SABAH ÖĞRENDİ ÇAYKARA'YA SAKLADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’da olduğu süre içerisinde Ankara’dan ve terör bölgesinden anlık haberler alıyor.

İlçeden ilçeye seyahat esnasında bölgeden gelen haberleri, istihbaratı bilgileri seçim otobüsünde değerlendiren Soylu, buradan da anlık talimatlarını veriyor.

Önceki gün, Twitter’dan duyurduğu Şehit Kaymakam Çaykaralı Fatih Safitürk’e hain saldırıyı planlayanların yakalandığını, polisiye tabir ile alındığını öğrendiğinde sabah saatleriydi.

Bu güzel haberi vermek için, ilk konuşmasını Maçka’da yapacaktı.

Maçka’da vermeyi düşündü ama sonra vazgeçti.

Bu haberi, Şehit Kaymakam Safitürk’ün memleketi Çaykara’da vermeyi daha doğru buldu ve Çaykara’daki konuşmasında kamuoyuna duyurdu.

CHP, ÇOK KIZGIN ÇOK

CHP Trabzon örgütü şu sıralar çok kızgın.

Kızgın olmaktan da haklılar.

CHP’nin referandumda hayır ile sembolleşen, genç bir kız çocuğu fotoğrafı, arka planda gökkuşağı renkleri ile parlayan güneş sembolü olan Hayır yazılı afişi, pankart ve broşürleri var.

Bunların üzerinde oynama yapılarak, terör örgütünün ele başlarının fotoğraflarının konup deforme edilen broşürleri dağıtılması, haklı olarak CHP’lilerin büyük tepkisi ile karşılandı.

CHP Trabzon örgütünün 2’inci adamı Celal Akaç’ın konu ile ilgili haklı tepkisi bakın şöyle oldu.

“İhbarda bulunuyorum. Trabzon ilinde siyaseten mesafe alamayanlar aşağılık yöntemlerle sürece tesir etmeye çalışıyor. Aşağılık eller, bu sahte dökümanı aleni olarak dağıtıyorlar. Bütün halkımızı, dökümanı dağıtmaya çalışanları belgeleyip, güvenlik güçlerine bildirmesini istiyoruz. Yargıyı, dolayısı ile devleti göreve çağırıyoruz…”

EVET'ÇİLER DE HAYIR'CILAR DA

Trabzon özelinde gördük ki, hem 'Evet'çi partiler hem de 'Hayır'cı partiler, resmen fişleme yapıyor.

Sosyal medyadan Trabzon özelinde kimin 'Evet'çi kimin 'Hayır'cı mesajlar verdiği özellikle iki güçlü partinin seçim ofislerinde kayda alınıyor.

Bu bir fişleme mi yoksa tanıdık birini kararından vazgeçirmek için alınan bir siyasi önlem mi?

Bunu bilemiyoruz.

Özellikle iki partinin seçim merkezlerindekiler yerel gazetecileri referandum ile ilgili paylaşımlarını çok yakından takip edip bir kanaate varmaya çalışıyorlar.

Bu arada MHP’nin 'Hayır'cı kanadı da benzer bir çalışma içinde.

'Evet'çilerin de hayırcıların da bu bir anlamda fişleme olan çalışmasına masum bir kılıf uydurmuş durumdalar; belki kanaatlerini değiştirebiliriz diye bilgi topluyoruz.

TTSO VE NEVRUZ İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMESİ

TTSO’dan bir basın bülteni geldi mailimize.

Nevruz tatili nedeni ile Trabzon ihya olmuş.

Basın bültenine mi inansak, Trabzon’un gerçeğine mi?

Esnafla konuştuk, AVM’lere gittik, öyle TTSO’nın basın bültenindeki gibi bir havaya rastlamadık.

Nevruz ile ilgili aslan payını ne yazık ki, Van ile Antalya aldı.

Hürriyet’ten Taha Akyol’ın yazısından bir paragrafı dikkatlerinize sunuyorum.

“Antalya ve Van’da bayram var, İran uçaklarının biri inip öbürü kalkıyor; yağmur gibi turist yağıyor. Gelenler varlıklı kesim olduğu için iyi alışveriş yapıyorlar.”

Bu yağmur gibi yağan İranlı turistlerden Trabzon’a düşenler, çise çise.

Öyle TTSO’nun basın bültenine göre Trabzon’da her şey bu manada çok iyi değil.

Peki niye değil?

Niye Van ve Antalya?

Çünkü, İranlı turistlerin eğlence geleneğinin Trabzon’da karşılığı yok, karşılığı.

Gelen İranlı, kapalı ülkesinden Türkiye’ye özgürlükler ülkesine giriyor. Bir derin oh çekiyor gündüz alışveriş yapıyor sonra da eğlenmek için gecelere kayıyor.

Van bu anlamda Trabzon’dan daha iyi.

Antalya ise çok çok daha iyi.

Orta Doğulu turist bekliyorsak, çok çeşitlilik gerek. Bunun için de Trabzon’u yönetenlerin yasakçı zihniyeti bırakmaları lazım.

GENÇ BAKAN, GENÇLERLE BULUŞUYOR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yarın Trabzon’a geliyor.

Trabzon’da iki programa katılacak olan Albayrak, şehirdeki programlarını bitirdikten sonra Rize’ye geçecek.

Albayrak, Genç Kürsü adı altında Hamamizade’de çarşamba günü gençlerle birlikte olduktan sonra, Arsin’de iş adamları ile bir öğlen yemeği yiyecek.

Öte yandan bugün eski bakanlardan Mahir Ünal da Trabzon’da olacak.

Ünal, bundan önceki turizm ve kültür bakanıydı. Bakanlığı döneminde Trabzon müzesi ile ilgili olarak kendisine gelen yığınla talep karşısında çok duyarlı olmamıştı.

Şimdi Trabzon’daki incelemelerine Trabzon müzesini de dahil etmesi, ilginç bulundu..

YEREL MEDYA POLEMİKLERİ

Trabzon yerel medyasında bu hafta da ilginç polemikler yaşandı. Günebakış gazetesi’nden Enis Yıldırım, son TGC seçimlerine dönerek, Tekin Atay’ın listesinde yönetime girip sonra istifa eden Nedim Veyisoğlu’nun kaleme aldığı bir yazıya şu eleştiriyi getirdi.

“İlk cümlede kendisine, son cümlede ise eğitimli kişiye özgü olarak yer verdi, Nedim bey köşesinde. Yazıyı okuyup bitirdikten sonra Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin 7 Mayıs 2016 tarihli seçimleri geldi aklıma. Tekin Atay’ın seçimden bir gece önce aradığı ve listesine yazmak istediği Nedim beyin teklifi kabul ettiğine şahit olmuştum. Seçim sabahı, seçimin yapıldığı binanın kapısında karşılaştığım Nedim bey, hayırlı olsun temennime teşekkür ederek, karşılık vermişti. Seçim bitti. İstifa ederek, kazanan Tekin Atay’ın yönetimini düşürmeyi başardı. Sonra, ‘Beni zorla listeye yazdılar’ diye yaygara kopararak, aklınca kendini aklamaya çalıştı…”

DÜŞMAN ÇATLATTILAR
Bir süre önce TGC’nin Serhat Albayrak’a verdiği ödül ile ilgili olarak aralarında cemiyet lokalinde son derece sert bir tartışma yaşanmıştı. Ancak o gün ortaya her iki ismin de bir birinin üzerine yürüdüğü şeklinde bir iddia ortaya atılmıştı. Bu iddianın aslı astarı olmadığı yine her iki isim tarafından ve o anda orada bulunan kişiler tarafından yalanlandı.  Zaten iki isim de böyle bir durum olmadığını aralarında her hangi bir sıkıntı olmadığını çektirdikleri fotoğrafla  gösterdi. Fotoğrafla birlikte Atalay şu mesajı verdi… "A.Şefik ile yarım kalan hesabı görüyoruz...”

