AK PARTİ, SKM’SİNİ KURDU
Her seçime oluşturduğu SKM ile hazırlanan Ak Parti Trabzon il teşkilatı, SKM’sini kurdu. SKM’nin başına son genel seçimlerde olduğu gibi Hasan Dilekoğlu getirildi. Son seçimlerdeki başarısı nedeni ile Dilekoğlu’nun referandumu da yönlendirecek SKM’de yer alması uygun görüldü.

Son seçimlerde SKM’nin gizli kahramanlarından olan Ali Faik Hacıoğlu ile Serap Ayvaz, Bakan Soylu’un bakanlık ekibinde olduğu için, SKM’de doğal olarak yer almayacaklar. Ak Parti Trabzon il teşkilatının referandum SKM’sinde Enes Aslan, A.Uğur Zihni ve Bayram Öztürk da olacak. Bu referandumda, Bayram Öztürk’ün aktif şekilde görev yapacağı da kesinleşti.

ANKARA’DA NELER OLDU?
Ak Parti genel merkezinin iki gün üst üste düzenlendiği genişletilmiş il başkanları ve belediye başkanları toplantısı için Ankara’da olan Trabzon heyeti, Bakan Soylu’nun başkanlığında Gölbaşı’nda Vilayetler Birliğinin sosyal tesislerinde bir araya geldi. Trabzon’un masaya yatırıldığı toplantıya, gece yarısına doğru, milletvekilleri de katıldı.

Adnan Günnar’ın yası olması nedeni ile katılamadığı toplantıda, ilçelerin yatırımları masaya geldi. Belediye Başkanları, seçimlerde vaat ettikleri ile bu zamana kadar gerçekleştirilenler konusunda Bakan Soylu’ya brifing verdi. Özellikle Trabzon’un mega projeleri konusunda koordineli çalışmanın kararı verilirken, milletvekilleri bürokratik işlemleri takiple görevlendirildi. Yatırım adası ise turizm alanları ilan edilecek bölgeler konusunda, il başkanı Haydar Revi önemli güzel gelişmeler var dedi.

TRABZON’DAN KILIÇDAROĞLU’NA MESAJ VAR
Şehirde, CHP’nin eski bazı il başkanları, görev başındaki belediye meclis üyeleri, örgütteki eski yöneticiler, tabanda CHP’li olduğunu bildiğim dostlarımla son bir haftadır şu konuyu tartışıyoruz.
CHP, mecliste kabul edilen anayasayı, Anayasa mahkemesine götürsün mü?

Konuştuğumuz CHP’li dostların hepsi birbirinden habersiz fikir birliği içinde şunu söylüyor…” Hayır, götürmesin. Götürmesin ki, referandum sürecinde elimiz güçlü olsun”
CHP’li dostların düşüncesi bu.

Anayasa mahkemesinin, TBMM’sinde kabul edilen yasa hakkında olumsuz bir karar vermesi, mucizeden de öte mümkün değil. Son olarak KHK’ler hakkında verdiği kararlar biliniyor.
Trabzon’daki CHP’li taban diyor ki, anayasa mahkemesi başvuruyu ret eder “Hayır’cılar” için bu moral çöküntü olur.

Kılıçdaroğlu, Trabzon’da ki ile birlikte, Anadolu’daki yığınla partilisinin bu anlamdaki sesine kulak vermeli.
Anayasa mahkemesine gitmek referandum sürecinde CHP’ye hiçbir katkısı olmayacağı gibi CHP ile bağı olmayan hayırcıları da üzecek.

MUHAMMET BALTA İLE REFERANDUM ÜZERİNE
TBMM’sindeki anayasa oylamalarında gündeme oturan milletvekillerinden biri de malum olay nedeni ile Muhammet Balta oldu. Balta ile uzun bir telefon sohbeti yaptık. Trabzon’da Bakan Soylu’nun evet için belirlediği % 80 oya, Balta’ya göre rahat şekilde ulaşılacak. 

Zira, Trabzonlu, Balta’ya göre milli politikalara hep destek verdi. Milliyetçi bir duruş sergiledi. Şimdi de milli bir anayasaya destek verecek.  7 Şubat’tan sonra Ak Parti’nin alanlara ineceğini belirten Balta, Trabzon özelinde de çok aktif bir referandum sürecinin yaşanacağını söyledi. Balta’nın bir tespiti de şu…  SP’sinin Trabzon tabanı evet diyecek. . Niye emin olduğunu da şöyle açıklıyor.” Çünkü 28 Şubat’ta o taban yaşadıklarını unutmadı. Şimdiki kazanımlardan geri gitmesini ister mi?” 

Balta, Soylu’nun referandum oylamalarında Trabzon’da çok olmayabilirim açıklamasını da şöyle yorumladı..” Biz de bir çalışacaksak, on çalışacağız. Sayın bakanın terörü karşı mücadelesindeki başarısı, Trabzon’da elimizi güçlendirecektir.”
Balta, bir hatırlatmada yaptı.” ABD, AB ve CHP bu anayasaya s karşı ise demek ki bizim yolumuz doğru. Onların kara dediği hep aktır.”

ALİ AKAR, KOLLARI SIVADI

Trabzon’da oluşturulacak olan referanduma Hayır platformunun başına gelen Ali Akar, kolları sıvadı.

Akar hem DP il binasında hem de kendi ofisinde çalışmalara başladı. Akar’a göre 50’ye yakın STK bu platformun içinde yer alacak. Akar’ın kurduğu platformda özellikle muhafazakâr yapıdaki isimler yönetici konumunda olacak.

Akar, bir dönem Ortahisar Belediye Başkan yardımcılığı yapmış olan Süleyman Aydoğdu’nun da hayır platformu içinde olması için teklif getirdi.

Akar’ın hayır platformu içinde MHP’ye yakın STK’larının da yer alması için temasları olduğu biliniyor. Bunların başında da Kamu-Sen geliyor.
AKIN AKIN TRABZON’A

İstanbul’da düzenlenen EMİTT fuarında Trabzon standının görselliği, dizayn şekli turizm acenteleri ilgilileri ve fuarı gezen vatandaşlar tarafından ilgi ile izleniyor.

Stant gün boyu hiç boş durmuyor. Stantta en çok Trabzon mahalli yemeklerini tanıtan kitapçık ilgi görüyor.

Bu kitapçıkta fotoğrafları ile birlikte mahalli yemeklerin yapım tarifleri de var.

Kültür ve Turizm il müdürü Ali Ayvazoğlu da Trabzon fuar ekibinin başında.

Fuar alanından hiç ayrılmıyor. Trabzon standında bizzat, ziyaretçiler ile tek tek ilgilenen Ayvazoğlu, fuardan beklentilerinin çok olduğunu söyledi.