelioğlu ile çalışamayacağını Başkan Usta’ya bildirdi. Hatta Yanal alt yapı ile ilgili kafasında düşündüğü isimleri bile başkana monte etti ve Murat Dizdar, Cem Bağcı ve Hakan Yılmaz isimleri, başkanın ajandasına yazıldı. Sadi Tekelioğlu ile yolların ayrılacağı özellikle Tekelioğlu’nun yakın dostları ile dertleşirken başkan ve yönetime getirdiği eleştirilerin Başkan Usta’nın kulağına gitmesi de önemli bir rol oynadı. Bu konuda Tekelioğlu, uyarılsa da Tekelioğlu, bildiğim doğruları ve tespitleri elbette konuşacağım diyerek eleştirilerine devam etti. Tekelioğlu’nun bu eleştirileri bir de Yanal’ın alt yapıyı da ben dizayn edeceğim demesi ile Tekelioğlu devri kapandı.


TEKELİOĞLU, TRABZONSPOR İÇİN GEREKLİ BİR İSİMDİR

Nasıl ve ne şekilde Trabzonspor alt yapısında yeni bir oluşum gerçekleşiyor olsa bile, Sadi Tekelioğlu bize göre Trabzonspor için gerekli bir isimdir. O’nun kulüp ile yolları ayırması, Trabzonspor’un zararınadır. Tekelioğlu, alanında bir numara bir teknik adamdır. Trabzonludur bize ve bizim çocuklarımızı iyi tanır. Tekelioğlu ile Trabzonspor kesinlikle asgari müştereklerde buluşmalı, anlaşmalı ve Tekelioğlu, takımdan gitmemeli. Bir biçimi ile bu yetenekli teknik adamdan, Trabzonspor yararlanmalıdır.


KTÜ’DEN ALBAYRAK’A YAKIN MARKAJ

Trabzon şehir meydanında ne zaman Bakan Berat Albayrak’ın babası, Sadık Albayrak konuşmacı olarak platforma çıksa, KTÜ’den üst düzey rektörlük yetkilileri de meydanlara iniyor. Hatta bir önceki dönemin rektörü İbrahim Özen bile.
Sadık Albayrak demokrasi nöbetlerinde platformda ateşli mantıklı ve müthiş tahliller yaptığı konuşmasından sonra dinlenmek için meydanda uygun cafelere giderek, oturuyor. İşte Albayrak oturduğu anda hemen etrafı KTÜ’nün üst düzey yetkililerince sarılıyor. Bunu gören vatandaşlarda Sadık Albayrak’a bu ilginin rektörlük ataması ile yakından ilgilidir diyor.



ORHAN AYDIN ŞEHİR İLE İÇ İÇE

KTÜ’nün rektör adayı Orhan Aydın rektörlük ataması ile ilgili süreci Trabzon’dan takip ederken şehir ile iç içe olmayı da sürdürüyor. Aydın dün duayen gazeteci Salih Çamoğlu’nun cenazesine katıldı. Gece de her zamanki gibi demokrasi nöbetinde yerini aldı.

Nöbette, Ak Parti il başkanı Haydar Revi ile uzun bir sohbeti oldu. Gün içinde Aydın, KTÜ’den emekli olan mesai arkadaşları ile buluştu. Profesör düzeyindeki mesai arkadaşlarına rektörlük atama süreci hakkında bilgiler verdi. Aydın, TTSO’da iş adamı Celal Hekimoğlu için yapılan törende de bulundu. Şehirle iç içe olmaya özen gösteren Orhan Aydın’ı gün içinde biz bir grup arkadaşı ile Zorlu Otel’in girişindeki lobide gördük, süreç nasıl işliyor dedi. Her şey çok iyi olacak dedi.

HER GÜN SAYI ARTIYOR

KTÜ’de  FETÖ’cü operasyonlarda her gün sayı giderek artıyor. 15 Temmuz sonrası 7 soruşturma ile başlayan FETÖ soruşturması dün itibari ile valiliğin açıklamasında 27’ye çıktı. 20 görevden uzaklaştırma 7 de gözaltı yapıldığı duyuruldu.
KTÜ’de derin yapılaşmanın getireceği sonuç rektör atamasını da yönlendirecek. Bunun için bütün Trabzon, KTÜ’deki bu operasyonlara dikkatine çevirmiş durumda.
KTÜ’de her gün sayı artarken, Trabzon’da en çok soruşturma yiyen kurum, Emniyet Müdürlüğü oldu. Emniyet Müdürlüğünde, 158 görevden alma, 42 gözaltı, 7 tutuklama ve 7 de adli kontrol sistemi ile serbest bırakma oldu.
FETÖ soruşturmasında 1 kişinin açığa alınması ile en az operasyon Kültür ve Turizm il müdürlüğünde gerçekleşti. Bu bir kişinin de iki ay önce, Cumhurbaşkanlığı külliyesinden tayin ile geldiği öğrenildi.


ESKİ MİT BİNASI NE OLACAK?

MİT’in Trabzon’da yeni yerleşkesine taşınmasından sonra Ganita yolundaki binası adeta çürümeye terk edildi. Binanın nasıl ve ne amaçla kullanılacağı da belli değil. Mahalle halkı, binanın bakımsızlıktan çürüdüğüne dair serzenişleri var. MİT’in eski binası için hem MİT hem de Trabzon’daki ilgililer ne düşünüyorsa bir an önce düşündüklerini hayata geçirmeli. Zira bina hakikatten kullanılmadığı için yıpranıyor.