GÜNNAR YİNE YAPTI YAPACAĞINI

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı tarafından dün düzenlenen danışma meclisi toplanıtsı yoğun katılım ile gerçekleşti.
Yerel seçimlerden sonra yapılan ilk toplantı olması hasebiyle katılım oldukça fazlaydı.
Ak Parti için bu danışma meclisi toplantısı tüm partililerin sorunlarını birinci ağızdan muhattabına ilettiği bir taplantı özelliğini taşıyor.

Öyle de oldu. Ancak divanda görev alan Ortahisar İlçe Başkan Yardımcısı Yüksel Şahin, teşkilat mensuplarının sorunlarını dile getirdiği bir ortamda sürekli söz alanların sözünü keserek toplantıda büyük bir rahatsızlığa neden oluyordu.

Yine bir mahalleden teşkilat mensubu belediyeye işçi alımları ile ilgili söz aldığı esnada Şahin sözünü kesmek isteyince Ak Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar araya girerek ‘Bırakın efendim konuşsunlar, bu toplantı teşkilatımızın sorunlarını dile getireceği bir toplantı. Lütfen müsade einiz partililerimiz sorunlarını dile getirsin’ dedi.

Günnar bu çıkışı ile salonda büyük alkış aldı.

Şahin’in tek hatası bu değildi, sorunlarnı dile getirmek isteyenlerin sözünü sürekli kesmenin yanında toplantıda dilek ve temenniler bölümünde milletvekillerini ve il başkanının kürsüye davet ederek ikinci büyük gafını işledi. Günnar her ne kadar ‘Efendim gerek yok böyle olması gerekiyor’ desede Şahin’in ısrarcı davranması dikkatlerden kaçmadı.  

Altunbaş’ın yürütmesindeki önemli isimlerin böylesine büyük hatalar yapması, yeni oluşacak yönetimde daha dikkatli olması gerektiğinin bir habercisi.

Dileriz Altunbaş eğer görev kendisine tebliğ edilirse yeni yönetiminde bu tür gaflara müsadece edecek isimleri eler.

TEMEL ALTUNBAŞ KİMİNLE BULUŞTU

Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı seçimi yarışı şimdiden kızıştı. Mevcut Başkan Temel Altunbaş’a karşı çok sayıda isim sahada çalışıyor.

Genel merkez tek liste temennisinde bulunup Temel Altunbaş’ı işaret etsede ona karşı olan ekip çekilecek gibi görülmüyor. O ekipte ismi en çok konuşulan Hüseyin Canım ile Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in biraraya geldiği fotoğraf sosyal medyada büyük dikkat çekmişti.

Hemen o fotoğraf karesinden 2 gün sonra Trabzon Büyükşehir belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile mevcut başkanı Temel Altunbaş’ın Trabzon’daki bir köfte salonunda biraraya gelip uzun uzadıya görüştü.

Neler konuşuldu bilmiyoruz, fakat bu misilleme fotoğrafadı en az Genç ile Canım’ın biraraya gelmesi kadar konuşulacak bizden söylemesi.

KORAY AYDIN ADAY OLACAK MI?

2015 genel seçimlerinme MHP Trabzon Milletvekili iddialı bir şekilde Trabzon’da hedefin 2 olduğunu şimdiden deklere etmeye başladı.

Nedeni ise kendi yerinin yani 1. Sıranın tartışılmaması, birilerinin o mevkiye hazırlanmaması olsa gerek.

Bizim bahsettiğimiz adaylık ise MHP Genel Başkan adaylığı.

Koray Aydın’a MHP Genel Başkan adaylığına yeniden aday olup olmayacağını sorduk.

‘O konu hakkında konuşmama kararı aldım ama Trabzonspor’u isterseniz konuşalım’ dedi.

Belli ki Aydın özellikle tam destek verdiği Demeli’nin yeniden başkan olarak atanması ile gösterdi ki benim Genel Merkez ve Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir sorunum yok. Ve belli noktalarda kendisi ile istişare yaptık ve bu konuyu gündemden kaldırdık’.

Yoruma açık bir konu fakat düşünüldrüğü gibi ise bahçeli’den sonra MHP’nin başına bir Trabzonsporlu genel başkan gelecek. O da MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın olacak.

