O İŞİN ARKASINDA KİM VARSA…  

Trabzonspor kulübü Başkanı Muharrem Usta’ya muhalif bir taraftar grubuna mensup 6-7 taraftarın, Medical park Karadeniz Hastanesi’ni önüne astıkları Muharrem Usta’nın da fotoğrafının yer aldığı ‘Yalanın batsın, yalancısn’ pankartı ile ilgili süreç başladı.  

Peki bu taraftarların suçu ne, birine yalancı demek hakaret mi? Bunun farklı boyutları var, kişinin kamuoyuna mal olmuş olması, verdiği söylediği sözlerin dayandırılacağı icraatlar ve benzeri şeyler.  
Fakat sadece bu işi yapanlara ilgili şikayette bulunulmuyor, Trabzonspor kulübü, bu işi yapan taraftarlardan ziyade, bu taraftar grubuna bu işi yaptıranların peşine düşecek.  


Edindiğimiz bilgilere göre, kulüp, pankartı hazırlayıp asan 7 kişinin, telefon görüşmelerini, whatsap görüşmelerini, hesaplarındaki hareketlere varıncaya kadar geçmişe yönelik tüm hareketlerinin incelenmesini ve bu işin arkasındaki gerçek kişilerin ortaya çıkmasını isteyecek.  

Bakalım gerçekten bu işin arkasında birileri mi var, yoksa sıradan bir taraftar hareketi mi? 

VALİ: BAKAN BEYİN DEĞİL BİZİM TALİMATIMIZ  

Trabzon’da sahildeki ruhsatsız yapılarla ilgili, Trabzon Valiliği tarafından, Trabzon’daki belediyelere ve ilgili kurumlara gönderilen yazıda, özellikle sahil kenarındaki ruhsatsız yapıların fotoğrafla tespit edildiğini, bu yapıların en kısa sürede, suyunun, elektriğinin kesilerek, yıkım işleminin gerçekleşmesini, gerçekleştirmeyen belediyeler ve kurumlar hakkında soruşturma başlatılacağını ifade etmişti.  

Kamuoyunda ise bu konu bazı kesimlerde yanlış algılandı, tebligatı valilik gönderince, bazı kesimler ‘Bakan tarafından bu talimat verildi, bakana birileri bu yapıları şikayet etti’ algısı yaratılmaya çalışıldı.  
Trabzon Valisi Yücel Yavuz, gönderilen yazıda zaten Belediyelerin yapması gereken fakat yapmadıkları bazı kunun dışı işlerin hatırlatıldığını, yapmamaları halinde haklarında soruşturma başlatılacağını ifade ettiklerini belirterek ‘Ruhsatsız yapıya su veren belediye de suçludur, elektrik veren kurum da suçludur, işletmenin devam etmesine göz yuman belediye de suçludur.  

Bakanlık talimatı diye bir şey söz konusu değildir. Valiliğimiz tarafından gönderilmiş bir hatırlatma yazısıdır. Belediyelerimiz bu işi hafife almasınlar, kurumlarımız bu işleri hafife almasınlar. Kanunsuzluğa göz yumanı devlet affetmez’ ifadelerini kullandı.  
Yıkımlara belediyeler tarafından başlandığını da belirten Yavuz ‘Belediyelerimiz bu konuda hızlı çalışıyor. Güzel mesafeler kat ettik. Aynı hızla ruhsatsız, kanunsuz tüm yapılar kısa sürede ortadan kalkacaktır’ ifadelerini kullandı.  

BAKAN SOYLU’YA İSİM YAĞIYOR 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Trabzon’un her yönüyle şekillenmesinin başındaki isim Asayişinden siyasetine, yerel yönetiminde yatırımına. Her şeyi yakinen takip ediyor.  
Şu sıralar 2019 seçimleri ile ilgili yorumlar yapılıyor ya, kim belediye başkanı olur, kim milletvekili adayı olur diye, yorumların sonuna ‘Tabi ki Sayın Bakanımız Süleyman Soylu görevine devam ederse
şöyle olur, etmezse böyle olur’ ifadesi mutlak ekleniyor. Çünkü sonuçta Bakan Soylu şehrin Ankara’daki en güçlü ismi, gerek kabinedeki, gerek Külliye’deki… Ve işini en başarılı yapan bakanlar sıralamasında zirvedekilerle birlikte.  

Edindiğimiz bilgilere göre şu sıralar Soylu’ya Trabzon’dan bir isim gönderme furyası başlamış.  
Sayın Bakanım bu arkadaşımız şöyledir, böyledir, il yönetiminde değerlendirilebilir, Sayın Bakanım Ortahisar İçin şu isim etkili olur gibi.  


Bakana isim gönderemeyenler veya çekinenler ise etrafındaki yakın isimlerden   ‘Bakan beye bu isim ile ilgili güzel şeyler yazarmısın, bu ismin artık devam etmemesi lazım veya etmesi lazım’ şeklinde ricada bulup mesajlarını iletmesini istiyormuş.  

