GECE, PIRIL PIRIL PARLIYOR

Rize’de Atatürk anıtı ile ilgili tartışmalar devam ederken Trabzon’daki Atatürk anıtları arasında yer alan Valilik önündeki anıt, geceleri ışıklandırıldı.

Ve anıt, pırıl pırıl parlıyor. Bu durum vatandaşlar tarağından taktirle karşılandı.

Valilik önündeki anıtın gece de ışıklandırılması talimatını Vali Yücel Yavuz verdi. Yavuz’un bu talimatı ile ışıklandırılan Atatürk anıtı, görenler tarafından ilgiyle izleniyor.

Meydan Parkındaki Atatürk anıtının da benzer şekilde ışıklandırılmasını isteyen vatandaşlar, Valilik önündeki Atatürk anıtının çevre düzenlemesinin de çok iyi yeniden planlanmasından son derece memnunlar. Vali Yücel Yavuz’un bu hassasiyeti, taktire şayan.

Teşekkürler Yücel Yavuz.

REVİ’NİN CHP’Lİ DOSTU

Ak Parti Trabzon il başkanı Haydar Revi birkaç günden bu yana Trabzon’da değil. Ankara’da siyasi çalışmalarını tamamladıktan sonra çalıştığı kurum ile ilgili toplantıları için Denizli’ye geçen Revi, oradan da İstanbul’a gitti.

Ve İstanbul’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Bu ziyaretlerin en dikkat çekicisi ise CHP’nin, İstanbul Beylikdüzü Belediye başkanı Trabzonlu Ekrem İmamoğlu oldu.

Ekrem İmamoğlu, Trabzon’da köklü bir aileden geliyor. ANAP’ın en güçlü olduğu dönellerde İmamoğlu’nun hem babası hem amcası ANAP’ta aktif görevlerdeydi. Sonra aile İstanbul’a göçtü. Ekrem İmamoğlu bir ara Trabzonsspor’un İstanbul kanadından yönetici oldu. Sonra CHP’den siyasete girdi ve önce Beylikdüzü ilçe başkanı sonra da belediye başkanı oldu.


Şimdi de siyasi kulislerde iddia o ki, CHP’nin önümüzdeki yıllarda Büyükşehir Belediye başkan adayı olacak. Ya da, Trabzon’dan milletvekili adayı. İmamoğlu, Belediye başkanı olarak Trabzonla da yakından ilgili. Ak Parti il başkanı Haydar Revi ile de iyi bir dost. Revi, İstanbul’a gittiğinden İmamoğlu’nu da makamında ziyaret etti. Kendine sözüm vardı makamında seni ziyaret edeceğim sözünü verdiğini belirten Revi, bir Trabzonlu olarak İmamoğlu’nu taktir ettiğini belirtti. İkilinin İmamoğlu’nun makamındaki sohbeti,   uzun sürdü. İmamoğlu da Revi’nin yapıcı toparlayıcı ve özellikle bütünleştirici bir yapısı olduğu ülkemizin bu günlerde ihtiyacı olan birlik ve beraberlik için çok çapa sarfettiğini de belirtti

FINDIK DEVİNE, TRABZON’U SEVDİRMEK

Bilindiği gibi dünyanın en büyük çikolata ve yan  ürünler üreticisi Ferrero, Trabzon’dan Oltan gıdıya satın almıştı. Bu satıştan sonra şirketin fındık fiyatlarının belirlenmesi ile ilgili olarak çeşitli hamleler yaptığı iddia  edilmişti. Dün gece, Ticaret Borsası, daha çok fındık temelli, basın bilgilendirme toplantısı yaptı. Trabzon’un yerel ve ulusal basın temsilcilerinin katıldığı toplantıya medyanın ilgisi büyüktü. Bu toplantıda Meclis Başkanı Mehmet Cirav ve Oda başkanı Şükrü Köleoğlu, davetlileri bilgilendirdi.

