BAKAN SOYLU ZİYARETİNİN EN KARLISI 

Trabzon’un ilçe belediyeleri arasında tuttuğunu koparan ve yaptığı hizmetlerin birçoğu takdir edilen Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun Cuma günkü Trabzon ziyaretinden en karlı çıkan isim oldu. İlçesine bir yatırım daha kazandırmak adına tüm milletvekilleriyle, beledi başkanları ve bakanlarla uyul içinde çalışan Dr. Erdem Şen, Bakan Soylu’nun son ziyaretinde iki önemli konuyu ilgili genel müdürlük ve bakanlık nezdinde çözüme kavuşturma yolunda önemli bir adım attı. 
KTÜ’ye ait arazinin Kredi ve Yurtlar Kurumu’na devri konusunda Bakan Soylu’ya ricada bulunan Şen’in ricasını anında yerine getiren Soylu anında genel müdürü arayarak, arsanın KTÜ’den devri için KTÜ senatosuna yazı yazılması gerektiği talimatını verdi. 
Şen birde yatırım adası ile ilgili yapılacak fizibilite çalışması için DOKAP’ın finans noktasında verdiği destek sözünü Bakan Soylu’ya hatırlattı. Bakan Soylu yine vakit kaybetmeden DOKAP Başkanı Ekrem Yüce’yi arayarak konuya hassasiyet göstermesini talep etti. 

Tüm bunlar olurken bazı partililer şu yorumu yaptı ‘Sayın bakanımızın Trabzon ziyaretinin en karlısı Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen oldu’. 
Ne diyelim tuttuğunu koparan başkan Erdem Şen, neyi nasıl, ne zaman kimden ne şekilde isteyeceğini biliyor ve istediğini alıyor.  


BU SORUYA KİMSE CEVAP VEREMİYOR! 

Trabzon’a terörist giremez, Trabzon PKK barındırmaz dedik. Dedik ve dediğimizin yine arkasındayız Trabzonlu bu hainlere geçit vermez, vermeyecektir. 
Trabzon’da son bir ayda özellikle turizmde çekim merkezimiz olan Maçka ilçesinde ard arda yapılan hain saldırılarla sarsılıyor. 
Halk üzerine düşeni yapıyor, güvenlik güçlerimiz üzerine düşeni yapıyor. Fakat akıllara takılan en önemli mesele, neden güneydoğudaki olaylarda anında havalanan jetler, helikopterler, Trabzon’da yaşanan hadiselerde bölgeye intikal etmiyor. 

Bunun cevabını bir türlü veremiyoruz, alamıyoruz. Arayan her 10 vatandaştan 9’u ‘neden havadan müdahale ve tarama faaliyeti yapılmıyor’ siteminde bulunuyor. 
Neden Trabzon havalimanında bölgede konuşlanmaya çalışan hain terör örgütüne havadan anında müdahale edecek bir hava müdahale ekibi tutulmuyor. 
Sonuçta bu iş güvenlik güçlerimizin, askerimizin, polisimizin TSK’nın bildiği, bileceği iş. Tabi ki herkes işini yapmalı, fakat bu sorunun cevabını da birileri Trabzon halkına vermelidir diye düşünüyoruz. 


KAHRAMANMARAŞ CADDESİ YASAKLANIYOR 

Trabzon’da trafiğin bir çile olmasının yanında trafikte özellikle dolmuş minibüslerin klakson çalması ile ilgili rahatsızlık hat safhada. Bu konuda Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile ortaklaşa ard arda eğitim programları düzenlese de bunun önüne bir türlü geçilemiyor. 
Kahramanmaraş Caddesi klakson sesleri nedeniyle vatandaşlarımızı ve turistlerimizi rahatsız etmeye devam ediyor. 
Fakat bununla ilgili yeni bir düzenleme yolda. Trabzon Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili hazırladığı önlem eyleminde Kahramanmaraş Caddesi’nde korna çalınmasını engelleyici bir tedbiri bu hafta resmi yazıya döküp en kısa sürede de faaliyete geçirecek ve caddenin belirli yerlerine ‘Klakson çalınması yasaktır, çalanlar hakkında ..... tutarında cezai işlem uygulanacaktır’ yazılı tabelalar yerleştirecekmiş. 

Kim düşünmüşse tebrik ediyoruz fakat bunun ihbarı ve tespiti zor olacağı için belediye konuyla ilgili internet ortamından bir whatsap hattını da faaliyete geçirip, konuyla ilgili gelen görüntülü ihbarlara da ceza uygulamasını tavsiye ediyoruz. 


