SOYLU’DAN TALİMAT BARİYERLERİ KALDIRIN
İçişleri Bakanı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, Ramazan Bayramının 2. Gününde Trabzon’a gelerek hem yetkili kurumlarla hem de vatandaşlarla bayramlaştı. Trabzon’da dün bir ilk yaşandı. Atatürk Alanında açık alanda kurulan stantta halkla bayramlaşıldı. Aslında bu bir nevi mesaj niteliği taşıyordu. Trabzon işte böyle güvenli bir şehir...
Bakan Soylu, bayramlaşma için hazırlanan alana gelmeden önce burada vatandaşların daha düzenli ilerlemesi için bariyerler koyuldu. Ancak Bakan Soylu, bayramlaşma alanına geldiğinde ve burada bariyerleri görünce, “Hemen kaldırılması” talimatını verdi.



Halk ile kendi arasına bariyer koyulmasını da bir noktada da engellemiş oldu.  Bariyerler kaldırılınca ilk etapta kısa bir karmaşa oldu. Ama Trabzonlu vatandaşlar kısa sürede organize olarak hemen bayramlaşma kuyruğu oluşturuldu ve insanlar düzgün bir şekilde ilerleyerek Bakan Soylu ve şehrin diğer protokol mensupları ile bayramlaştı.
 
BAŞKANLARDA SIRAYA GİRDİ...
AK Parti’nin, Atatürk Alanında ki bayramlaşmasından gidersek, Trabzon’da hemen hemen bütün ilçelerin başkanları da açık hava bayramlaşmasına katıldı. Burada dikkati çeken İlçe Belediye Başkanlarının da bayramlaşma töreninde, vatandaşla beraber sıraya girmesi oldu.



Başkanların kimisi sıraya girerken kimisi de hemen karşı tarafta yer alan banklarda oturdu. Dün Trabzon bir hayli sıcaktı ve bayramlaşma töreninde sıraya girmek bir hayli çileliydi.
Bu nedenle Başkanlar, Bakan Soylu’nun yoğun temposunda biraz olsun dinlenmek için serinde banklarda oturarak vatandaşlarla sohbet etme imkanıda buldular...

CELİL’İN İSTEĞİ BAKAN SOYLU’YU GÜLÜMSETTİ
Bakan Soylu, Belediye’de ki bayramlaşma törenin ardından çıkışta ilginç bir olay yaşandı. Trabzon’da hemen hemen herkesin tanıdığı ‘Celil’ Bakan Soylu’ya ulaşmaya çalışırken taşkınlık çıkardı. Bu sırada sesini de yükseltti. Bunun üzerine Bakan Soylu, ilk etapta Celil’i yanına çağırdı ve esprili bir dille uyardı. Her Trabzon’a gelişinde bu şekilde davranış içine girdiğini ve bir daha bu şekilde bir harekette bulunmamasını istedi. Burada gerilen ortamı ise Celil’in bir sözü dağıttı.



Bu söz ne mi? Bakan Soylu’dan kendisini evlendirmesini istedi. Celil’in bu isteği Bakan Soylu ve çevresindekileri ister istemez gülümsetti. Celil’in evlenmek istediği kişinin de ismini verdi. Bu kişi ismini vermeyelim, Trabzon’un ünlü bir sanatçısı... Tabi Celil’in bu isteği gerçekleşir mi gerçekleşmez mi bilemeyiz ama herhalde Bakan Soylu geldiğinde umarız bir daha karışıklık çıkarmaz...
 
BAYRAMLAŞMADA BİR İLK.. 3 PARTİ AYNI ANDA
Belediyede ki bayramlaşma töreninde de yine bir ilk yaşandı diyebiliriz. Nasıl mı? Onu da şöyle anlatalım. Trabzon Protokolünün Büyükşehir Belediyesinde ki Bayramlaşma törenine normalde muhalefet partileri pek katılmazdı. Daha önce çoğunlukla MHP’nin bütün İl veya İlçe Başkanlarını bu törenlerde görüyorduk. Ancak bu durum Cumhuriyet Halk Partisi için geçerli değildi. CHP İl Başkanları çoğunlukla bayramlaşmalara katılmıyordu.



Bu noktada Turgay Güngör, farklı bir yol izliyor. Güngör, dün bayramlaşma törenine katılarak, herkesle tek tek tokalaştı ve bayramlarını kutlayıp herkese iyi dileklerini iletti. Yani bu bayramda AK Parti, MHP ve CHP’nin İl Başkanları bir arada bayramlaşmaya katıldı...
Aslında Güngör,  CHP’ye Trabzon’da farklı bir vizyon kattı da diyebiliriz. Ramazan ayında normalde parti il başkanlıkları iftar sofraları kurmazdı. Kaldı ki CHP’de bazı kesimler bu sofraları eleştirmiştide... Ancak Güngör, ilk olarak burada herkesten farklı davranarak, Trabzon Sahilinde İftar Sofrası kurdurmuş ve her gün binlerce kişinin orucunu huzurlu bir ortamda açmasını sağlamıştı. Bu durum da bir çok kişiden takdir gördü desek yanlış olmaz... 
 
ÖZEL OLARAK TRABZONSPOR İÇİN GELDİ
Ramazan Bayramının ikinci gününde, dün Trabzonspor’unda bayramlaşması vardı. Aslında bordo-mavili camianın bayramlaşmasında en sürpriz isim Trabzonspor eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu oldu.
Hacıosmanoğlu, Trabzonspor’un Bayramlaşması için İstanbul’dan özel olarak Trabzon’a geldi. Trabzonspor’un Bayramlaşmasına katıldıktan sonra eş, dost ve akraba ziyareti gerçekleştirip akşam saat 18:00 gibi Trabzon’dan ayrıldı.



Eski Başkan Hacıosmanoğlu, diyoruz ya en sürpriz konuktu.. Doğal olarak eski Başkan Hacıosmanoğlu’nu bayramlaşma töreninde görev taraftarlarda kendisine büyük ilgi gösterdi.  Eski Başkan Hacıosmanoğlu, kendisiyle öz çekim yapmak isteyen bütün taraftarların bu isteğini kırmadı...
Normalde bayramlaşma törenlerinde futbolcular, teknik heyette katılırdı. Ancak şuan da sezon bittiği ve tatile girildiği, yeni sezon da açılmadığı için tesislerde bu anlamda hiç kimse yoktu.
 
İSTANBUL’DAN SADECE O İSİM GELDİ
Trabzonspor’dan devam edersek, Başkan Muharrem Usta, transfer çalışmaları için İtalya’da bulunduğundan dün bayramlaşma törenine gelemedi. Başkan Usta’yı burada Asbaşkan Ahmet Çubukçu temsil etti.
Trabzonspor’un Bayramlaşmasına İstanbul kanadından sadece Coşkun Bülbül’ün katıldığı gözlendi. Trabzon kanadı neredeyse tam kadro bayramlaşma törenindeydi ancak İstanbul kanadından sadece bir ismin katılması ister istemez de dikkat çekti.



Burada birde şu notu düşmek gerek aslında bu bayramlaşma töreni belki de Trabzonspor’un en sönük bayramlaşmalarından biri oldu. İlgi azdı... Bu duruma tabi futbolcuların ve teknik heyetin burada olmamasının da etkisi ciddi anlamda büyük. Milletvekillerinden Ayşe Sula Köseoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’da bayramlaşmaya katılan isimlerden.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün halk bayramlaşmasında oluşan yoğun izdihamdan dolayı Trabzonspor’un bayramlaşmasına katılamadı.