Şükrü Köleoğlu, Ferrore’nin satın aldığı Oltan Gıda’nın ortaklarında, bilgilendirme toplantısında tabi, bu İtalyan devi ile ilgili bazı tespitleri de yaptı. Ve dedi ki, 5 yıl sonra biz şirketten ayrılacağız. Satış sözleşmesinden İtalyanlar bize 5 yıl birlikte çalışalım dediler. Biz bu 5 yıl içinde ilgili firmaya, Trabzon’u sevdirmeye çalışıyoruz. Trabzon’da kalsınlar ki, Trabzon’da istihdam yaratsınlar. İsteseler şirket, merkezini İstanbul’a taşır. Ama Trabzon merkezli çalışmalar elimizden geleni yapıyoruz”

Bir fındık devinin Trabzon merkezli çalışması elbette Trabzon için her anlamda faydalı ve yararlı bir şeydir. Ferrore’nin Trabzon’da faaliyete devam etmesi için Köleoğlu’nun tespitlerine aynan katılıyoruz.

BORSA’NIN MÜTEVAZİ HEDİYELERİ

Ticaret Borsası, tam eski yıl bitip, yeni yıla girilirken yaptığı ve geniş çaplı davetle Trabzon’daki hemen hemen bütün medya mensupları ile bir araya geldiği gecede, rutin yemekten sonra hep fındık konuşulduğu esnada, merakla herkes, masalara fındık gelecek mi diye düşünülürken tam gecenin sonunda fındıklar masalara bolca geldi. Borsanın gazetecileri bu minik jestinden sonra bir de hediyesi oldu. Karton çantada dağıtılan hediyelerin içinde;

Bir bez çanta, bir paket markası ünlü çikolata, iki paket preslenmiş fındık, bir büyük çay paketi, fındık çeşitlerini anlatan mükemmel basılı bir kitap ve borsanın faaliyetlerini anlatan dergi.

AKYAZI’YA HANGİ DOLMUŞ ÇALIŞACAK?

Akyazı(Şenol Güneş) stadı yapıldığında oraya hangi dolmuşun  çalışacağına dair karar henüz verilmedi. Bunun için Trabzon ve Akçaabat şoförler odasının birbirinin nabzını tuttuğunu da öğrendik. Şimdiden bölgeye dolmuş hattı ile ilgili olarak görüşmeler başladı. Bu konuda nasıl bir çözüm üretilecek, bekleyip göreceğiz. Ve bu durumun ciddi tartışmalara da gebe olduğunu hatırlatalım.

Şimdilik 15 günde bir yolcu taşınacağı için sıkıntı olmaz deniyor. Ama, ilerde Akyazı’ya şehir hastanesi kurulacak daha sonra Akyazı, yaşam alanına döndüğünde her gün için hareketlilik söz konusu olacak.

Bölgeye ve yakınına şimdilik üç dolmuş hattı gidiyor.

Beşirli, Toki Yıldızlı ve Akçaabat Minibüsleri.

Çözümün her üçünün de yolcu taşınması olarak görüldüğü düşünülürse de ayrı bir hat kurulması ile ilgili düşünceler de yok değil. 

KALDIRMAKLA KİM GÖREVLİ

Akyazı(Şenol Güneş) stadının açılış töreni öncesi şehir Katar ve Türk bayrakları ile Katar Emir’i ve Cumhurbaşkanımız R.Tayyip Erdoğan’ın  porteleri ile süslendi.

Açılıştan bu yana 20 güne yakın bir zaman geçti, süslemeler şehirde takılı olduğu yerlerde. Bu konuda, CHP il başkanı Turgay Güngör de tepkilerin dile getirdi. Sosyal medyada da niye halen süslemelerin kaldırılmadığına dair söylemlerde gündem oluşturmaya başladı. Edindiğimiz bilgilere göre o süslemeleri, Cumhurbaşkanlığı organize etti.

Kaldırmasını da süslemeleri yapan ilgili özel firma gerçekleştirecek. Büyükşehir belediyesi, ilgili firmaya gerekli hatırlatmasını yaptı. Süslemelerin yerinden sökülmesi ile ilgili özel ekip ve ekipmana gerek olduğu bu özel ekip ve ekipmanın da ilgili firmaların elinde olduğu bilgisi verildi.