TRABZON MİLLETVEKİLLERİNİ GÖRÜNCE…!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, dün fındık tarımının yapıldığı bütün illerin Ak Parti milletvekilleri ile bakanlıkta bir araya geldi. Fındık konusuna sezon açılmadan el atan Fakıbaba’nın, aynı zamanda Trabzon’un dünürü olduğunu birçok milletvekili toplantıda öğrendi.
Kızını, Trabzonlu aile, Dedeoğullarına vermiş olan Fakıbaba, toplantı başlamadan önce bu durumunu açıkladı ve Trabzon milletvekillerini iki kez kucaklayacağını belirtti.
Ve, toplantıda olan Muhammet Balta ile Adnan Günnar’ı iki kez kucakladı. Balta ve Günnar da en kıza zamanda bakanın Trabzon’a gelmesi için davette bulundu.  

BALTA: "ÖNCE ÜRETİCİNİN YANINDAYIZ"

Dünkü, fındık zirvesinden sonra milletvekili Muhammet Balta ile konuştuk. Bakanın fındıkla ilgili bütün tarafları dinleyeceğini belirterek, “Hükümetimiz önce üreticinin yanındadır. Elbette bu sektörde birçok paydaş var. Üretici var tüccar var, fındık sanayicisi var, fındığın yan sanayisi var, ihracatcısı var. Bakan bey hepsini dinleyecek sonra da hükümetimiz bir yol haritası çizecek. İlke, kimsenin mağdur olmaması, herkesin kazanmasıdır. Biz toplantıda üreticilerin beklentileri ve talepleri ile ilgili önerilerimizi tek tek sıraladı. Şimdi bakan diğer paydaşları dinleyecek. Bu sektörde kimsenin kimsiye ezme ve hakkını yeme hakkına sahip değil. Herkesin mutlu olmasını isteriz. Kazanmasını isteriz."

BAŞKAN YOKSA AZAKLI VAR

Trabzon’un en ilginç partilerinden biri DP’dir. Ve canla başla dik durmaya çalışıyor. İl Başkanı Ümmet Öksüz, Ali Akar’dan aldığı bayrağı daha yükseğe çıkarmak için uğraşıyor. Partinin tabanının özellikle Ak Parti ve MHP’ye kaymasından sonra her seçimde beklenilen oyu alamayan DP’nin bir dernek muhtevasında olduğunu iddia edenler de yok değil. Zamanında bu partinin geçmişi Trabzon’da çok güçlüydü çok.
Ümmet Başkan, il yönetim kurulu toplantılarını herkesi inat, düzenli bir şekilde katılımı da yüksek olarak yapıyor. Kendinin bir biçimi ile olmadığı toplantılarda bayrağı ise Tahsin Azaklı alıyor. Azaklı da toplantıları büyük bir ciddiyetle yapıyor.
DP tabela partisi diyenlere, son yaptıkları il yönetim kurulu toplantısından bir fotoğraf gösterelim.
Tabela mı yoksa sevda partisi mi karar verin.

NEYDİ O BREZİLYA GÜNLERİ

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın, 2006 ‘da Trabzonspor eski başkanı Nuri Albayrak’ın transferlerle ilgili danışmanlığını yaptığı, bundan birkaç gün önce bu sütunlarda size duyurmuştuk. Dönemin yönetim kurulu üyesi Faruk Kanca ile Bakan Bak, Brezilya’ya gitmişler 50 gün orada beraber kalmışlardı.

Faruk Kanca önceki gün Ankara’ya gitti, eski dostu Brezilya’da birlikte olduğu Bakan Bak’ı ziyaret etti. O ziyarette elbette Brezilya günleri de gündeme geldi iki yakın dostun çok samimi sohbeti makam odasındaki diğer misafirlerin de dikkatini çekti. Kanca, Bak’ı Trabzon’a Trabzonspor’a da davet etti. Bak en kısa zamanda, Trabzon’a ve Trabzonspor’a ziyarette bulunacağının sözünü de verdi.