61SAAT SORGUYA ÇEKECEK

TBMM tatile girdi girmesine ama milletvekilleri için tatil demek daha çok sahada olmak, daha çok halkın sorunları ile muhatap olmak, daha çok teşkilatı dinlemek yani daha fazla çalışmak ve yorulmak anlamına geliyor. 
61saat.com olarak bizde, Türkiye’nin yoğun gündemi nedeniyle Trabzon’u değerlendirme imkanı bulamadığımız Milletvekillerimiz ile bir değerlendirme buluşması programı hazırladık. 
Trabzon’un sorunlarını, Türkiye’deki gelişmeleri ve partinin icraatlarını anlatmayı, cevaplandırmayı kabul eden Trabzonlu milletvekillerimiz ile şehrimizin muhtelif yerlerinde bir araya gelerek, ülke ve yerel gündemi değerlendireceğiz.

Bu değerlendirme ve röportajlarda halkımıza da soru sorma imkanı anlık olarak twitter ve facebook hesapları üzerinden vereceğiz. Sabah buluşmalarının ilk konuğu da bu gün AK Parti Trabzon Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Avukat Salih Cora olacak.

Cora bugün Sitemiz İmtiyaz Sahibi Erhan Esaspehlivan, Yayın Danışmanımız Ali Savaş ve Haber Müdürümüz Serkan Kılınç’ın sorularını yanıtlayacak. Bakalım seçim sonrası icraatlar, darbe günlükleri ve Trabzon yatırımları ile ilgili Trabzonlu milletvekillerimiz neler söyleyecek.


CEMİYET SEÇİMLERİNİN ADAYI YOK!

Tartışmalı Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Seçimleri ile ilgili mevcut Başkan Yusuf Turgut, cemiyet lokali ile ilgili bugüne kadar yapılmayan birçok yenilik yaparak üyelerin takdirini kazandı. 
Birçok üyenin tebrik ettiği Turgut, Eylül ayının ikinci haftası için yeniden genel kurul kararı alınmasını istemiş ve kabul edilmişti. 
Şimdi yeni yapılacak olan genel kurulda hem yeniden aday ol denilen Yusuf Turgut hem de rakibi Tekin Atay aday olmayacaklarını ifade ediyorlar.

Fakat seçimlerde Turgut’a en büyük muhalefeti yapan ve hemşerisi Tekin Atay’ı destekleyen Günebakış Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Öztürk’ün Tekin Atay’a baskı yapması halinde yeniden Atay’ın aday olabileceği de gazetecilerin dilinde. 

Üyelerin Turgut’a ve Atay’a baskısı sonucu yeniden bir yarış olur mu derseniz. 
Bunu zaman gösterecek fakat iki isimde tartışmaya maal vermemek için ortak bir adayı destekleyeceklerini açıklarsalar bu iş tartışmasız bir şekilde hallolur diye düşünüyoruz. Peki bu isim kim olur derseniz. 
Onunla ilgili de ortaya çıkacak 5 isim üzerinden bir sms ile anket veya çalışması önerilebilir. 


BÜYÜKŞEHİR İKİ KONUDA UYARILMIŞTI...

Trabzon’un Boztepe mahallesinde turizme ekonomiye ve istihdama katkı sağlamak amacıyla Trabzon Büyükşehir Belediye tarafından satılan arsaya yapılacak 5 yıldızlı otel için derin bir temel kazılmıştı. Açılan yerin üst bölgesinde kalan ve 50 metreye aşkın bir yüksekliğe sahip olan uçurum bölgesi tehlike saçıyordu. Mahalle sakinlerinin sitemize ulaşması üzerine yetkilileri bu konuda sorumluluğa davet etmek üzere www.61saat.com olarak bu durumu haberleştirmiştik.

Mahalle sakinleri haberimizin hemen ardından büyükşehir belediyesi yetkililerinin bölgeye gelip inceleme yaparak inşaat şirketi yetkililerini uyardıklarını ifade ederek ‘Siz haber yaptıktan sonra yetkililer harekete geçerek önlem aldılar. Boztepe Mahallesi Çamlık sokak sakinleri hem Otel yetkililerine, Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na ve sesimizi onlara ulaştıran 61saat.com haber sitesi ailesine teşekkür ederiz. Burada vatandaşlarımızdan veya turistlerden biri bir gün düşecek diye korku dolu anlar yaşıyorduk. Sağ olsunlar bu durum karşısında hassas davranan yetkililer önlem aldı ve olası bir kazanın önüne geçtiler’ ifadelerini kullandılar. 

Yine aynı şekilde Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin izniyle Taksim Yokuşu’nda yapılan bir bina yıkımı nedeniyle en işlek kaldırım yaya trafiğine kapatılmış, halk araç yolundan gitmeye zorlanmıştı. 
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri yıkımın ardından kısa sürede güvenlik duvarını geri çektirip, yaya kaldırımını gerçek sahibi olan yayalara teslim etmiş oldu. Bu hassasiyetlerinden ötürü de vatandaşlarımız adına Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz.