SÖZCÜ’NÜN HABER KAYNAĞI KİM?

Sözcü gazetesi birkaç günden bu yana Trabzon odaklı, Ak Parti’nin çok özel torpilli kadrolarından işe alınanları manşetine taşıdı. Sözcü’den çok önceleri Trabzon, Sözcü’nün gündeme getirdiği atamaları biliyordu. Peki, Sözcü’ye bu haberleri kim servis etti. Merak edilen şimdi bu.
Sözcü’nün, Trabzon özelinde muhabiri yok.

Sözcü’nün abone olduğu haber ajansları da böyle bir haberi Sözcü’ye servis etmedi. Peki, kim bu haberleri gazeteye sızdırdı.

Ak Parti cephesindeki genel kanaat, haberleri Ak Parti içindekiler sızdırdı. Hatta, haberlere konu kişiler, bunların kim olduğunu da biliyoruz diyorlar. Kulislerde, parti lokalinde ve toplantılarında, Sözcü’ye servisin Ak Parti içinden yapıldığını söyleyenlerin elinde elbette belli bir kanıt var. Bunu zamanla öğreneceğiz.

Burada Sözcü’nün haberinin doğru ya da yanıl olduğunu tartışmıyoruz. Kimin gazeteye haber verdiğini tartışıyoruz yanlış anlaşılmasın.
Ak Parti içinden Sözcü’ye bu bilgileri verenlerin amacı ne olabilir?

Bunun da cevabı parti kulislerinde veriliyor…”AK Parti içindeki iktidar savaşları…” Ak Parti’de her dönem bakanlara, vekillere ve yönetimlere muhalif bir kesim vardır ve bu muhalif kezim her dönem parti çıkarı değil kendi çıkarını düşünerek hareket etmiştir. Sözcü’nün haber kaynağı, Trabzon özelinde, Trabzon’daki Ak Parti içindeki Ak Partililerdir.

SOYLU İTHAL ADAMLARLA GELMEDİ

Sözcü’nün özellikle Süleyman Soylu’nun yakın ekibini oluşturmadaki atamaları da diline dolaması ilginç. Süleyman Soylu, Trabzon’dan vekil adayı olduğunda hazır bir Ak Parti teşkilatı ile karşılaştı.

Ve bu hazır Ak Parti teşkilatı ile 2 seçim tamamladı bir de referandum çalışması yapıyor. Soylu, Trabzon’da bulduğu teşkilat mensupları ile yol arkadaşlığı yaparak, 5 milletvekilliğini partisinin kazanmasında pay sahibi biri. Soylu şimdi çok yakınında çalıştığı, Ali Faik Hacıoğlu, Serap Ayvaz, Erdem Sürmen ve Selahattin Aydın ile Trabzon ayağını ve Trabzon sorunlarını takip ediyor. Milletvekili olmadan, milletvekili olduktan sonra da. Bakan olarak atandığında da aynı ekip ile çalışıyor. Çetin Oktay Kaldırım ve Mazhar Yıldırımhan zaten kamuda görevli oldukları için, bakanın yakın ekibinde yer almasında özel bir muamele ile kadro almalarını gerek yoktu.
Kısacası, Soylu kimi bulmuşsa onlarla yol aldı alıyor.

Ak Parti içinde Soylu’nun bu tercihine kulp takmaya çalışanlar önce kendileri bir aynaya bakmalı ve partide seçilmiş yerlere gelenlerin nasıl bir ekip seçerken özgürse, Soylu’nun da aynı özgürlüğü olduğunu bilmeli.

VEKİLLER VE DANIŞMANLARI

Trabzon Ak Parti milletvekillerinin 5’in de kadrolu olarak Trabzon’dan Ankara’ya taşıdığı danışmanları var. Çok da doğru bir karar vermişler. Trabzon’dan Ankara’ya teşkilat içinden seçtikleri danışmanlar ile çalışan Trabzon milletvekillerinin bu tavrı bize göre de doğru olanı. Muhammet Balta’nın meclisteki iki danışmanı da Trabzon’dan Ankara’ya gitti. A. Sula Köseoğlu’nun bir, Adnan Günnar’ın da bir danışmanı Trabzon’dan Ankara’ya alındı.



Salih Cora’nın da bir danışmanını Trabzon’dan seçti, kadrolu olarak Ankara’ya taşıdı.

CHP Trabzon milletvekili Haluk Pekşen’in ise Trabzon’dan TBMM’sinde görevlendirdiği kadrolu bir danışmanı yok. Bu durum örgüt içinde de eleştiri konusu olmuyor değil. Bir çok partili, Pekşen’in gençlik kollarından bir kişiyi yanına TBMM’sine Ankara’yı getirebileceğini belirtiyor.

Pekşen’in neden böyle bir kararı yok tabi merak ediliyor. Pekşen’e yakın bir kaynak, Trabzon örgütünde Ankara işlerini takip edecek yeterlilikte kimse yok dediği kulağımıza geldi. Pekşen, böyle düşünüyorsa, ön seçim öncesi il yönetimini işgal eden ve ön seçim istiyoruz diyen gençlik kollarının bütün üyelerine haksızlık edilmiş olur.

ASIM AYKAN VE 93 KİŞİ

CHP’nin kurmaylarına göre, 1 Mart teskeresine Ak Parti içinden 93 milletvekili hayır dedi ve hayır diyenler süreç içinde tespit edilip, tasfiye oldu. O dönemi iyi hatırlayanlardanız. Trabzon Ak Parti milletvekilleri içinde iki kişinin de tezkereye oy verdiği iddia edilmişti. Oylamanın gizli olması nedeni ile ve hala da bu gizlilik devam ettiği için kimin evet kimin hayır verdiği bilinmiyor tahmin ediliyor. ABD askerlerinin, Türkiye topraklarına konuçlandırılarak Irak’a girmesinin izni oyan teskereye hayır oyu verenlerin süreç içinde tasfiyeye uğradıklarından hareketle, Asım Aykan ve Kemalettin Göktaş’ın hayır oyu verdikleri yönünde bir kanaat hakim. Tabi kendileri oylarının şeklini açıklamış değiller ama hani tasfiye edildiler deniyor ya, Göktaş ile Aykan’ın vekilliklerinin tezkere sonrası bitmesi de dikkat çekici.

TRABZON’UN MASKOTU KORKUTTU
Trabzon’un maskotu kim derseniz, bütün bir şehrin sevgilisi elbette Kerem’dir. Kerem Akgün, hem Gazipaşa Caddesinin hem de Selim Pastanesinin hem de Trabzon’un maskotu olarak ün salmıştır. Babası Selim Akgün ile birlikte, her an her yerde olan Keremciğimiz, önceki gece rahatsızlandı. Haberini alan hastaneye koştu. Yakınları sevenleri Kerem’in büyük büyük arkadaşları hemen O’nun için duacı oldu. Kerem’in Küba’da da sevenleri var. Geçen yaz 6 aya yakın Küba’da kalan Kerem, Havana’nın da maskotu olmuştu. Hastalandığı Küba’dan bile duyuldu, Kübalı arkadaşları Kerem’in halini hatırını sordu.
Kememcikle ilgili son bilgi.
Sapasağlam…
Hastaneden çıktı ve eski formuna kavuştu..

BU FOTOĞRAFTAKİ EKSİĞİ BULUN BAKALIM
Fotoğraf, Büyükşehir Belediyesinde çekildi. Zaman gece yarısı. Toplantının ana konusu, raylı sistem. Belediye üst düzey yetkilileri ve proje çalışması yapan uzmanlar. Masaya, raylı sistemi koymuşlar, tartışıyorlar.
Bize göre olay harika.
Mükemmel.
Raylı sistem ile ilgili ciddi girişimler var.
Trabzon’un da acilen buna ihtiyacı var.
Fakat fotoğrafta dikkatimizi çeken bir şey var.
Bir eksik var yani.
Peki ne?
Bizim bildiğimize göre CV’sinde de yer alıyor ulaştırma planlamasında uzman olan biri, Büyükşehir Belediyesinde genel sekreter olarak görevli ama ulaştırma planlamasının görüşüldüğü toplantıda yok.
Neden?
Fotoğraftaki eksik bu.
Davut Çakır o toplantı anında rahatsızmıydı. Vardı da kareye mi girmedi. İzinlimiydi. Yoksa, toplantıdan haberi mi yoktu?