ALBAYRAK TRABZONSPOR SUÇLAMASI 

Hackerler Trabzonlu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın özel bilgilerini ele geçirmiş ve belgeleri ardı ardına yayınlıyorlar. Türkiye’nin gündemindeki bu olayda iş gelip Trabzonspor’u nasıl desteklediğine dayanıyor. Başka bir bilgi belge de yok, varsa yoksa Bakan Albayrak Trabzon için şunu yapmış, bunu yapmış, liste hazırlamış falan filan. 

Var mı bir hilesi hurdası yok. Tek suçlama Trabzonspor’a ve Trabzon’a destek. Peki Bakan Albayrak bu konuyla ilgili ne diyor. Bir dost sohbetinde aynen şu ifadeleri kullanıyor: Beni Trabzon’a ve Trabzonspor’a destek vermekle mi suçluyorlar. Hiç umurumda değil. Ben Trabzonspor’a ve Trabzon’a destek vermekten her zaman gurur duyarım. Hiç umurumda değil, biz Türkiye’nin geleceğine yön verecek kalkınma hamlelerini yürütüyoruz, bunun yanında şehrime, şehrimin takımına elimden ne geliyorsa sonuna kadar destek veririm. 


Ne diyelim helal olsun Trabzon’un yiğit evladına. Trabzon’un ve Trabzonspor’un hiçbir zaman sahipsiz olmadığını bu ifadeleriyle herkese gösteriyor. 
Zamanında başka bakanlar, başka kulüplere başka kaynaklar aktarırken kimsenin gıkı çıkmıyordu, şimdi Albayrak mı suçlu oldu. Trabzonlular olarak herkesin Bakan Albayrak’a sahip çıkması gerekiyor. 

LOCA LİSTESİNİN SIRRI
Gelelim dün yine gündem olan Loca listesinin sırrına. Trabzonspor Anadolu Beyi bir kulüptür.

Kulüpler için en önemli gelir kaynağı sponsorlardır. Mali açıdan sıkıntılı günler yaşayan Trabzonspor’da da yeni gelen ve özelikle ticari yönetim potansiyeli yüksek olan yönetim, kulübe daha fazla gelir getirmek maksadıyla Ankara’ya bir takım ziyaretlerde bulundu. Bu ziyaretler neticesinde de, kimlere sponsorluk ve loca satışı için gidilebileceğinin bir listesini çıkardı. Bu listedeki isimler sıralanırken, çok doğal olarak şehrin bakanlarına da ‘Sizin referans olabileceğiniz isimler var mı? Diye soruldu. 

Alınan isimler ile bir liste oluşturuldu. Bu oluşturulan liste doğal olarak fikri alınan bakanlara da gönderildi. 

Buraya kadar bir sorun var mı yok? Ama algı nasıl, listedeki tüm isimler Trabzonspor’a nasıl destek verecek.

O listenin yüzde 75’ine daha gidilmedi bile. Görüşülmedi bile. Ama öyle bir algı yaratıldı ki, işadamları öylesine bir ifşa edildi ki? Kıyametler kopartılırcasına. 
Türkiye’de her zaman üvey evlat muamelesi gören Trabzonspor’un güçlenmesi adına, aya kalkması adına, ekonomik bağımsızlığı adına yapılan bu çalışmalar elbette ki birileri tarafından farklı algılarla gündeme getirilip Trabzonspor’a zarar verilmek istenilecek. 
Fakat kusura bakmayın ama bu şehrin bakanları bırakın da şehrinin takımına iki sponsor bulsun. Bunu da kalkıp birine öbürüne soracak değiliz. Liste’nin sırrı budur. Listedeki isimlerin hepsi Trabzonspor’dan loca almış, Trabzonspor’a destek vermiş isimler değildir. Ama vermeleri kuvvetle muhtemel isimlerdir. Bunda da herhangi bir sakınca olacağını kimse düşünemez. Çünkü her şey şeffaf ve hukukidir. 

50 MİLYONLUK SPONSOR VE TRABZONSPOR
Dün Trabzon gündemine bomba gibi düşen haberlerden bir tanesi de Vestel’in Akyazı Stadyumu’nun isim hakkına 50 milyon avro karşılığında 10 yıllığına sponsor olduğu idi. 
Öncelikle şunu belirtelim. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Nazif Zorlu için Trabzon’un yeri ap ayrıdır. Trabzon onun için, para kazanmanın ne demek olduğu, ticaretin nasıl başladığıdır. Ticaret hayatına Trabzon’daki ilk dükkanıyla başlayan Zorlu şehre olan vefasını hiçbir zaman unutmamıştır. Şehrin ilk 5 yıldızlı otelini de, o zaman turizm hareketi falan da yok iken gelmiş, hiç bir masraftan kaçınmadan en lüks haliyle bu şehre yaptırmaktan çekinmemiştir. 

Bu nedenle Akyazı Stadyumu için de sorumluluk alması gayet ince, şık ve gurur verici bir durumdur. Eğer gerçekleşirse Akyazı’ya Vestel gibi yerli bir sermayenin isminin verilmesi övünç kaynağı olacaktır. 

Gelelim 50 milyon Avro’nun azlığına çokluğuna. Bu fiyat konusunda hanüz el sıkışılmış değil. Ama edindiğimiz bilgilere göre Sayın Zorlu ‘Bu iş bizde’ demiş. 50 milyonu biraz daha yükseltmesi için kulüp baskılarını sürdürüyor. 
Fakat sosyal medyada dün ’50 milyon avro nedir. Bu kadar az paraya gider mi’ şeklinde eleştirileri de görmezden gelmedik. Trabzon büyük bir markadır, Trabzonspor büyük bir markadır. Fakat sahada siz başarılı olmadığınız müddetçe firmalar size sponsor olur mu? 25 bin kişilik stadyumuna 5 bin kişinin bile gitmediği bir kulüp. Evet burada bugünün ve dünün yönetimlerinin büyük hataları yok mu? Var tabi ki. Sahada başarı olmazsa taraftarınız bile sizi desteklemez iken, bir firma çıkıyor 50 milyon Avro yani yıllık 20 milyona yakın parayı vermeyi kabul ediyor. Tabi ki inşallah çok olur ama. Bakınız diğer büyük kulüplerin sponsorluklarına. 

Katrilyonu aşan bütçeleri olan, bir futbolcuya 30 milyon para veren Beşiktaş’a Vodafone 15 yıllığına 116 milyon dolar vermiş. Yıllık kaç TL. 22 milyon TL. 

Gelelim Galatasaray’a. TT Arena’ya. 10 yıllığına 90 milyon dolar. Yani yıllık 9 milyon dolar. 

Trabzonspor’u küçümsemek gibi bir gayemiz kesinlikle yok. Ama taraftarı bile başarısız iken maçına gitmiyorsa, biraz eğri oturup doğru düşünmemiz gerekmez mi? 
Anlaşma olursa ayda KDV dahil 20 milyon TL. Evet biz de isteriz 40 milyon olsun ama. Kötünün iyisi bu.  

 AYVAZOĞLU’NA O SORUYU SORDUK
AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu dün 61saat.com haber sitesini ziyaret ederek, çalışmaları hakkında sitemiz İmtiyaz Sahibi Erhan Esapehlivan’a bilgi verdi. 
Sohbet havasında geçen bu ziyarette konu tabi ki eşi Ali Ayvaoğlu’nun Turizm İl Müdürlüğü’ne getirilmesi ve sonrasında ki eleştiriler de geldi. Bahar Ayvazoğlu bu soruya ‘‘Eşim ile ilgili eleştirilere benim cevap vermem etik değil. O  devlet memurudur. 
Benim görevim bu şehrin iktidar partisinin kadın kolları başkanı olarak el uzanabildiğim, yardım edebildiğim, proje üretebildiğim, zor durumdan kurtarabildiğim yeni yatırım ve imkanlara vesile olabildiğim hizmetleri yerine getirmektir. 
Gerisi teferruattır. Gerisi devletin işidir. Ben haktan, kul hakkından başka bir şeyden korkmam, kimsenin hakkını yedirtmem, yemem. Tek gayem şehrime ve ülkeme faydalı olmaktır’ ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ AKAÇ’TAN İMALI GÖNDERME 

Uzun yıllar CHP’nin Dernekpazarı ilçe başkanlığını yapan CHP nasıl iktidar olur kitabının yazarı İbrahim Akbulut ile dünkü sohbetimizde partinin daha aktif çalışması yönündeki eleştirileri olmuş, bu eleştirilere yine bu sütunlarda yer vermiştik. Konuya duyarsız kalmayan sitemizin sıkı takipçisi CHP İL Başkan Yardımcısı Celal Akaç, Akbulut’un açıklamalarına cevaben bir açıklama yaptı. Kendisini seviyoruz diye başlayan Akaç’ın Akbulut’a cevabı şu şekilde oldu. 

Dernekpazarı eski ilçe Başkanı'mız sayın İbrahim Akbulut'un CHP il Yönetimi'ne yönelik eleştiri içerikli açıklamalarını okudum. İbrahim bey, uzunca bir zamandır il dışında olduğu için buradaki faaliyetleri takip etmediğini düşünüyorum. Onu seviyoruz. Ancak, gördüğü bir eksiklik var ise , sizin mekanınızla il binamız Arasında 20 m mesafe var. Partiye uğrayıp, bize aktarabilir idi. (Burada İbrahim Bey ile görüşmenin mekanda değil telefonda olduğunu belirtelim) İbrahim bey, yılın yarısını yurtdışı, çeyreğini de Samsun'da geçirmesi, kalan diğer çeyrekte ise Trabzon ilinde Yaşaması nedeniyle siyaseti de pek takip etmediğini , birilerinden aldığı bilgiler ile yorum , muhakeme yaptığını düşünüyorum. 
Vekilimize ayak uyduramadığımızı söylüyor. Kendisinden rica ediyorum. Sayın vekilimiz ile bu düşüncelerini paylaşıp, aldığı yanıtı sizler aracılığı ile kamuoyuna aktarsa iyi olur. Trabzon 6-0 olur, diyor. İbrahim beyin bu yaklaşımını hangi verilere dayandırdığını anlamakta zorluk çekiyorum. İbrahim bey, bu Türden yorumlar yerine , ilçede içerisinde ez Zayıf konumdaki ilçemiz olan ve ilçe başkanlığını geçmişte yürüttüğü Dernekpazarı ilçemizdeki siyasi faaliyetlerimize katkı koyar ise daha anlamlı olacaktır. 
İbrahim beyin CHP il örgütü faaliyetlerine yönelik bu yorumu, eleştirileri parti içi muhalif ifadeler olarak kabul etmemize karşın , doğal olanı bu eleştirilerin örgüt içinde yapılıyor olmasıdır. Uğrar ise kendisine örgüt faaliyetleri ile Detaylı bilgi verilecektir. iyi dileklerimle’.

ÖZBAKAN’DA ANKARA KADROSUNDA 
Trabzon basınının tanınan isimlerinden, son olarak Ortahisar Belediye’sinde görev alan meslektaşımız Oğuz Özbakan, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’nın danışmanlığı görevine getirildi. Kendisini tabrik ediyor yeni görevinde başarılar diliyoruz. 
1996 yılında gazetecilik mesleğine başlayan Oğuz Özbakan mesleğinde başarıları ardı ardına yaşıyor. Kuzey TV'de mesleğe başlayan Özbakan televizyon programları özel haberler derken Adnan Günnar'ın il başkanlığı döneminde 5 yıl danışmanı olarak görev yaptı. İl başkanları için basın danışmanının işi bilmesi çok önemlidir. Hem şehrin gündemini ona yansıtır hem de siyasi kulisleri ulaştırır. O da görevini başarıyla gerçekleştirdi. Bu süreç sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcılığı döneminde de Muhammet Balta'ya danışmanlık yaptı. 2 yıl da Ortahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünde proje sorumlusu olarak çalıştı. 
Ak Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta kendisini tekrar danışmanlık kadrosuna aldı. 

Özbakan meclis kadrosunda yer alıyor. Hergün bir haber hazırlayıp gönderen ve meslektaşlarıyla iletişime geçen Özbakan farkını gösteriyor. Bugünlerde basında Muhammet Balta haberleri daha fazla yer almaya başladı. Özbakan'a görevinde başarılar dileriz..

Özbakan 05.11.1975 Trabzon doğumlu. Anadolu üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri ilişkiler bölümü mezunu. 1996 yılında gazetecilik mesleğine kameraman olarak başlayan Özbakan Kuzey TV de muhabirlik haber şefliği ve haber müdürlüğü görevlerinde bulundu. "Pusula" adlı programı  ile uzun dönem siyasi konukları ağırladı. Haber sitelerinde Genel Yayın yönetmenliği yerel gazetelerde köşe yazarlığı da yapan Özbakan Sarı Basın Kartı sahibi. İl başkanlığı döneminde Dr. Adnan Günnar'a 5 yıl, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcılığı döneminde de Muhammet Balta'ya Basın Danışmalığı görevlerinde bulundu. Son olarak da 2 yıldır Ortahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünde proje sorumlusu olarak çalıştı. Özbakan evli ve 2 çocuk babası.