Bakan Soylu diyalog kurmayı seven, çözebileceği her sorunu, alanına giren her konuyu mutlaka irdeleyen boş ver bana ne demeyen bir isim olduğundan, kendine gelen isimleri de tek tek not alıyor. Yeri ve zamanı geldiğinde hepsiyle ilgili mutlaka özel bir çalışma yapacaktır, bu çalışmayı Trabzon’da partinin etkin isimleriyle değerlendirecekmiş.  
Bakan Soylu’ya bugüne kadar birçok isim refere edildi, ve bazılarında Soylu büyük hayal kırıklığı yaşadı,  isimlerde olduğu gibi bazı konularda da böyle oldu, Bakan’ın en güvendiği isimler Trabzon’u ilgilendiren önemli meselelerde kendisine aktarılan yanlış bilgiler nedeniyle, istenmeyen sonuçlarında müsebbibi oldular.  

Soylu bu olayları ve kişileri çok iyi analiz ettiğine inanıyoruz ve bundan sonra daha çok sorgulayıp daha çok analiz edeceğini tahmin ediyoruz.  

TRABZON İL  MÜDÜRÜ SAMSUN’A GÖNDERİLDİ  

Trabzon Gençlik ve Spor İl müdürü Birdal Öztürk Samsun’a gitti. Nedenini sorarsanız, Olimpiyat tecrübesi olan Trabzon’da da canla başla çalışan bir isim. Tecrübeleri nedeniyle de, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun önerisiyle Spor Bakanı tarafından Samsun’daki 23. İşitme Engelliler Olimpiyatları’nda koordinasyonu sağlayan isimler arasında yer alıyor.  

Geçtiğimiz günlerde kendisini aradık, Samsun’un ilçeleri arasında mekik dokuyan Öztürk Ağustos ayı ortalarına kadar orada görevli olacakmış. Günde 500 kilometreyi aşan yolculuk yaparak Samsun’un ilçelerindeki faaliyetleri koordine eden Öztürk’ü olimpiyatlardaki deneyim ve tecrübesi ile ileride daha büyük organizasyonların başında görmek kimseyi şaşırtmasın.  

BOMBACI ‘BURAK İLE OLACAK İŞ DEĞİL!’ 

Trabzonspor’un eski teknik direktörü ve bombacı lakaplı golcü oyuncusu Hami Mandıralı Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın hayata geçirdiği “Futbolun Efsaneleri Genç Hükümlülerle Buluşuyor” projesiyle Trabzon Bahçecik’te bulunan E Tipi Kapalı Cezaevinde hükümlü ve tutuklu olan gençlerle bir araya geldi 
Mahkumların büyük ilgi gösterdiği Hami Mandıralı’nın her sözü dakikalarca alkışlandı. 
Trabzonspor’un en çok gol atan oyuncusu olma ünvanını elinde bulunduran Bombacı Hami’den mini Burak Yılmaz yorumu da geldi. 

Burak Yılmaz’ı çok beğendiğini kaydeden Hami “Burak kendini kanıtlamış bir oyuncu. İnşallah kaldığı yerden devam eder. Uyumu çok ama çok önemli. Büyük bir külfetin altına girildi. Sadece Burak ile olacak iş değil kenarlar ve orta alanda çok önemli” dedi. 

CHP’DE O İSME TAM DESTEK  
Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, bazı yayın organlarında eski il başkanı Yavuz karan ile ilgili açıklamalar da yani eleştirilerde bulundu diyelim.  
Karan’ın kendisine gereken desteği vermediğini ifade eden Güngör, bu nedenle şimdi konuşmasının bir anlam ifade etmediğini söyledi özetle.  
Geçtiğimiz Günlerde şehirdeki birkaç etkinliğe  CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör’ün il dışında olması  nedeniyle yardımcısı Celal Akaç katılmış ve açıklamalarda bulunmuştu. 
Sendika Başkanlığı döneminde şehrin sürekli gündeminde olan Akaç, siyasette de şehrin sorunları ile sürekli meşgul ve ilgili.  

Akaç bu nedenle sürekli gündemde.  

Akaç ile sohbetimizde bazı kesimler tarafından ‘Acaba Celal Akaç, Güngör’e rakip mi olacak, veya Güngör koltuğunu Akaç’a mı bırakacak şeklinde’ yapılan yorumlardan da söz edince Akaç ‘Kesinlikle biz başkanımızın arkasındayız. Bu dönemde onun  il başkanı olarak devam etmesi canı gönülden istiyor ve destekliyorum. İnsanlar sevenlerimiz bazı makamları bizlere yakıştırıyor veya basın yazıyor ama işin gerçeği bu. Ben Güngör Başkanımızın yeniden başkan seçilmesini istediğimi ve desteklediğimi açık açık her yerde söylerim.  
Başkanımızın il dışındaki evinde yaşanan bir arıza nedeniyle 2 hafta Trabzon’da görevi bize bırakınca söylenen şeyler bunlar. Ama gerçekten öyle bir şey yok. Sen şahsen yanında ve destekçisiyim, yönetimdeki birçok arkadaşımızın da aynı fikirde olduğunu düşünüyorum’ ifadelerini kullandı.