KARAN: ‘MHP İKİ ALIRSA AK PARTİ’

CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan’a MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın’ın Trabzon’da iki milletvekili çıkarma noktasında kararlı olduğunu sorduk.

Koray Aydın’ın deneyimli bir siyasetçi olduğunu belirten Karan ‘Benim rakibim MHP değil Trabzon’da Ak Parti’dir. Eğer MHP 2 çkarırsa CHP’de 4 alırsa Ak Parti ne alacak.
Şimdiden konuşmak erken fakat genel seçimlerin Trabzon’de ve Türkiye’de en güçlü ve iddialı partisi CHP’dir. Bunu herkes görecektir’ ifadelerini kullandı.

Belli ki Karan’ın bu imalı yorumu MHP’ye 2 vekil şansı vermediğini yada AK Parti’nin bu seçimde büyük bir düşüş yaşayacağına işaret ediyor.

Fakat dereyi görmeden de paçaları sıvamamak lazım.

ARAKLI’DA DİLEKOĞLU ARSİN’DE CİN

Ak Parti’de ilçelerde her ne kadar genel merkez tek liste istesede yarış büyük olacak. Genel merkez dayatması ilçelerde kopmalara kırgınlıklara küskünlüklere neden olacak.

Trabzon’un iki önemli ilçesi var. Burada mutlaka yeni isimler göreve gelecek. Çünkü iki ilçede de mevcut başkanların görev süreleri doluyor, yeni yeniden aday olamayacaklar.

Arsin ilçesi’nde mevcut Başkan Farabi Hacıhasanoğlu isminin, Trabzon Ak Parti İl Başkanlığı için konuşulduğunu söylemiştik.

Yerine konuşan isimler ise Abdullah Kefelioğlu, Zeki Cin, Tunahan Taşkın.

Aynı şekilde Araklı’da da mevcut Başkan Mustafa Tekinbaş artık aday olamayacak. Onun hedefi ise Ankara. Doğu bölgesinin milletvekili olmak istiyor, fakat önündeki en büyük engel Dr. Erdem Şen. Şen sadece Arsin değil, Araklı, Sürmene, Yomra ilçelerinde de oldukça revaçta.

Araklı ilçe başkanlığına şu sıralar konuşulan en dikkat çeken isimler arasında eğitimci eski sendikacı işadamı Hasan Dilekoğlu. İsmi genel merkeze kadar ulaşan Dilekioğlu’nun yanı sıra Hamdi Kol, Adnan Alemdaroğlu, Ali İhsan Özgenç, Yalçın Çebi ve Oktay Tekinbaş isimleri de Araklı kulislerinde dolaşıyor.

 

AK PARTİ İLE CHP AYNI MASADA

Trabzon siyaseti böylesine bir tabloya alışkın olmasada dün gece böyle bir ortam oldu. Trabzon’da CHP ile AK Parti aynı masada buluştu.

Kimler mi bu isimler, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İlçe Başkanı Temel Altunbaş, CHP Trabzon eski ilçe başkanı Murat Özçilingir ve Volkan Canalioğlu döneminde Belediye Başkanı Yardımcılığı görevinde bulunan CHP’li Gürsel Gençsoy.

Ak Parti Ortahisar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Bülent- Mihriban Uzunoğlu çiftinin düğün töreninden aynı masada oturdu.

Nikah şahitliği yapan bu iki muhalif grup, genç çiftin mutlu gününde birlik beraberlik mesajı verdi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in evlilik cüzdanını vermek için AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş duruken tevazu gösterip kız tarafı olan Murat Özçilingir’i anons etmesi salonda alkışla karşılandı.

Fakat nikah sonunda Gençsoy’un şu sözleri manidardı ‘Ben bir taraftan sahneden iniyorum, Murat Özçilingir bir taraftan, Ak Parti ise orayı fetediyor’.

Yani Gençsoy Ak Partililerin kendi teşkilat mensuplarına ne kadar sahip çıktığını CHP’nin bu noktada eksik kaldığını itiraf ediyordu. Dileriz bu tablo birilerine ders olur.