O SALDIRGANA YASAL İŞLEM…

Gümüşhane'de öğretmenlik yaparken Trabzon’da arap turizmi sektöründe çalışan ve önceki gün bir Arap turiste rezervasyonunu iptal etti diye saldıran, hakaret eden  Murat A hakkında yasal işlemin başlatılması için Trabzon Valiliği, konu ile ilgili bütün bilgi ve belgeleri Gümüşhane Valiliğine gönderdi.
Gümüşhane Valiliği, ilgili kişi hakkında iki türlü soruşturma başlatacak.
Birincisi idari ikincisi hukuki.
Öte yandan Yayın danışmanımız Ali Savaş ilgili kişiye hitaben şu yazıyı kaleme aldı.
Önceki gün rezervasyon nedeni ile tartıştığı arap turistle görüntülerin dünyaya yayılması ile gündeme oturan adama birkaç lafım var.

Bak kardeşim. 
Senin Apart otel açman için. 
O Arap ve diğerlerinin Trabzon’a gelmesi için İnsanlar tam 10 yıldan bu yana kan ter içinde çalıştı. Orta Doğuya gitti. Fuarlara katıldı. Trabzon’u tanıttı. Sen ise o dönemlerde yan geldin yattın. İnsanlar eşini çoluğunu çocuğunu bıraktı, Ortadoğu çöllerinde Türkiye’nin Trabzon’un güzelliklerini anlattı. Cebinden paralar harcadı.  
Sen ise o zamanlar eşin çoluğun çocuğunla tatil yaptın. Paraları cüzdanına istifledin. Bak, kardeşim. Bir anda ortalık Arap dolunca ben de bundan payımı alayım diye sektöre yandan çarklı girdin. O Araplar gökten inmedi. 
O Araplar sen apart açtın diye fukaraya yarımcı olalım diye Trabzon’a gelmedi. 
O Araplar yolunu kaybedip te Trabzon’a sığınmadı. Ağır bir ifade olacak ama bir Arap turist gelsin diye K. yırtan yığınla Trabzon sevdalısının sayesinde, sektöre bulaştın. Kalktın velinimetine ne olursa olsun hareket ettin. 
Trabzon’un imajını zedeledin. Üç kuruş kazanacaksın diye çıldırdın. Buna hakkın yok. Olayda darp yok diyorsun. Eeee bir de olsaydı.. 
Darp yok
 -Hareket var 
-Kötü ağır söz var. 
-Kafa ile camdan içeri girmek var. 

Trabzon’a bunu yapamazsın. Bak bir anlık gafletine, Trabzon ayağa kalktı. Milletin emeğine saygın olsun saygın. O diyarlarda Trabzon’u anlatmasalardı senin bu sektörde esamen okunmazdı.
 Özrün ağır suçunu, affettirmez. Böyle bil., Ve sektörden çık git. Kapat kepengini..    

TRABZON VE ORTA REFÜJLER

Günebakış Gazetesi’nin yazı işleri müdürü Aydın Gelleci, yıllık izninin bir bölümüne kullandıktan sonra, gittiği gördüğü şehirlerdeki orta refüj dizaynlarına hayran kaldığını belirterek “En kötüsü de ne yazık ki,Trabzon” dedi.
Gelecinin tespiti şöyle;
“Yıllık izin nedeniyle Türkiye’nin 7-8 ilinde bazı gözlemler yaptık. 
Bölgede yol güzergahımız üzerinde olan Giresun, Ordu, Samsun’u biraz gezme fırsatımız oldu. 
Bu üç ilde de turizm odaklı çalışmalar dikkatimizi çekti. 
Hele Ordu’da gözümüze çarpanlar dikkate değerdi. Karayoluyla gidince en çok dikkat çeken nokta ise yol kenarları ve orta refüjler oluyor. 
Ordu’nun şehir girişinden çıkışına kadar olan refüjün temizliği ve düzeni bizim gibi diğer yolcuların da beğenisini topluyor. 
Orta refüjdeki güzellik bile ‘Gelin Ordu’yu gezin’ diyor. Samsun’da Ankara karayolu üzerine konulan yeşile büründürülmüş çöp konteynırları yine dikkatimizi çeken bir başka nokta oldu. 
Ankara, Konya, Kayseri ve Nevşehir’de de orta refüj ve yol kenarlarıyla ilgili güzel uygulamalara rastladık. Son olarak Tokat’ta da bu güzel uygulamaları görünce aklımıza Trabzon geldi.” Dileriz, geleceğini turizm odaklı planlayan Trabzon’da bu uyarılarımız dikkate alınır ve gereği yapılır.

CHP’Yİ ÜZEN ÖLÜM…

Çağdaş yaşamı Destekle Derneğinde başkanlık da yapan emekli Trabzon lisesi öğretmenlerinden CHP tabanının çok sevdiği, sosyal demokrat yapası ile tanınan ve Trabzon’da bu kulvarda büyük ve ciddi bir saygınlığı olan Osman Sungur yaşamını yitirdi. CHP bu nedenle yasta.
Her CHP’lini bütün özelliklerini bilen Nuri Aydın bu ölüm ile ilgili olarak duygularını ve üzüntülerini şöyle ifade etti.

GİDİYOR EFSANELER BİR BİR..
Yıl 1968..
Trabzon lisesi orta kısmı,
2.sınıf öğrencisiyim.
Fizik dersimize sol başta bulunan,
Şeker gibi adam,
Ertan Akyaz geliyordu.
Çok zevkli geçerdi dersleri,
Notu da boldu,daha Ne isterdik ama,
2. Dönem ayrılacağını öğrenince,
Çok üzülmüştük,
Bir daha böyle bir öğretmeni,
Nasıl bulacaktık

2.dönem ise ortada bulunan,
Osman Sungur geldi dersimize.
Ertan hoca'yı hiç aratmamıştı,
Hayatımızın çizgileri orada kesişmişti,
O'nu da çok sevmiştik.
Sonra 12-Eylül Darbesinde,
Zindanlarda kesişti yolumuz.
Devrimciliği,
Yürekli dik duruşu unutulmazdı.
Daha Sonra 3. Defa,
Mahallemizin bakkalı,
Atıf aga'nın kızıyla evlenince,
Ganita'da kesişti yolumuz.
CHP'sinde yine birlikte,
Demokrasi mücadelesi veriyorken,
Yollarımızı bir daha kesiştirmemek üzere,
Kalleş ölüm ayırdı
Osman hocam yardımsever,
Herkesle dertlenen,
Eşine az rastlanan insanlardandı.
Bu vefalı güzel insanı,
Çok özleyeceğiz..
Ailesine,sevenlerine,
Atatürk Devrimcilerine,
Sabır ve başsağlığı diliyoruz.
Hayata tutunurken bana yol gösterici olan,
Canım öğretmenim,
Sen bizim önümüzde yıkılmaz anıttın,
Neylersin ki;
Ölüm herkesin başında,
Sonunda yatacak herkes,
O musalla taşında..
Son olarak Lisemizin tarihi öğretmeni,
Sebahat Ülker'in cenaze töreninde,
Bir araya gelmiştik ve an'ı,
Bu fotoğrafla ölümsüzleştirmiştik.
Senelerce tatlı izler bırakarak,
Sen de gidiyorsun o dönmez yola,
Her gördüğüm yerde ellerinden öptüğüm,
Canım öğretmenim,
Bil ki anılarını yaşatacağız,
Seni her zaman anacağız.
Yıldızlar yoldaşın olsun,
Yolun aydınlık olsun,
Mekanın cennet olsun,
Uğurlar olsun