KORAY AYDIN HABER GÖNDERİNCE
Koray Aydın ile özel bir söyleşi yapan Günebakış’tan Berkant Parlak aracılığı ile Koray Aydın, gazetenin patronu Ali Öztürk’e haber göndererek, benim MHP’den atılmamı mı bekliyor deyince, gazete patronu Ali Öztürk de, Koray Aydın ile ilgili olarak şunları yazdı.
“Öncelikli olarak belirtmek istiyoruz ki Koray Bey’in MHP’den atılmasını isteyenlerden biri değiliz. Aksine ‘Genel Başkan olmasını arzu edenlerdeniz. Bunu geçmişte de gösterdik. Yol haritasına inanmasak dahi Trabzonlu bir genel başkanı her daim tercih ederiz. Dileriz hakkımızdaki kanaatini düzeltir. İkinci olarak, dün bir kez daha gördük ki Koray Aydın ile Devlet Bey arasında gizli veya manevî bir ittifak var. Öyle güçlü bir manevî ittifak ki partinin yol haritasındaki karşıtlık bile bu ittifakı etkileyemiyor. MHP tabanının Trabzon’daki muhalif isimleri günlerdir Koray Bey’i bekliyor. Koray Aydın Trabzon’da konuşacak, MHP Genel Merkezinde yer yerinden oynayacak! Beklenti boşa çıkınca tabandaki bazı isimler dayanamıyor. Oturdukları yerden Koray Aydın’a hatırlatma yapıyorlar. “Balgat’ı anlat, Balgat’ı…” diye sesleniyorlar. O kadar çok laf geliyor ki Koray Aydın en sonunda dayanamayıp “Bırakın şimdi Balgat’ı.” diyor ve Devlet Bey’i konuşmuyor….”

POLİS OKULU İMAM HATİP Mİ OLUYOR?
Pelitlideki, Polis okulu, Esiroğlu’na taşınıyor. Polis okulu da imam hatip olacak. Bu konuda, Kuzey Ekspres Yerin Kulağı var köşesine konuyu bakın nasıl taşıdı..
“Türkiye’nin sayılı Polis okullarından biri olan Pelitli’deki Polis Okulu, spor salonu ve diğer müştemilatı ile Milli Eğitim Bakanlığına devredilecek. Pelitli’deki Polis Okulu gelecek eğitim ve öğretim yılında İmam Hatip Lisesi olarak hizmet verecek. Pelitli’deki Polis Okulu ise Değirmendere vadisinde Esiroğlu’ndaki çok amaçlı liseye taşınacak. Lisenin bitişiğindeki orman işletmesine ait arazinin bir bölümü de polis okuluna verilecek.
Polis Okulu’nun Pelitli’den başka bir mekana taşınmasına tepki gösteren yöre halkı, ‘Polis Okulunun yerine Anadolu veya Fen Lisesi yapılamaz mıydı? Trabzon’daki imam- hatip ortaokulları ve liseleri öğrenci bulamıyor. Bu okullara promosyonla öğrenci bulunuyor. Diğer yandan Anadolu ve Fen Liselerine ihtiyaç olunmasına rağmen bu okullar yapılmıyor’ diye tepki gösterdiler…”

AK PARTİ’NİN REKLAMLARI
Ak Parti’nin referandum ile ilgili reklamları yerel gazeteler hiç ayırım yapılmadan dağıtıldı. Ak Parti içinde bir grup, Kuzey Ekspres’e ilan verilmemesi yönünde görüş belirtti ama Süleyman Soylu’nun ekibindeki önemli isimler, reklam ayrımcılığı yapılmamasına karar verdi. Reklam dağıtımından önce de, Kuzey Ekspres’e giden ve patronu Hasan Kurt ile gazetedeki ofisinde görüşen Soylu’nun kurmay ekibi, Ekspresle de reklam anlaşması yaptı. Böylelikle, Ak Parti'de bir grubun reklam verilmemesini isteği Kuzey Ekspres, haklı olarak reklamını aldı.