TRABZON’UN YÜREĞİ AĞZINA GELDİ AMA…!

Dün, TBMM’nin Milli Eğitim Komisyonu toplantısında, içinde Trabzon’un da 2’inci devlet üniversitesinin kurulacağı kanun tasarının görüşülmesi yapılacaktı. Ancak, özellikle komisyon toplantısının uzun sürmesi sonucu, Trabzon’ da da ikinci devlet üniversitesinin kurulması ile ilgili görüşmelere bir türlü gelinemedi.

CHP ve AK Parti milletvekillerinin diğer gündem maddelerini görüşmelerini uzatması, komisyonun asıl işini yapmasına engel oldu. 
YÖK başkanının da katıldığı toplantıda, bir önerge verilerek, içinde Trabzon’a da kurulacak olan ikinci devlet üniversitesi ile ilgili görüşmelerin ertelenmesi istendi. İşte o anda TBMM’sinden Trabzon’a gelen haber herkesi yüreğini ağzına getirdi.

İlk gelen bilgi, Trabzon ve diğer illerde kurulacak devlet üniversitelerinin kuruluşu ile ilgili kanun maddesi gere çekildi biçiminde oldu. 

Bizim de kulağımıza böyle bir bilgi gelince hemen telefonla Trabzon Milletvekili Adnan Günnar’ı aradık. Günnar rahat olun, böyle bir şey yok dedi ve şu bilgiyi verdi..”Bugünkü(dünkü) komisyon toplantısında içinde Trabzon’un da ikinci devlet üniversitesinin kurulması öngörülen üniversiteler ile ilgili maddenin görüşülmesi, sadece bir dahaki  komisyon toplantısına ertelendi.

 Geri çekme diye bir şey yok. Trabzon’un ikinci devlet üniversitesi kurulacak. Bundan geri dönüş yok. Kimse paniklemesin…”


VALİ YÜKSEL’İ DENİZ TUTUNCA…!
Dün Trabzonspor yönetimi, şehir dinamiklerini Mavi Saray adlı gemide misafir etti. 500 kişilik kapasitesi olan gemiye 750 kişi alındı.

Gemi Trabzonspor tesislerinin yanındaki marinadan çıktığında hava rüzgarlıydı deniz de dalgalı. Sahil Güvenlikten bir botun da takipte olduğu Mavi Saray’da iftar açan bir çok kişi dalgalı denizin tutması sonucu bayağı zor onlar yaşadı.

Denizin sert dalgası, gemiyi de iyice sarsınca, Vali Yavuz’u da deniz tuttu. Bunun üzerine, geminin normal seferi yarıda kesilerek tekrar marinaya geri dönüldü. Vali Yavuz’un yanısıra bir çok davetlinin de denizin etkisi ile hafif bir rahatsızlık geçirdikleri de görüldü…


MARİNANIN YATLARI…

Marine deyince, marinadan da bazı bilgeler verelim istedik.
Trabzonspor M:Ali Yılmaz tesislerinin hemen yanındaki marina, müthiş bir güzellikte. Trabzon’un bu anlamda ihtiyacını karşılayacak bir tesis. Ama hala atıl. Marinada Trabzon’un önemli zengin iş adamlarının yatları da var.

Adeta yatlar sanki resmi geçit töreninde. Marinada yat sahibi iş adamlarının yatları arasındaki rekabet da, marina gündeminin ilk sırasında yer alıyor. Fiyatı binlerce dolarlık yatların çokluğu, Trabzon’da bu kadar yat mı sorusuna da cevap veriyor.. Marina, Trabzon havasından çok, bir tatil beldesinin parçası havasını veriyor. Yatların güzelliği, birbirinden modern özellikleri bayağı göz kamaştırıyor.
Marinada demirleyen yatlar, özellikle Trabzon siyasetini ve sporunu yönlendirecek, toplantılara da ev sahipliği yaptığını hatırlatalım..


BAŞKAN USTA’NIN EN KRİTİK GÖRÜŞMESİ..

Bir günlüğüne gemide iftar için Trabzon’a gelen başkan  Muharrem Usta bu sabah İstanbul’a acil olarak gitti. Zira Usta’nın acil olarak gitti İstanbul’da bugün gün içinde iki önemli görüşmesi olacak. Görüşme bir transfer görüşmesi değil. Bankalar ile kredi görüşmesi. Önce, DenizBank ile masaya oturacak olan Usta, bir önceki yönetimin Denizbank’tan gelen kredi ödemelerini bir programa bağlamaya çalışıyor. Ziraat Bankası ile yeni bir kredi görüşmesi için masaya oturacak. Başkanın bankalar ile bu ikili görüşmesine yönetimden sadece Gençağa Meriç eşlik ediyor.


USTA, YANAL’A İLK NEYİ SORDU?

Ersun Yanal’ın Trabzon’a gelip takımının başında idmana çıkmasından sonra dün da sabah saatlerinde Trabzon’a gelen Başkan Muharrem Usta, teknik adamı Yanal ile uzun bir görüşme yaptı. Usta, Yanal’a merak ettiği şu konuyu sordu..
“Sezon bittiğinde, yeni sezona hazırlıklı gelin dediğin futbolcular gerek kiloları gerekse de performansları ile hazır mıydı…?”
Usta takımı ile ilgili olarak en çok bunu merak ediyordu. Zira Yanal’ın bütün futbolculara sezona hazırlıklarına gelirken, kıvamında olmalarını istediğini biliyordu. Yanal, bütün futbolcuların büyük bir çoğunlukla beklediği performansta geldiğini başkanı söylemeleri üzerine başkan memnun kaldı. Dün de gemide yaptığı açıklamaların satır arasına bu memnuniyetini de koyarak açıkladı.

MAVİ SARAY İZLENİMLERİMİZ

Dün, Trabzonspor’un iftarı nedeni ile Mavi Saray adlı gemiye biz de ilk kez girip denize açıldık. Önce böyle bir hizmeti Trabzon’a getiren cesur girişimcileri kutluyoruz. Bir deniz kenti olan Trabzon’a böyle bir seyir ve sefer gemisi gerekiyordu.

Geç de olsa böyle Trabzon’un böyle bir gemisi var. Gemi üç katlı. Her katında yeme içme yerleri mevcut. Terası var ve terasta da masalar ile oturabiliyorsunuz. Gemi bütün bir konforu da üzerinde barındırıyor. Hem işletmecileri hem de personel kusursuz bir hizmet anlayışı ile kendilerini motive etmişler. Kaptanı, Vakfıkebir’li olan Mavi Saray, öyle bir ilgi görüyor ki, artık taleplere de karşılık veriyor.
Gemi, şimdilik ramazan nedeni ile iftar programlarına açık. Ramazan sonrası, gemi günün belli saatlerinde Karadeniz’de sefere çıkacak.
Mavi Saray, bir ilk örnek olarak özel sektör girişiminin Trabzon özelindeki en çarpıcı yatırımlarından biri..